| Almafánk 2. |
|
alma, 5 dl tej, 2 egész tojás, fél dkg élesztő, 3 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, olaj a sütéshez, fahéjas porcukor a sütemény behintéséhez.
Fél dl tejben elkeverem az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatom (vagyis hagyom, hogy a megkelt élesztő "felfusson" a bögre tetejére). Mély tálba beleöntöm az átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájok. Ide öntöm a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat, a zsírt és annyi tejjel gyúrom össze, hogy ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almafánk 2. |
reszelt alma, 5 dl tej, 2 egész tojás, fél dkg élesztő, 3 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, olaj a sütéshez, fahéjas porcukor a sütemény behintéséhez. Fél dl tejben elkeverem az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatom (vagyis hagyom, hogy a megkelt élesztő "felfusson" a bögre tetejére). Mély tálba beleöntöm az átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájok. Ide öntöm a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat, a zsírt és annyi tejjel gyúrom össze, hogy ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almás bukta |
vagy margarin, kevés tej, csipetnyi só, a töltelékhez 3 szép, aromás, savanykás alma, 2 evőkanál sárgabarack lekvár. Először elkészítem az élesztőt. A langyos tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatom. A lisztet mély tálba öntöm, közepébe vájok egy mélyedést és beleöntöm a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Ezután beledolgozom a vajat is, majd lisztezett tálba téve a cipóvá ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almás pite nagyitól |
kristálycukor
1 csipet só
fél csomag sütőpor
2 dkg élesztő
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
1,5 kg savanykás alma
fahéj
Elkészítés:
Az élesztőt a tejjel felfuttatom. A lisztet a margarinnal, a cukorral és a sóval elmorzsolom. Az élesztős tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és a fél sütőport beleteszem a lisztes margarinba, és jól összegyúrom. Két részre osztom, az egyiket kinyújtom, és egy normál tepsibe ... |
taltos1  |
|
|
| |
| Andi Túrós Batyuja recept |
|
csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A fél kg lisztet és a csipet sót, egy tálba tesszük, hozzá keverjük még, az egy evőkanál porcukrot. 2 dl tejet langyosítok, egy mokkáskanál porcukorral, majd ebben az összemorzsolt élesztőt felfuttatom. Ezután, egy tojás sárgáját teszek még a liszthez és a 10 dkg olvasztott margarint ráöntöm. Ezután hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt és elkezdem dagasztani. A dagasztást követően, meleg helyre teszem, az edényt letakarom egy konyharuhával, tetejét ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| Andi konyhájából |
darált bacon
5 dkg Rama margarin
15 dkg burgonya
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
cukor, só
A lisztet összekeverem a főtt, áttört burgonyával és a sóval. Közben a tejbe egy kevés cukrot teszek, meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt, amihez adok 1-2 kanál lisztet is. Összekeverem a két részt, és jól összegyúrom. A bacont ledarálom és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem, és újra hajtogatom. Ezt 10 ... |
agimami7  |
|
|
| |
| Aranygaluska |
Aranygaluska
Hozzávalók: a tésztához 30 dkg liszt, 2,5-3 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 tojássárga, 5 dkg margarin, csipetnyi só; a tetejére 10 dkg darált dió, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor.
Elkészítés: 1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt és felfuttatom. Ezután összedolgozom a liszttel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy lágy (de ne híg) tésztát kapjak. Ezután beledagasztom a margarint és jól belisztezett tálba teszem a cipóvá formált tésztát. Tetejét is meghintem ... |
snibolya  |
|
|
| |
| Aranygaluska 1. |
Aranygaluska 1.
Hozzávalók: a tésztához 30 dkg liszt, 2,5 -3 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 tojássárga, 5 dkg margarin, csipetnyi só; a tetejére 10 dkg darált dió, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor.
1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt és felfuttatom. Ezután összedolgozom a liszttel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy lágy (de ne híg) tésztát kapjak. Ezután beledagasztom a margarint, és jól belisztezett tálba teszem a cipóvá formált tésztát. Tetejét is meghintem kevés ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|