| Nyúlpaprikás 2. |
|
Nyúlpaprikás 2.
Hozzávalók: 1 kg csontos nyúlhús (lehet házinyúl vagy vadnyúl), 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só.
A csontos húst megmosom, leszárítom, és kisebb darabokra vágom. A vöröshagymát apróra metélem, a füstölt szalonnát nagyon vékony csíkokra aprítom, majd a zsírját kiolvasztom. A pörcöt a serpenyőben hagyom, hozzáteszem a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Nyúlpaprikás szalonnás masni-t |
Nyúlpaprikás szalonnás masni-tésztával
Hozzávalók: 4 db tisztított nyúlcomb, 4 db tisztított lapocka, 15 dkg húsos szalonna, 30 dkg vöröshagyma, 5 dkg liszt, 5 dl tejföl, 2 dl tejszín, só, fűszerpaprika, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 dl olaj
A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon megpároljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a fűszerpaprikát, felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a kétfelé vágott nyúlhúst, pici sót, és készre pároljuk. Hozzáadjuk az összevágott paprikát, paradicsomot. Ha már ... |
bubszi  |
|
|
| |
| PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) |
és a bort aláöntve, puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott burgonyát is beleszórjuk, és együtt megpuhítjuk. Karikákra vágott erős paprikával, paradicsommal díszítve tálaljuk.
PINCESZERES NYÚLPAPRIKÁS, PIRÍTOTT NYÚLMÁJGOMBÓCCAL
Ecsenyi recept
Hozzávalók 4 személyre: 1 db 2 kg-os nyúl, 20 dkg zsír, kalocsai őrölt piros paprika, 5 fej vöröshagyma, fokhagyma, 1/2 kg lecsópaprika, 2-3 db paradicsom, 1 db csípős piros arany, őrölt kömény, ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Recept |
Nyúlpaprikás sonkás galuskával
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 2 db mellhús, 2 db lapocka, 10 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, pirospaprika, só
Sonkás galuska: 10 dkg főtt sonka, 40 dkg liszt, 2 db tojás, só
Elkészítés: A házinyúl csontos melle részét a csonttal együtt darabokra vágjuk, majd jól megmossuk, hogy az esetleges csontszilánkok eltávolodhassanak. A lapockát kicsontozzuk és pörkölthús nagyságúra vágjuk. Zsírban ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Tejfölös nyúlpaprikás |
|
Hozzávalók:
10 dkg szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
olaj
1 kávéskanál pirospaprika
nyúl feldarabolva
kis víz
1 dl vörösbor
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
10 dkg szalonnát apróra vágunk, 1 közepes fej vöröshagymát megtisztítunk és felszeletelünk, majd mindkettőt kis olajra téve megfonnyasztjuk. Ekkor hozzáadunk 1 kávéskanálnyi pirospaprikát, rátesszük a fiatal nyúl feldarabolt húsát. Kis vizet öntünk alá, 1 dl vörösbort adunk hozzá, és ... |
mohini  |
|
|
| |
| Ízőrzők – Szólád – |
Néhány perc párolás után rászórjuk a fokhagymát. Egy órán át rotyogtatjuk, amíg a hús megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a májat, és tovább főzzük.
Kis idő múlva beleborítjuk a szeletelt gombát.
Héjában főtt burgonyát kínálunk mellé.
Nyúlpaprikás
Hozzávalók: másfél kg nyúlhús, 6 kis fej vöröshagyma, 2 púpos evőkanál sertészsír, 5 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál fehér bors, 4 teáskanál só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika fele, és kevés csípős paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|