| *HÚSVÉTI**töltött dagadó** |
|
dagadót felszuratom a hentessel, egyszerűbb és biztosabb.
Megmosom és besózom a húst. Megfőzök négy tojást, és ha kihűlt, tojásvágóval kockázom. A zsömlét beáztatom, ha puha, kinyomom, és egy nagyobb tálba teszem a főtt tojáskockákkal együtt. A szalonnát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet apróra vágom. Ez is mehet a zsömle mellé. Beleütöm a tojásokat is, sózom, borsozom.
Mindezt alaposan összekeverem, és a dagadóba töltöm. Ne legyen nagyon megtöltve, mert dagad a töltelék! ... |
bubszi  |
|
|
| |
| .....párolt báránycomb |
g törött bors, 8 dkg zsír, 12 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg liszt, 3 g szegfűbors, 2 dl tokaji édes szamorodni, 4 dkg áfonyalekvár, 2 dkg cukor, só
Elkészítése: A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ezzel a báránycombot gazdagon megtűzdeljük. Sóval és törött borssal meghintjük, majd egy kevés felhevített zsírba téve, mindegyik oldalát szép pirosra sütjük. Hozzáadjuk a vékony karikára szeletelt sárgarépát, fehérrépát, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ...Lepény |
dkg szalonna (nálam kolozsvári, de bármilyen lehet)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a feltéteket.
2. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a szalonnát vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
4. Előveszünk egy nagyobb tepsit.
5. A tésztát alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk kb. két-három centivel nagyobbra, mint a tepsink.
6. A tepsit ... |
bozsanyinemanyi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
mokkáskanál őrölt gyömbért, és a csirke belsejébe töltjük. A nyílást hústűvel lezárjuk, és beborítjuk hajszál vékony szalonnaszeletekkel. Sütőben lassú tűznél puhára pároljuk. Egy fél órára letakarjuk alufóliával. Ezután leszedjük róla a fóliát, a szalonnát mellé rakjuk, megkenjük hideg vajjal, és felső lángon ropogós pirosra sütjük.
Zalai borítós
Hozzávalók: 10 db savanyú káposzta-levél, 60 dkg sertés lapocka, 1 nagy fej hagyma, 2 tojásnyi zsír, kis darab füstölt szalonna, 1 mk. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
|
savanyú káposzta, 20 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 2 dl tejföl, só, bors, kakukkfű.
Elkészítése: A sertéshúst megdaráljuk, a hagymát apróra vágjuk, és együtt olajban megpirítjuk, megpaprikázzuk. A füstölt szalonnát vékony szalonnaszeletekre vágjuk, megpirítjuk beletesszük rövid időre, a karikára vágott füstölt kolbászt is. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, kimossuk, és föltesszük főni néhány csonttal vagy bőrkével. Mély tűzálló tál belsejét megzsírozzuk, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 2011. nov. 14. Libás finom |
szál kolbász, 6 burgonya, 2 vöröshagyma, 1 paprika, 2-3 kanál Édes Anna, só, sült burgonya fűszer, pici víz
Elkészítés:
1.) A burgonyát, hagymát, paprikát megmossuk, felaprítjuk, és egy jénaiba szórjuk.
2.) A kolbászt félbe vágjuk, a szalonnát 4 darabba, és bevagdaljuk a tetejét, majd mindet a zöldségekre teszünk. Sózzuk, burgonyafűszerrel megszórjuk, Édes Annával ízesítjük, majd az egészet jól összekeverjük. Pici vizet öntünk alá, és betesszük a sütőbe, 200 fokra, 1 órára, és időnként ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 3 finom boros recept |
fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük be a hűtőbe és hagyjuk érni másnapig.
A szalonnát vágjuk fel kis kockákra, és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.
A ... |
agimami7  |
|
|
| |
|
|