| K betűs receptek |
|
sózzuk. A megtöltött húsokat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Ezután kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Saját mártásával, burgonyapürével tálaljuk.
Kunsági leves 1.
Harminc dkg sertéshúst megdarálunk, sóval, törött borssal és 1 db tojással összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és a húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fűszerezett, forrásban lévő paradicsom-ivóléhez adjuk.
Amikor a gombócok és a zöldségek már ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Nem csak lisztérzékenyeknek |
közepét kifúrjuk. Töltelékkel megtöltjük, majd tetejét tejföllel meglocsoljuk, lés forró sütőben pirosra sütjük.
Rizses töltött burgonya.
Hozzávalók: 8 db burgonya, 15-20 dkg sertéshús, 2 dkg vaj, 3 dkg párolt rizs, 2 evőkanál víz, só.
A sertéshúst ledaráljuk, a rizst megpároljuk, és a kettőt összekeverjük. A burgonyát meghámozzuk, karalábéfúróval a közepét kivájjuk, megmossuk és az előkészített töltelékkel, megtöltjük. A burgonyákat bezsírozott jénai tálba tesszük, a kivájt kockákat is ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Rakott padlizsánok |
Konyhaművészet)
Hozzávalók: 60 dkg törökparadicsom, 50 dkg vagdalt sertéshús, 4 dl tej, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 8 dkg zsír, 15 dkg liszt, só, bors.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban kissé megpirítjuk, a vagdalt sertéshúst hozzáadjuk, sóval, törött borssal, reszelt fokhagymával fűszerezzük, s fakanállal folytonosan keverve, megpirítjuk. 2 dl tejből, tojásból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, só és pici cukor hozzáadásával. A törökparadicsomot meghámozzuk, ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Receptek |
összetűzzük, sózzuk. A megtöltött húsokat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Ezután kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Saját mártásával, burgonyapürével tálaljuk.
Kunsági leves 1.
Harminc dkg sertéshúst megdarálunk, sóval, törött borssal és 1 db tojással összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és a húsleveshez hasonlóan be-zöldségelt és fűszerezett, forrásban lévő paradicsom-ivóléhez adjuk.
Amikor a gombócok és a zöldségek ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| x |
|
beáztatjuk tejbe a zsemléket, és miután magukba szívták,
kinyomkodjuk őket, aztán apróra vágjuk. A felengedett gesztenyeszemeket is
felaprítjuk, majd a puha vajat habosra keverjük a tojásokkal. A vajas tojáshoz
hozzáadjuk a darált sertéshúst, az apróra vágott gesztenyét meg a kinyomkodott
zsemlét. A tölteléket megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezésül reszelünk hozzá
szerecsendiót is. (Tipp: A töltelék pár órával korábban is elkészíthető.
Felhasználásig tartsuk ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|