| Bácskai fácán rizzsel |
|
Hozzávalók:
6 személyre: 1 db fácán, 15 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 0,5 dkg pirospaprika, 0,3 dkg törött bors, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 3 dkg só, 60 dkg rizs, 15 dkg vöröshagyma.
Elkészítés: A fácánt megtisztítjuk tollaitól, fejét és csüdjét levágjuk - a szívén és zúzáján kívül - a belső részét eltávolítjuk. A fácánt 5-6 dekás darabokra szétvágjuk, és hideg vízben áztatjuk. Lábasban zsíron apróra vágott füstölt szalonnát sütünk, és 1 fej vöröshagymát vágunk hozzá, melyet ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácán leves 6 személyre |
petrezselyemzöld, 1 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ételízesítő, 1 csipetnyi egész kömény, 1 mokkáskanál egész bors, 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)
Előkészítés:
A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4-5 felé vágjuk, az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst, 2 napig pácoljuk.
Elkészítés:
A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, felforraljuk. Közben a ... |
maroka  |
|
|
| |
| Fácán rizzsel, bácskai módra |
Hozzávalók: 6 személyre: 1 db fácán, 15 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 0,5 dkg pirospaprika, 0,3 dkg törött bors, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 3 dkg só, 60 dkg rizs, 15 dkg vöröshagyma.
Elkészítés: A fácánt megtisztítjuk tollaitól, fejét és csüdjét levágjuk - a szívén és zúzáján kívül - a belső részét eltávolítjuk. A fácánt 5-6 dekás darabokra szétvágjuk, és hideg vízben áztatjuk. Lábasban zsíron apróra vágott füstölt szalonnát sütünk, és 1 fej vöröshagymát vágunk hozzá, melyet ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácánleves |
gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál ételízesítő
* 1 csipetnyi egész kömény
* 1 mokkáskanál egész bors
* 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)
Elkészítés:
A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4-5 felé vágjuk, az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst, 2 napig pácoljuk.
A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Fácánsült |
|
Fácánsült
Hozzávalók:
1 db fácán
15 dkg füstölt szalonna
1 csomag petrezselyemzöld
2 db alma
ízlés szerint só
A fácánt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, különösen a
belsejét. A fejét levágjuk, a lábát összekötjük.
Hasüregét megsózzuk, beletesszük a megmosott almákat és a
petrezselymet. A fácán mellét, combját szalonnával
beborítjuk. Tepsibe tesszük a "madárkát", és kevés ... |
lilikonyhaja  |
|
|
| |
| Hal a tortán |
petrezselyemzöld, 1 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ételízesítő, 1 csipetnyi egész kömény, 1 mokkáskanál egész bors, 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)
Előkészítés: A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4-5 felé vágjuk, az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst, 2 napig pácoljuk.
Elkészítés: A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Karácsonyi ételek |
ünnepi előétel a karácsonyi és húsvéti asztalokon.
Filézett vagy egész pisztráng pirított mandulával
Hozzávalók: 2 db egész pisztráng, 1 evőkanál liszt, só, 5 dkg vaj, 10 dkg mandula, 0.5 dl olaj a sütéshez
Az egész pisztrángot megtisztítjuk a pikkelyeitől, megmossuk, ruhával letöröljük. A fejét levágjuk. Egy ruhával letakart (hogy ne csússzon) vágódeszkára fektetjük, és éles késsel a gerincénél kezdve a filéket szépen lefejtjük. Besózzuk, lisztbe mártva kevés fölhevített olajban ... |
tomicica  |
|
|
| |
|
|