| Csuka receptek |
|
vágjuk a lazacot és a petrezselymet, és tálkába tesszük. Hozzáadjuk a citrom átszűrt levét, a szardellapasztát, az olivaolajat, és ízlés szerint törött fehér borsot, sót. A langyosra hűlt hal bőrét eltávolítjuk, tálra csúsztatjuk, bevonjuk a lazacos mártással, a tálat és a hal tetejét feldíszítjük a hozzávalókkal, és langyosan tálaljuk. (Nem tréfa, ezek az ízek éppen langyosan érvényesülnek a legjobban!)
Pirított kenyeret, vajrózsákat kínálunk hozzá.
Csuka egészben, tejfölös ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Halas receptek. |
zsemlemorzsát. Morzsolt majoránnával, felaprított petrezselyemmel, borssal fűszerezzük, majd felöntjük az erőlevessel. Állandó keverés mellett mártás sűrűségűre főzzük. A halat a főzőléből kiemeljük, lecsöpögtetjük. Tálra helyezzük és leöntjük a vajas mártással. Főtt burgonyával és céklával körítjük.
Busanyársak
Hozzávalók:
· 40 dkg filézett busa
· 10 dkg gomba
· 10 dkg vöröshagyma
· 2 szál ... |
jozsef_olah_9843  |
|
|
| |
| Harcsa receptek |
sütőben készre sütjük. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló fűszeres léből, tálra helyezzük és melegen tartjuk. A levet a vajas liszttel besűrítjük (a forró lébe apró golyókat formázva lassan adagoljuk), közben állandóan keverjük. A besűrített mártással a szeleteket bevonjuk, párolt rizst vagy bármilyen párolt zöldséget adhatunk hozzá.
Afrikai harcsa spenótmártással
Keresek néhány szép szelet afrikai harcsát (ma már nem olyan ördöngösség, bármelyik nagyobb halboltban, vagy ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Karácsonyi fogások |
hőlégkeveréssel 50-60 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakát a hűtőben tartjuk. Másnap az alufóliát levesszük róla, tálra borítjuk, centis szeletekre vágjuk, salátafélékkel tálaljuk, áfonyalekvárral vagy Cumberland mártással dobjuk fel.
Bajai halászlé
Hozzávalók:
10 személyre: 5 kg hal, (3,5 kg ponty, 1,5 kg vegyes hal - márna, kárász, törpeharcsa), 1 kg vöröshagyma, 10 dkg pirospaprika, 10 dkg vegyes cseresznyepaprika egészben, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Rakott húsételek |
|
10 percig párolom. Hagyom kihűlni. A már csak langyos húspépbe belekeverem a habosra felvert tojást. Egy megfelelő nagyságú tepsit olajjal kikenek, és zsemlemorzsával beszórom. Egy vékony réteg tésztát elterítek benne. Ezt meglocsolom kevés húsos mártással, és reszelt sajtot szórok rá. Erre ismét tészta kerül, és a rétegezést addig folytatom, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére mártásnak és sajtnak kell kerülnie. A tepsit szorosan befedem, és az előmelegített forró sütőbe tolom. 25 percig sütöm ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| x |
csirkemellel:
http://receptgyujtemeny.blogspot.com/2007/12/czr-salta-grillezett- csirkemellel-hstel.html
Áfonyás körteleves:
http://hu.shvoong.com/books/cook-book/1706704-%C3%A1fony%C3%A1s-k% C3%B6rteleves/
Sűlt csirke málnás-boros mártással, burgonyapürével:
http://www.boraszportalok.hu/index.php?p=cikk&id=1121
Sütőtök-krémleves:
http://www.receptbazar.hu/?content=show&id=2441&slavecat=Levesek&m akat=
#30
2008. június 30. 06:29
Válaszolj! ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|