| "Nem lehet abbahagyni" -csirke |
|
"Nem lehet abbahagyni" -csirke másként
Hozzávalók:
1 kg hús (az eredeti recept szerint csirke felsőcomb, de bármilyen húsból jó, én pulykamellel próbáltam)
8 dkg liszt,
1-1 mokkáskanál bors és majoranna,
késhegynyi kömény,
1-1 teáskanál pirospaprika és só,
néhány gerezd fokhagyma,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
5 dl tejföl,
10-15 dkg reszelt füstölt sajt,
8 evőkanál olaj (kihagyható),
sütőmargarin vagy olaj a tepsi ... |
veronika74  |
|
|
| |
| "Nem lehet abbahagyni" -csirke |
"Nem lehet abbahagyni" -csirke másként
Hozzávalók:
1 kg hús (az eredeti recept szerint csirke felsőcomb, de bármilyen húsból jó, én pulykamellel próbáltam)
8 dkg liszt,
1-1 mokkáskanál bors és majoranna,
késhegynyi kömény,
1-1 teáskanál pirospaprika és só,
néhány gerezd fokhagyma,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
5 dl tejföl,
10-15 dkg reszelt füstölt sajt,
8 evőkanál olaj (kihagyható),
sütőmargarin vagy olaj a tepsi ... |
evus59  |
|
|
| |
| “Egérke” |
(almás palacsinta)
Hozzávalók: 1 tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz vagy víz, késhegynyi só, cukor, 2 kg alma durvára reszelve és gyengén kinyomkodva, porcukor, fahéj.
A hozzávalókból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát keverünk, majd bő forró olajban kisütjük az “egérkéket", őrölt fahéjjal elkevert porcukorral meghintjük és forrón tálaljuk. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| • Fahéjas csillagocskák |
Hozzávalók kb. 75 db süteményhez: 2 tojásfehérje, 20 dkg besűrűsödött méz, egy evőkanálnyi fahéj, egy késhegynyi őrölt szegfűszeg, 35 dkg darált mandula. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd adagoljuk hozzá apránként a mézet. Tegyünk félre belőle öt evőkanálnyit, a többit fűszerezzük fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, azután keverjük bele a mandulát és gyúrjuk az egészet kemény tésztává. Folpack fólia közé téve nyújtsuk ki a tésztát, különben nagyon ragadna. Öt centiméter átmérőjű tésztaformával, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| • Gyümölcsdió |
|
Hozzávalók kb. 70 darabhoz: 3 tojás, 15 dkg barnacukor, 35 dkg Graham liszt, késhegynyi sütőpor, 15 dkg aszalt trópusi gyümölcskeverék, 15 dkg kandírozott citromhéj, egy citrom reszelt héja. A mázhoz: 4 evőkanál citromhéj, 15 dkg porcukor, színes cukorkák a díszítéshez. Keverjük habosra a tojásokat cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. Aprítógépben aprítsuk fel a kandírozott citromhéjat és az aszalt gyümölcsöket, azután keverjük ezt és a reszelt citromhéjat is a tésztához. Jól dolgozzuk ... |
bubszi  |
|
|
| |
| • Mézes-bábos Karácsonyr |
Hozzávalók: 1 kg liszt, fél kg porcukor, 6 tojás, 20 dkg méz, késhegynyi szódabikarbóna, ízlés szerint reszelt citromhéj, szegfűszeg, fahéj, esetleg ánizs. A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). A kilisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra, s más ... |
bubszi  |
|
|
| |
| • Mézeskalács szívek |
Hozzávalók kb. 50 darabhoz: 30 dkg Graham-liszt, egy teáskanálnyi sütőpor, 10 dkg darált mogyoró, késhegynyi reszelt narancshéj, 5 dkg kandírozott citromhéj, 5 dkg kandírozott narancshéj, két teáskanál fahéj, késhegynyi őrölt kardamómi mag, egy kávéskanál őrölt szegfűszeg és szegfűbors, 15 dkg méz, egy tojás, egy tojássárgája, 10 dkg baracklekvár, egy tábla tortabevonó csoki, dió és aszalt gyümölcsdarabok a díszítéshez. Keverjük a liszthez a darált mogyorót, a sütőport, a reszelt narancshéjat, és az ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***MÁKOS**RÁCSOS**pite*** |
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
egy csomag sütőpor
Töltelékhez
20 dkg őrölt mák
2 dl tej
1 evőkanál vaj
6 evőkanál cukor (esetleg több)
3 tojásfehérje
2 db közepes alma
½ citrom
késhegynyi őrölt fahéElkészítés:
Tészta elkészítése:
A fentieket összegyúrjuk, a tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *GYÓGYÍTÓ növények*&*DIÓ* |
DIÓ Dió (Közönséges diófa) Juglans regia
"Gyomor- és bélhurut ellen véd"
Népies neve: kulcsos dió
A növény leírása:
A diófafélék (Juglandaceae) családjába tartozik. Perzsiából és Közép-Ázsiából származik. Gyorsan növő, hosszú életű fa. Kertek, gyümölcsösökbe, házak udvarára gyakran ültetik, utak mellett is számtalan helyen megtalálható. Csonthéjas termése a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Mákos guba |
áfonyalekvárral
Hozzávalók 6 adagra:
6 db szikkadt vizes kifli
4,5 dl tej (2,8%-os)
1 db vaníliarúd belseje és héja
4 dkg vaj
7.5 dkg darált mák
1.5 dkg energiamentes cukor
1 db citrom reszelt héja
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 üveg áfonya dzsem
Egy magas peremű tepsit kivajazunk, elkezdjük előmelegíteni a sütőt. A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük. A vajat, tejet, vaníliarúd belsejét, héját, egy edénybe tesszük, és ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| . Van, amit nem lehet |
abbahagyni csirketál
Hozzávalók: 1 csirke (vagy combok), liszt, piros paprika, majoránna, őrölt fekete bors, só, pár gerezd fokhagyma, 10 dg reszelt sajt (lehet füstölt is), 1-2 nagy fej vörös hagyma, 2dl tejföl, 4 evőkanál olaj, pici vaj, késhegynyi őrölt köménymag
Elkészítés:
0.) A fűszereket összekeverjük a liszttel.
1.) A csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott hagymával összekeverjük. A csirke darabokat jól meghempergetjük a fűszeres ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| ...Bejgli... |
citrom
- 4 dkg zsemlemorzsa
.............. Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Hármat mákos, hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos ... |
kati53  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
rakjuk, megkenjük hideg vajjal, és felső lángon ropogós pirosra sütjük.
Zalai borítós
Hozzávalók: 10 db savanyú káposzta-levél, 60 dkg sertés lapocka, 1 nagy fej hagyma, 2 tojásnyi zsír, kis darab füstölt szalonna, 1 mk. bors, késhegynyi majoránna, 1 k. liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 k. liszt, 2 k. paradicsompüré, 1 dl bor (akár a franciák).
A tésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, diónyi vaj, kevés só, 1 pohár tejföl, 3 tojás.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, zsírját ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 10 egészséges étel |
immunrendszer működését, enyhíthetik a gyulladásos bélbetegségek, allergiás és autoimmun betegségek tüneteit.
Élőflórás szilvás joghurtos krém
Hozzá valók:
1, 25 g élőflórás natúr joghurt,
3 db mag nélküli szilva apróra vágva,
késhegynyi őrölt fahéj,
1 teáskanálnyi őrölt lenmag
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, 5 perc állás után fogyasztjuk.
3. Zab
A zab könnyen emészthető, tápláló eledelünk, a gabonák között viszonylag magas ... |
tinka1951  |
|
|
| |
|
|