| Fogyd magad degeszre! |
|
vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk. A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk.
Azután a paradicsomokat, a felkockázott cukkinit és padlizsánt hozzáadjuk, majd felöntjük a húslevessel, és felforraljuk.
Adjuk hozzá a vörösbort, a sót, a borsot és a fűszereket, majd alacsony lángon 20 percig pároljuk. Figyeljünk arra, hogy a zöldség ne legyen túl puha, maradjon kicsit ropogós. ... |
finike  |
|
|
| |
| Fogyjunk:)))) |
vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk. A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk.
Azután a paradicsomokat, a felkockázott cukkinit és padlizsánt hozzáadjuk, majd felöntjük a húslevessel, és felforraljuk.
Adjuk hozzá a vörösbort, a sót, a borsot és a fűszereket, majd alacsony lángon 20 percig pároljuk. Figyeljünk arra, hogy a zöldség ne legyen túl puha, maradjon kicsit ... |
ninuska21  |
|
|
| |
| Jó receptek |
sivatagi menetes...), 1 evőkanál extraszűz olívaolaj, só, 3 gerezd fokhagyma, diónyi vöröshagyma, citromlé ízlés szerint.
A padlizsán késsel több helyen beszúrom, aztán forró sütőbe teszem 25-30 percre. Ha a szúrkálást elfelejted, robbantott padlizsánt fogsz készíteni... de az egy másik recept... :)))
Közben a hagymát, fokhagymát kockázom, a fetát úgyszintén, a füstölt sajtot pedig lereszelem. Mindezt beleteszem egy konyhai robotgépbe, az olívaolajjal, sóval, citromlével együtt, végül ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Kipróbálom, hátha.... |
megfonnyasztjuk az olívaolajban.
Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk.
A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk.
Azután a paradicsomokat, a felkockázott cukkinit és padlizsánt hozzáadjuk, majd felöntjük a húslevessel, és felforraljuk.
Adjuk hozzá a vörösbort, a sót, a borsot és a fűszereket, majd alacsony lángon 20 percig pároljuk.
Figyeljünk arra, hogy a zöldség ne legyen túl puha, maradjon kicsit ropogós. ... |
migova  |
|
|
| |
| Libanoni ételek |
|
szórjuk be petrezselyemmel.
Azonnal tálaljuk.
Sajtos padlizsán
Hozzávalók: 5 nagy, 1,5 cm vastagra szelt padlizsán, só, olaj a sütéshez, 6 vékony szelet sajt (edami), késhegynyi bors.
Sózva hagyjuk állni a padlizsánt 10 percig. Majd mindkét oldalát süssük meg olajban.
Tegyük tűzálló edénybe egymás mellé, borsozzuk meg, tegyük rá a sajtot. Forró grillben a sajt pirulásáig süssük.
Szánbúszik (húsos pite)
Hozzávalók: a tésztához: 2 bögre liszt, 20 ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Mit egyen a jógázó? receptek |
barna cukor, 1 csicseriborsó-konzerv (vagy főtt csicseriborsó), pár csepp citromlé.
Egy wokban hevítsük fel az olajat. Ha már forró, dobjuk bele a gyömbért, a római köményt, a curryt és a kurkumát. Vigyázzunk, nehogy odaégjen. Dobjuk rá a padlizsánt is, és pirítsuk át, majd adjuk hozzá a vízzel elkevert paradicsomszószt és a spenótot. Pároljuk addig, amíg a padlizsán teljesen megpuhul, és a spenót összerottyan. Keverjük bele a lecsepegtetett csicseriborsót, és pároljuk tovább. Végül adjunk hozzá ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Muszaka recept |
darált serteshús
» 1 tk. kakukkfů
» 4-5 paradicsom
» 5 dkg vaj
» 3 ek. liszt
» 5 dl tej
» 1 tk. szerecsendió
» 15 dkg trappista sajt
Elkészítés:
Három nagyobb padlizsánt karikázzunk fel, és sózzuk be őket. A vöröshagymát és a fokhagymát
vágjuk apróra, és kevés olajon dinszteljük meg. Mehet rá a hús is, fehéredésig kevergetni kell,
majd sózni, borsozni és megszórni kakukkfűvel.
A padlizsánnak éppen ... |
mamucika  |
|
|
| |
|
|