Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Debreceni töpörtyűs pogácsa
Hozzávalók: Élesztő 6 dkg, cukor 4 kocka, tej 1.5 dl, liszt 10 dkg. Tojássárgája 6 db, vaj 3 dkg, só 1 kk., tejföl 2 k., liszt 90 dkg, tej 2 dl, tepertő 0.5 kg, tojás 1 db.
Elkészítése: Hat dkg élesztőt 4 kockacukorral, 1.5 dl tejjel, és 10 dkg liszttel kovászt készítünk, és kelni hagyjuk.
Ez alatt 6 tojássárgáját vajjal, sóval, jól kikeverünk, adunk hozzá 90 dkg lisztet, a megkelt élesztőt, 2 k. tejfölt, és annyi tejet, hogy se kemény, se lágy tészta ne legyen. Jól kidolgozzuk, letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk és rákenjük a finomra vágott fél kiló tepertőt. Felhajtjuk, félóra pihentetéssel, mint az írós-vajas tésztát. A negyedik nyújtásnál másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, felvert tojással megkenjük, fél óráig állni hagyjuk, újra megkenjük, és forró sütőben, nem nagy tűznél sütjük.

Debrecen környéki pulykamell
Hozzávalók: 4 szép, nagy szelet pulykamell, 2 kis pár debreceni kolbász, 3 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.
A pulykamell-szeleteket húskalapáccsal enyhén kiverem, és megsózva félreteszem. A debreceni kolbászt ledarálom, 1 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával összedolgozom, majd az így nyert krémet a szeletekre kenem. A húsokat szorosan felgöngyölöm és a tekercseket hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzöm. Az olajat serpenyőben felforrósítom, és a göngyölegek mindkét oldalát megpirítom rajta. Aláöntök 2 pohár vizet, megsózom, és fedő alatt puhára párolom. Ha a tekercsek megpuhultak, a léből kiveszem és félreteszem. A maradék tejfölt simára keverem a liszttel, és állandó keverés közben besűrítem a levet. Ízesítem sóval, borssal, majd a tekercseket visszatéve, még egyszer felforralom. Burgonyafánk illik hozzá.
Elkészítési ideje: 60 perc

Dorozsmai molnárponty 1.
A megtisztított és borsozott pontyszeleteket félretesszük. A felszeletelt gombát nagyon finomra vágott hagymával, sóval, törött borssal, kockára vágott zöldpaprikával és paradicsommal kisütött szalonna zsírjában megpároljuk. Kifőzünk csusza tésztát, majd leszűrjük, leöblítjük, kis margarinnal elkeverjük. Hozzáadjuk az előkészített gombát. A halszeleteket paprikás lisztbe mártjuk, és olajba félig kisütjük. A gombás csuszatésztát kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráfektetjük a halszeleteket és beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel. Tejföllel áthúzzuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Dorozsmai molnárponty 2.
Hozzávalók: 50 dkg ponty filé, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg hagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg liszt, 3 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj
Elkészítése: A megsózott halszeleteket lisztbe fogatjuk, és olajban megsütjük.
A tésztát főzzük, leszűrjük és 1-2 k. olajjal összekeverjük. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízesítjük a pirospaprikával, sóval, borssal. Ha a gomba megpárolódott, hozzáadjuk a tejföl felét.
Egy tűzálló tálba tesszük a tészta felét, rátesszük a halszeleteket, ráöntjük a gombapaprikást, és betakarjuk a maradék tésztával. Tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, és sütőben átforrósítjuk.

Dorozsmai ponty
Hozzávalók: 1,5 kg. ponty, 25 dkg gomba, 25 dkg csuszatészta, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 10 dkg zsír, só, 10 dkg füstölt szalonna.
A kellően megtisztított halat irdaljuk, feldaraboljuk, besózzuk, és kevés forró zsírban hirtelen átsütjük. A megmaradt zsírban az apróra vágott hagymát és szalonnát megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a szeletekre vágott gombát, kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Kifőzzük a csuszatésztát, majd leszűrjük, és összekeverjük a gombapörkölttel. Erre tesszük a kisütött halszeleteket, és tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: zúzott fokhagymával, szeletekre kenem, húsokat szorosan, tekercseket hústűvel, olajat serpenyőben, göngyölegek mindkét,

B betűs receptek
vágott húst beletesszük. Kévés csontalaplével vagy vízzel felengedve pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk széletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor galuskát, párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Debreceni sertéstokány, ha a bácskai tokányhoz pároláskor debreceni kolbászt teszünk. A köménymagot ilyenkor elhagyjuk belőle. A debreceni kolbászt, ha megpároltuk a tokányban, kivesszük, és karikára vágjuk. Nagyon kevés felhevített zsírban megforgatjuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bográcsételek
Kóstoljuk meg és ha kell, sózzuk meg. Mielőtt a burgonya megpuhulna, tegyük bele a virslit is. Energiatartalom: 2300 kJ Fehérjetartalom: 20 g Zsírtartalom: 35 g Szénhidráttartalom: 37 g Rizses lecsó debrecenivel Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só. Elkészítés: A kockára vágott, kissé ...
kloppenburg kloppenburg
D betűs receptek
újhagymát, és együtt 2-3 percig sütjük. Sóval, kakukkfűvel, majoránnával, köménymaggal, kockákra vágott paradicsommal fűszerezzük. Időnként kevés fehérbort aláöntve puhára pároljuk. Kifőtt csuszatésztával, saját levét aláöntve tálaljuk. Debreceni bableves Hozzávalók: 35 dkg szárazbab, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 k. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni tokány 1. Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni paprikás szalonna 1. Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt. Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni gesztenyés béles Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum. A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több rétegben egymásra helyezzük, vajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, tetejét vajjal kenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Mandulás Finomság 1vargaildyko
Csokis-meggyes crumble recept toth_beata
Joghurtos eperkupola nnpapszi
gesztenyés lúdláb faciendum
Kávés alagút horvathnemagdi
Saláta almával recept gonda_katalin
Egyik süti,amit sütni fogok... maca23
Menta és csalán házassága suzymama
Csilla torta. roanna
Vaníliás lúdláb recept gonda_katalin
Szárnyas receptek
Mézes-citromos csirke klerierzsi
Kijevi csirkemell gyongy66
Karácsonyi ételek skorpiolilike
Kurma (indiai/keralai) klara50
Almás Kínai Kel 1vargaildyko
Tejszínes-currys falatok bulac57
Paella Costa Brava módra bubszi
Almás -Cukkinis- csirkemell juditmama
Sajttal töltött pulykamell Wellington módra suzymama
Ananásszal töltött csirkerolád suzymama
Marhából készült ételek
Szaftos raguk marhából horvathnemagdi
Rakott húsételek spanyolsky
Majorannás Marhasült 1vargaildyko
Mai menű horvathnemagdi
Pilisi sörgulyás bubszi
csángó gulyás ! ibolya58
Krumplis csirke 1vargaildyko
Töltött gombás burgonya veronika74
Sztifádó (görög marharagu) bkisseva
Spanyol tokány agimami7
Sertésből készült ételek
Sütőbe fasirt gabfe
Húsos rántott palacsinta idgie1975
Máj pataki tálban horvathnemagdi
Lencsefőzelék zöldfűszeres klara50
Bolgár gyuvecs 1. bubszi
Eredeti erdélyi töltött káposz bubszi
Lámák lakomái macoka65
Sertéstokány galuskával klerierzsi
Gyuvecs (szerb recept) juditmama
Sertéskaraj legyező formában sütve. irmus
Halból készült ételek
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Pisztráng különleges raguval bubszi
Harcsa káposztával peterimajoridozsahe
DÁNIA: Dán lazacos szendvics mamocska
Boszorkányszigeti halászlé bubszi
A világ hallevesei horvathnemagdi
Részeges hal veronika74
Gombás Ponty Tejfölben 1vargaildyko
x nagyuska
TVN .... Baráti találkozó itt a blogon ..13 bodaaniko
Vad ételek
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Receptek jjanosne
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Vadhús saláta rochlitzne
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
Fácánleves Újházi módra bubszi
Indiai rizssaláta bubszi
Karácsonyi ételek tomicica
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Spagetti ajánló
Macedón főzelék rochlitzne
Pesto alla genovese noble
x nagyuska
Csirkemájas spagetti recept toth_beata
Rakott spagetti......... maca23
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal recept kovacs_zsoka
2 hét lúgosító étrend brozsika
Olasz spagettileves bubszi
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Bolognai ragus palacsinta recept baggesz20
Pizza receptek
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Vékony, ropogós pizza veronika74
Gyors pizzatészta recept madika
Sajtos croissant macoka65
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Cukkinis ételek bkisseva
Tuti sikeres pizza margareta51
Pizza tészta Balázs módra: bubszi
Pizza margareta51
Pizza baratnu
Hamburger receptek
Hamburger horvathnemagdi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger buci recept boszorlany
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger horvathnemagdi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU