Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Gy betűs receptek
Gyomai busaleves (Korhely busaleves)

Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom
Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, babérlevelet hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beletesszük és 15-20 percig tovább, főzzük. Közben 2-3 szelet citromkarikával és sóval ízesítjük. A kész, ételt tejföllel behabarva fölforraljuk. Tálalás előtt zöldség-zölddel díszítjük.

Gyomai busatekercs (Tavaszi töltött haltekercs busából, gombamártással)

Hozzávalók: 40 dkg busa lé, 20 dkg főtt busahús, 20 dkg gomba, 1 szól sárgarépa, 1 db zöldpaprika, étolaj, fűszerek: só bors, Delikát 8
Elkészítés: A töltelékhez a főtt busahúst, a főtt sárgarépát, 10 dekányi főtt gombát, a darabolt zöldpaprikát, ízlé-szerinti sóval, borssal, delikáttal összekavarjuk és 20 percig állni, hagyjuk.
A sóval, borssal, delikáttal előfűszerezett busafilét feldaraboljuk akkorára, hogy a belehelyezett tölteléket elfedje. A haltekercseket alufóliára helyezzük és betekerjük úgy, hogy a főzés közben ne essen szét. A kész tekercseket a főtt halhúslével leöntjük, és 20 percig főzzük. (Ha a lé már nem lenne elég, azt pótoljuk.) Ezután a levet leszűrjük, s a főtt haltekercseket mindaddig a fóliában hagyjuk, míg a mártást el nem készítjük.
A mártáshoz a leszűrt levet a megmaradt földarabolt gombával és sóval, fehér-borssal ízesítve főzzük 15-20 percig, majd rántással sűrítjük, és zöldség-zölddel díszítjük. A fóliából kibontott tekercseket a mártással leöntve tálaljuk.
Gyomai halhúsos palacsinta rántva

(Palacsintába töltött busa rántva)

Hozzávalók: 40 dkg főtt busahús, szálkamentes 10 dkg gomba, 1 szál sárgarépa, 1 db zöldpaprika, fűszerek. só fehér-bors, Delikát 8
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj
Az elkészítés módja: Palacsintát készítünk cukor nélkül. A töltelékhez a főtt halhúst, a főtt sárgarépát, a főtt gombát, a darabolt zöldpaprikát sóval, fehérborssal, delikáttal ízesítve összekavarjuk és 20 percig állni, hagyjuk. A kétfelé vágott palacsintába belehelyezzük a tölteléket és összehajtjuk úgy, hogy a palacsinta teljesen elfedje a tölteléket.
A töltött palacsintákat panírozzuk és kirántjuk. A kirántott palacsintákat gombamártással tálaljuk.
Győri almás túrótorta
Hozzávalók: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 8 dkg margarin, 4 db savanykás alma, 1 zacskó vanília ízű pudingpor, 12-15 dkg kristálycukor, 3 evőkanál búzadara, 5 dkg mazsola, 1 dl tejföl, 3 egész tojás, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, fél citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, a forma kenéséhez 2 dkg vaj és 1 evőkanál búzadara.
A tojásokat habosra verem, utána a következő sorrendben keverem bele a hozzávalókat: cukor, tehéntúró, búzadara, tejföl, sárgabaracklekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin. A tortaformát a vajjal kikenem, a búzadarával megszórom és belesimítom a túrós-almás masszát. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütöm, majd tálra borítom. Melegen is, hidegen is nagyon finom. Lehet külön is kínálni hozzá sárgabaracklekvárt.

Győri apró-pecsenye

Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 20 dkg sertéscomb, 3 dl vörösbor, 1 dl víz, 1 fej vöröshagyma, 1 db konzerv sűrített paradicsom, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 pár virsli, 1 gerezd fokhagyma, liszt, só, őrölt bors, olaj
A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, beletesszük a lereszelt vöröshagymát, és megpirítjuk. Közben az apróra vágott húst megforgatjuk lisztben, és forró olajban hirtelen megsütjük. Amikor a hús fehér lesz, kivesszük. A húsból megmaradt olajat beleöntjük a hagymás zsírba, teszünk bele sót, őrölt borsot, zúzott fokhagymát. Felöntjük vörösborral, beletesszük a sűrített paradicsomot és végül a húst. Takaréklángon főzzük kb. fél órát. Majd beletesszük az apróra vágott gombát és a felkarikázott virslit. Ha elfőtt a leve felöntjük 1 dl vízzel, de a víz helyett lehet még 1 dl bort is használni. Teljesen puhára főzzük.
Köretnek párolt rizst adunk hozzá.

Gyulai csirkecomb 1.

Hozzávalók: 4 db kisebb csirkecomb, 1 kis szál lángolt (nem száraz) kolbász, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, mustár.
Elkészítés: A csirkecombokat nagyon éles késsel kicsontozom, a csont helyét sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kolbászt megmosom, 5 percig állni hagyom, ezután könnyedén lehúzom a bőrét, majd négyfelé vágom. Mindegyik csirkecombba a csont helyére egy-egy kolbászdarabot teszek, és hústűvel összefogom. Nagy alufólialapra egymás mellé fektetem a combokat, és lazán becsomagolom. A két végét összenyomkodom, és a csomagot sütőlemezre teszem. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon 35 percig sütöm, majd az alufóliából kibontva tűzálló tálra teszem. Az alatta képződött pecsenyelevet ráöntöm, és mindkét oldalán pirosra pirítom. Hagymás burgonyasaláta a legfinomabb mellé. (Ha a család nagy étkű, lehet hozzá sült krumplit is kínálni.)
Elkészítési ideje: 70 perc
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: haltekercseket alufóliára, főzés közben, kész tekercseket, főtt halhúslével, levet leszűrjük, főtt haltekercseket,

Gy betűs receptek
Gyulai csirkecomb 2. Hozzávalók: 8 csirkecomb, só, bors, 1 hagyma, egy csomópetrezselyem, 1 gerezd fokhagyma (mindez finomra vágva), 1 pár debreceni, 1 tojás, 15 dkg nyers sonka, finomra vágva, 4 szelet füstölt szalonna, 2 evőkanál vaj, 2 pohár fehérbor. Elkészítés: A combokat fűszerezzük. A hagymát, fokhagymát, debrecenit, sonkát és a nyers tojást összekeverjük, a combokat megtöltjük ezzel a masszával, tetejükre fél- fél szelet szalonnát tűzünk. A combokat zsírban aranysárgára ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbászleves Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só. A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Sonkás hagymagulyás bubszi
Receptek - Mézsör 3 kaszas32
Amerikai citromos szelet horvathnemagdi
Gyermekkora kedvenc csemegéje horvathnemagdi
Mákos guba vaníliasodóval horvathnemagdi
Recept jjanosne
Csokis mini kuglófok recept baggesz20
Kókuszos álom lantosneevi
Bejgli gazdagon bubszi
Gesztenye rolád veronika74
Szárnyas receptek
Rakott csirkemell 6. bubszi
Utazás a tokány körül..... szisszy83
Rakott csirkemell reifregina
Tűzdelt Pulykamell 1vargaildyko
Lecsós csirke szalonnával recept baggesz20
Töltött paprika vicky0709
Bosnyák csirke horvathnemagdi
Rozmaringos, citromos csirke, egészben sütve recept gonda_katalin
Tárkonyos füstöltpulyka-gulyás bubszi
Marhából készült ételek
orosházi leves ! ibolya58
szerecsendió ibolya58
Hortobágyi palacsinta horvathnemagdi
Calico leves ujjozsef
máltai sült makaróni! ibolya58
Főtt marhahús almás tormamártással recept gonda_katalin
káposzta leveses fogyókúra faciendum
Sejk-gombócok bubszi
B receptek horvathnemagdi
Marhaszeletek csípős spenóttal bubszi
Sertésből készült ételek
Húsgolyós vitaminsali 1vargaildyko
Ízőrzők – Nikla – horvathnemagdi
Kiskondás káposztája margoka59
Húsos káposzta bubszi
x nagyuska
Diétás heti étrend skorpiolilike
Milánói, az olasz konyha kedve bubszi
Fuszerek/Arab/ margareta51
sült töltött paprika faciendum
Húsvéti sonkaleves klara50
Halból készült ételek
Szegedi halsaláta bubszi
Lazac kapormártásban recept jamborlulu
Gombás-kelbimbós rakott tészta gereica
Lazac zöldfűszeres vajjal rochlitzne
Halászlé recept jamborlulu
Halászlé 5. bubszi
Lazacos palacsinta yaskane
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Dorozsmai ponty horvathnemagdi
Halkolbász készítése maroka
Vad ételek
Szarvasragu bulac57
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Fácánleves újházi módra tundihugi
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Fácánmell töltött körtével bubszi
Borsikafű nnpapszi
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
vörösboros szarvasragu faciendum
Spagetti ajánló
Baconos-Tojásos Spagetti 1vargaildyko
Spagetti alla Bolognese bubszi
Olasz spagetti-leves bubszi
Gombás csirkeragu-spagettivel- edesangyal
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
Rakott padlizsán recept gonda_katalin
Akár vacsorának....... szisszy83
Gyors mexikói babos tészta horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Gombás, sonkás, kapros spagetti horvathnemagdi
Pizza receptek
Mini pizzás csiga horvathnemagdi
Pizzás csiga 1 recept baggesz20
Pasta Marinara bulac57
Ezt a sajtos rúd fél óra alatt elkészül! tinka1951
pizza tészta gesztenyefa
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Lángosok akiram45
Sütőporos lángos nanoka72
Az alaptészta másik receptje bubszi
Aphrodité eledele relisisi
Hamburger receptek
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU