Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
heti Menü
Gyors zöldséges hagymaleves
Hozzávalók: 2-3 ek. olívaolaj, 25 dkg lila hagyma, 25 dkg zeller, 2 karotta, fél pohár vörösbor, fél csésze szójamártás, 0,75 l zöldségleves, só, őrölt bors, egy csipet szerecsendió, egy csipet cukor, egy csokor oregánó, 12,5 dkg reszelt sajt.
A fazékban olívaolajon üvegesre pároljuk a megtisztított, karikára szelt hagymát. A zellert vékony karikákra vágjuk, a karottát felkockázzuk, a zöldséget összepirítjuk a hagymával. Belekavarjuk a vörösbort és a szójamártást, s felengedjük a zöldséglevessel. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és cukorral jól megízesítjük, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük.
Az elkészült levest utánafűszerezzük, meghintjük a válogatott, megmosott, finomra vágott oregánóval, levesszük a tűzről, megszórjuk resztelt sajttal, és máris tálaljuk.

Töltött pulykamell tökmagos bundában
Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, só, 20 dkg brokkolirózsa, 3 dkg vaj, 1 ek. finomliszt, 2,5 dl tej, fél mk. őrölt fehér bors, késhegynyi reszelt szerecsendió, 8-10 dkg reszelt sajt; a bundázáshoz: 4-5 ek. finomliszt, 1 tojás, 3 ek. tisztított tökmag, 4 ek. zsemlemorzsa; a sütéshez: bő olaj.
A pulykamellet 4 szeletre vágjuk, kiverjük, enyhén megsózzuk, és félretesszük. A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A megolvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet (de ne pirítsuk). Ráöntjük a tejet, kevergetve sűrűre főzzük, megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve ebbe a besamelmártásba belekeverjük a reszelt sajtot és a brokkolit. Jól összedolgozzuk, aztán hűlni hagyjuk.
A brokkolis masszát elosztjuk a hússzeleteken; ezeket aztán félbehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük. A lisztbe, tojásba és a tökmaggal kevert zsemlemorzsába forgatva bundázzuk őket, és bő olajban ropogósra sütjük. Tálalás előtt kihúzzuk belőlük a fogvájót. Salátával vagy burgonyapürével kínáljuk.

Gombás spagetti
Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 vöröshagyma, 1 ek. margarin, 40 dkg gomba, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 mk. szárított rozmaring, bazsalikom, borsikafű, apróra vágott zsázsa vagy petrezselyemzöld, 1,5 dl paradicsomlé, 2 dl tejföl vagy kefir.
A spagettit sós vízben megfőzzük, meleg vízzel leöblítjük, és melegen tartjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és 1 dl vízben megpároljuk. Belekeverünk 1 ek. margarint és 40 deka vékony szeletekre vágott gombát. Megsózzuk, s fedő alatt puhára pároljuk. Apróra vágott fokhagymát, szárított rozmaringot, bazsalikomot, borsikafüvet és zsázsát vagy petrezselyemzöldet adunk hozzá, felengedjük paradicsomlével. Végül a tejfölt vagy kefirt is belekeverjük. A főtt spagettit ebbe a mártásba forgatjuk. Forrón tálaljuk.

Karamellás narancstorta
Hozzávalók: 5 narancs (kb. 1,20 kg), 3 tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl olaj, 18 dkg rétesliszt, csipetnyi só, fél cs. sütőpor; a karamellhez: 20 dkg cukor, 0,5-1 dl víz.
Karamell: A cukrot egy magasabb falú edényben aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Egészen az újbóli feloldódásáig keverjük. Még forrón egy 25 centi átmérőjű teflonformába öntjük, s hagyjuk, hogy kihűljön. 2 jól megmosott narancs héját lereszeljük, a többit meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész se maradjon rajtuk, felkarikázzuk őket, és szeleteiket körkörösen a karamellre fektetjük.
Tészta: A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd apránként az olajat is hozzáöntjük. A lisztet összeforgatjuk a sóval, sütőporral és reszelt narancshéjjal, a fehérjét kemény habbá verjük. Utóbbit óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgájába, közben részletenként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A tésztát rákanalazzuk a narancskarikákra; elsimítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 35 percig sütjük. Sütőrácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl, csak azután vágjuk fel.

Paprikás krumpli
Hozzávalók: 1 ek. zsír, 2 vöröshagyma, 8-10 rózsakrumpli, só, fűszerpaprika, 4 ek. tejföl.
A zsírban megpároljuk a karikára vágott hagymát. Ízlés szerint paprikát, sót adunk hozzá. Ha jól forr a paprikás hagyma, a meghámozott, hosszúkásra vágott rózsakrumplit a paprikás lébe tesszük, s kissé pároljuk. Jó bő lében a burgonyát puhára főzzük, levét szinte teljesen elfőzzük. Később 4 ek. tejfölt teszünk hozzá, és forrón tálaljuk. Virslit vagy pirított szalonnát adunk hozzá.

Zöldséges-csirkés tészta
Hozzávalók: fél vöröshagyma, fél lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 ek. olívaolaj, só, 50 dkg orsótészta, 25 dkg csirkemellfilé, 1 csomag (40 dkg) mélyhűtött mexikói zöldségkeverék, nem túl sós, sötét szójamártás.
A kétféle hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, s 2 ek. olívaolajon üvegesre pirítjuk. Félretesszük.
Enyhén sós vízben kifőzzük az orsótésztát, leszűrjük, leöblítjük, és szintén félretesszük. A csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a maradék olajon megpároljuk; a vége felé kissé megsózzuk.
A zöldségkeveréket szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd beleöntjük a felmelegített wokba, pár percig pároljuk, aztán összekeverjük a csirkehússal meg a tésztával. Rákanalazzuk a megüvegesített hagymát, majd az egészet újból jól átkeverjük. Ha kell, még egy kis olajat adunk hozzá, hogy kissé szaftosabb legyen. Egy kevés szójaszósszal meglocsoljuk.

Molnárkalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg cukor, 1 l tej, 2 tojás, 6 ek. olvasztott zsír vagy vaj, vaníliás cukor, csipet só.
A lisztet a tojással, zsírral, csipet sóval és annyi vízzel, hogy sima tésztát kapjunk, elkeverjük. Ezután 1 liter tej hozzáadásával hígítjuk, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot; így folyós masszát kapunk.
A tésztát serpenyőben sütjük - a forró serpenyőt zsírral vagy vajjal áthúzzuk, a tésztát kanállal a közepére öntjük, szétcsorgatjuk, villanyon vagy gázon egy percen belül megsütjük az egyik oldalát, aztán megfordítva a másikat is. Ha a tésztát kisülten formálni is akarjuk, sütés előtt egy kevés tejfölt keverünk bele, amely aztán nem hagyja olyan hamar megszáradni. A serpenyőről levett tészta ugyanis csak fél percig képlékeny, vagyis csak ennyi idő van a formálására.

Sajtos császármorzsa
Hozzávalók: 0,5 l tej (vagy víz), 25 dkg kukoricaliszt, 2 tojás sárgája és habbá vert fehérje, 6 púpozott ek. reszelt sajt, pici só, olaj.
A tejet/vizet felforraljuk és belefőzzük a kukoricalisztet - sűrű legyen, hogy elváljon az edény falától. Ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, 4 púpozott ek. reszelt sajtot és pici sót, majd a habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk. A tésztát jól kiolajozott tepsibe simítjuk, aztán sülés közben morzsákra szaggatjuk. Tálaláskor meghintjük a maradék reszelt sajttal.
bulac57 bulac57
Címkék: karottát felkockázzuk, zöldséget összepirítjuk, elkészült levest, megolvasztott vajon, szerecsendióval fűszerezzük, tűzről levéve,

Brownie és lapcsánka
Bors-recept - e heti ajánlat: brownie és lapcsánka 2010.02.12. A hétvégi ebédet készítők gyakran nehéz helyzetben vannak, ugyanis minden alkalommal valami újjal szeretnék meglepni szeretteiket. Péntekenként jelentkező sorozatunkban ebben nyújtunk segítséget. A hétvégi menü összeállításánál az ízek mellett az is lényeges kérdés, hogy a tervezett ételeket mennyi pénzből tudja kihozni a háziasszony. Vannak azonban olyan finomságok, melyek ízben és árban is passzolnak egymáshoz, ...
korall44 korall44
Főzési folytélyok és tanácsok
csináltuk régebben. Hó elején megbeszéltük a havi menüt, a nagyobb dolgokat egyszerre megvettük, így nem kellett állandóan boltba rohangálni. (Sherryl) Én régebben, mikor a gyerekek kicsik voltak, mindig összeállítottam az egész heti, (sőt volt olyan, hogy 2 heti menüt is) a gyerekek kívánságlistája és persze a miénk szerint és azt is, hogy mi kell hozzá, ezeket hét végén egyszerre bevásároltuk és hét közben csak a romlandókat és a kenyeret kellet munka után ...
anne74 anne74
Heti Menü
Tárkonyos krumplileves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 6 krumpli, 1 zöldségleveskocka, 4 tojás, 1 tejföl, 1,5 ek. liszt, só, bors, tárkony, petrezselyem, ecet. A hagymát pici olajon megpároljuk, rárakjuk a felkarikázott répát és a felkockázott krumplit. Jól átforgatjuk, felengedjük vízzel; ha felforrt, sóval, borssal, tárkonnyal, leveskockával és petrezselyemmel fűszerezzük. Mikor a zöldségek megpuhultak, beleengedjük a tojásokat. 3-4 perc múlva behabarjuk a tejföl és a ...
bulac57 bulac57
Heti menü
Palóc leves Hozzávalók: 40 dkg ürüszínhús (vagy csirke-, disznóhús), 4 dkg zsír (vagy olaj), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, l kk.pirospaprika,1 babérlevél, egy csipet őrölt köménymag, 1 mk. tárkony, 30 dkg burgonya, 50 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, törött bors, só. Az apróra vágott hagymát zsírban félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük 1/2 dl vízzel. Ha ismét zsírjára sül, beletesszük a megmosott, apró kockákra vágott húst (ha ürüből készítjük, ...
bulac57 bulac57
Heti menü
Márton-napi libaaprólék-leves Hozzávalók: egy liba apróléka, 3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 kisebb karalábé és zeller, fél csokor petrezselyem, 1 kisebb brokkoli, 1-2 szál zellerzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 kk. egész bors, 1 púpozott ek. só, 20 dkg lúdgége- (csiga-) tészta. Fokhagymás liba Hozzávalók: 1 pecsenyeliba, 1 fej fokhagyma, 1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor ...
bulac57 bulac57
Heti menü
Sajtkrémes leves gombás pirítóssal Hozzávalók: 5 + 2 ek. olaj, 2-3 ek. finomliszt, 1 l tej, 12,5 dkg Niva sajt, 30 dkg Bambino sajt, 2 dl főzőtejszín, só, őrölt fekete bors, arasznyi póréhagyma, maréknyi gomba, 8 kisebb szelet toastkenyér, 8 dkg kemény, reszelni való sajt, pár csepp szarvasgomba- vagy más pikáns olaj. 5 ek. olajból és a lisztből világos rántást készítünk, s felöntjük a tejjel. Kevergetve fölforraljuk, ...
bulac57 bulac57
Heti menü: a legtökösebb recep
Heti menü: a legtökösebb receptek Heti menünket mindig egy aktuális hozzávaló köré csoportosítjuk - így valószínűleg nem fogod az összes fogást egyszerre elkészíteni, viszont remek ötleteket kaphatsz a következő heti főzőcskézéshez. Körtés tökleves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma apróra vágva 1 evőkanál vaj 4 dl víz 1 húsleves kocka fél kg sütőtök (csak a húsa) 3 dl tejszín 4 dl körtelé fél teáskanál őrölt gyömbér fél ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Heti menü: almás fogások
Heti menü: almás fogások Heti menünket mindig egy aktuális hozzávaló köré csoportosítjuk - így valószínűleg nem fogod az összes fogást egyszerre elkészíteni, viszont remek ötleteket kaphatsz a következő heti főzőcskézéshez. Almakrém leves Hozzávalók: 50 dkg alma 4 dkg vaj 5 dkg liszt fél citrom 1 tojás sárgája 1 dl tejszín fél liter tej 5 dkg cukor Elkészítés: Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Gregor József pogácsája yaskane
Meggyes Csokoládéfagylalt 1vargaildyko
Gesztenyés-meggyes desszert irmus
Icu szelet bubszi
Sult turo gomboc margareta51
SAJT házilag tinka1951
Zenészek kedvence veronika74
Túrós-szivás lepény bubszi
Aranygaluska vaníliamártással gereica
Kávétorta bubszi
Szárnyas receptek
Csirke karfiollal recept baggesz20
Duplán magos pulykamell bulac57
Makhani (bangladesi) klara50
Pulykaleves horvathnemagdi
Füstölt hússal töltött kacsa o bubszi
Ananászos szelet yaskane
Tepsis rizses csirka nyta100
Illatos pulykatallérok rochlitzne
Marhasültes saláta 1vargaildyko
Vérnyomáscsökkentő étkek migova
Marhából készült ételek
Lasagne Bolognese juditmama
Bográcsos egytál ételek horvathnemagdi
Padlizsános vagdalt 1vargaildyko
Húspástétom 2. bubszi
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
Pácolt marhafelsál bubszi
Padlizsános vagdalt bubszi
Sertéshúsos sült tészta wokban 1vargaildyko
Bográcsgulyás II. bubszi
Burgundi marhasült bulac57
Sertésből készült ételek
Töltött burgonya májjal ujjozsef
gödöllői töltött csirke ibolya58
Faszénen sült csülök klara50
Pilisi sertésragu 2. bubszi
Népi konyha grimilda
Sajttal töltött darálthúsos fészek bkisseva
***különleges***BEJGLIK*** bubszi
Hawaii burger veronika74
Karácsonyi egybesült fasírt recept lilagondolatok
Halból készült ételek
Halászlé gombóccal yaskane
Fokhagymás afrikai harcsa esztella75
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Sült hal zöldségekkel zsokanita
Regős halászlé bubszi
Halpaprikás vegyes halból ! horvathnemagdi
Harcsapaprikás körösi módra bubszi
Diós rántott ponty bubszi
Halászlé bubszi
Lazac-steak salátával migova
Vad ételek
soponyai őzragú..... ibolya58
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Fácán római tálban lilikonyhaja
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Fácánleves Újházi módra bubszi
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Spagetti ajánló
Brokkolis tészta bulac57
Paradicsomos húsgombóc horvathnemagdi
Bolognai spagetti sajt nélkül recept kovacs_zsoka
Húshagyókeddi harcsaszeletek veronika74
Cukkinis spagetti tejszínnel veronika74
Padlizsános spagetti 1. bubszi
Toscana spagetti recept gonda_katalin
Mediterrán spagetti bulac57
Fokhagymás spagetti tonhallal recept gonda_katalin
Zöldséges spagetti bubszi
Pizza receptek
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
Olcsó receptek. tnemarika
Kombe horvathnemagdi
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
Hawai pizza házilag recept kovacs_zsoka
Pizza funghi bubszi
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Pizza recept boszorlany
Pizza!Ahogyan a futár sosem... veronika74
Pizzás csiga 1 recept baggesz20
Hamburger receptek
Hawaii burger veronika74
Hamburger zsemle vagikriszti
Tócsni tejföllel recept baggesz20
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi hamburger recept gonda_katalin
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Csirkeburger recept jamborlulu
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Sajtos hamburger bubszi
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU