| 7 legjobb Farsangi fánk |
|
kanállal rákenünk a málnakrémből, majd arra ismét fánkot ültetünk. Ha kimaradt krém, akkor a tetejüket is megdíszíthetjük. Az öntettel körbelocsoljuk, és tálaljuk.
Joghurtos fánk - pofonegyszerűen
Hozzávalók:
2 pohár barackos joghurt, 2 tojás, 25 dkg finomliszt, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, kis citromhéj és rum (elhagyható), a sütéshez: olaj
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a joghurtokat, a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 9 kényeztető krémes süti hétvégére |
sütemény
bub
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg porcukor, 1/2 cs sütőpor
2 ek kakaó
10 dkg margarin
Annyi tejföl, amennyivel jól nyújtható tésztát kapunk
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Őszibarackos krémszelet
barackos
Hozzávalók:
5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 kiskanál kakaópor
A recept ide kattintva folytatódik ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| A 4 legjobb zsírszegény dessze |
oszd el a mélyedéseiben a tésztát. Süsd 20 percig, vagy tűpróbáig, 1 percig hagyd a formában hűlni, csak aztán vedd ki. Porcukorral meghintve tálald.
3 muffinban: 149 kalória, 6 gramm zsír, 4 gramm fehérje, 26 gramm szénhidrát
Barackos kávétorta
Hozzávalók (10 szelethez):
12 dkg barna cukor
40 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
félteáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
2 dl zsírszegény tej
2 evőkanál olaj
1 evőkanál instant kávé
2 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A nap receptje |
Barackos-nutellás szelet
Hozzávalók a tésztához:
# 30 dkg liszt
# 120 g vaj
# 60 g cukor
# 1 csipet só
# 2 tojássárgája
#
# Ezen kívül:
# liszt a kidolgozáshoz
# sütőpapír
#
# A töltelékhez:
# 6 dkg cukor
# 2 csomag vaníliás pudingpor
# 1 liter tej
# 2 doboz sárgabarack konzerv
# 8 levél fehér zselatin
# 60 dkg habtejszín
# 7 evőkanál nutella
# 2-3 evőkanál tej
#
# ... |
biharijudit  |
|
|
| |
| Advent tizennegyedik napja - minden évre -Szaloncukor |
|
márványlapon, mint a szaloncukrot, míg végre ellapítjuk kisujjnyi vékonyra, és akkor egy hosszú kés fokával úgy melegen kockákra osztjuk. Ha kihűlt, a kés fokának nyomán széttördeljük, és viaszos papírba becsomagoljuk.
- Szaloncukor variációk
(Barackos szaloncukor, Citromos szaloncukor, Császárkörtés szaloncukor, Diós szaloncukor, Málnás szaloncukor, Mogyorós szaloncukor, Narancsos szaloncukor, Vaníliás szaloncukor
Hozzávalók:
1/2 kg cukor,
2 dl víz és a megfelelő ízesítő ... |
maroka  |
|
|
| |
| Adventi, karácsonyi receptek |
jól elkeverjük az egészet. A kihűlt masszát fólia között 2 cm vastagra nyújtjuk és formával vagy kézzel fenyőfákat vágunk ki belőle. A fácskák egyik felét kakaóporba, a másikat porcukorba mártjuk, és végül cukorgyönggyel díszítjük.
Diós-barackos praliné
Krémesre keverünk 10 dkg marcipánmasszát. Hozzádolgozunk 4 evőkanál cseresznyepálinkát, 5 dkg átszitált porcukrot és 15 dkg reszelt fehér csokoládét. A masszából kb. 30 db 2-3 cm átmérőjű golyót formálunk, és felszeletelt, szárított ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Aki így szereti.... |
alkohollal
Gyöngyöző baracktea
Hozzávalók: 4 nagy őszibarack, 1 zöldcitrom leve, 3 dkg cukor, 3 cl vodka, fél liter barackos jeges tea, fél liter száraz pezsgő
Megmossuk a barackot. Levágjunk belőle négy szeletet, a többit meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A barackdarabokat összeturmixoljuk a zöldcitrom levével, megcukrozzuk, összerázzuk a vodkával. Felöntjük ... |
blognagyi  |
|
|
| |
| Arab etelek |
a zöldséget és a feldarabolt, átsütött húsokat, melyeket csípős piros arannyal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítettünk. Kínáljuk körbe. Ugyanígy a levesestálat, amelyből ki-ki kedve szerint mer a forró, zöldséges kuszkuszára.
Kuvaiti barackos bárány - nyárson
1 kg kockákra vágott, kissé zsíros bárányhús, 2 ek. borecet, 2 ek. olaj, 1 tk. só, 1 mk. bors, 0,5 kg kimagozott kajszi.
Készítsük el a pácot, tegyük bele a húst, barackot. Hagyjuk állni 2 óráig. Váltakozva húzzuk ... |
margareta51  |
|
|
| |
|
|