| 5 különleges bográcsos |
|
végre nem nekik kell főzni.
Amíg az önjelölt nomádok próbálják életben tartani a tüzet, addig barátnőiddel kellemesen elcseveghettek egymással. Mindkét fél jól jár.
Körömpörkölt bográcsban
Hozzávalók:
* 1,5 kg sertéscsülök és -láb
* 2 fej vöröshagyma
* 2 kávéskanál pirospaprika
* 1-2 dl vörösbor
* só
* bors
* olaj
A megtisztított sertéslábat, csülköt áztasd ki. A felaprított hagymát dinszteld meg a ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 6 tepsiben sült vacsora |
könnyebb legyen felszeletelni. Vágásnál mindig ügyelünk rá, hogy ne csússzon szét, és szépen látszódjon a rétegezés. Lila hagymával díszítjük, zöldsalátával tálaljuk.
Tepsiben sült csülök
Hozzávalók:
1 szép nagy nyers sertéscsülök, 2 kg krumpli, 4 db paradicsom, 3 db paprika, 2 nagy fej hagyma, 2 dl tejföl, 1 tojás, 6 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, ételízesítő, sertészsír
Elkészítés:
A nyers csülköt fél órát főzzük ételízesítős vízben, majd lehűtjük és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A Jókai bableves receptje: |
Hozzávalók: 25 dkg tarkabab,80 dkg f.sertéscsülök,2 g.f.hagyma,8-10 szem bors,15 dkg sárgarépa,15 dkg fehérrépa,10 dkg f.kolbász,2 babérlevél,10+3 dkg liszt,1 tojás,1 közepes fej v.hagyma,1 ek.olaj,1 mk.p.paprika,2 dl tejföl,ecet vagy citromlé,1/2 hegyes zöldpaprika.
Elkészítés: Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
Békési betyáros
Hozzávalók (6 személyre): 4 db sertésköröm, 2 db sertéscsülök, fél sertésfej, 1 kg lapocka, 3 nagy fej hagyma, lebbencstészta ízlés szerint, 1 kg burgonya, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db erős zöldpaprika, 2 db tv paprika, 2 csipet kömény, 2 db paradicsom, 8-10 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg sós fehér szalonna.
A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
|
Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát, felengedjük megfelelő mennyiségű vízzel, beleszórjuk az árpagyöngyöt, és belekeverjük a tejfölt.
Békési betyáros
Hozzávalók (6 személyre): 4 db sertésköröm, 2 db sertéscsülök, fél sertésfej, 1 kg lapocka, 3 nagy fej hagyma, lebbencstészta ízlés szerint, 1 kg burgonya, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db erős zöldpaprika, 2 db tv paprika, 2 csipet kömény, 2 db paradicsom, 8-10 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg sós fehér ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Babfőzelék |
babot jól megmossuk, és hideg vízben egy éjjelen át, áztatjuk. Hideg vízben tesszük fel főni, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és lassú, egyenletes forrás közben puhára főzzük. (A babnak jó ízt ad a benne főzött füstölt szalonna vagy füstölt sertéscsülök.) Finomra vágott hagymával, pirospaprikával világos rántást készítünk, és vízzel felengedjük. A puhára főzött babot, berántjuk, jól felforraljuk, tejföllel, cukorral és ecettel ízesítjük. Rövid ideig még forraljuk, majd tálalásig félreállítjuk. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Bableves szarvaspörkölttel |
Hozzávalók:
1 kg sertéscsülök
1 kg szarvaslapocka
40 dkg bab
10 dkg liszt
1 evőkanál pirospaprika
5 dkg zeller
15 dkg sárgarépa
10 dkg zsír
1 kanál só
1 db vöröshagyma
10 dkg fehérrépa
A babot előző nap beáztatjuk és a csülökkel feltesszük főzni. Sózzuk, fűszerezzük. A szarvasmarhahúst pörköltnek elkészítjük. A félig megfőtt babhoz adjuk a zöldségeket és puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. Csipetkével tálaljuk. A megfőtt ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Babos káposzta csülökkel: |
Hozzávalók:
1 sertéscsülök (kb. 1 kilós)
1 kg savanyú káposzta
25 dkg tarkabab
1 kisebb tojásnyi zsír
3 evőkanálnyi liszt
1 kávékanálnyi pirospaprika
1 fej vöröshagyma
só
3 dl paradicsom ivólé
A csülköt éles késsel megkaparjuk, megmossuk és kockára vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát. Közben a beáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük. Ha a bab, ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
|
|