|
Egyszerű tejszínes rakott penne
Egyszerű, gyors, és ami számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek számára is nagyon szerethető étel. Nem túl fűszeres, kellően ízes. Nálunk a gyerkőcök tejföllel fogyasztják. Mi felnőttek csak így, ahogy elkészül.:)
hozzávalók
25 dkg penne
50 dkg darált sertéshús
4 gerezd fokhagyma
125 g csemegekukorica (mirelit / dobozos ízlés szerint)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 k napraforgó olaj
500 ml főzőtejszín
15 dkg trappista sajt
A penne tésztát odatesszük főni olajos, sós vízbe (8 perc).
Közben olajon pirítjuk egy kicsit a darált húst, amikor már kifehéredett, és a zsiradékot/folyadékot elkezdte ereszteni, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, belezúzzuk a fokhagymagerezdeket is.
Hozzáadjuk a kukoricát (én mirelitet szoktam használni, és jó sokat, mert mi nagyon szeretjük. ezt is ízlés szerint. Pár perc múlva felöntjük tejszínnel, és további pár percig összeforraljuk.
A hőálló edényünket olajozzuk, majd egy réteg penne tésztára kanalazunk a húsból, és reszelünk rá sajtot. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. A tetejére sajt kerüljön. |
horvathnemagdi  |
Címkék: réteg penne, tetejére sajt, csemegekukorica, összeforraljuk, kifehéredett, fogyasztják, |
|
|
|
|