| 4 fantasztikus lecsóváltozat |
|
kömény
* só
* bors
* pirospaprika
* csípős paprikakrém
* olívaolaj
A hagymát vágd apróra, kevés olívaolajon dinszteld meg, közben dobj hozzá egy gerezd reszelt fokhagymát. Hintsd meg pirospaprikával, csipetnyi őrölt köménnyel, sóval és frissen őrölt borssal, majd add hozzá a vékony karikákra vágott paprikát és pár kanálnyi csípős paprikakrémet. Fedő alatt párold, amíg már majdnem puha, ezután pár szem hámozott paradicsomot adj hozzá.
Víz ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 4 mennyei rakott krumpli |
nagyon kevés vizet aláöntve párold jó puhára. Időnként villával keverd meg, nehogy összeragadjon a darált hús.
Közben egy másik edényben 5 dkg vajon kevés vízzel párold nem túl puhára a meghámozott, karikákra vágott burgonyát, és ezt sóval, csipetnyi szerecsendióval fűszerezd. A felét terítsd egy mély, tűzálló tálba, és erre tegyél egy sor paradicsomkarikát. Simítsd el a párolt húst, tegyél rá megint egy sor paradicsomot, és fedd be burgonyával. Öntsd le 1,5 dl vízzel, a tálat fedd be. Forró ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 7 legjobb sós és édes pite |
wishky-t. A tökös masszát az elősütött tésztára öntjük, majd 170 fokon kb. 45 percig sütjük.
Mennyei almás pite
Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás, 12 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 12,5 dkg sütőmargarin, 1 dl tejföl, csipetnyi só; a töltelékhez: 1 kg alma, 1 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj, zsemlemorzsa; vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A meghámozott almát lereszeljük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A 4 legfinomabb tészta |
forró olajon pirított hagymához először hozzáadom az olajbogyót, majd, ha kicsit megpárolódott, jöhet a darálthús! Pár percig pirítom, majd levével együtt hozzáadom a hámozott paradicsomot, és megszórom a fűszerekkel, tarkaborssal jó bőségesen. Egy csipetnyi cukrot is teszek a szószba, hogy ne legyen nagyon savanykás. Miközben a szószt készítem, már a tésztát is elkezdem, hogy nagyjából egyszerre készüljön el. A spagetti úgy a legfinomabb, ha a tésztát nem főzöm ragadósra, hanem csak "al dente" ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A 7 legjobb sós és édes pite |
|
wishky-t. A tökös masszát az elősütött tésztára öntjük, majd 170 fokon 45 percig sütjük.
Mennyei almás pite
Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás, 12 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 12,5 dkg sütőmargarin, 1 dl tejföl, csipetnyi só; a töltelékhez: 1 kg alma, 1 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj, zsemlemorzsa; vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A meghámozott almát lereszeljük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A csodatévő, karcsúsító alma |
majd sűrítsük be vele a levest. Ízesítsük őrölt fahéjjal. Fogyasszunk hozzá egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret.
Meráni ragu
Vágjunk vékony szeletekre 10 dkg borjúszeletet, fűszerezzük sóval, borssal, majd Szórjuk meg egy csipetnyi kakukkfűvel vagy majoránnával. egy teáskanál olajban pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát. Szórjunk rá egy teáskanál lisztet, jól Keverjük át, majd öntsünk rá 1 dl almalevet. Adjunk hozzá 10 dkg megtisztított póréhagymát és egy közepes, kockákra ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A mai napra |
só
1 kávéskanál bors
reszelt parmezán sajt
És, ha a parmezán sajt nem elég levesbetétnek tegyél bele ,,bojli" golyót,
hozzávalók:
1 tojás
10 dkg graham liszt
csipetnyi só, bors
A paradicsomlét a reszelt petrezselyem gyökérrel, és a fűszerekkel (kivéve a petrezselyem zöldet) forrald össze, majd add hozzá a tejben csomómentesre kevert keményítőt (lisztet). A forró levesből egy kanállal vegyél ki és keverd ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
|
|