| 3 különleges piskóta |
|
alatt párold meg, majd passzírozd át. A tejet 6 teáskanál cukorral és a búzadarával főzd sűrűre. Várd meg, amíg kihűl. Közben a vajat keverd ki a porcukorral, dolgozd bele a maradék citromhéjat, és a kihűlt darához add hozzá. A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint készítsd el, keverd hozzá a gyümölcspéphez, és várd meg, amíg dermedni kezd. A gyümölcspép felét az alsó tortalapra kend, majd a darakrém harmadát a tetejére simítsd rá. Tedd rá a másik tortalapot, és takard be darakrémmel. Tedd rá az ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A Hoxán kaptam! Köszönöm:) |
Csak első hallásra tűnik bonyolultnak, ha az utasításom szerint készíted, pofon egyszerű lessz.
Hozzávalók:1 kg liszt, 3 ek étolaj, 5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 1 kk só, 1 tojás, tej.
A töltelék lehet: főtt puding, túró keverék ízlés szerint, normál állagú lekvár, hinteléknek porcukor.
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A tej kivételével a többi hozzávalót egy tálba rakjuk, ehhez adjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy könnyen tudjunk ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| A Kései nyár érett lánya... |
félreteszünk 1 őszibarackot. A többit az alján kereszt alakban bevágva leforrázzuk, és kb. 30 másodperc múlva hideg víz alá tartjuk. Azonnal lehúzzuk a héjukat, majd kimagozva 4-4 cikkre vágjuk. A mascarponét, a túrót és a porcukrot krémmé dolgozzuk. Az utasítás szerint feloldott zselatint összekeverjük a mandulalikőrrel, és a mascarponekrémbe vegyítjük.
A krém felét a morzsalapra simítjuk, és sűrűn kirakjuk a barackcikkekkel. Elosztjuk rajta a maradék krémet, és 3-4 órára behűtjük. Közben a ... |
cilamami  |
|
|
| |
| A legjobb sós és édes fel |
tojásfehérjehabbal.
A sütőt 120 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A formákat háromnegyed részig megtöltjük a masszával, és vízfürdőbe állítva a sütőben 20-30 percen át pároljuk. (Tűpróba!)
Amíg a felfújt párolódik, a csomagon olvasható utasítás szerint a gnocchit sós vízben kifőzzük, amikor megfőtt, leszűrjük. Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a bazsalikomot, egy csipet sót, a tejszínt, összeforraljuk, és belekeverjük a kifőtt gnocchit. Tányérra szedjük, a közepére helyezzük ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Adventi süti receptek |
|
mozdulatokkal összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és nem túl nagy szíveket szaggatunk ki. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A fehér tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és ecsettel a szívekre kenjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és hagyjuk teljesen megszáradni. Díszes dobozba rakjuk, és így ajándékozzuk.
Édes falatkák
Hozzávalók:
10 dkg darált ... |
lunczk  |
|
|
| |
| Alma pie vagy pite |
evő kanál olvasztott vaj v. margarin
"Pie" Pite készítése:
Tészta minősége az azon múlik, hogy pontosan betartod a következőket. Én ezt már kidolgoztam több éven keresztül a legfelső fokig, így neked csupán az utasításom szerint kell dolgoznod.
1. Előveszed az elektromos keverőd
2. A lisztet a zsiradékkal, cukorral, sóval egy mély tálban össze vegyíted, hogy úgy nézzen ki ez, mint az apró kis tarhonyás liszt.
3. A folyadékokat is össze ... |
szmore76  |
|
|
| |
| Almatorta 2. |
porcukor
A lisztet a vajjal, 8 dkg cukorral, a tojással és egy csipet sóval sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe. A pudingport a borral és a cukorral a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A húsát kis kockákra vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Almás céklasaláta |
salátaleveleket falatnyi darabokra tépkedjük, 4 tányérra szedjük, elosztjuk rajta a céklát és az almaszeleteket, valamint a sonkát, amelyet előzőleg nagyobb falatnyi darabokra vágtunk, tépkedtünk vagy összetekertünk. A salátaöntetport a csomagon lévő utasítás szerint összekeverjük 6 ek. vízzel és az olajjal, majd a salátára csepegtetjük. A mogyorót (nem túl apróra) összevagdaljuk, és a salátára szórjuk. (Használhatunk sózott pirított mogyorót, sőt kesudióval, mandulával is keverhetjük. Ha nem pirított, ... |
bulac57  |
|
|
| |
|
|