| Almás koszorú Kakaós csiga |
|
sütőpapíros tepsire fektetem, mélyen beirdalom úgy, hogy nagyjából 10 tisztes csiga legyen belőle. Eligazgatom a sütőpapíron, majd megkenem elhabart tojással és megszórom egy kevés barna cukorral. 175 fokon szép színesre sütöm.
Kelnek a finom péksütemények Kelnek a finom péksütemények
Kakaós csiga
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
2 tojássárgája
5 dkg élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5 dl langyos tej
csipet só
A töltelékhez:
14 dkg ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bajor perec |
Annyi bizonyos, hogy kör alakú péksütemény maradványokat találtak ókori sírokban. A kör a védelem, a tökéletesség, a teljesség szimbóluma szinte az egész világon. Feltehető, hogy - az említett szimbolikának köszönhetően - ezek a kerek péksütemények áldozati ételként kezdték karrierjüket.
Más eredettörténet szerint a perec úgy született, hogy a VII. században egy olasz szerzetes a buzgón imádkozó diákjait kezdte el megcsavart péksüteményekkel jutalmazni. A csavarintás jelképezte az ... |
nagyiful  |
|
|
| |
| Bundáskenyér – másképp |
volna, hogy a legnépszerűbb receptek közé tartoznak a Mind megettén a különféle bundás kenyerek? Minket meglepett, bár jobban belegondolva: gyors, kiadós, praktikus és finom. Érdemes tehát variálni!
A szikkadt, másnapos kenyérért és péksüteményekért kevésbé lelkesedünk, de alapanyagként felhasználva könnyen új ételekké alakíthatjuk őket. Kifliből készülhet guba, kalácsból vagy briósból máglyarakás, zsemle is nagyon finom ezzel-azzal megtöltve. A kenyér újjászülethet édes bundás kenyérnek, de ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Citromkrém |
Citromkrém - Lemon curd (paleo)
Hozzávalók:
3 egész tojás
1 dl citromé (2 citrom leve)
1 citrom reszelt héja
7,5 dkg kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
5 dkg méz (xilit vagy eritrit) (nem paleozóknak cukor)
Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Ez pár perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyni, mert a tojás kicsapódhat és a krém élvezhetetlenné válik. A gőzről ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Citromkrém |
|
Citromkrém
Hozzávalók:
3 egész tojás
1 dl citromé ( 2 citrom leve)
1 citrom reszelt héja
7,5 dkg kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
5 dkg méz (xilit vagy eritrit) (nem paleozóknak cukor)
Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Ez pár perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyni, mert a tojás kicsapódhat és a krém élvezhetetlenné válik. A gőzről levéve ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Citromkrém |
Citromkrém - Lemon curd (paleo)
Tücsök Bogár receptje
Hozzávalók:
3 egész tojás
1 dl citromé (kb. 2 citrom leve)
1 citrom reszelt héja
7,5 dkg kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
5 dkg méz (xilit vagy eritrit) (nem paleozóknak cukor)
Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik.
Ez pár perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyni,
mert a ... |
nanoka72  |
|
|
| |
| Este kelt péksütik |
csokoládékrémet, sőt kókuszkrémet is, majd szintén feltekerjük, daraboljuk és sütjük.
A hűtőben éjszakázás
..........
Ezek a péksütemények remekül bírják a hűtős kelesztést. A megformázott tésztát letakarjuk egy fóliával, és a tepsit éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel hideg sütőben kezdjük sütni - ahogy a sütő melegszik, a tészta is magához tér -, így kb. 30 perc alatt készül ... |
nanoka72  |
|
|
| |
| Görög kalács |
Görög kalács
Hozzávalók:
1 élesztőkocka (42g)
1 teáskanál + 3 evőkanál cukor
2,5 dl langyos tej
3 tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál ánizsmag
2 evőkanál ánizspálinka (pl. Ouzo, de elhagyható)
75 dkg finom búzaliszt
12,5 dkg puha vaj
1 evőkanál leveles mandula
1 tojássárgája
2 evőkanál jégcukor (nagy szemcsés cukor)
5 kemény ... |
veronika74  |
|
|
| |
|
|