| Csirke carbonara |
|
Hozzávalók:
1,2 kg-os csirke, 8 dkg vaj, 8 dkg füstölt sonka, 20 dkg gomba, 1 dl olaj, só.
Elkédzítése:
A csirke mellét vékony sonkacsíkokkal megtűzdeljük, megsózzuk, az olajjal és kevés vízzel leöntve sütőben megsütjük. A gombafejeket vajban megpirítjuk. A megsült csirkét feldaraboljuk, tűzálló tálba tesszük, köré rakjuk a gombát és leöntjük a sütésből visszamaradt vajjal. Sütőben fedő alatt 10 percig sütjük. ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Csirkecomb paradicsomos-gombás |
törött bors, só.
A csirkecombokat megsózzuk, meghintjük törött borssal. Serpenyőben kevés olajat
hevítünk, majd a combokat mindkét oldalukon hirtelen pirosra sütjük. Kevés vizet
aláöntve a sütőben készre sütjük. A sütésből visszamaradt zsiradékban
megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a cikkekre vágott
paradicsomot. Sóval, törött borssal, rozmaringgal és fokhagymával fűszerezzük.
Hozzákeverjük a kockára vágott gombát, majd az egészet ráöntjük a ... |
skorpiolilike  |
|
|
| |
| Csirkemell cseresznyével |
fokozat).
A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a csirkemellet minden oldalán szép pirosra sütjük benne. Tűzálló tálba tesszük, köré rakjuk a cseresznyét, megszórjuk a cukorral, mellédobjuk a fahéjat, a szegfűszeget. Meglocsoljuk a sütésből visszamaradt zsiradékkal, és a sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és a vele párolt cseresznyével ... |
martimarti  |
|
|
| |
| D betűs receptek |
halcsontból tartalmas, rövid halalaplét készítünk (hideg vízben tesszük fel főni). A pontyszeleteket lisztbe mártjuk és a serpenyőben, kevés zsírban mindkét oldalát elősütjük. Ezután a halfilét tiszta lábosban egymás mellé rendezzük. A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fűszerpaprikával megszórjuk, elkeverjük, és kevés halalaplével azonnal felengedjük.
Megsózzuk, beletesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Fűszeres tepsishús |
|
sajt
Elkészítés
A krumplit héjában megfőzzük,lehűtjük és pucolás után felkarikázzuk. A tarja szeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel és kevés olajon megsütjük. Az újhagymát is felkarikázzuk.
A tepsibe a hús sütésből visszamaradt olajat bele öntjük ha túl kevés picit tehetünk hozzá. A karikára vágott krumplit beletesszük és rászórjuk az újhagymát és a felaprított snidlinget. A ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Galamb-becsinált |
fehérrépa, 5 dkg zeller, 3 g törött bors, 8 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 4 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, só
Elkészítés: A vajat felhevítjük és beletesszük a negyedekbe vágott, megsózott galambot és mindegyik oldalát elősütjük. A sütésből visszamaradt zsiradékban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk kockára darabolt zöldségeket, és kissé átpirítjuk, majd az elősütött galambra öntjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje, sóval, törött borssal ízesítjük, majd fedővel ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|