| **HÚSVÉTI**bárány (diós süti)* |
|
formám, így sütés után 2 fél bárányom van: 1 db arccal rendelkező és 1 db a fej hátsó részét fomázó.)
A krémhez a dió, a cukor és a vanília keverékét 1 dl forró tejjel leforrázzuk, majd beletesszük a vajat, és addig keverjük, míg fehér és krémes lesz.
Összeállítás: A megsült diós piskótánál mindkét félből kivájjuk a törzset, amin fekszik, lehet méllyebben, de ügyelve, hogy ne lyukasszuk ki, a nyakat és a fejet nem szabad nagyon mélyen, hogy meg bírja tartani a viszonylag nehéz fejet. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| 15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet |
2/3-ig töltjük fel a forró vízzel. Betesszük a sütőbe és 7-10 percet gőzöljük. Az utolsó pár percben megpirítjuk a kenyérszeleteket.
A tojások akkor készültek el, mikor a sárgájuk tetején opálos réteg jelenik meg - ilyenkor a sárgája még krémesen folyós, a fehérje pedig puha, de már vágható. Ha jobban átfőtt tojást szeretnénk, hagyjuk bent még további 2 percet.
A sütőből kivéve, egy lapos fém szedőlapáttal tudjuk a legkönnyebben kiemelni a forró edényeket a vízfürdőből. Azonnal ... |
anna4459  |
|
|
| |
| 16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod! |
dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek a héten? -6 sosem látott recept
Ezeket a recepteket még nem láttad!
Tovább olvasom »
10 kényeztető krémes sütemény - ezeket süsd meg hétvégén
Válogass Te is a legnépszerűbb receptekből és menj biztosra!
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.05.22. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 6 csokis csoda |
csokoládékrém
Hozzávalók:
20 dkg keserű csokoládé (minél feketébb, annál jobb), 4 tojás, 2 evőkanál tejszín, 1 vaníliás cukor
Elkészítés:
Gőz felett, alacsony tűznél felolvasztjuk a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, hozzáadjuk a tejszínt, majd lehúzzuk a tűzről. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját a meleg csokoládéhoz keverjük, a fehérjéket felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, majd óvatosan beleforgatjuk a habot a csokoládémasszába. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 6 variáció mascarponéra |
|
afféle úri huncutság, ugyanakkor, ha a tiramisu álcájában rejtőzik, már mindenki elfogadja és dicsőíti érdemeit. Pedig csodálatos anyag, legyen szó bármilyen édes krémről vagy sós mártásról.
A legtöbb esetben csak sajtféleségként aposztrofált krémes állagú mascarponét szinte bármihez használhatod. A megszokott olasz édességek mellett a tejszínes krém alternatívájaként is nagyszerű: tortát tölthetsz vele, de megállja a helyét a fagylaltokban is, remekül harmonizál a zöldségekkel, a húsok mellé is ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A 6 legjobb rakott édesség |
és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg porcukorrall és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a vajat, és a forró sütőben kb. fél óra alatt aranyropogósra sütjük.
Közben a tojásfehérjéket csipetnyi sóval félkeményre ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A 6 legjobb rakott édesség |
és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg por-cukorral és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a vajat, és a forró sütőben fél óra alatt aranyropogósra sütjük.
Közben a tojásfehérjéket csipetnyi sóval félkeményre ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A 6 legjobb édes kelt tészta 2 |
A 6 legjobb édes kelt tészta
2011. február 27.
A kelt tésztát sok, csodálattal tarkított félelem övezi, mely ellenszere, ha egy jó recepttel örvendeztetjük meg magunkat. A gondos útmutatást követően gyerekjáték lesz máskor is összeütni bármilyen finom péksüteményt.
Címkék: kelt tészta, desszert, aranygaluska, bukta, tekercs
A kelt tészta illata a legrosszabb hangulatból is felrázhatja az embert, a végeredmény pedig magáért beszél, legyen szó almás, szilvás, lekváros, diós ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|