Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg sovány darált sertéshús, 5 dkg szójapehely, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál Vegeta, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, a tetejére 5 dkg bármilyen reszelt sajt.
A spagettit megfőzöm, és leöblítve melegen tartom. Közben a szójapehelyre annyi langyos vizet öntök, amennyi bőven ellepi, és 15 percig hagyom ázni. Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, ráteszem a meghámozott és finomra aprított vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a piros fűszerpaprikát és beleteszem a darált húst. Hozzáadom a leszűrt szójapelyhet, és a tűzre visszatéve, kevergetés közben addig pirítom, amíg a hús minden darabkája meg nem fehéredik. Ezután rászórom a Vegetát, a törött borsot és a zúzott fokhagymát, a petrezselyemzöldet, majd ráöntök a szójapehely áztatólevéből féldecinyit. Fedő alatt 10 percig párolom. Ezután beleforgatom a főtt tésztát, és jól összekeverem. A tányérokon ki-ki a saját adagját meghinti a reszelt sajttal. |
bubszi  |
Címkék: darált húst, leszűrt szójapelyhet, tűzre visszatéve, törött borsot, zúzott fokhagymát, szójapehely áztatólevéből, |
|