| Harcsa receptek |
|
illata, egy pillanatra erősebbre veszem a lángot, és ráöntöm a hagymákra a fehér bort. Ahogy a finom nedű elpárolgott, rögtön visszatekerem a lángot közepes erejűre, és a serpenyőbe beleöntöm a mustáros-keményítős mártásalapot. Utána visszateszem a harcsakockákat is, majd hozzákeverem az uborkakarikákat, aztán belereszelem a citrom illatos héját, és folyamatosan kevergetve néhány perc alatt besűrítem a mártást. Eközben a halkockák is átmelegednek, és már csak só meg bors hiányzik a szószból, és ehetünk is. ... |
aprochef  |
|
|
| |
| dorozsmai molnár palacsinta ! |
harcsát filézzük, irdaljuk, összevágjuk apró kockára. Kevés olajban kockára vágott bacon szalonnát, apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát üvegesre hevítünk. Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a halászlé alapot. Jól kiforraljuk, majd beletesszük a harcsakockákat. Amikor a hal megpuhult, tejfölös habarással bes?rítjük. A halat kevés lével kiszedjük, és összetörjük - ez lesz a töltelék. Kisütjük a palacsintákat. A palacsinta közepére tesszük a tölteléket, a két szélét behajtjuk, és felgöngyöljük (1 ... |
ibolya58  |
|
|
| |
|
|