| A saláta leggyakrabban kísérője |
|
deszkára téve a baconnel együtt felcsíkozzuk.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk és összetépkedjük. A paradicsomot és a főtt tojást cikkekre vagy szeletekre vágjuk, a kimagozott és héjától megszabadított avokádót felkockázzuk, a lilahagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Mindezt egy nagy salátástálba halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, hozzáadjuk a sült csirkemellet és a ropogós bacont.
Az öntethez a joghurtot 1 evőkanál mustárral és mézzel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd ... |
reifregina  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
és az őrölt köménnyel fűszerezzük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, majd mindkettő húsát fölaprítjuk, az ízes léhez adjuk. A csirkecsontot is beletesszük és lefödve, közepes lángon 30 percig főzzük.
Ez alatt a gombát megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. A paprikás lét átszűrjük, a csont kivételével át is törjük - de az is jó, ha a csontot kivesszük, a lét pedig turmixoljuk -, majd újra a tűzre tesszük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen 5 dl legyen. A gombát hozzáadjuk, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
fácán rizzsel
Hozzávalók: 6 személyre: 1 db fácán, 15 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 0,5 dkg pirospaprika, 0,3 dkg törött bors, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 3 dkg só, 60 dkg rizs, 15 dkg vöröshagyma.
Elkészítés: A fácánt megtisztítjuk tollaitól, fejét és csüdjét levágjuk - a szívén és zúzáján kívül - a belső részét eltávolítjuk. A fácánt 5-6 dekás darabokra szétvágjuk, és hideg vízben áztatjuk. Lábasban zsíron apróra vágott füstölt szalonnát sütünk, és 1 fej vöröshagymát vágunk ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|