| Diós és mákos kiflik kelt tésztából. |
|
vaníliás porcukorban.
Ebből a mennyiségből 60-70 db kifli lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tetszik ·
· Megosztom
Ez 42 embernek tetszik.
További 2 hozzászólás megtekintése
Zsuzsa Felde Hókifli! Nagyon szeretem!
7 órája · Tetszik · 1
Turbucz Mária Narozsnik Gedeonné A hókiflit én fele vaj és fele zsír arányban szoktam sütni.Isteni omlós tőle. Imádom.
1 órája · Tetszik · 1
Margó Bálint Nagyon jó ... |
magdus60  |
|
|
| |
| Diós-mákos hókifli |
Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, csipet só; a töltelékhez: 20-20 dkg darált dió, őrölt mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás, cukor, tej, ill. rum; a forgatáshoz: 25 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a töltelékeket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, ... |
agnes1955  |
|
|
| |
| Karácsonyi kaják-:) |
letakarjuk. Ez a mennyiség kb. 50-50 szelethez elegendő.
________________________________________
Elkészítési idő: 2 óra + pihentetés.
Egy adag: 377 kcal / 1576 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Szamorodni Édes '93.
Hókifli
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 ek cukor
2 dkg élesztő
pici só
kevés tej
ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
kb. 10 dkg vaníliás ... |
cipello  |
|
|
| |
| Receptek |
ízesítünk. Újabb tésztalapra a dió következik, amit borral felfőzünk, cukrot, mazsolát és csokoládét keverünk bele. A negyedik, amire szilvalekvárt kenünk, majd az ötödikkel beborítjuk, s tojássárgájával megkenjük. Lassú tűzön, sokáig sütjük.
Hókifli
25 dkg zsír * 2 dkg élesztő * 50 dkg liszt * 1,5 dl tejföl * só * porcukor
Töltelék: dió * cukor * tej * vaníliás cukor
A kikevert zsírhoz adjuk az alkotórészeket, kidolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük. ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Sütemények |
|
lennie.
- ha túl lágynak érzed, nyugodtan tegyél bele meg egy kis lisztet, semmit nem ront rajta,
- és locsold meg feltétlenül sülés közben /amikor pirulni kezd / azzal a cukros tejjel, mert nagyon finom lesz tőle!
Diós hókifli
Hozzávalók:
30 dkg Rama sütőmargarin, fél citrom reszelt héja, 1 db tojás, 2 db tojássárgája, 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 50 dkg finomliszt, 1 csomag vaníliás cukor, porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
A liszttel ... |
marikaokros  |
|
|
| |
| Sütemények lagzira ... |
Linzerkarika 100 db
Hozzávalók:
A tésztához
2 dl 2,8%-os tej
4 db tojássárgája
400 g porcukor
1200 g búzaliszt (BL55)
800 g vaj
A töltelékhez
800 g lekvár
A szóráshoz
porcukor
Hókifli 120 db
Hozzávalók :
A tésztához
40 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
25 dkg vaj
apró csipet só
2 dl tejföl (20%-os)
A töltelékhez
20 dkg mák (darált)
10 dkg kristálycukor
1 db citrom (héja, és leve)
1 dl 2,8%-os ... |
offramaja  |
|
|
| |
| diós-mákos hókifli |
Diós-mákos hókifli
Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, csipet só; a töltelékhez: 20-20 dkg darált dió, őrölt mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás, cukor, tej, ill. rum; a forgatáshoz: 25 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a töltelékeket: a diót a ... |
gabika360  |
|
|
| |
|
|