| 10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok! |
|
sárgája
10 dkg margarin
10 dkg margarin
20 dkg zöldfűszeres sajtkrém (2 tubus)
Kenéshez:
1 tojás sárgája
Elkészítése:
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm ... |
vorosrozsa66  |
|
|
| |
| 7 legjobb Farsangi fánk |
étolaj, a szóráshoz: vaníliás porcukor
Elkészítés:
1 deciliter langyos tejben feloldjuk a cukor felét, simára keverjük az élesztővel, 2 kanál liszttel - azaz kovászt készítünk -, és hagyjuk kétszeresére kelni.
A liszthez adjuk a kovászt, a maradék langyos tejben elkevert tojássárgákat, a maradék cukrot és a sót. Fakanállal vagy a robotgép dagasztófejével jól kidolgozzuk a tésztát. Ezt követően 2-3 részletben beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat, végül a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 7 legjobb sós és édes pite |
vagy tarja, 40 dkg sajt (edami vagy gouda), 4 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl tejszín, 4 tojás
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt meglangyosítjuk, a cukorral, az élesztővel, a tojássárgájával és a sóval elkeverjük, majd a liszthez adjuk, és összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Közben a töltelékhez a meghámozott hagymákat uborkagyaluval felkarikázzuk és két részletben, 2-2 evőkanál felforrósított olajban ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A 6 legjobb piskóta |
habtejszín, 3 teáskanál cukor, 3 csomag habfixáló
Elkészítés:
A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd addig verjük, amíg újra kemény nem lesz. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és két percig tovább kavarjuk.
A liszthez adjuk a kakaót és a fahéjat, majd lazán belekeverjük a tojáshabba. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (20-30 perc) sütjük. A már kihűlt piskótát három részre vágjuk.
A töltelékhez a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A desszert viszont ez lesz: |
|
rá lehet helyezni a vizesre, - elkészítjük a krémet. Ehhez, az 1 db tojást, két evőkanál lisztet(5 dkg) teszünk és kikeverjük csomómentesre. A meggylevét fogjuk felhasználni, de nem mindet, csak egy keveset. Lassan adagoljuk a folyadékot a tojásos liszthez, és keverjük csomómentesre, majd egy kicsit több folyadékot öntsünk bele, hogy állagra folyékony legyen, de azért ne túlságosan. Szóval kb 1,5-2 dl meggylé kell ehhez.
Tegyük fel a vizes edényünkre és állandó keverés mellet, főzzük be sűrűre. ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| A fáraók gyógyszertára |
keverjük össze, tegyük félre 10-15 percig, hogy jól
fusson fel az élesztő. Eközben az olajat, a vaníliát és a mézet jól keverjük el
egy tálban, végül az almát is vágjuk össze külön. Amikor az élesztő már jól
felfutott, adjuk hozzá a liszthez a többi előkészített hozzávalóval együtt,
majd jól keverjük el. Ezután azonnal öntsük bele egy kiolajozott tepsibe, és
egyenletesen terítsük szét. Ne hagyjuk kelni, hanem 185 °C-os előmelegített
tepsiben süssük 15 percig, majd csökkentsük ... |
erzsike25  |
|
|
| |
| A gyros házilag készítve. |
elkészítése:
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1/2 teáskanál cukor
- 1/2 evőkanál só
- min. 0,5 l langyos víz
Elkészítés:
Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk.
Letakarva 1 órát kelesztjük.
Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük.
Közben a sütőt a lehető legforróbbra melegítjük ... |
zsokanita  |
|
|
| |
|
|