Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
-



Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Tormás hús
Hozzávalók:
80 dkg. sertéslapocka
15-15 dkg. karotta, sárgarépa, fehérrépa, zeller
1 szál póréhagyma
só, bors, kömény, kakukkfű
1 fej hagyma
1 babérlevél
fél szál torma
3 ek. ecet
Elkészítése: A húst a fűszerekkel feltesszük főni, és kis lángon, 45 percig főzzük. A zöldségeket vékony csíkokra a hagymákat karikára vágjuk. 30 perc után a húshoz tesszük a zöldségeket, az ecetet, és lefedve puhára főzzük. A húst kivesszük, felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt szépen elrendezve, frissen reszelt tormával kínáljuk.
#239
2010. október 11. 11:27
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Az alanti recept, Rakott parajos spagetti
Kellemes vasárnapot mindenkinek! :)
#238
2010. október 10. 10:07
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. október 10. 10:05
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

4 személyre:
25 dkg spagetti
1/2 kg mélyhűtött paraj
5 dkg sütőmargarin
8 dkg edami sajt
8 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl (12 %-os)
2 gerezd fokhagyma
reszelt szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A parajt kiolvasztjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtokat lereszeljük. A sütőt 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A spagettit sós vízben megfőzzük. A parajt sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Margarinnal kikent mély tűzálló tálba rétegezve belerakjuk a spagettit meg a parajt, a parajréteget mindig sajttal hintjük meg. A kevés sóval, reszelt szerecsendióval ízesített tejfölt a lerakott parajra öntjük. Tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben szép pirosra sütjük.
#237
2010. október 10. 10:05
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

PÉNZTÁRCAKIMÉLŐ TIRAMISU
Hozzávalók:
1 cs babapiskóta
1 cs vaniliás puding
5 evőkanál cukor
1/2 liter tej
1 teáskanál zselatinpor
1 kis doboz 20 %-os tejföl
1 bögre kávé
rum aroma
kakaópor
Elkészítés: A pudingot az utasítás szerint a cukorral megfőzöm, főzés közben a forró tejbe belekeverem a zselatint. Amikor már nem teljesen forró, habverővel hozzáékeverem a tejfölt. A poiskótákat belemártom a rumos káévéba és a kérmmel váltakozva tálba rétegezem.
A legfelső réteg tetejére kakaóport szóról.
Félnapot érdemes hűtőbe pihentetni, utána szépen lehet szelni.
#236
2010. október 9. 19:16
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Brokkoli főzelék.
Hozzávalók:
1 kg brokkoli, 10 dkg vaj, 15 dkg liszt, 2 dkg vöröshagyma, 1,5 dl tej, 1 cs. petrezselyemzöld, ízlés szerint só, lestyán
Elkészítés:
A
rózsáira szedett brokkolit megfőzzük, közben ízesítjük az egészben
hagyott vöröshagymával, sóval, lestyánnal. A vajból és lisztből fehér
rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítünk.
Ha a brokkoli elég puha, berántjuk a főzeléket, majd hozzáöntjük a
tejet. Addig főzzük, míg a rántás íze el nem tűnik.
#235
2010. október 9. 14:50
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Tésztás omlett:
Hozzávalók:
15 dkg széles metélt
1 db. tojás
6 ek. tejszín
1 fej lilahagyma
1 kis cukkini
3 ek. olaj
5 dkg. reszelt sajt
4 szelet sonka
só, bors
Elkészítése: A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Olajban megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a centis kockákra vágott cukkínit és 3 percig pároljuk. A kifőtt tésztával átforgatjuk, rászórjuk a sajtot, majd felöntjük a tejszínes tojással. 1-2pecig sütjük, tetejére csíkokra szelt sonkát teszünk.
#234
2010. október 9. 13:56
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Spenót tekercs.
Hozzávalók
A tésztához
40dk spenót
3 tojás
12dk liszt
1 gerezd fokhagyma

olaj
A töltelékhez
13dk vaj
3db tejszínes sajt
1db tojás
1 fej vöröshagyma

leírás
Az aprított spenótot tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a préselt fokhagymát, a lisztet és a sót. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd dolgozzuk el a spenótos keverékkel. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Kenjük rá a spenótos tésztát, és 180 fokon süssük 12 percig. Némi hűtés után, de még melegen tekerjük fel a tésztát, a sütőpapírral együtt. A töltelékhez a vajat keverjük ki a tejszínes sajttal, aprítsuk bele a keményre főzött és meghámozott tojást, a felkockázott hagymával együtt adjuk a vajas krémhez, sózzuk meg, majd állítsuk össze a piskótát. Szeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
#233
2010. október 9. 13:43
Válaszolj!





βökönyszeginé( Żsóкa)

MÁKOSGUBA, VANÍLIAPUDINGGAL.
Hozzávalók:
4-6 db kifli,
1 csomag
vanília puding,
7 dl tej,
1/2 csomag mazsola,
1 evőkanál cukor,
5 dkg mák
Elkészítése:
Elkészítjük a
vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy 7 dl tejet használunk hozzá és még egy evőkanál cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra simítjuk egy rétegben. Ráöntjük a pudingot és jól összerázzuk (nem keverjük!) vele. A mákot megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is megrázogatjuk egy kicsit. Mazsolával díszítjük, és hidegen fogyasztjuk.
#232
2010. október 7. 22:02
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Öt fűszeres mázzal sült tök.
Hozzávalók (2 főre, ha főétel, 4 fő ha köret)
Egy 1 kg-os sütőtök, kimagozva, szeletekre vágva
A mázhoz*:
4 ek szójaszósz, 4 ek narancslé
2 ek szezámolaj
1 fokhagymagerezd préselve
2 ek barna cukor
1 tk kínai ötfűszer keverék
*A mennyiségek nagyon indikatívak, függ a szójaszósz minőségétől, sósságától, ki kell kísérletezni, amit megfelel az ízlésünkek.
A sütőt előmelegítem 190C-ra/gáz 5.
A sütőtököt félbevágom, kikaparom a magját és belsejét és szép, egyenlő vastagságú szeletekre vágom. (Én héjastól sütöm, de ha sok időtök van, meg lehet hámozni). Bekenem a mázzal (a célra leginkább egy kenőtoll, vagy szilikon ecset (a legújabb szuper eszköz) felel meg). Egy alufóliával bélelt tepsire teszem, beborítom alufóliával és így sütöm 25 percig. A végén leveszem az alufóliát és így sütöm még kb. 10 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul. Simán, vagy pirított szezámmaggal megszórva tálalom.
#231
2010. október 5. 12:05
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Mézes csirkecomb
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
4 db alma
3 ek méz
1 ek liszt
1 ek zsír vagy olaj a tepsihez
só, bors(fehér is lehet), 2 db szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst mossuk meg és töröljük szárazra. A fokhagymát törjük össze, dörzsöljük be vele a húst, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy órára a hűtőbe.A tepsit kenjük ki a zsírral vagy olajjal, tegyük bele a combokat és oszlassuk el rajta a mézet. Öntsük fel egy pici vízzel, dobjuk mellé a szegfűszeget és alufóliával lefedve süssük 30 percig 200 fokos sütőben. ( Közben ha kell adhatunk hozzá vizet még.) Az almákat mossuk, hámozzuk meg és szedjük ki a magházát, a húsát vágjuk gerezdekre. A tepsit vegyük ki a sütőből, vegyük le róla az alufóliát és dobjuk mellé az almaszeleteket, majd süssük szép pirosra.A combokat vegyük ki az almaszeletekkel, a pecsenyeléhez keverjük hozzá a lisztet, pirítsuk kicsit, öntsük fel némi vízzel, majd kb 10 percig főzzük kis lángon. A húst az almaszeletekkel és a szósszal tálaljuk.
Egyszerűen elkészíthető nagyon finom, és nem csak csirkéből készíthető étel.
#230
2010. október 5. 09:53
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Töltött sütőtök.
Hozzávalók:
1 kg sütőtök,
5-5 dkg brokkoli,
gomba,
póréhagyma,
kukorica,
paprika,
paradicsom,
kevés só,
petrezselyem
Elkészítés:
A tököt hosszában félbevágjuk és a magvait kikaparjuk. A tök aljára vágunk egy \"talpat\", hogy ne billegjen, majd sorban rárakjuk a zöldségeket. Sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és reszelt fokhagymával fűszerezett kukoricaolajjal meglocsoljuk (tetejére reszelt sajtot is szórhatunk). Forró sütőben megsütjük és azonnal tálaljuk.
#229
2010. október 4. 17:52
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#228
2010. október 4. 17:24
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. október 4. 13:36
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

225: Katikám! Itt mindent szabad, csak fini recdeptekhez jussunk!:) Bár én most diétázom!:)
#227
2010. október 4. 13:36
Előzmény M. Gombás Kati 2010. október 3. 23:50
Válaszolj!





M. Gombás Kati

http://www.youtube.com/watch?v=evjs6-TLENk&feature=related
#226
2010. október 4. 00:00
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Sziasztok!
Így szabad?
http://www.youtube.com/watch?v=kscpOiw9ZrE&feature=related
#225
2010. október 3. 23:50
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Göngyölt sertésborda rántva:
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg sajt
4 szelet gépsonka
3 ek liszt, só
2 tojás
6 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karajt kicsontozzuk és 4 egyforma szeletre vágjuk amit utána kikloffolunk. Megsózzuk és a sajtot is négy egyenlő szeletre vágjuk. Minden szelet húsra teszünk egy szelet sajtot és sonkát. A hús szélét kissé ráhajtjuk a sajt szélére és felgöngyöljük.Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban szép pirosra sütjük.
#224
2010. október 3. 14:00
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#223
2010. október 3. 13:59
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Tepsis patisszon kapros kefirrel recept
Hozzávalók:
50 dkg patisszon, 30 dkg finomliszt, 3 dl tej, 1 db tojás, 5 evőkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 1 zacskó sütőpor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, a tálaláshoz 2 dl kefir, 1 csokor kapor, kevés só és csipet porcukor.
Elkészítés:
Közepes nagyságú tepsit egy evőkanál olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A meghámozott és kimagozott patisszont almareszelő durva fokán lereszeljük, majd tálba öntjük. Megsózzuk, és tíz percig állni hagyjuk. Közben a tojást habosra verjük a tejjel, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot és a sütőport. Ebbe a fűszeres tejbe keverjük a lisztet, majd az egészet a patisszonhoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és a masszát belesimítjuk a kikent tepsibe. Forró sütőbe tolva közepes lángon sütjük húsz-huszonöt percig, majd kisebb lángon addig folytatjuk, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. Mire elkészül, a teteje barnáspiros, belül meg omlós, puha lesz. Melegen, kockára vágva tálaljuk. A kefirbe belekeverjük a finomra vágott kaprot, és megsózzuk, megcukrozzuk. A patisszonkocka mellé kínáljuk.
#222
2010. szeptember 28. 18:09
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

http://img2.iwiw.hu/0201//user/01/19/11/80/8/user_11911808_1285607 719712_box
Sonkás tekercs
50 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
1 pohár tejföl
1,5 dl tej
1 dl olaj
1 ek. cukor
1 ek. só
1 cs élesztő
1 tojás
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt
Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuka sót, atojás, a tejfölt, olajat és a felfuttatott élesztőt.
Összedolgozzuk és duplájára kelesztjük.
Amig kel, elkészítjük a tölteléket.
hozzávalók:
35 dkg sonka(lehet pizzasonka, pulykamellsonka)
2 fej lilahagyma
1 fej fokhagyma
0,5 dl olaj
5 dkg margarin
15 dkg sajt
őrölt bors
1 tojás a kenéshez
A sonkát apró kockára vágjuk(lehet nagylyukú reszelőn lereszelni is) és kevés olajon kicsit megsütjük, nem kell ropogósra, csak átpiriítani, izlés szerint megborsozni.
Ha készen van, kiszedjük és visszamaradt olajban megolvasztjuk a margarint és belepréselünk 1 kisebb fej fokhagymát. A lila hagymát apró kockákra vágjuk.
Ha a tészta megkelt 2 cipra osztjuk és két tekercs lesz belőle.
Vékony téglalappá nyújtjuk,megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk a sonkával, lilahagymával, kevés sajtot reszelünk rá és feltekerjük.
Tapéz alakúra vágjuk , tepsibe rakjuk és kb 20 percet pihentetjük. Megkenjük tojással, szórunk rá reszelt sajtot, (lehet szezámmagot, köményt is) és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvégyat!
#221
2010. szeptember 27. 19:20
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Lila káposzta saláta.
1 fej lila káposztát megreszelek és kristálycukorral összekeverem ( jó édes legyen). Hagyom állni míg bő levet áraszt.
Közben elkészítem a tartármártást (tejföl, mustár, majonéz, citromlé, pici porcukor, só, bors, vegeta) ízlés szerint, ki hogyan szereti. A kicsavart káposztát beleteszem és jól összekeverem. Húsokhoz, tört burgonyához tálalom. 1 nagy tejfölt használok és azt ízesítem.
#220
2010. szeptember 24. 20:01
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Lecsós csirke:
Hozzávalók:
80 dkg. sütnivaló csirke
5 ek. olaj
10 dkg. reszelt hagyma
1 ek. paprika
2 db. paradicsom
3 dl. víz
6 db. paprika
Elkészítése: A faldarabolt csirkét olajba megpirítjuk, enyhén sózzuk, majd kiszedjük, félre tesszük. A visszamaradt zsírba megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzákeverjük a paprikát, a felszelt paradicsomot, felengedjük vízzel, beletesszük a húst, és fedő alatt pároljuk. Ha puhulni kezd beletesszük a vékony szeletekre vágott paprikát, felengedjük vízzel, és puhára pároljuk.
#219
2010. szeptember 24. 19:41
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Még mindig cukkini:
Cukkini-sárgarépa főzelék:
2 db cukkini, 2 nagyobb sárgarépa
1 fej lila hagyma, rozmaring
2 ek olaj, 1 dl tejszín, 4 ek tejföl, 1 ek vaj
só, bors
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt cukkinit a rozmaringgal. Vajon, egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk a répát is, majd a cukkinihez keverjük és a tejföllel krémesítjük.
Kiváló vitaminbomba, és nagyon laktató főzelék különböző húsokkal tálalva, amely olcsón elkészíthető.
#218
2010. szeptember 24. 19:40
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Korhelyleves
1 közepes nagyságú füstölt csülök, 50 dkg hordós savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, pirospaprikaa, szemes bors.
Az egy éjjelen át hideg vízben megáztatott füstölt csülköt egy liter friss vízben puhára főzöm, majd kiveszem és kis kockákra vágom. Az olajon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, meghintem a liszttel és kevergetve barnára sütöm. Egy kevés paprikával megszórom és a csülök főzővizével, illetve annyi savanyúkáposzta-lével engedem fel, hogy kb. másfél liter levest kapjak. Beleteszem a csü1ökhúst és a jól kicsavart savanyú káposztát, a fokhagymát, borsozom, illetve szükség esetén sózom, majd a káposzta puhulásáig főzöm. Tálaláskor tejföllel ízesítem. Karikára vágott füstölt kolbász is jöhet bele.
#217
2010. szeptember 22. 20:16
Válaszolj!





Sz M Margaréta

http://s8.images.www.tvn.hu/2009/09/02/17/01/www.tvn.hu_a1f320fedf 3e1271912c0dfa951460b6.jpg
Elefántszem
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojásból piskótát sütünk, a tésztába 1 evőkanál kakaót keverünk. Sütés után a tésztát hosszában kettéhajtjuk úgy, hogy a közepébe sodrófát teszünk, és úgy hagyjuk kihűlni.
Krém:
2 és fél dkg cukor, 3 tojássárgája, 1evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1dl tej. Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk, és a főzött krémmel, összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk és apránként a krémhez, keverjük.
A krémet a tésztára kenjük és két egész banánt a tészta közepére fektetünk, és összehajtjuk. Ezután csokoládémázzal leöntjük.
Máz:
10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 kanál tej. Ezeket felfőzzük, és bevonjuk vele.Szeleteljük!
Jó étvágyat!
#216
2010. szeptember 20. 22:53
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

212: A krumplis-cukkinis lepényt konkrétan még én sem készítettem, de a sógornőm igen. Nála ettem. Nagyon finom, langyosan meg főleg.:) :D
#215
2010. szeptember 20. 08:15
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. szeptember 19. 18:46
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Szép napot kívánok az ide látogatóknak!
http://s10.images.www.tvn.hu/2010/03/06/16/48/www.tvn.hu_673ad8d07 86d9b136703ce58fac9c188.gif
#214
2010. szeptember 20. 06:11
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Sasadi borda
Hozzávalók:
8 szelet csontnélküli borda
5 dkg. vaj
4db. őszibarack
3 szem tört szegfűszeg
bors, só
Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kiverjük, sózzuk, és a fűszerekkel meghintjük. Forró olajon hirtelen átsütjük mindkét oldalukat. A serpenyőből kivéve a visszamaradt pecsenyelébe megpirítjuk a kimagozott hámozott őszibarackot. A hússzeleteket a mártásba visszatéve jól átmelegítjük. Burgonyapürével tálaljuk, úgy, hogy minden hús tetejére egy szem félbevágott barackot teszünk.
#213
2010. szeptember 20. 06:05
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

211: Krumplis-cukkinis lepény (még nem próbáltam ki, de ki fogom,( most láttam a Paprika műsorában)
* 1 fej vöröshagyma;
* 2 gerezd fokhagyma;
* 20 dkg burgonya;
* 1 db cukkíni;
* 2 db tojás;
* 5 dkg trappista sajt;
* 3 dkg parmezán;
* 5 dkg darált mogyoró;
* kevés olívaolaj;
* 10 dkg liszt;
* 1 dl tejszín;
* fél csokor petrezselyem;
* friss majoranna;
* friss kakukkfű;
* friss oregano;
Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, és a fokhagymákat felaprítjuk, majd kevés olívaolajon pirítani kezdjük. A cukkínit és a tisztított burgonyát nyersen lereszeljük, és a pirult hagymákhoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és friss majorannát, kakukkfű levelet illetve petrezselyem levelet aprítunk bele. Hozzáütünk két egész tojást, majd elkeverjük, és 10 deka liszttel egynemű masszává dolgozzuk. Ekkor belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a főzőtejszínt és a darált mogyorót.
A masszát vajazott, morzsázott tepsiben egyenletesen elosztjuk, tetejére 3 deka parmezánt reszelünk. Végül 190-200 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük.
#212
2010. szeptember 19. 18:46
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. szeptember 18. 15:34
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Erdélyi Kapros töltött káposzta.
Hozzávalók:
|
70 dkg sertéshús (különféle részekből:
dagadó, csülök, köröm, lapocka),
kapor,
1 kg savanyú káposzta,
só, bors,
10 dkg füstölt szalonna,
1 füstölt csülök,
15 dkg rizs, 60 dkg darált hús,
1 hagyma,
szemes bors, csombor (borsikafű), kapor, köménymag,
2 dl tejföl,
2 dl fehér bor.
A erdélyi kapros töltött káposzta készítése:
A káposzta főzéséhez egy megfelelő fazekat választunk.
Belül beolajozzuk, majd az aljára vékony szalonna szeleteket helyezünk.
A legalsó sorba kb. 25 dkg káposzta kerül. Erre rakjuk a sertéshúsokat, majd ismét káposztát.
A töltelékhez összedolgozzuk a darált húst rizzsel, apróra vágott, megpirított hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, és levelekbe töltve sorba lerakjuk.
Erre ismét káposzta! következik.
Fűszerezzük törött borssal, kaporral, borsikafűvel, törött köménymaggal, leöntjük borral, majd a fazekat jól lezárva, mérsékelt tűzön, lehetőleg sütőben puhára pároljuk.
(Alufóliával például jól le lehet zárni.)
Ha kész, tálra rakjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
#211
2010. szeptember 18. 15:34
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Erdélyi töltött kapros káposzta.
Hozzávalók:
|
70 dkg sertéshús (különféle részekből:
dagadó, csülök, köröm, lapocka),
kapor,
1 kg savanyú káposzta,
só, bors,
10 dkg füstölt szalonna,
1 füstölt csülök,
15 dkg rizs, 60 dkg darált hús,
1 hagyma,
szemes bors, csombor (borsikafű), kapor, köménymag,
2 dl tejföl,
2 dl fehér bor.
A erdélyi kapros töltött káposzta készítése:
A káposzta főzéséhez egy megfelelő fazekat választunk.
Belül beolajozzuk, majd az aljára vékony szalonna szeleteket helyezünk.
A legalsó sorba kb. 25 dkg káposzta kerül. Erre rakjuk a sertéshúsokat, majd ismét káposztát.
A töltelékhez összedolgozzuk a darált húst rizzsel, apróra vágott, megpirított hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, és levelekbe töltve sorba lerakjuk.
Erre ismét káposzta! következik.
Fűszerezzük törött borssal, kaporral, borsikafűvel, törött köménymaggal, leöntjük borral, majd a fazekat jól lezárva, mérsékelt tűzön, lehetőleg sütőben puhára pároljuk.
(Alufóliával például jól le lehet zárni.)
Ha kész, tálra rakjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
#210
2010. szeptember 18. 15:31
Válaszolj!



◄◄

...
22
23
24
25
26
27
28
29
...

►►



Kedvencek
•mongúz 4 betűs játék
Bécsiné Botta Mag...

június 24. 11:17

•4 betűs játék
Fábrik istvánné ...

június 24. 10:03

•Menedékházi Szép Versek
Paulon Lászlóné ...

június 24. 10:03

•FORDÍTOTT OFF SZÓJÁTÉK
Fábrik istvánné ...

június 24. 09:59

•JÁTÉK A SZAVAKKAL! (szólánc)
Fábrik istvánné ...

június 24. 09:55

•Szólánc
Fábrik istvánné ...

június 24. 09:51

•Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ GYÖNGYSZEMEIM Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ...
Besze Lukács [Luk...

június 24. 08:40

•Játszani jó!
Farkas Györgyné ...

június 24. 08:21

•KÖZKÍVÁNATRA - KARFIOL-TOPIK
Dávidné Bartha Sz...

június 24. 07:59

•Bölcsességek, idézetek gyűjtemén...
Kuchta Csilla

június 24. 01:46

•3-betűből új szó
Sz M Margaréta

június 23. 23:53

•SZÓLÁNC-BETŰCSERÉVEL
Sági Jánosné/Tal...

június 23. 23:22

•Betűcserélő
Bihary Emőke

június 23. 22:12

•Összetett szavak
Bihary Emőke

június 23. 21:44

•7-EN, MINT A GONOSZOK
Kissné Kata

június 22. 16:04

•Irodalmi gyűjtemény
Simonné Katalin

június 20. 10:00

•Versek-gyűjteménye-szép prózai ...
Bécsiné Botta Mag...

június 19. 19:35

•5 betűs szójáték
Bécsiné Botta Mag...

június 19. 19:18

•Rugalmas 4 betűs
Bécsiné Botta Mag...

június 19. 15:17

•60-év felettiek az iwiwen
B. Tamás Anna

június 19. 09:41



Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Női szeszély:
Összetevők
Tészta:
12 dkg vaj
4 tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 evőkanál tej
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Hab:
6 tojásfehérje
1 kiskanál ecet
20 dkg porcukor
barackíz
Elkészítés
A vajat a tojássárgájával, és a cukorral habosra keverünk, majd a tejet és a liszttel elkevert sütőport hozzáadva, könnyű tésztává keverjük.
A tésztát középesen nagy tepsibe egyenletes vastagon kiöntjük, félig megsütjük, majd barackízzel megkenjük. Elkészítjük a habot: a tojásfehérjéből, ecettel és porcukorral elkeverve kemény habbá verjük. Az elkészült kemény habbal vastagon bevonjuk a süteményt.
Közepes tűznél sütjük. Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk ki.
#269
2010. november 3. 17:30
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Diós sütőtök torta (ezt most találtam, mert kerestem, hogy mi készíthető még sütőtökből)
Hozzávalók:
1-1,2 kg sütőtök
0,15 kg daráltdió
0,5 kg finomliszt
1 cs sütőpor, 1 cs vaníliás cukor
2 dl olaj
3 tojás
0,4 kg cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tököt félbe vágjuk és kanállal kimagozzuk. A tökhúst további részekre vágjuk és meghámozzuk. Nagy lyukú reszelőn leszeljük(akár tök, akár almareszelőn) vékony csíkokra. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a diót is.Kevés olajjal kikenünk egy tortaformát, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat ketté választjuk, és a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot is.Majd lassan hozzádolgozzuk az olajat ehhez a cukros tojásos masszához, ha morzsa állagú masszát kapunk az nem baj! Legvégül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is. Beleforgatjuk a tököt és 8-10 percig állni hagyjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a tökmasszához hozzáadjuk a lisztet, majd apránként a kemény habot is hozzákeverjük.Összedolgozzuk az egészet, majd a kiolajozott tortaformába simítjuk. Közepes lángon 60-75percig sütjük. Tálalás előtt ketté vághatjuk és lekvárral tölthetjük.
Megjegyzés: Egy igen egyszerűen elkészíthető, nagyon finom édesség, mely még egészséges is.
#268
2010. november 2. 17:33
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Hozzávalók
4 személyre:
400g pulykamellfilé/sovány sertéscomb
50g sampinyon gomba
4db közepes paradicsom
2 szál friss bazsalikom
2 evőkanál olaj, só, fehérbors
2 evőkanál étkezési keményítő
A körethez:
100g ceruzabab
6dl húsleves
2 evőkanál olaj
1/2 kiskanálnyi currypor
200 g hosszúszemű rizs
leírás:
1.A húst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, gerezdekre szeleteljük. A paradicsomokat forró, majd hideg vízbe merítjük, meghámozzuk, és sima krémmé turmixoljuk. A bazsalikomot felaprózzuk.
2. A húscsíkokat és a gombát a forró olajba dobjuk, élénk tűzön, folyamatosan keverve 2 percig pirítjuk. Felöntjük a paradicsommal, aztán sóval, őrölt fehérborssal és a felaprózott bazsalikommal ízesítjük, fedő alatt puhára pároljuk.
3. A körethez a babot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és a húslevesben 10 percig előfőzzük. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, 1 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a curryt, majd a zöldbabos húslevest húslevest, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk.
4. A keményítőt elkeverjük 1/2 dl hideg vízben, a pulykaraguhoz adjuk, és sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Mély tálba szedjük, néhány gerezd paradicsommal, és a félretett bazsalikommal díszítjük, végül a babos-currys rizzsel tálaljuk.
#267
2010. október 30. 12:53
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

265: Egészséges nasi:
SÜLT ALMA:
Hozzávalók:
4 db. édes alma
dió
méz
porcukor
Elkészítése: Az almát megmossuk, magházukat eltávolítjuk úgy, hogy az alma ne lyukadjon ki. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd közepes hőfokon félpuhára sütjük. Belsejükbe ízlés szerint diót teszünk, lecsorgatjuk mézzel, és annyi időre visszatesszük, míg teljesen átpuhul. Porcukorral meghintjük, visszarakjuk annyi időre, míg a cukor karamelizálódik.
#266
2010. október 30. 12:29
Előzmény Szem Lászlóné [Rózsika] 2010. október 29. 22:51
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

Hoztam egy fincsi és egyszerű süti receptet: Pudingos batyu
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
1 rama margarin
25 dkg liszt
Ezt összgyúrni és legalább 1 órát pihentetni, de jó ha este elkészítjük és hűtőbe tesszük, reggel lehet sütni.
Krém: vanília vagy csoki puding(főzős)
4 dl tejjel szokásos módon megfőzzük a pudingot és kihűtjük, lehet azt is este elkészíteni akkor biztos elég kemény lesz.
A pihentetett tésztát vékonyra kinyújtjuk 10x10 cm-es kockákra vágjuk és a köepébe 1 kiskanál pudingot teszünk. a négy sarkát összefogjuk, kis batyukat készítünk. 32 db jön ki belőle.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt halványra sütjük, porcukkorral szórjuk le.
http://img3.iwiw.hu/0301//user/01/19/11/80/8/user_11911808_1288384 686020_box
#265
2010. október 29. 22:51
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Hozzávalók
10dk rizs

bors
4 cukkini
1 gerezd fokhagyma
1ek olaj
2 tojás
35dk gomolyatúró
kakukkfű
olaj.
Leírás:
A rizst megmosom majd enyhén sós vízben kb 5 percig főzöm. Leszűröm, lecsepegtetem.A cukkiniket megmososm hosszában kettévágom, a magokat kikaparom, majs egy kevés cukkinihúst is kiszedek kanállal. A fokhagymát összezúzom, az olajon megdinsztelem, majd a cukkini húst hozzáadom.Sóval, borssal ízesítem, végül időnként megkeverve puhára párolom. A tűzről levéve a főtt rizzsel és a tojással összedolgozom, a gomolyát is belemorzsolom. Finomra vágott kakukkfűvel fűszerezem. A masszát egyenletesen a cukkinik közepére az üregbe halmozom. Ezután olajjal kikent tűzálló tálba fektetem, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben körülbelül 190 fokon 25 perc alatt megsütöm.A sütés vége előtt 8 perccel az alifóliát eltávolítom, hogy a teteje megpiruljon. Paradicsommártással tálalom.
#264
2010. október 29. 20:48
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Egyszerű meggyes rétes:)
Hozzávalók:
4 lapos réteslap
2 pohár kefir
3 kefires pohár cukor
3 kefires pohár búzadara
1/2 cs sütőpor
olaj
2 cs. vanília
10 dkg. meggybefőtt
fahéj
A tetejére: 1 tojás és 1dl. tejföl keveréke
Elkészítése: A tepsit kiolajozzuk, beleteszünk 2 réteg réteslapot. A hozzávalókat összekeverjük, és a réteslapra öntjük. Megszórjuk meggyel, a tetejére tesszük a maradék 2 réteslapot. Megkenjük tejfölös tojással, magas hőfokon fél óra alatt készre sütjük.
#263
2010. október 29. 13:29
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Tepsis káposzta:
HOZZÁVALÓK :
1,5 kg savanyúkáposzta. 1 kg sertéslapocka, 4 db egész csirkecomb, szalonna, hagyma, pirospaprika, babérlevél, só, bors, 2 dl olaj.
ELKÉSZÍTÉS :
A csirkecombokat borsozzuk, sózzuk és állni hagyjuk.
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott lapockát és fehéredésig dinszteljük. Borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés sóval. Közben a káposztát megdinszteljük és közé keverjük a húst. Egy tepsi alját kibélljük szalonnaszeletekkel és ráterítjük a húsos káposztát. A csirkecombokat a káposzta tetejére rakjuk bőrükkel lefelé. Ha egyik oldaluk megpirult, megforgatjuk és a bőrös felüket is szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a tányérba rakhatunk tejfölt a tetejére.
#262
2010. október 27. 14:06
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Rakott lecsó
1 kg krumpli héjában megfőzve
30 dk lecsó kolbász főve
1 üveg lecsó v elrakott v. fagyasztott
1 nagy vöröshagyma
a lecsót megcsináljuk a szokásos módon a kolbászt és krumplit megfőzzük, megpucoljuk leszeljük felváltva -összerakjuk a ferdén vágott kolbásszal lecsóval sütőben 30 percig sütjük
#261
2010. október 26. 10:46
Válaszolj!





Huthné Lerch Éva

SPORT SZELET /egyszerű,sütés nélküli,gyerekek kedvence,kipróbált,fincsi nasi/
Hozzávalók:1/2 kg darált keksz,3 evőkanál kakaópor,25 vaj v. margarin,20 dkg porcukor,2dl tej,1 rumaroma v. 0.5dl rum,2 tábla tortabevonó,2 evőkanál étolaj
Elkészítés:A kekszet a kakaóporral összekeverjük.A tejet, a cukrot,vajat olvadásig melegítjük.Majd összekeverjük a keksszel és a rummal.Egy tepsibe belenyomkodjuk,kb.1-1.5 cm magas legyen.A csokit felolvasztjuk,az étolajat hozzáadjuk.Ráöntjük a tepsiben lévő masszára és elsimítjuk.Amikor a csoki megdermedt,sport szelet nagyságúra vágjuk.Sokáig eláll.
#260
2010. október 25. 14:23
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

258: Citromos csirke:
Hozzávalók
1 kg. csirkemell
10 dkg. vaj
6 ek. citromlé
3 ek. liszt
3-4 dl. tej
só, bors
1 ek. cukor
2 kk. mustár
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, és tűzálló tálba tesszük, a vaj felét felolvasztjuk, belekeverjük a citromlét, majd a húsra öntjük, közepes hőmérsékleten puhára sütjük. A lisztből a maradék vajjal rántást készítünk, felengedjük a tej kétharmad részével, és besűrítjük. Sóval, borssal, cukorral, mustárral ízesitjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Amikor sűrű hozzáadjuk csirke párolólevét. Ezzel a mártással tálaljuk.
#259
2010. október 25. 12:08
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. október 25. 10:46
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

257: Visszanéztem a korábbi recepteket, mert az unokahúgom elkérte az emeletes élvezet receptjét. Arra jöttem rá ,hogy érdemes néha vissza tekinteni, mert ami elsőre nem ragadott meg az most vált érdekessé.:) :D
#258
2010. október 25. 10:46
Előzmény Szem Lászlóné [Rózsika] 2010. október 24. 12:33
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

241: Szép vasárnapot Mindenkinek
Kipróbáltam a sütőtök csipszet. Voltak gyerek vendégeim, nagyon ízlett nekik. Máskor is fogunk sütni. Köszi az ötletet.:)
#257
2010. október 24. 12:33
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. október 13. 13:09
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Sajtszószos csirkemell zöldséggel recept
Hozzávalók személyenként:
20 dkg pulyka vagy csirkemell filé,
valamilyen grill típusú fűszerkeverék,
legalább 2 fajta zöldség az alábbiak közül (mindegyikből egy maroknyi):
csemegekukorica, spárga, bambuszrügy, kelbimbó.
Sajtszószpor (pl. Knorr) vagy dobozos holland mártás vagy csinálhatjuk házilag is rokfort és valamilyen más keménysajtból, pl. Cheddar vagy Ementáli), tejfölből és fűszerekből, pl. bazsalikom, oregano, fokhagyma.
Elkészítés:
A húst csíkokra vagy szeletbe vágjuk. Kevés olajban megsütjük némi grill fűszerrel. Félretesszük. Elkészítjük a sajtszószt vagy a zacskón / dobozon található leírás alapján vagy csak összekeverjük a sajtokat, a tejfölt és a fűszereket egy tálban és alacsony tűzön melegítjük, míg a sajt megolvad. A zöldségeket megfőzzük, illetve ha konzervet vagy előfőzöttet használunk, akkor csak lecsöpögtetjük, leöblítjük és vagy a szószba keverjük vagy a tálalóedényre helyezzük. A húst is bele lehet tenni, de én inkább külön szoktam tálalni. Az egész elsőre bonyolultnak látszik, pedig valójában nagyon könnyű elkészíteni.
#256
2010. október 23. 14:24
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Gazdagon rakott cukkini:
Hozzávalók:
3 közepes cukkini,
2 csomag előfőzött rizs,
50 dkg bármilyen szeletelt hús,
8-10 szelet sajt,
8-10 szelet sonka,
só,bors,ételízesítő,olaj
Elkészítés:
Először a felkarikázott cukkinit serpenyőben elősütjük,hogy egy kicsit megbarnuljon.
Utána kisütjük a húst ugyanígy.Közben a rizst megfőzzük.Tepsi aljára rakjuk a cukkinit.Nem kell kikenni a tepsit,mert a cukkini olajos marad.A cukkini után a hús,utána a rizs következik,erre a sonkát tesszük majd újabb adag cukkini,végül a sajt következik.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: 30 perc
#255
2010. október 23. 07:32
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Hétvégére ajánlom: Mézes csirkecomb:
4 db csirkecomb
4 db alma
3 ek méz
1 ek liszt
1 ek zsír vagy olaj a tepsihez
só, bors(fehér is lehet), 2 db szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst mossuk meg és töröljük szárazra. A fokhagymát törjük össze, dörzsöljük be vele a húst, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy órára a hűtőbe.A tepsit kenjük ki a zsírral vagy olajjal, tegyük bele a combokat és oszlassuk el rajta a mézet. Öntsük fel egy pici vízzel, dobjuk mellé a szegfűszeget és alufóliával lefedve süssük 30 percig 200 fokos sütőben. ( Közben ha kell adhatunk hozzá vizet még.)
Az almákat mossuk, hámozzuk meg és szedjük ki a magházát, a húsát vágjuk gerezdekre. A tepsit vegyük ki a sütőből, vegyük le róla az alufóliát és dobjuk mellé az almaszeleteket, majd süssük szép pirosra.A combokat vegyük ki az almaszeletekkel, a pecsenyeléhez keverjük hozzá a lisztet, pirítsuk kicsit, öntsük fel némi vízzel, majd kb 10 percig főzzük kis lángon. A húst az almaszeletekkel és a szósszal tálaljuk.
#254
2010. október 22. 19:52
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

vadas marha.
zzávalók 4 főre
2 kg marhacomb
6-8 sárgarépa
3-4 fehérrépa
8-10 gerezd fokhagyma
2 nagy fej hagyma
babérlevél
bors

pirospaprika
2 db marhahúsleves kocka
víz és liszt (a habaráshoz)
1-1,5 ek ecet
olaj
észítés
1. A hagymát összekockázzuk, és olívaolajon megpirítjuk.
2. Amikor már üveges, akkor belerakjuk a marhahúst, amit előzőleg megmostunk, és szeletekre vágtunk; és addig pirítjuk, amíg szép rózsaszínes lesz a külseje.
3. Ha ez megvan, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet, és a leveskockákat, majd kevés vízzel felöntjük, hogy könnyebb legyen összekeverni.
4. Ezután belerakjuk a répákat, amelyeket előzőleg kereszt irányban félbe, majd hosszirányban ismét félbe vágtunk, illetve a fokhagymákat. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Lefedjük.
5. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük kb. 1,5-2 órát. Addig főzzük, amíg a marhahússzeletet egy fakanállal könnyen ketté tudjuk vágni.
6. Ezt követően a tűzről levesszük, és kiszedjük a "levesből" a húst egy másik lábasba. A babérleveleket kipecázzuk a és ízlés szerint 4-5 nagyobbat a húshoz teszünk, a többit kidobjuk.
7. A maradék "levest" répástul - fokhagymástul leturmixoljuk, majd a pürét a húsra öntjük az új fazékba. Visszarakjuk főni. Ha felforrt, habarással sürítjük.
8. Ha kész, és kicsit hűlt, ecettel adjuk meg a mártás pikantériáját.
Nézettség:
23 854
*
Receptkönyvben:
89
*
Elkészítve:
66
#253
2010. október 21. 20:27
Válaszolj!





Sz M Margaréta

Óvári sertésborda.
Hozzávalók: 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
40 dkg csiperkegomba
8 szelet gépsonka
25 dkg trappista sajt
1 csokor petrezselyem
liszt, olaj, só, bors
Elkészítés: A gombát felszeleteljük, egy kanál olajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, és a végén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. A karajt 8 szeletre vágjuk, a szeletek széleit kicsit bevagdossuk, és enyhén kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, melyet alaposan lerázogatunk, és kevés olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük. A hússzeleteket tűzálló tálba fektetjük, tetejükre kanalazzuk a pirított gombát, befedjük a gépsonkával, majd az egészet beterítjük reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul (kb. 15-20 perc). Rizskörettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Lehet csirkéből, vagy pulykamellfiléből is. Finom nagyon.
#252
2010. október 20. 23:12
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Sonkás, zöldborsós, tejszínes tészta:
Hozzávalók:
40 dkg. csőtészta
1 fej hagyma
20 dkg. sonka
15 dkg. zöldborsó
3 dl. tejszín
só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése: Az üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, valamint a vízbe megfőtt borsót, együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát. Jól elkeverjük, felöntjük tejszínnel, és pár percig hagyjuk, hogy a tejszín besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
#251
2010. október 20. 19:00
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

247: Katikám a zeller nem rossz ötlet, én amúgy is szeretem, krémlevesnek is.
Örülök, hogy benézel, de azért néha írjál egy kis fini kinai kaját:) tudod abban nincs nagy gyakorlatunk!:)
#250
2010. október 19. 16:38
Előzmény M. Gombás Kati 2010. október 17. 19:51
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Patiszon pörkölt.
Hozzávalók
Fél kg patisszon
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
1 db paradicsompaprika
1 zöldpaprika
olaj
pirospaprika
só, bors
Leírás.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A paradicsompaprikát és a tv paprikát kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk, megszórjuk a pirospaprikával. A patisszont is kockákra vágjuk, és a pörköltalapba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Puhára pároljuk. Végül beletesszük a kockákra vágott paradicsomot és a zöldpaprikát ízlés szerint.
#249
2010. október 19. 13:42
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Olívás, rozmaringos csrke:
Hozzávalók:
Egész csirke feldarabolva
krumpli
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 rozmaring ág
olajbogyó
Elkészítés:
A csirkedarabokat besózom,borsozom és olivaolajos tepsibe fektetem.Rádobom a rozmaringágakat,felkockázott(nagy darabok)krumolit.Besózom,kevés olivaolajjal meglocsolom,s alufóliával beborítom.
200 fokon fólia alatt kb.1 órán át sütöm,majd leveszem, beleszórom az olajbogyót,s tovább sütöm,amíg meg nem pirul.
(Ha nehezen pirul,akkor kevés citromlével meglocsolom)
#248
2010. október 19. 12:46
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Sziasztok:) Régen írtam,de mindig benézek.
Ha krumplisalátához főzitek a krumplit,a főzővízbe egy zellert is tegyetek finomabb lesz.Én a zellert is belevágom a salátába,Anyukám csak a levével ízesítette.
#247
2010. október 17. 19:51
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Burgonyás tojássaláta:
Hozzávalók:
6 db. tojás
3 db. burgonya
2 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
1 ek. cukor
1 ek. ecet
só, bors
Elkészítése: A hosszába felszeletelt hagymát leforrázzuk, majd kihűtjük. A karikára vágott főtt burgonyát, tojásokat tálba rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és leöntjük cukros ecetes salátalével. Egy óráig hűtőbe tartjuk.
#246
2010. október 17. 18:05
Válaszolj!





Sz M Margaréta

Szép vasárnap estét mindenkinek!
Ma is egy kipróbált recept szerint sütöttem egy kis édességet!
Elhoztam Nektek is!
Almás, krémes piskóta
Hozzávalók :
A piskótához:
7 tojás
7 evőkanál finomliszt
7 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum
A krémhez:
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
2.5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládés tortabevonó
Elkészítése:
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibélelem, kissé megzsírozom vagy sütőmargarinozom, és a hámozott, uborkareszelőn felkarikázott almát/ 5-6/ ráterítem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd belekeverem a cukrot. Beleforgatom a tojássárgákat és a lisztet. A felét az almára öntöm, a másik feléhez hozzáadom a kakaót, meg a rumot, és a sárga tésztára borítom. Kissé összerázom, és kb. 30 perc alatt megsütöm. A pudingot megfőzöm a tejben, és ha kihűlt, hozzáadom a porcukorral habosra kevert margarinhoz. Ezt a krémet a tepsiből kiborított tészta almás tetejére kenem, és rácsorgatom az olvasztott csokit.
http://www.sutigyar.hu/upload/recipe/11115/1247139420-039A_800x600 .jpg
#245
2010. október 17. 16:35
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Gombafejekben töltött karfiol.
Hozzávalók:
8 nagy sampinyon gombafej
20 dkg tisztított karfiol
2 dkg margarin
2 dl tej
1 evőkanál liszt
1 evőkanál reszelt sajt
4 gerezd lédús fokhagyma
1 púpozott mokkáskanál só,
ízlés szerint törött fekete bors
késhegynyi reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A megmosott és lecsöpögtetett gombafejeket előmelegített grillsütőben (vagy gázsütőben) pár percig elősütöm. Közben a karfiolt apró rózsáira szedem, és kevés sós, forrásban lévő vízben 5 percig forralom, ezután leszűröm. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd a felforrósított tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítem, végül a reszelt sajtot, a főtt karfiolt és a nyers tojást is belekeverem. A gombák üregét jól megpúpozva beletöltöm a karfiolos mártást, és a töltött gombafejeket tűzálló tálra rakom. Előmelegített forró sütőben addig pirítom, amíg a színe szép világosbarna lesz.
#244
2010. október 14. 16:01
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

ÉVA NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK a chips receptjét!
#243
2010. október 14. 06:57
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Tészta felfújt!
Hozzávalók:
30 dkg. darált hús
2 fej hagyma
4 ek. sűrített paradicsom
4 ek. olaj
25 dkg. metélt tészta
2 dl. tejföl
só, bors
1 tk. kakukkfű
10 dkg. reszelt sajt
néhány szelet paradicsom
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát darált húst az olajon jól átpirítjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd felöntjük borral, összeforraljuk, és a tűzről levéve belekeverjük a sűrített paradicsomot. A Ha kihűlt a hús összekeverjük a kifőtt tésztával, és zsírozott, morzsázott tűzálló tálba tesszük. Leöntjük tejföllel, beterítjük paradicsomszeletekkel, megszórjuk sajttal, és vajdarabkákat szórunk rá. Előmelegített sütőbe 200 fokon 20-30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
#242
2010. október 14. 06:56
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Sziasztok!
Akit érdekel a sütőtökcsipsz annak ajánlom! Ma sikerült a nászommal úgy beszélni, hogy ez is szóba jöhetett. Tehát:A tököt pucold meg szedd ki a magját. Uborka gyalun szeleteld vékonyra. Forgasd meg jó sok lisztbe és nagyon forró olajba süsd rövid ideig.
Nem is olyan komplikált, mint amennyire finom!!!!:) :D
#241
2010. október 13. 13:09
Válaszolj!





Csákvári Antalné ♥ Irén

239: Ha a tormába még egy kis tejfelt is keversz még finomabb.
:)
#240
2010. október 12. 23:35
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. október 11. 11:27
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Hétvégére ajánlom, csirke egy kicsit másképp:
Karalábés csirke:
Hozzávalók:
1 csirke
1/2 kg. karalábé
3 ek. olaj
1 ek. liszt
1 dl. tejföl
petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítése: A feldarabolt csirkét forró zsiradékon néhány percig pirítjuk. A vékony szeletekre szelt karalábét a csirkéhez adjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, liszttel elkavart tejföllel behabarjuk, és petrezselyemzölddel meghintve 5 percig állandóan kevergetve készre pároljuk.
#209
2010. szeptember 17. 07:55
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. szeptember 15. 18:57
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Rakott karfiol receptje, elkészítése
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét karfiolt. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal elkevert tejfölt öntünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
#208
2010. szeptember 15. 18:57
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Köszönjük a palacsintát!:) Én hoztam egy kis epret! Egészségetekre!:)
http://www3.pic-upload.de/28.06.10/jsnhq7ep6uhn.jpg
#207
2010. szeptember 14. 15:38
Válaszolj!





Sz M Margaréta

Sziasztok!Egy kis nasi ebédután!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://s1.images.www.tvn.hu/2010/04/28/16/14/www.tvn.hu_4adb072586 cee20e4a1e5e3306cd4804.jpg
#206
2010. szeptember 14. 12:35
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. szeptember 14. 06:59
Válaszolj!





Sz M Margaréta

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#205
2010. szeptember 14. 12:33
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Sütőzacskó függ a hús nagyságától is, hústővel, vagy kötőtűvel beleszúrok,hogy jó-e? Tehát nem tudom,hogy menny idő kell, de zamatosabb benne minden!
#204
2010. szeptember 14. 06:59
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Karfiol felfújt
80 dkg karfiol
2 tojás
1 dl főzőtejszín
2 db paprika
10 dkg paradicsom
6 dkg reszelt sajt
3 dkg vaj
zsemlemorzsa
Elkészítése:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd ha kihűlt akkor villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, tejszínt és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. A paprikát kicsumázzuk és felszeleteljük. A karfiol 1/3-át a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, majd rátesszük a paprika felét, majd egy újabb réteg karfiol, majd a maradék paprika. Egyenletesen oszlassuk el a tetején a megmosott, megtisztított paradicsomkarikákat, és megszórjuk a reszelt sajttal, majd a darabokra vágott vajat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.
#203
2010. szeptember 14. 06:52
Válaszolj!





M. Gombás Kati

201:S zia Marcsi!
Még nem használtam sütőzacskót,abban mennyi ideig kell sütni?
#202
2010. szeptember 13. 21:05
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. szeptember 13. 21:03
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Sütőzacskóban sült zöldségek és csirkecomb
Hozzávalók:
60 dkg krumpli
25 dkg gomba
1 darab tölteni való paprika
1 darab piros húsú paprika
1 fej vöröshagyma
sült csirke fűszerkeverék
kevés zöldborsó
2 evőkanál olaj
6 darab csirkecomb
Elkészítés:
A krumplit hámozás után apró darabokra vágom, a gombát négyfelé, a paprikákat, hagymát vékonyra szeletelem. Ezután az összes hozzávalót egy tálban összekeverem a sült csirke fűszersóval. A combokat szintén megszórom a fűszersóval, külön- külön sütőzacskóba teszem és 1-1 evőkanál étolajat locsolok a zacskóba, majd tepsibe téve irány a sütő.
#201
2010. szeptember 13. 21:03
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Érik a birsalma, hoztam egy egyszerű birsalmás receptet.
Birsalmás csirke:
Hozzávalók:
1kg-os csirke
2 ek. olaj
1 ek. liszt
1 ek. delikát
4 db birsalma
2 ek. cukor
Elkészítése: a feldarabolt csirkét forró olajban kissé megsütjük, majd ráöntünk 4 dl. delikáttal ízesített vizet. A felszeletelt birsalmákat kevés enyhén sós vízben puhára főzzük. A cukorból, lisztből karamellmártást készítünk, és a birsalmához adjuk. A gyümölcsös mártást a csirkéhez adjuk, és együtt még 20 percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.
#200
2010. szeptember 13. 08:01
Válaszolj!





Csákvári Antalné ♥ Irén

198: Szia Rózsika ezt kipróbálom, nagyon jó néz ki,biztosan finom is. Egy hónap múlva ezt viszem a Szerájba mert megint meghívtak.
#199
2010. szeptember 12. 21:22
Előzmény Szem Lászlóné [Rózsika] 2010. szeptember 12. 21:16
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

http://img1.iwiw.hu/0101//user/01/19/11/80/8/user_11911808_1260808 073244_box
#198
2010. szeptember 12. 21:16
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

user_11911808_1260808073244_box
itt van a képe is!
#197
2010. szeptember 12. 21:15
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

Szép estét Mindenkine!
Én is hoztam egy egyszerű, de fincsi receptet:
Kanalas bocsi kocka
Hozzávalók a tésztához / egy kisebb tepsihez, mint a gáztepsi/
1 tojás
11 evőkanál olaj
11 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 kiskanál szódabikarbóna
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
Krém:
15 deka tehéntúró/ villával összetörve, hogy ne legyen csomós/ hozzáadjuk az
1 tojást
1 cs. Vanilia cukrot
5 evőkanál cukrot
1 evőkanál buzadarát, és jól eldolgozzuk.
Elkészítés: A tojást kikeverjük az olajjal, cukorral, hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, citromhéjat és a tejet. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
A krémet kanállal beleadagoljuk a kakaós masszába.
160 fokon kb 25 percig sütjük. Enyhén megszórjuk porcukorral és kocákra vágjuk
#196
2010. szeptember 12. 21:11
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

191: A "Habos meggyes"-t visszakerestem. 134 bár még nem csináltam, de nagyon jónak tűnik.
Nekünk szerencsénk van egyelőre senki, de senki nem küzd cukorbajjal a családba, így, ha néha elcsábulunk ilyen cukros finomságokra nemárt meg.:) :D
#195
2010. szeptember 12. 21:08
Előzmény Csákvári Antalné ♥ Irén 2010. szeptember 12. 20:59
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

191: Emeletes élvezet 139 alatt fellelhető. Hidd el megéri. Hihetetlenül finom, hihetetlenül mutatós és kapós desszert. Bár megvallom,hogy nem fogyókúrás.:) :D
#194
2010. szeptember 12. 21:03
Előzmény Csákvári Antalné ♥ Irén 2010. szeptember 12. 20:59
Válaszolj!





Sz M Margaréta

191: Puszillak Irike!Ha tényleg szeretnéd a receptet küldöm neked is!:* :* :* :*
#193
2010. szeptember 12. 21:01
Előzmény Csákvári Antalné ♥ Irén 2010. szeptember 12. 20:59
Válaszolj!





Sz M Margaréta

190: Éva, majd figyelem és várom a válaszod!:* :* :* :*
#192
2010. szeptember 12. 21:00
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. szeptember 12. 20:57
Válaszolj!





Csákvári Antalné ♥ Irén

189: Sziasztok Mindannyian!
Csak csorog a nyálam és sem emeletes élvezetet, sem habos meggyest nem lelek . Keresem ,keverném sebesen de receptjét nem lelem . Lepj meg vele Kedvesem ,mert gyermekemnek és gyermekeinek sercegtetném kedden.:*
#191
2010. szeptember 12. 20:59
Előzmény Sz M Margaréta 2010. szeptember 12. 20:46
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

189: Az "Emeletes" annyira jól sikerült, hogy feltétel nélkül hiszek más receptedben is. Ezért a következő a meggyes lesz. Azt is őszintén fogom "kritizálni":) :D
#190
2010. szeptember 12. 20:57
Előzmény Sz M Margaréta 2010. szeptember 12. 20:46
Válaszolj!





Sz M Margaréta

188: Szia Éva!
A meggyes habos süti ,egy gáztepsi nagyságú adag,én ha keveset akarok csinálni a felét veszem mindenből! Próbáld ki biztos siker!
Jó étvágyat!
#189
2010. szeptember 12. 20:46
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. szeptember 12. 20:35
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

186: Megteszem a meggyes kipróbálását. Most jöttem meg a tesóméktól, ahol vendégség volt. Vittem a sütiből, amit én nagy tepsiben, dupla adagban készítettem. Bőségesen jutott mindenkinek és nagy volt a sikere!!!!!!:) :D
#188
2010. szeptember 12. 20:35
Előzmény Sz M Margaréta 2010. szeptember 12. 17:12
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Ez egy nagyon finom, gyors, sütés nélküli édesség.
H o z z á v a l ó k : 25 dkg háztartási keksz apróra törve (nem darálva!), 2 tojás, 12,5 dkg Rama margarin, 20-25 dkg cukor, 5 dkg keserű kakaópor, 1 vaníliás cukor, 5-10 dkg kókuszreszelék. Jó még bele: mazsola, narancshéj, vágott dió, aszalt gyümölcs, stb
E l k é s z í t é s : a keksz kivételével a hozzávalókat összefőzzük, beleöntjük a darabolt kekszhez, jól összekeverjük. Kissé kihűtjük és még langyosan kúpokat formálunk a masszából (lehet golyókat is készíteni). Meghempergetjük kókuszreszelékbe és egy kókuszreszelékkel meghintett tálcára rakjuk. Hűtőbe tesszük és másnap fogyaszthatjuk (ha kibírjuk addig, hogy meg ne kóstoljuk), addigra a keksz megpuhul. Az adott mennyiségből kb 24 db lesz.
#187
2010. szeptember 12. 20:33
Válaszolj!





Sz M Margaréta

182: Örülök,hogy ízlett süti!!!!!!!!!!!!! /Emeletes élvezet/
Ajánlom próbáld ki a meggyes habosat is még finomabb!!!!!!!!
#186
2010. szeptember 12. 17:12
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. szeptember 11. 16:07
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

1 Cékla-répa-alma saláta
Nagy lyukú reszelőn reszelj le 1 nyers céklát, 1 répát és 1 almát, kissé sózd meg. A dresszing: 2-3 evőkanál tejfölben elkevert 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1 kávéskanál reszelt torma és 2-3 gerezd zúzott fokhagyma.
-Díszítheted friss petrezselyemlevelekkel. Nagyon egészséges étel.
#185
2010. szeptember 11. 20:37
Válaszolj!





M. Gombás Kati

183: Gyömbérkenyér(Ginger bread)
125g vaj
150g porcukor
2tojás
220g liszt
1mokkáskanál szódabikarbóna
1csapott mokkáskanál őrölt fahéj
1kávéskanál őrölt gyömbér
1mokkáskanál őrölt szerecsendió
2,5dl tej
1ek.almaecet
Egy mélyebb tálban habosra keverjük a vajat a cukorral és a két tojással.
A lisztet alaposan elkeverjük a szódabikarbónával,a fahéjjal,gyömbérrel és a szerecsendióval,majd váltakozva az ecettel higított tejjel kanalanként a kikevert vajhoz adjuk és jól kidolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk és előmelegített sütőben 180fokon kb. 1 órát sütjük.(30 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni,mert a süti összeesik) .Ha megsült felvágás előtt 15 percig a formában pihentessük.
Eredetileg indiai eredetű,de ma már tipikus amerikai édesség.
#184
2010. szeptember 11. 20:32
Előzmény M. Gombás Kati 2010. szeptember 11. 20:20
Válaszolj!





M. Gombás Kati

182: Bögrés-mákos
10dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1bögre darált mák (kb.3dl)
1bögre cukor
1bögre tej
1bögre liszt
1sütőpor
1késhegynyi őrölt fahéj
A vajat habosra keverjük a cukorral,tojásokkal,apránként hozzákeverjük a lisztet,mákot és a tejet,végül a sütőport és a fahéjat,jól összedolgozzuk.
Kivajazott,lisztezett tepsibe simítjuk,előmelegített sütőben,180fokon kb.45percig sütjük.(tűpróba)
Ha nagyobb bögrével sütjük,ha kihűlt kettévágva lekvárral is megkenhetjük.
A családom a sima változatát kedveli.
Gyors,egyszerű,elronthatatlan és finom:)
#183
2010. szeptember 11. 20:20
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. szeptember 11. 16:07
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Megkóstoltuk a tagnap elkészített Emeletes élvezet névre hallgató sütit (139). Ajánlom mindenkinek, főleg, aki vendégeket vár!!!!
#182
2010. szeptember 11. 16:07
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Sertésszelet zöldborsóval:
Hozzávalók:
4-5 szelet csontnélküli sertéskaraj
6dkg, zsír
80dkg. zöldborsó
4dkg. liszt
Elkészítése: A sertésszeleteket kiverjük, besózzuk és lisztbe mártva, forró zsíron mindkét oldalán átsütjük. A visszamaradt zsírjából, kevés vízzel pecsenyelevet készítünk, és a szeleteket visszahelyezve tovább pároljuk. A párolt zöldborsót a húshoz öntjük, kis vizet öntünk alá, és pár perc alatt összefőzzük. párolt rizst adunk hozzá.
#181
2010. szeptember 11. 07:47
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Ez finom lehet, ki fogom poróbálni!:)
#180
2010. szeptember 10. 19:51
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Szem Lászlóné, Erdélyi Kapros, Menedékházi Szép Versek, Paulon Lászlóné, Besze Lukács, Farkas Györgyné,

x
- Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Nem recept, de hasznos tanács, Magditól kaptam, megosztom Veletek: Mészleválás- szív műtét elmaradhat Ha az agyi erek, vagy szívkoszorú erek beszűkülnek, vagy általános elmeszesedés tapasztalható, igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből: 30 gerezd fokhagyma (nem permetezett) és 5 citrom. Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával együtt apróra vágjuk, ...
nagyuska nagyuska
x
Fehér Gyuláné [Emi,,Emszi] 2: Én is megpróbálom,nagyon finom lehet!Én még "uborkasalátát"is szoktam belőle csinálni,sokkal könnyebben emészthető.Emi. #3 2008. szeptember 13. 20:54 Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2008. július 17. 15:35 Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Sziasztok! Ma egy új receptet próbáltam ki. Nagyon szeretjük a cukkinit mindenféle ...
nagyuska nagyuska
x
- Még 4000 karaktert írhatsz Mégse Szólj hozzá! . Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Szia! Nem sokat kell tanulnod, mert nagyon ügyes vagy! Épp most nézegettem a 64. száűmú receptet,szerintem ez is gyorsan kész. Rád gondolotam, aki regeltől estig dologozik, biztos kipróbálod, finom lehet:) :) Puszika! #119 2010. augusztus 20. 13:54 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Dióhabos linzer bkisseva
Pudingos süti recept horvathnemagdi
Diós linzer bubszi
Somlói galuska yaskane
Almás muffin gabfe
Márvány kuglóf klerierzsi
Erős idegzet szükségeltetik... butababa
Sült almás túrógombóc moncsika77
Fordított almatorta 1vargaildyko
Márványos túrós pite agimami7
Szárnyas receptek
Tavaszi ízek relisisi
Arab húsos rizottó bubszi
Harira (marokkói lencseleves) bubszi
Rizottó fasírt klerierzsi
NYÁRI csirkeLEVES BABBAL bubszi
Saláta csirkemellel bozsanyinemanyi
Főszerepben a cukkini ........ mailona
Finom falatok piroska0101
Töltött kacsa suzymama
Szalonnás pulykasült csibi52
Marhából készült ételek
Lestyános leves 1vargaildyko
kakukkfű faciendum
Darálthússal töltött padlizsán 1vargaildyko
B betűs receptek horvathnemagdi
Mai menű horvathnemagdi
Debreceni tokány 1. bubszi
Receptek horvathnemagdi
Különleges húsostál bubszi
Sziléziai göngyölt hús! horvathnemagdi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Pirított lecsós libamáj horvathnemagdi
Legényfogó leves angyalka___
Fehérboros sertésszelet bulac57
Felvidéki lucskos káposzta bubszi
3 finom boros recept agimami7
Zöldborsós-raguleves yaskane
Finom falatok piroska0101
x nagyuska
Ízőrzők – Csurgó – horvathnemagdi
Görög rakott krumpli reifregina
Halból készült ételek
Wasabi füstölt lazaccal rochlitzne
Sushi ízletesen recept boszorlany
. Tűzdelt harcsa szászosan csibi52
Finom falatok piroska0101
mai recept faciendum
Füstölt sajttal töltött pisztráng jozsef_olah_9843
Rántott ponty recept kovacs_zsoka
Citromos vajkrém bubszi
Receptek horvathnemagdi
Rakott zöldséges harcsa bkisseva
Vad ételek
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
x nagyuska
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
rapsic vadas ! ibolya58
Spagetti ajánló
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Carbonara, ahogy én készítem recept baggesz20
Spagetti mozzarellával bulac57
Húsvéti receptek dumalady
Kínai recept horvathnemagdi
4 csodarecept - 10 perc alatt! marti1951
Spagetti, sültpaprikával. tereza54
Spagetti kapormártásban bubszi
Paradicsomos húsgombóc. baratnu
Babos tészta recept baggesz20
Pizza receptek
Könnyedebb étel horvathnemagdi
Négy évszak pizza horvathnemagdi
13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni! tinka1951
Pizzás csavart rúd recept baggesz20
Kenyértésztával jó dolgozni. horvathnemagdi
Articsókás pizza bulac57
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
Pizzás csiga, virslis kifli majus55
Sonkás, gombás, kukoricás pizza recept kovacs_zsoka
Hamis pizza bubszi
Hamburger receptek
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
mustár készítése házilag irmus
Sajtos hamburger bubszi
Virslis kifli veronika74
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hawaii burger veronika74
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU