| Bakonyi betyárleves |
|
vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
20 dkg füstölt kolbász
2 dl tejföl
kakukkfű
őrölt bors
só
A csipetkéhez:
1 tojás
3 evőkanál liszt
só
Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágom, a füstölt kolbászt felkarikázom. Az erdei gombát alaposan megmosom, és nem túl apró kockára vágom. A megtisztított vöröshagymát felkarikázom.
Egy fazékban a szalonnát lassú tűzön kisütöm, rádobom a kolbászt, megpirítom. Hozzáadom a gombát és a vöröshagymát, és az egészet ... |
koszegimarika  |
|
|
| |
| Finom Kolbászos Lecsó |
mokkáskanál feketebors
* ízlés szerint só
Elkészítés
A rizst puhára főzöm sós vízbe, majd mikor kész, félrerakom. Közben a zöldpaprikát megmosom, lecsöpögtetem, és a csumája kivételével szeletekre vágom. A paradicsomot felkarikázom, a hagymát is karikázom. A füstölt szalonnát apróra vagdosom, zsírját kiolvasztom, és megfonnyasztom rajta a vöröshagymát. Ráteszem a paprikát, megsózom, és fedő alatt üvegesre párolom. A végén belekeverem a piros fűszerpaprikát és a fokhagymát. A ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Jókai bableves recept |
vízben feltesszük főlni.Hozzáadjuk a zöldségeket és a kolbászt.Lassú tűzön főzzük még meg nem puhulnak.Ha megpuhultak kiszedjük a zöldségeket , húsokat a levesből.(csak a bab marad a lében)Amikor a csülök kihűlt apró kockákra vágom, a kolbászt pedig felkarikázom.A lisztből olajon zsemleszínű rántást csinálok, hozzáadom a hagymákat és egy kis pirospaprikát.Ezzel a rántással sűrítem a levest.Visszateszem a lébe az apró csülköket, a kolbászt és összeforralom.Csipetke tésztával dúsítom.Kóstolás után sózhatom ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| Jól megrakott krumpli |
tárgyalok a kiadóval.) :)
Még hogy szebb a páva, mint a pulyka...! Még hogy szebb a páva, mint a pulyka...!
Körbe, karikára Körbe, karikára
Főzőcske, de óvatosan
Amíg fő-fövöget a krumpli, lehéjazom és felkarikázom a kolbászt és a hagymát - lehetőleg minél vékonyabbra. A karikázás közben jó eséllyel szétomló hagymadarabokra begorombulok, és körök helyett kisebb szeletekre vágom, mert így is jó.
Fél szemmel gyakran a krumplira sandítok, és sűrűn ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Kolbászos káposztaleves |
|
fűszerpaprika, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű), 1-1 késhegynyi őrölt koriander és mustármag.
Elkészítés: A savanyú káposztát (csak ha túl savanyú) kimosom, majd apróra vágom. A kolbász bőrét lehúzom, és a kolbászt felkarikázom. A nagyon finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztom, majd rádobom az apró káposztát, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután ráhintem a lisztet, és együtt pirítom tovább néhány percig. A tűzről lehúzva belekeverem a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Kolbászos káposztaleves |
teáskanál piros fűszerpaprika, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű), 1-1 késhegynyi őrölt koriander és mustármag.
A savanyú káposztát (csak ha túl savanyú) kimosom, majd apróra vágom. A kolbász bőrét lehúzom, és a kolbászt felkarikázom. A nagyon finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztom, majd rádobom az apró káposztát, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután ráhintem a lisztet, és együtt pirítom tovább néhány percig. A tűzről lehúzva belekeverem a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Kolbászos sajtos palacsinta |
- a kolbászossajtos
palacsintával ezek tárházát szeretném most gazdagítani. A tölteléknek valók előkészítésével kezdem
a sütést. A pritaminpaprikát megmosom, félbevágom, a magját eltávolítom, és csíkokra szeletelem. A kolbászt
felkarikázom, a sajt felét (a másik fele kell a reszeléshez) vékony szeletekre vágom. Ezek után készülhet a palacsintatészta, miközben a sütőt előmelegítem. A tojást összekeverem a tejjel.
Hozzáadom a lisztet, csomómentesre elkeverem, és sóval, borssal ... |
mamucika  |
|
|
| |
| Kolbászos sertéscomb |
recept alapja! Felszeletelem a sertéscombot, kiklopfolom, majd bekenem a sertés fűszersóval. Feldarabolom a kolbászt, és beletekerem a szelet húsokba, majd hústűvel rögzítem. Megpucolom a krumplit, a hagymát, a fokhagymát. A krumplit és a hagymát felkarikázom (a hagymát minél vékonyabbra), a fokhagymát meg közepes darabokra vágom. A római tál aljára rétegezem a krumplit, hagymát, fokhagymát, úgy, hogy minden réteget egy picit megsózok, de csak módjával, mert a kolbász végül levet enged! A tetejére szépen ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
|
|