| 1-2-3 Recept |
|
ízesítjük, a tálra szedett csirkére öntjük, és jól átforrósítjuk.
Vásárhelyi fehér kolbász borított burgonyával, fatálon tálalva
Ajánlott ital: Csongrádi Cabernet Franc
Hozzávalók:
A kolbászhoz: 1,5 m sertésbél, 80 dkg sertésdagadó, 3 dkg só, 1 dkg frissen törött fehér bors, szerecsendió, 1 szál citromfű, 1 szál kakukkfű, 2-3 gerezd fokhagyma, fél dkg őrölt köménymag,
A körethez: 1 kg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg só, frissen törött fekete bors, ízlés szerint, a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Vecsési töltött hús
Hozzávalók: 50 dkg sertésdagadó, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Abasári töltött dagadó ! |
Hozzávalók:
80 dkg sertésdagadó
, 2 dl tej,
2 zsemle,
5 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
8 dkg császárszalonna,
10 dkg gomba,
10 dkg sertésmáj,
10 dkg zöldborsó,
2 tojás,
1 csomó zöldpetrezselyem,
3 dkg paradicsompüré,
2 dkg liszt,
2 dl fehérbor,
só.
A sertésdagadót felszúrjuk, hogy tölthető legyen. Tejbe áztatjuk a zsemléket, és jól kinyomkodjuk. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott ... |
ibolya58  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
Brassói lucskos káposzta
Hozzávalók: 1 kiló fejes-káposzta, fél kiló sertésdagadó, 8 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, néhány szem köménymag, kis csomó friss kapor, só.
A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni a sertésdagadóval, a köménymaggal és aprított kaporral.
A szalonnát 4 szeletre vágjuk, bevagdaljuk, megsütjük, és zsírját ráöntjük a káposztára.
Ha a sertésdagadó megpuhult, kiszedjük a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Barscs (lengyel céklaleves) |
|
Hozzávalók:
40 dkg sertésdagadó, egy pici fej hagyma, 2 db petrezselyemgyökér, egy sárgarépa, kevés fejeskáposzta, 40 dkg burgonya, 1 üveg céklasaláta, tíz deka bacon vagy kolozsvári szalonna, babérlevél, bors, két deci tejszín, két evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, ha kell egy kevés olajat is öntünk alá, erre dobjuk a hagymát, majd a két centi hosszúra és vékonyra vágott kétféle répát. Amíg dinsztelődik, a felvágott húst 2 liter ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Boros tekercs |
Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj
50 dkg sertésdagadó
őrölt bors ízlés szerint
1 teáskanál pirospaprika
1,5 dl száraz fehérbor
liszt
só
étolaj
Elkészítése:
A karajt szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. A ledarált dagadót sóval, borssal, paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a fehérbort. A karajszeleteken elterítjük az elkészült húsos tölteléket, majd feltkerjük, hústűvel rögzítjük. Paprikás lisztbe forgatjuk, és kisütjük. ... |
moncsika77  |
|
|
| |
| Boros tekercs |
Hozzávalók:
80 dkg csont nélküli sertéskaraj, 50 dkg sertésdagadó, só, őrölt bors ízlés szerint, 1 tk. pirospaprika, 1,5 dl száraz fehérbor, liszt, étolaj a sütéshez.
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. A dagadót ledaráljuk, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Belekeverjük a fehérbort. A karajszeleteket megtöltjük a darált hússal. Szorosan feltekerjük, és paprikás lisztben megforgatjuk, majd olajban megsütjük. Sült burgonyával tálaljuk. ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Dagadóba töltött, burkolt sertésvelő recept |
A vöröshagymát apróra vágjuk és a margarinon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha kihűlt, a darált húshoz adjuk. Hozzákeverjük a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, a sót és a borsot, végül jól összedolgozzuk.
A sertésdagadót kiterítjük, gyengéden kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és bazsalikommal. Rátesszük a darált húsos masszát és elsimítjuk. A közepére helyezzük hosszában a sertésvelőt. Felcsavarjuk és margarinnal kikent sütőedénybe tesszük. Egy dl vizet öntünk alá és ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
|
|