| "diétás" sertésdagadóK |
|
tojás,
1 csomó zöldpetrezselyem,
3 dkg paradicsompüré,
2 dkg liszt,
2 dl fehérbor,
só.
A sertésdagadót felszúrjuk, hogy tölthető legyen. Tejbe áztatjuk a zsemléket és jól
kinyomkodjuk. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a
kockákra vágott császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót. Az anyagokat együtt
lepirítjuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és a finomra
megvágott ... |
faciendum  |
|
|
| |
| • Elza csókja |
Hozzávalók (kb. 80 darabhoz) 80 kör alakú sütőostya (ostya tortalapból pogácsaszaggatóval vághatjuk ki) 6 tojás 40 dkg porcukor 20-20 dkg kandírozott narancs és citrom finomra vágva 25 dkg hámozatlan, finomra darált mandula 25 dkg finomra darált mogyoró 2 citrom reszelt héja 2 kiskanál őrölt szegfűszeg 2 kiskanál őrölt szerecsendió-virág 2 evőkanál fahéj a tetejére: aszalt gyümölcsök vagy mandula Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, az ostyákat elrendezzük rajta. A tojásokat a cukorral krémesre keverjük, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| (Görög spenótos lepény) |
vaj,
* 2 közepes vöröshagyma,
* 2 nagy tojás,
* 20 dkg juhsajt (feta),
* frissen őrölt fekete bors,
* 10 réteslap
Elkészítés:
Megmossuk, késsel vagy géppel apróra vágjuk a spenótot, finomra szeleteljük az újhagymát, megfelelő edényben a spenóttal felváltva rétegesen egymásra rakjuk, mindegyik réteget megsózzuk. Húsz percig pihentetjük. A vaj felét serpenyőben felhevítjük, és üvegesre pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. A hagymás ... |
lantosneevi  |
|
|
| |
| (Slambuc) |
füstölt ízű leveskocka), 50 dkg burgonya, 10 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 1 csokor zellerlevél, só
A kockára vágott füstölt szalonnát kevés zsíron kisütjük, beletesszük a tördelt csuszatésztát, és a szalonnazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és a tésztával együtt egy kis ideig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és a füstölt lével (a két leveskockát 6 dl vízben feloldjuk) felengedjük. Cseresznyepaprikával enyhén csípősre ízesítjük.
Karikára vágjuk a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| **HÚS NÉLKÜLI**töltött**CUKKINI** |
|
tálba 1 ek olajat öntünk és beletesszük az üres csónakokat.
A rizst enyhén sós vízben puhára főzzük. 2 cukkini belsejéből a magokat kidobjuk, a zöldség húsát és a hagymát egyforma kockákra vágjuk. 2 ek olajon félpuhára pirítjuk sóval, borssal és finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Összekeverjük a rizzsel, karikára vágott olívabogyóval és belemorzsoljuk a feta sajtot. A tölteléket a cukkinicsónakokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *HÚSVÉTI*gombás töltött tojás* |
hosszában kettévágjuk, és a sárgáját kikaparjuk, villával összetörjük. A 2 csapott evőkanál lisztet a 2 dl tejjel simára keverjük, 2 dkg vajat beledobva kevergetve sűrű besamel mártást főzünk. A tűzről levéve az összetört tojássárgákkal, 1 nagy csokor finomra vágott metélőhagymával, kevés sóval összeskeverjük, majd a fehéjékbe púpozzuk. Kivajazott tűzálló tálra tesszük. 5 dkg vajon 30 dkg apróra vágott gombát sóval, őrölt borssal addig párolunk, amíg a leve elfő, ekkor 2 dl tejjel felengedjük, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Bolognai spagetti |
paradicsom
0.5 dl olívaolaj
Update1 só
bazsalikom
oregánó
fokhagyma
32 dkg szénhidrátcsökkentett spagetti tészta
25 dkg reszelt sajt
Olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott szalonnát, kockázott hagymát, hozzátesszük a finomra vágott zellert, a lereszelt répát. A serpenyőbe tesszük a darált húst is, jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott felkockázott paradicsomot, fűszerezzük. Lassan készre főzzük. Sós vízben megfőzzük a spagettit. Reszelt sajttal megszórva ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Korhelyleves |
vöröshagyma
10 dkg virsli
Só
10 g szénhidrátcsökkentett liszt
1 kk pirospaprika
1 csomag szénhidrátcsökkentett kenyér
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk egyliternyi húslevessel. Hozzáadjuk ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
|
|