| Bélszínszeletek Godard módra |
|
Hozzávalók: 80 dkg tisztított bálszín, 3 dkg só, 1 g törött bors, 15 dkg zsír, 15 dkg libamáj, 15 dkg gomba, 15 dkg borjúmirigy 5 db zsemle, 5 dkg vaj, 3 dl madeira mártás.
Elkészítése: A jól letisztított, lehártyázott közép bélszínrészt tíz, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, tenyerünkkel kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk, 5 db meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeleteket szúrunk ki, és zsírban megpirítjuk mindkét oldalán. A zsírt serpenyőben nyílt lángra ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Csirkecomb jóasszony módra |
Csirkecomb jóasszony módra
Hozzávalók
6-8 db csirkecombfilé
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj
Elkészítése:
A csirkecombot sóval, borssal meghintjük, és félretesszük. Addig a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük ... |
vorosrozsa66  |
|
|
| |
| Csülök Huszárné módra |
Hozzávalók:
2 nagy kicsontozott csülök, 1 kg burgonya, 3-4 gerezd fokhagyma
Raguhoz: 15 dkg füstölt szalonna, 1 szál gyulai vagy házi kolbász, 25 dkg gomba, 1/2 kg zöldborsó, 4 közepes vöröshagyma
A csülköt 3-4 gerezd fokhagymával felteszem főni. A burgonyát szintén héjában megfőzöm. Amíg fő elkészítem a ragut. Megolvasztom a szalonnát, majd a hagymát karikára vágva megfonnyasztom, utána kerül rá a gomba és a zöldborsó. Együtt párolom amíg megpuhul, a legvégén kis kockára vágom a ... |
klara50  |
|
|
| |
| Mindenképpen csülök |
a zöldborsó. Együtt párolom amíg megpuhul, a legvégén kis kockára vágom a kolbászt és azt is hozzáteszem. A megfőtt krumplit hámozás után tűzálló tálba teszem egy kis olajat öntök alá, majd ráhelyezem a csülköket és a sütőben szép pirosra sütöm. Tálalásnál öntöm rá az előbb elkészített ragut.
Csülök Juliska módra
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök, 100 g gépsonka, 100 g füstölt szalonna, 150 g tarkabab, 200 g paradicsom, 200 g zöldpaprika, 150 g gomba, 150 g uborka, 1 csomó ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Parasztos sertésborda |
|
Parasztos sertésborda
Hozzávalók
4 szelet karaj csont nélkül
4 nagyobb fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
só
őrölt fekete bors
grill fűszer
Előkészítés: A karaj szeleteket kiklopfoljuk, grill fűszerrel megszórjuk. A szalonnát és a hagymát nagyobb kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk. A pörcöt kiszedjük, és a visszamaradó zsiradékon átsütjük a hús szeleteket, majd félre tesszük. Visszatesszük a pörcöt a zsiradékba, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Parasztos sertésborda recept |
Hozzávalók:
4 szelet csontozott sertéskaraj
4 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 kevés só
1 mk őrölt bors
1 kevés fűszersó
Elkészítés:
Előkészítés: A karaj szeleteket kiklopfoljuk, grill fűszerrel megszórjuk. A szalonnát és a hagymát nagyobb kockákra vágjuk. Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk. A pörcöt kiszedjük, és a visszamaradó zsiradékon átsütjük a hús szeleteket, majd félre tesszük. Visszatesszük a pörcöt a zsiradékba, rátesszük a ... |
kovacs_zsoka  |
|
|
| |
| Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei |
méz
4 cl málnapálinka
Elkészítés:
A málnát a cukorral, a vaníliás cukorral, a mézzel, a tejjel, és a tejszínnel turmixban összekeverjük, majd az aprómagoktól megszűrjük. Hozzáadjuk a málnapálinkát és hűtőben egy órán át pihentetjük. Tálalásnál málnadarabokat teszünk a közepére, és kívánság szerint tejszínhabbal díszítjük.
FŐÉTELEK
Szilvapálinkás kacsamell aszalt gyümölcsökkel töltve
2 db egész kacsamell
20 dkg vegyes aszalt ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Sertésborda Budapest módra |
Hozzávalók:
8 kisebb szelet karaj csont nélkül
20 dkg csirkemáj
40 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
10 dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg vöröshagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
extra szűz olíva olaj
őrölt fekete bors
őrölt köménymag
1 teáskanál pirospaprika
só
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, és kevés olajon pirosra sütjük.
A hagymát, a csirkemájat, a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a ... |
reifregina  |
|
|
| |
| Sertésborda Budapest módra |
Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
20 dkg csirkemáj
40 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
étolaj
őrölt fekete bors
1 tk pirospaprika
só
ételízesítő
grill fűszer
Elkészítése:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Sertésborda Budapest módra recept |
Hozzávalók:
4 szelet csontozott sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
40 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
5 cl étolaj
1 mk őrölt bors
1 tk pirospaprika
1 kevés só
1 mk ételízesítő
1 kevés fűszersó
Elkészítés:
Elkészítése: A hús szeleteket kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Zöldséges pörkölt zöld mártáss |
Zöldséges pörkölt zöld mártással
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg marhafelsál, 2 csirkemell, l marhahúsleves-kocka, 0.5 dl sherry (el is maradhat), 1 csomó petrezselyem, 1 babérlevél, néhány szem feketebors, 3 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, 4-5 krumpli, 1 hagyma, 10 dkg csiperkegomba, só, bors.
A zöldmártáshoz: 3-4 gerezd fokhagyma, 1 konzerv szardella, 1 evőkanál felaprított kapribogyó, 1 csomó apróra vágott petrezselyem, 0,5 dl citromlé, 0,5 dl olívaolaj.
A tálaláshoz: 5 dkg parmezán ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Ízőrzők – Mátraderecske |
masszát veszünk, és evőkanállal veszünk belőle tetszőleges nagyságú darabokat. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz.
A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajban mindkét oldalán kisütjük.
Tálalásnál a hús tetejére ragut merítünk, és gancát teszünk mellé.
Betyár zöldbableves
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Ízőrzők –Bugyi– |
gyöngytyúkokat felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzre feltesszük melegedni. Amíg felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. Ezután szűrővel leszedjük a leves habját, és beletesszük a zöldségeket.
Lassú tűzön készre főzzük. Tálalásnál külön tányérra szedjük a húst és a zöldségeket, a levest pedig kifőzött lúdgége tésztával tálaljuk.
Kapros vadmalacleves gesztenyével
Hozzávalók: (8 főre) 1 kg vadmalac hús, 2 púpos evőkanálnyi sertészsír, 3 fej vöröshagyma, 5 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|