| Csongrádi vörösboros marha túrós galuskával |
|
Csongrádi vörösboros marha túrós galuskával
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
20 dkg vöröshagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
3 db cseresznyepaprika
5 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
étolaj
só
A túrós galuskához:
50 dkg túró
10 dkg liszt
3 tojás
só
Elkészítés:
A felhevített olajon a felszeletelt hús minden oldalát elősütjük, majd félretesszük.
A megmaradt olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, ... |
reifregina  |
|
|
| |
| Céklaleves túrógaluskával |
Hozzávalók 4 személyre:
Céklaleves túrógaluskával
- 1 db cékla
- 2 db vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál finom liszt
- ízlés szerint só
Túrógaluska
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg búzadara
- 1 db tojás
- 25 dkg tehéntúró
Céklaleves túrógaluskával
A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott céklát, jól összekeverjük, és néhány percig az egészet együtt pároljuk. ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| Diós csirkeragu túrógaluskával |
Hozzávalók:
* 60 dkg csirkemell
* 30 dkg dió
* 3 db színes kaliforniai paprika
* 1,5 dl szójaszósz
* 3 evőkanál chiliszósz
* 5 evőkanál konyak
* 1 fej lilahagyma
* 1 db kis gyömbér
* 1-2 gerezd fokhagyma
* 1 csokor zellerzöld
* 1 csokor petrezselyem
* 1 dl olaj
* só
* bors
* 35 dkg túró
* 2 db tojás
* 15 dkg rétesliszt
* 10 dkg ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Kapros túrógaluska |
Kapros túrógaluska
Hozzávalók:
25 dkg túró
12.5 dkg tojás
fél dl energiaszegény tejföl
1 ek. étolaj
só
kapor
Elkészítés:
A túrót áttörjük, a liszttel, tojással, tejföllel, finomra vágott kaporral és kevés sóval összedolgozzuk. Forró, sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Jól leöblítjük, forró olajban átmelegítjük.
Energia: 254 kcal Szénhidrát: 25 g ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Korpa-cibereleves |
|
Hozzávalók: 2 murok, 1 petrezselyemgyökér, 2 zeller, negyed fej káposzta, 1 karalábé, 15 dkg liszt, 15 dkg zsír, só, bors, menta, majoránna, lestyán, 15 dkg túró, fél dl tejföl, kapor, 2 tojás, 5 dl korpacibere, 1 fej hagyma
Elkészítése: Vágjuk apróra a zöldségeket, pároljuk meg 8 dkg zsírban, hintsünk rá 3 dkg lisztet és pároljuk tovább. Öntsük föl a szükséges vízzel és fűszerezzük be: sóval, borssal, mentával, majoránnával, lestyánnal. Amikor kész, túrógaluskát főzünk bele.
A galuskához ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Nem csak lisztérzékenyeknek |
anyagokat gyúródeszkán alaposa kidolgozzuk, és 30 percig pihentetjük. Pihentetés után 1 cm vastagra kinyújtjuk, fánk szaggatóval kiszaggatjuk, és közepét pici pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Meleg étolajban mindkét oldalát megsütjük.
Tejfölös túrógaluska.
Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 2 egész tojás, 3 evőkanál Barbara kenyérpor, 1 dl tejföl, 1 dkg vaj, pici só.
A tehéntúrót összekeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a kenyérport és a sót. Az így elkészült masszából evőkanállal galuskákat ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Paprikás sertésszelet |
Paprikás sertésszelet
Hozzávalók:
40dkg sertéscomb
4 dkg liszt
5 dkg vöröshagyma
1 mk. pirospaprika
1 dl energiaszegény tejföl
1 ek. étolaj
só
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és az olajban elősütjük. A megmaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd visszatesszük bele a hússzeleteket. Fedő alatt puhára pároljuk. A húst kiszedjük, a levét tejföllel ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|