| Hamis "ráchal" |
|
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, 30-40 dkg patisszon, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2-3 db zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, mokkáskanálnyi reszelt citromhéj.
A patisszont megtisztítom. Ha zsenge, kicsi, akkor csak meghámozom, de a magját nem veszem ki. (Ha nagyobb, akkor kimagozom.) Felszeletelem és megsózom. A főtt burgonyát meghámozom, és karikákra vágom, a zöldpaprikát megmosom, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Hamis "ráchal" |
Hamis "ráchal"
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, 30-40 dkg patisszon, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2-3 db zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, mokkáskanálnyi reszelt citromhéj.
A patisszont megtisztítom. Ha zsenge, kicsi, akkor csak meghámozom, de a magját nem veszem ki. (Ha nagyobb, akkor kimagozom.) Felszeletelem és megsózom. A főtt burgonyát meghámozom, és karikákra vágom, a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Nagy emberek kedvenc étkei |
nyalatnak nevezett csemegének, a fagylaltnak.
Krúdy Gyula, aki igazi ínyenc volt, regényeiben is nagy figyelmet szentelt ételnek-italnak, s utánozhatatlan hangulatot varázsolva, tűnődve elmélkedett a különböző fogások élvezetéről. Az író a rácponty, marha- és körömpörkölt mellett a tányérhús (levesben főtt marhahús) nagy kedvelője volt. József Attila a házias jellegű ennivalók híve volt: 1926-ban, a gasztronómia egyik legnagyobb szentélyéből, Párizsból írt levelében testvérétől, Jolántól azt ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Rácponty |
paprikadarabokat metéltre vágjuk.
Kakastaréjt készítünk a maradék füstölt szalonnából. A szalonnából a bőrével együtt kb. 0,5 cm vastag és 5-6 cm hosszú szeleteket vágunk. A szalonnát ezután 1 cm távolságban a bőréig bevágjuk.
Ekkor következik a rácponty összeállítása, rétegezése.
Magas peremű tepsit vagy tűzálló lábast zsírral kikenjük. Belerakjuk az előkészített burgonyát, a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot vagy lecsót, egymásra rétegezve, majd az előkészített ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Rácponty |
|
Hozzávalók:
(4 személyre)
* 1-1,5 kg-os tisztított ponty
* 1 kg burgonya
* 15 dkg füstölt szalonna
* 2 nagy fej vöröshagyma
* 2-3 zöldpaprika
* 2-3 paradicsom
* só
* 10 dkg vaj
* őrölt pirospaprika
* 3 dl tejföl
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.
A halat a gerincoszlop mentén hosszában ... |
skorpiolilike  |
|
|
| |
| Rácponty |
PÁCPONTY
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg sovány hal,
40 dkg tisztított burgonya,
10 dkg kockázott vöröshagyma,
20 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
2 evőkanál olivaolaj,
1 dl kefír,
só, fűszerpaprika
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk. A halat leöblítjük, besózzuk, és kevés olajon picit elősütjük. A megmaradt olajon a kockázott hagymát üvegesre pirítjuk. A ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Rácponty |
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 60 dkg ponty, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika, 40 dkg héjában főtt burgonya.
Egy edénybe olajat öntünk, majd beletesszük a felkarikázott, héjában főtt burgonyát, rá vékonyra szeletelt paradicsomot, paprikát, hagymát szórunk. A halszeleteket megmossuk, fokhagymával bedörzsöljük és a zöldségekre tesszük. A ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Rácponty |
Rácponty
Hozzávalók:
1 kg ponty,
1 kg burgonya,
50 dkg lecsó,
2-3 vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
só, pirospaprika, zsír.
Elkészítése:
Kizsírozunk egy hosszúkás, mély tűzálló tálat, és karikára levágjuk a megtisztított, de nyers burgonyát.
Megsózzuk, és egy fél óra hosszat a sütőben sütjük, közben egyszer-kétszer megkeverjük.
Ezután a sütőből kivesszük, a tetejét konzervlecsóval (vagy mélyhűtött ... |
skorpiolilike  |
|
|
| |
|
|