| Arab etelek |
|
ráhelyezzük a jól megtisztított és átmosott, majd karikákra vágott bárányvesét. Sózzuk, törött borssal ízesítjük. Egészen kevés vizet öntünk alá, és lassú tűzön puhára pároljuk.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Libanoni tejszínes csirke (Ilkbahar tavugu)
Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 2,5 dl csirkeleves, 1 kk. pirospaprika, 2,5 dl tejszín (tejföllel helyettesíthető), 2 fej aprított hagyma, 10 dkg zsiradék, só.
A csirkét feldaraboljuk, ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Borkrém tekercs |
Hozzávalók: a tésztához 3 db egész tojás, 7 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 1 teáskanál vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja; a krémhez 1 dl fehérbor, 15 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 dl tejszín, 10 dkg mazsola, 2 evőkanál rum, 1 csapott evőkanál zselatinpor, fél dl tej, csipetnyi só.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből a cukorral nagyon kemény habot verek, majd a sárgákat egyenként beleverem, végül belekeverem (de már nem verem) a lisztet, a sót és a reszelt citromhéjat. Egy sütőlemezre a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Borkrém tekercs |
Borkrém tekercs
Hozzávalók: a tésztához 3 db egész tojás, 7 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 1 teáskanál vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja; a krémhez 1 dl fehérbor, 15 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 dl tejszín, 10 dkg mazsola, 2 evőkanál rum, 1 csapott evőkanál zselatinpor, fél dl tej, csipetnyi só.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből a cukorral nagyon kemény habot verek, majd a sárgákat egyenként beleverem, végül belekeverem (de már nem verem) a lisztet, a sót és a reszelt citromhéjat. Egy ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Borkrém tekercs |
Borkrém tekercs
Hozzávalók:
a tésztához:
3 db egész tojás
7 dkg porcukor
7 dkg liszt
1 teáskanál vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
a krémhez:
1 dl fehérbor
15 dkg cukor
1 egész tojás
1 dl tejszín
10 dkg mazsola
2 evőkanál rum
1 csapott evőkanál zselatinpor
fél dl tej
csipetnyi só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Borkrém tekercs |
|
Hozzávalók: a tésztához 3 db egész tojás, 7 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 1 teáskanál vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja; a krémhez 1 dl fehérbor, 15 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 dl tejszín, 10 dkg mazsola, 2 evőkanál rum, 1 csapott evőkanál zselatinpor, fél dl tej, csipetnyi só.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből a cukorral nagyon kemény habot verek, majd a sárgákat egyenként beleverem, végül belekeverem (de már nem verem) a lisztet, a sót és a reszelt citromhéjat. Egy sütőlemezre a formának ... |
klara50  |
|
|
| |
| Borsos kacsamell tejszínes petrezselymes répával recept |
Hozzávalók:
1 csomag KNORR Tejszínes-gombás pulykaszeletek Rafinéria Alap
1 kiskanál Delikát8 ételízesítő
600 g fagyasztott vagy konzerv bébirépa
1 dl Főzőtejszín
3 dl tej
10 dkg gomba
60 dkg kacsamell filé
2 kiskanál durvára őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kacsamelleket bedörzsöljük a DELIKÁT8 ételízesítővel és a durvára őrölt borssal, majd a bőrös felükkel lefele kis tepsibe tesszük. Meglocsoljuk 3 dl ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Csokoládéhabos tejberizstorta |
Csokoládéhabos tejberizstorta
Hozzávalók:
20 dkg rizs, 1 csipet só, tej, 2 tojás, 12 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja; a krémhez: 3,5 dl tejszín, 3-5 evőkanál édesített kakaópor, 1 mokkáskanál rumaroma
Elkészítés:
A rizst fazékba tesszük, és felöntjük a rizshez képest egyszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és ha felforrt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a folyadékot felszívja. Ekkor felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű tejjel, és lassú tűzőn készre főzzük.
A ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Csuka receptek |
tetejére, szűrőkanállal szedjük ki, lecsöpögtetjük, és kivajazott, tűzálló tálba rakjuk. Amíg az újabb adag kifő, melegen tartjuk. Végül megszórjuk apró vajdarabokkal, és 10 percre forró sütőbe tesszük. Kínálhatjuk Mornay-mártással leöntve, átsütve , vagy tejszínes gombamártással.
Csukagombócok "régi módon" ¨(francia)
Hozzávalók:
25 dkg csukahús, tiszlán a hús, a gerinc és a bőr nélkül
25 dkg száraz és tisztított marhafaggyú vagy 12,5 dkg zsír
12,5 dkg jól ... |
aprochef  |
|
|
| |
|
|