| Darálthúsos fészek |
|
Hozzávalók:
80 dkg darált sertéshús
30 dkg darált csirkehús
1 db vöröshagyma
200 ml tej
70 gramm kenyér
só (ízlés szerint)
őrölt feketebors (ízlés szerint)
200 ml tejföl
2 db tojás
150 gramm kemény sajt
kapor (ízlés szerint)
Elkészítése:
Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.
A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Feltétlen feltétek |
sok főzelékféléhez Sült virsli, debreceni, kolbász is jól illik sok főzelékféléhez
Húsmentes feltétek
A húsok mellett a másik kedvelt és gyorsan elkészíthető feltét a tojás. A tojás a főzelék késznek ítélésének pillanatában kis munkával azonnal elkészíthető. Vannak zöldségek, amik szinte megkövetelik a tojást, ilyen a spenót vagy a sóska, de sokszor - idő hiányában - ezt a feltétet kapja a többi főzelék is. Az ételekhez a tükörtojás mellett lehet főtt tojást is használni. Az ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Fűszeres linzer |
Ezt a sütit is könnyen el lehet készíteni karácsonyra, kevés munkával finom és szép süteményt varázsolhatunk az ünnepi asztalra.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
30 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg darált mandula
2 db tojás
fél csomag sütőpor
kevés reszelt szerecsendió
mokkáskanálnyi fahéj
csipetnyi gyömbér
csipetnyi ánizs
Készítés:
A puha margarinhoz keverjük a lisztet, valamint az összes többi hozzávalót, dolgozzuk jól össze. A ... |
snibolya  |
|
|
| |
| Fűszeres, sült csirkecomb |
Fűszeres, sült csirkecomb rizzsel
Hozzávalók:
rizs, só, kis olaj, kb. 70 dkg csirkecomb (alsó, de lehet felső is), só, bors, fűszerek
Elkészítés:
A csirkecombot megfosztjuk a bőrétől, majd megmossuk. Besózzuk, megszórjuk fűszerekkel: kis borssal, pl. szárnyas fűszerkeverékkel, vagy mustáros húsos fűszerkeverékkel, (ami van otthon), majd egy tepsibe ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
| Fűszeres, sült csirkecomb rizz |
|
Fűszeres, sült csirkecomb rizzsel
Hozzávalók:
rizs, só, kis olaj, kb. 70 dkg csirkecomb (alsó, de lehet felső is), só, bors, fűszerek
Elkészítés:
A csirkecombot megfosztjuk a bőrétől, majd megmossuk. Besózzuk, megszórjuk fűszerekkel: kis borssal, pl. szárnyas fűszerkeverékkel, vagy mustáros húsos fűszerkeverékkel, (ami van otthon), majd egy tepsibe fektetjük, teszünk alá egy kis olajat és egy kis ... |
kincsesszigeten  |
|
|
| |
| Házi kenyér 5 perc alatt |
megmondom őszintén az, hogy valamit nem kell dagasztani, önmagában enyhén szólva kevés, ha azt nézzük, hogy 12 órát kell pihentetni a tésztát, aztán további egy órát, meg a tálat melegíteni még húsz percig. Na ez nem az a recept! Hanem az, ami ötperces munkával kezdődik és harminc percnyi láblógatás után ropogósra sült kenyérrel ért véget. Méghozzá az írek híres szódás kenyerével, aminek a héja kopogós-ropogós, és aranybarna. Ezt a kérget azonban nem kell tépnünk, könnyű harapni, a belseje pedig puha és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|