| 4 szaftos pörkölt bográcsban |
|
pirítsd meg, majd öntsd hozzá a bort. Lefedve párold, ha kell, és tegyél hozzá kevés vizet. Mielőtt készre puhulna a hús, add hozzá a felvágott paprikát és paradicsomot. Főzd készre. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl bő szaftja.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
* 1 kg marhalábszár
* 2-3 fej hagyma
* 2-3 gerezd fokhagyma
* 2-3 evőkanál paprika
* 1 zöldpaprika
* 1 paradicsom
* 3-4 dl száraz vörösbor
* köménymag ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A betűs receptek |
megpirítjuk. A húst, a répákat, a zellert feldaraboljuk. Az egészet 1,5 l vízben 1 órát főzzük. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, sót, borsot, a babérlevelet, és még 20 percig főzzük.
Alföldi burgonyapogácsa
20 dkg marhapörköltet megdarálunk, és elkeverjük 20 dkg főtt, áttört burgonyával.
Hozzáadunk 1 db nyers tojást, 1 evőkanál paradicsompürét, sót, törött borsot, finomra vágott zöldpetrezselymet, nagyon keveset a pörkölt saját levéből, és az egészet jól ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bogrács ételek |
TARTALOM
Bográcsgulyás
Karottás sertéstokány
Pilisi sertésragu
Burgonyaleves virslivel
Rizses lecsó debrecenivel
Slambuc
Kerti zöldségragu
Kukoricás nyúlragu
Marhapörkölt
Paprikás krumpli
Tarkabab-gulyás
Birkahúsos kása
Tutajos
Zöldbab füstölt hússal
Zöldborsós csirke
Pörkölt csirke
Csirkegulyás
A bogrács már a vándorló magyar törzsek málhájának is
része volt. ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Bográcsételek |
pároljuk. Amikor a
hús már majdnem puha, hozzáadjuk a konzerv kukoricát is.
Együtt készre pároljuk.
Energiatartalom: 2090 kJ
Fehérjetartalom: 36 g
Zsírtartalom: 24 g
Szénhidráttartalom: 35 g
Marhapörkölt
Hozzávalók:
60 dkg marhaszínhús, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evőkanál
pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.
Elkészítés:
Kevés zsiradékban megfonnyasztjuk az ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Cs betűs receptek |
|
egyik végét bekötjük.
Vigyázzunk, hogy a hús meg ne fagyjon, sem egészben, sem darálva. Békéscsabán ezt az úgynevezett csabai kolbászt sokan erősen fűszerezik.
Csángó gulyás 1.
A szokásos módon köménymaggal ízesített marhapörköltet készítünk. Mikor a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a jól átmosott savanyú-káposztát. Személyenként, 3 dl vízzel felengedjük. Együtt puhára pároljuk. Időnként kevés fehérbort öntünk alá.
Tálalás előtt tejföllel átforraljuk. Betétként ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Diós marhapörkölt |
Diós marhapörkölt makarónival
Hozzávalók:
40 dkg vesepecsenye vagy pörkölthús, 2-3 ek. olaj, 8 dkg mogyoróhagyma, 1 tk. paradicsompüré, 2,5 dl száraz vörösbor, 30 dkg makaróni, 1 radicchio saláta, 5 dkg dió, 1 db pörkölt ízesítőkocka, kb. 1 ek. ételsűrítő, 2 paradicsom, 6 ág kakukkfű, só, bors.
A felkockázott húst kevés olajon 4 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és kivesszük. A cikkekre vágott mogyoróhagymát az edénybe szórjuk, és a paradicsompürével együtt ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Hal a tortán |
Nacsa Olivér isteni pörköltje és a többi
Előétel: házi sajt dióval, szőlővel
Hozzávalók: sajt, dió, szőlő
Elkészítés: A sajtot kockákra vágjuk, majd ízlésese dióval és szőlővel díszítjük.
Főétel: vörösboros marhapörkölt bográcsban
Hozzávalók: 2 kg marhacomb, 3 paprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 0,8 kg gomba, 4 dl vörösbor, só, bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfű, pirospaprika
Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk kis ... |
jjanosne  |
|
|
| |
|
|