| Habor őszibaracklepény |
|
Hozzávalók:
* 30 dkg rétesliszt
* 6 tojás
* 18 dkg vaj
* 18 dkg kristálycukor
* 12 dkg porcukor
* 1,5 kg őszibarack
* 1 citrom reszelt héja
* 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A vajat a kristálycukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a benne elvegyített sütőporral és reszelt citromhéjjal. A masszát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe simítjük. Közepesen meleg sütőben kb. 20 ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Habos őszibaracklepény |
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
18 dkg vaj + a tepsihez, 18 dkg cukor, 6 tojás, 30 dkg rétesliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 citrom reszeit héja, 1 nagy üveg őszibarackbefőtt, 12 dkg porcukor.
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a citromhéjjal, majd a krémbe vegyítjük. Kikenünk, liszttel beh intünk egy közepes nagyságú, peremes tepsit, ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Őszibaracklepény |
Hozzávalók (6-8 személy részére): 16 dkg vaj, 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 db tojássárga, 1 dl tejföl, 5 dkg mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 g fahéj, 1,20 kg őszibarack, fél citrom reszelt héja, 5 dkg vaníliás cukor, só.
A piskótatésztához: 4 db tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt.
A vajat, a lisztet, a fele mennyiségű cukrot, a tojássárgát a gyúródeszkára téve jól összegyúrjuk. A tésztát csipetnyi sóval és reszelt ciromhéjjal ízesítjük, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy középkemény ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Őszibaracklepény |
Őszibaracklepény
Hozzávalók (6-8 személy részére): 16 dkg vaj, 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 db tojássárga, 1 dl tejföl, 5 dkg mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 g fahéj, 1,20 kg őszibarack, fél citrom reszelt héja, 5 dkg vaníliás cukor, só.
A piskótatésztához: 4 db tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt.
A vajat, a lisztet, a fele mennyiségű cukrot, a tojássárgát a gyúródeszkára téve jól összegyúrjuk. A tésztát csipetnyi sóval és reszelt ciromhéjjal ízesítjük, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Őszibaracklepény |
|
Hozzávalók (6-8 személy részére): 16 dkg vaj, 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 db tojássárga, 1 dl tejföl, 5 dkg mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 g fahéj, 1,20 kg őszibarack, fél citrom reszelt héja, 5 dkg vaníliás cukor, só.
A piskótatésztához: 4 db tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt.
A vajat, a lisztet, a fele mennyiségű cukrot, a tojássárgát a gyúródeszkára téve jól összegyúrjuk. A tésztát csipetnyi sóval és reszelt ciromhéjjal ízesítjük, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy középkemény tésztát ... |
klara50  |
|
|
| |
|
|