|
Hozzávalók: 1 konyhakész kacsa, 15 dkg kacsamáj és szív, 3 zsemle s 3 tojás, 2 dl tej, 15 dkg mandula, só, bors, petrezselyemzöld, 10 dkg kacsazsír
A megmosott, leszárított kacsát kívül-belül megszórjuk sóval, és félretesszük, amíg a tölteléket készítjük. A zsemléket tejbe beáztatjuk, a kacsa máját, szívét kisebb darabokra vágjuk. A kifacsart zsemléket felvert tojásokkal összedolgozzuk, közben sóval, borssal, vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. A töltelékbe beleforgatjuk a tisztított mandulát és az összevágott aprólékot. A tölteléket a kacsa hasüregébe betöltjük, majd a nyílást bevarrjuk. A szárnyast tepsibe tesszük, olvasztott zsírral leöntjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Saját zsírjával időnként meglocsoljuk. Tálalás előtt a szárnyast felszeleteljük, tálalótálra rendezzük. Burgonyakörettel kínáljuk, mandulával, narancsszeletekkel díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 3 óra
Jó tanács: Mielőtt feldaraboljuk a sült kacsát, tíz percig pihentetjük, utána szeleteljük. |
bubszi  |
Címkék: tisztított mandulát, összevágott aprólékot, kacsa hasüregébe, nyílást bevarrjuk, szárnyast tepsibe, szárnyast felszeleteljük, |
|
|
|
|