| Fügés finomságok füge függőknek |
|
gyümölcshúst. A friss sajtot elkeverjük a túróval, a pirított fenyőmaggal, a finomra vágott citromfűvel és a füge húsával. A masszát az üres fügehéjba töltjük. A mézet elkeverjük a likőrrel, és a keveréket a gyümölcsökre csepegtetjük.
Csirkemell fügés camembert-szósszal
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemellfilé
10 dkg aszalt füge
10-15 dkg camembert
2 citrom
5 kanál méz
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Narancsos finomságok |
húsos fogásokon, kipróbálhatjuk akár borjúlábszárral vagy karácsonyi töltött kacsával is. Karácsonykor a halak is fontosabb szerephez jutnak, mandulával és naranccsal a ponty is ünnepibb fogás lehet, de bárányhússal is megemlegetjük az ízét Narancsos csirkemellből rengeteget találtok itt nálunk a Mind-megettén, de nem szűkölködünk narancsos sertésreceptekben sem.
Kacsamell filézett naranccsal és narancsmártással
Narancsos desszertek
A narancshéj - a citromhéjhoz hasonlóan ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Padlizsánról.... |
átmelegítjük.
Elkészítési idő: 15-20 perc
Csirkés, paradicsomos, chilis gnocchi
Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olívaolaj
15 dkg vöröshagyma
15 dkg sűrített paradicsom
1 dl víz
1,5 dl tejszín
60 dkg csirkemell
só, bors, chili
Elkészítés:
Forró olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti mennyiségben ... |
cipello  |
|
|
| |
| Pármai csirkemell |
Hozzávalók:
* 3 db csirkemell filé
* 1 db erő
* leves kocka vagy ételízesítő
* 10 dkg vaj
* 2 dl tejföl
* 1 dl fehérbor
* 15-20 dkg reszelt sajt
* 1 dl víz
* bors
Elkészítés:
A vajban pirosra sütjük a melleknek mindkét oldalát. Ezután hozzáöntjük a vizet, az ételízesítőt vagy leveskockát és a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, ha kész, kivesszük a húst. A maradék levet tejföllel ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Sajtal töltött bundás húsok |
|
Sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók:
15 dkg sajt
15 dkg zsemlemorzsa
6 dkg vaj
5 dkg liszt
4 csirkemell
2 tojás
olaj
szerecsendió
só
A csirkemelleket mosd meg, majd a hús közepébe vájj akkora lyukat, hogy a töltelék beleférjen. A sajtot reszeld le, és az olvadt vajjal gyúrd össze. Ízlésed szerint sóval és szerecsendióval ízesítsd. Oszd négy részre, és töltsd meg a húsokat. A nyílást hústűvel vagy ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Sajttal töltött, bundás húsok |
beletöltöd a
húsba, bepanírozod, és már sütheted is őket.
Egy jó kis újburgonyás körettel vagy friss, párolt zöldségekkel
kiváló hétvégi menüt készíthetsz.
Sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók:
15 dkg sajt
15 dkg zsemlemorzsa
6 dkg vaj
5 dkg liszt
4 csirkemell
2 tojás
olaj ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Spenótos töltött csirke |
Hozzávalók
2 nagyobb csirkemellfilé, 20 dkg spenót, 1 marék fenyőmag, 1 evőkanál vaj, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, parmezán (reszelt), 3 db mogyoróhagyma, vaj, olívaolaj, 2 evőkanál tejföl, 1/2 citrom (leve), só, bors, 1 teáskanál mustár, 1,5 dl fehérbor (száraz), rizs
Spenótos, fenyőmagos csirkemell. Természetesen töltve!
Köretként rizs, tészta vagy akár krumpli is adható!
A csirkemellen éles késsel rést vágunk (nem felezzük el teljesen). Megsózzuk, borsozzuk ... |
suzymama  |
|
|
| |
|
|