|
Hozzávalók:
4 db padlizsán, 1/4 kg darálni való sertéshús, 1/4 kg darálni való marhahús, 2-3 sárgarépa, 20 dkg burgonya, 2-3 vöröshagyma, 2 dl étolaj, 1/2 kg paradicsom, 10 dkg liszt, zsemlemorzsa szükség szerint, őrölt bors, só ízlés szerint, csontlé (lehet leveskocka is).
Elkészítése:
A padlizsánt héjával együtt, ha kisebb, hosszában, ha nagyobb, keresztben kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk. Ha a magja már barna, ferdére állítva, lenyomatva állni hagyjuk, hogy kicsurogjon a kesernyés leve. Közben a húst - lehet csak sertéshúsból is készíteni - a megtisztított nyers sárgarépával, burgonyával és vöröshagymával együtt ledaráljuk - a zöldségeket reszelhetjük is, és a vöröshagymát apróra vághatjuk. Az egészet kevés olajon megfuttatjuk és sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd fedő alatt, időnként megkeverve, puhára pároljuk. Ezután a padlizsánszeletek egyik oldalát lisztbe mártjuk, és forró olajban, csak a lisztes oldalát átsütjük. Megfelelő méretű edényt - tűzálló tálat vagy tepsit - kiolajozunk, zsemlemorzsával meghintjük, az alját kibéleljük a padlizsánszeletekkel úgy, hogy a pirított oldaluk legyen felül, pár szelet paradicsomkarikát helyezünk rá. Majd rásimítunk egy réteg húst, aztán újra padlizsánszeletek és paradicsom következik, újra hús és újra padlizsán, úgy rétegezzük, hogy végül a tetejére padlizsánszeletek és paradicsomkarikák kerüljenek. Ezután ráöntünk egy csésze csontlevet, és előmelegített sütőben, az első 10-15 percben lefedve, közepes lángon átsütjük. Az eredeti recept szerint palacsintával fedik le. |
bulac57  |
Címkék: vöröshagymát apróra, egészet kevés, padlizsánszeletek egyik, lisztes oldalát, alját kibéleljük, pirított oldaluk, |
|
|
|
|