| Báránycurry |
|
Hozzávalók:
* 1,2 kg bárány mellső láb (csont nélkül)
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 dl kókusztej
* 2 evőkanál currykrém
* 2 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék -
* Ázsia-boltban kapható)
* só
* chilipor
* 25 dkg cukorborsó (héjában)
* 2 konzerv csicseriborsó (kb. 26,5 dkg ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Csicseriborsó spenóttal |
garam masalával, a chilivel és a gyömbérrel, majd hozzáadom a paradicsompürét. Egy pár percet főzöm együtt az alapot, majd hozzádobom a csicseriborsót és adok nekik újabb pár percet, majd végül itt jön a spenót, ha mirelit. Ha friss, akkor a csicseriborsóval együtt adom az ételhez. Újabb pár percet adok nekik, majd megkóstolom, belekeverem a kókusztejet és ekkor adom hozzá a cukrot, ha szükséges és igazítok az ízeken. Én elég sokat “igazítottam", mert majdnem megdupláztam a fűszerek egy részét ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Csicseriborsós töltött hagyma |
egy kis zsírt eresztett, akkor a hagyma kikapart belsejét és a zúzott fokhagymát beledobjuk, megfuttatjuk, végül a paprikát beleszórjuk, átforgatjuk, és pár percig pároljuk. Ha szükséges még, megsózzuk.
A hagymás-paprikás ragut a kész csicseriborsóval összekeverjük, az újhagymát beleforgatjuk, és oregánóval fűszerezzük. A csicseriborsós keveréket az üreges hagymákba töltjük, a kalapjukat a tetejükre visszaillesztjük. 170 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 155 °C) megsütjük.
Forrás : ... |
pacsakute  |
|
|
| |
| Gyors ebédek... |
sütőpapírra, kend meg olvasztott vajjal. Kanalazz 2 kanálnyi spenótos tölteléket minden gombába, majd szórj rá paradicsomkockákat, sózd meg. Süsd 12 percig, míg a töltelék elolvad, vagy tedd grill alá 3-4 percre.
Paradicsomleves csicseriborsóval
Hozzávalók (4 személyre):
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma pépesítve
1 konzerv (400 g) tisztított paradicsom
1 konzerv (400 g) csicseriborsó leszűrve
1 liter víz
1 csirkehúsleves kocka
1 evőkanál friss ... |
biharijudit  |
|
|
| |
| Ha tél, ha nyár: egytál! |
|
javasolhatom még a diszkoszt, amiből van 2 és 4 személyes is, a neten található további info. És nem utolsó sorban ajánlom az agyagedényeket, cserépedények.
Most egy kolbászos egytálételt készítettem, a kissé méltatlanul mellőzött csicseriborsóval, gyors, kiadós és egyszerű, remélem sokuk kedvence lesz majd.
Csicseri ragu kolbásszal és téli zöldségekkel
Kiadós, tartalmas egytálétel - télre hangolva
Hozzávalók:
1 kanál libazsír
1 kápia paprika
1 szál ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Húsgombóc csicseriborsóval |
Chilis húsgombóc csicseriborsóval
Vettem több kiló pulykacomb-filét felkockázva. A kis húsdarabok méretüknél fogva ideálisak lettek volna valamilyen pörkölt, vagy tokányszerű ételhez, de inkább ledaráltam egy fél kilót, és kis gombócokat formáztam belőle.
Hozzávalók a gombóchoz:
50 dkg pulykacomb-filé ledarálva
1 nagyobb fej hagyma ledarálva
2 chili apróra vágva
4 ek zsemlemorzsa
1 tojás
1 tk fahéj
1 tk őrölt szegfűbors
1 tk őrölt ... |
relisisi  |
|
|
| |
| Indiai szezámos csirke |
Hozzávalók 4 személyre:
* 25 dkg vékony metélt
* 25 dkg csirkemellfilé
* 1 fej lilahagyma
* 2 paradicsom
* 1 zellerszár
* 20 dkg konzerv csicseriborsó
* 10 dkg konzerv vegyes savanyúság (gyöngyhagyma, répa, uborka)
* 1 evőkanál + 1 evőkanál + 4 evőkanál olaj
* 1 evőkanál vaj
* 1 evőkanál szezámmag
* 2 dl natúr joghurt
* 1 evőkanál almaecet
* 1 mokkáskanál őrölt gyömbérpor
* ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
|
|