| Finom falatok |
|
szójaszósszal, néhány karika chili paprikával ízesítjük, és a vízben elkevert keményítővel kissé sűrítjük. A rizst a maradék olajon lepirítjuk, felöntjük vízzel, 1-2 csipet sáfránnyal és sóval ízesítjük, majd lassú tűzön készre pároljuk.
Mediterrán ízek
Gombás-paradicsomos csirkeragu
Elkészítési idő: 45-50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell darabokra vágva
só, őrölt fekete bors
4 evőkanál szűz olívaolaj
2 kisebb vöröshagyma ... |
piroska0101  |
|
|
| |
| Mediterrán étrend |
Mediterrán étrend - cukorbetegségben
A cukorbetegség leggyakoribb szövődményei az érrendszeri problémák. A megelőzés egyik eszköze a mediterrán étrend követése lehet.
A növényi eredetű élelmiszerek adják a meghatározó alapot: gabonafélék, friss zöldségek, gyümölcsök. A mediterrán konyha legnépszerűbb zöldségei: cukkini, padlizsán, különféle színű húsos paprikák, paradicsom, fokhagyma, articsóka, spárga. Nagy részét nyersen, aprítva, öntet és dresszing nélkül is fogyasztják. A saláták ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Padlizsánról.... |
egy padlizsánszelet több mint 80 grammnyi zsiradékot vesz fel 70 másodperc alatt, így nagymértékben nő az energiatartalma. Jobban emészthető, ha a tojásgyümölcsből zsira-dékszegény ételeket készítünk.
A padlizsán a balkáni népek és a mediterrán étrend egyik legtöbbet használt élelmiszere, sokszor eszik hús helyett. Nyersen nem fogyasztható. A balkáni országokban jellemző fűsze-rei a bazsalikom, a borsikafű (csombor), a bors, az oregánó, a vöröshagyma, a fokhagyma és a zöldpetrezselyem. Sokszor ... |
cipello  |
|
|
| |
| x |
vacsorára önállóan is ajánlom.
#890
2011. január 5. 09:28
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása
Bécsiné Botta Magdolna Klára...
Mediterrán csiperkegomba
Hozzávalók:
70 dkg apró csiperkegomba,
2 szál sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
2 dl száraz fehérbor,
3 evőkanál olívaolaj,
2-3 gerezd fokhagyma,
só,
frissen őrölt bors,
1 ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|