| ***HAJTOVÁNY***&***egyszerű***RECEPT*** |
|
Hozzávalók
Krém
1 tojás
1 kk. só
1 cs.Rama
15-20 dkg reszelt sajt
Tészta
pici cukor
2 ek. só (esetleg 1 ek)
1 dl olaj
1 cs. friss élesztő
2 tojássárgája
6 dl tej (kb)
1 kg lisztElkészítés
1.A hozzávalókból kissé lágyabb, kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk.
2.Egyenként jó vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***HÚSVÉTI**kalácskoszorú *** |
Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 5 dkg puha vaj
* 5 dkg cukor
* 1 tojás
* 1 csipet só
* 1 citrom reszelt héja
* 2,5 dl tej
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojást, a sót, a citrom reszelt héját és a langyos tejet, és elektromos géppel kb. 3 percig erősen dagasztjuk. Ha a tészta túl puha, ragadós és a tálból nem lehet kiszedni, még 1-2 evőkanál lisztet dagasszunk ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***KATI**féle**NŐI SZESZÉLY*** |
Hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg Rama
2 tojássárgája
6 tojásfehérje
15 dkg cukor
2 dkg élesztő
kb. 1/2 dl tej
15 dkg barackíz
20 dkg vaníliás porcukor
5 dkg mandulaElkészítés
1.A lisztet elmorzsoljuk a Ramával és összegyúrjuk 2 tojássárgával, 15 dkg cukorral, és egy kevés cukros tejben felfuttatott 2 dkg élesztővel. Ha simára gyúrtuk, fél óráig ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***MIKULÁS***váró***ALMÁS**** |
étcsokoládéElkészítés
1.Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy nagy tepsit kikenünk Ramával, meghintünk zsemlemorzsával, és erre fektetjük az almaszeleteket. A szeleteket a cukorral összekevert fahéjjal megszórjuk.
2.A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a fele cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. A tojásfehérjét a másik fél adag cukorral ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***jÓSÁG SZELET**** |
|
Hozzávalók:
fél kg leveles tészta
Meggyes krém:
1 ü meggybefőtt
8 ek búzadara
3 ek cukor
Vaníliás krém:
2 cs vaníliás puding
8 dl tej
3 ek cukor
25 dkg margarin
Habhoz:
fél l tejszín
Elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *HÚSVÉTI* mazsolás kuglóf* |
eléréséig én kézzel szoktam csinálni, mert robotgéppel nem lehet jól eltalálni a liszt mennyiségét. A végén beledolgozzuk a mazsolát is. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, és jó alaposan megszórjuk porcukorral /ezt nem kell nagyon sajnálni belőle, mert amikor megsül, ez lesz a legfinibb benne/. A tésztát feltekerjük, és kivajazott kuglóffomába tesszük úgy, hogy közben meg is csavarjuk. Ezután még legalább fél órát pihentetjük, és csak ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Kalácspuding fahéjjal |
Hozzávalók 4 fő
2 db kalács
3 dl tejszín
3 dl tej
8 dkg energiamentes cukor
5 db tojás
8 dkg dió
fahéj
vaj a tepsi kikenéséhez
A kalácsokat leszeleteljük majd a kivajazott tepsibe rakjuk széthúzva, hogy egymást fedje. A dió és a fahéj kivételével mindent egy lábosba rakunk és felmelegítjük 45 fokra állandó keverés közben.
Átszűrjük, majd a kalácsokra öntjük és hagyjuk állni, hogy, felszívja a locsoló masszát. (10perc)
A tetejét megszórjuk ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Sajtos tojásos saláta |
Hozzávalók:
4 alma
1 citrom leve
15 dkg Update1 Light trappista sajt
1 dl Update1 majonéz
1 dl tejföl
2 csokor újhagyma
6 keményre főtt tojás
zöldsaláta levél
1gr Update1 só
1gr Update1 Zéró
1 gr frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a citrom levével megöntözzük. Hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott sajtot, főtt tojást, a majonézt, tejfölt, sót és borsot. ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
|
|