Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A tökéletes kocsonya – recept
Ha nincs ilyenünk, megteszi egy fedő is, amelyik épp ,,beleesik" a fazékba. Ekkor tesszük bele a zöldséget és öntjük hozzá a bort is. Már nem forraljuk fel, hanem csak körülbelül 80-85 fokon főzzük addig, amíg a húsok könnyedén leválnak a csontról (ez akár 8 óra is lehet!). A bőrt és a borjúínt valamikor félidőben tesszük hozzá.

Amikor kész, hagyjuk kéz melegre kihűlni. A csontokat kiszedjük, igazságosan elosztjuk a tányérokba a húst, majd felöntjük a kocsonya lével (finnyásabbak ...
szelidszeder szelidszeder
Csülkös rakott krumpli
bors Nagyon nehéz elkészíteni, csak erős idegzetűek tervezzenek be effajta eledelt. A dologbosszantóan nehéz kivitelezhetősége abban rejlik, hogy nincs az a füstölt csülök, amit, ha megfőznek (finom, illatos, puhára, ahogy illik, hogy leváljon a csontról), ne fogyna el azon melegében. Legfeljebb némi bőrdarabka marad belőle egy óra múlva, de ez sajnos nem elég a rakott krumpliba. Pár módszer azonban mégis kínálkozik e hatalmas nehézség áthidalására: 1. Főzz két csülköt. 2.A megfőtt és kicsontozott ...
klara50 klara50
Finom falatok
jelen esetben oldalast közepes lángon főni. Az egész folyamat során a lassan ,,bugyborékoltatás" a legmegfelelőbb, szóval erre állítsuk be a gázt, főzőlapot, miegyebet. Amikor a villa már beleszalad a húsba, de a hús még nem fordul le a csontról (kb. 1,5 óra) hozzárakjuk a babot, egy gerezd fokhagymát, illetve 2-3 babérlevelet. Ilyenkor illik belerakni a száraz vagy éppen friss csípős paprikát is, már amennyiben nem kényes gyomrúakkal vagyunk körülvéve. A bab mikor megpuhul, ...
piroska0101 piroska0101
Hidegtálak
petrezselyemgyökér, 1 zeller, só, 1 kiskanál bors, 3-4 ecetes uborka, 4 tojás A csirkét megtisztítjuk és a csirkelábakkal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, föltesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hűs a csontról leválik. Eközben a zöldségeket megtisztítjuk és egyórányi főzés után a fövő húshoz, adjuk. Ha megfőtt, kissé kihűtjük, a húst kiszedjük és kicsontozzuk, lebőrözzük. A levet leszűrjük. A tojásokat keményre főzzük és az ecetes uborkával együtt vékony ...
marti1951 marti1951
Husveti vendegvaro tal
leöntöttem róla az áztató vizet és átöblítettem, egy jó nagy fazékban tettem, majd annyi vizet engedtem rá, amennyi bőven ellepte. Ment mellé 6-8 szemes feketebors, 1 fej hagyma (héjastól), 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél. Lassú tűzön addig főztem, amíg a csontról le nem fordult a hús. Ekkor mellé raktam a kolbászt és a tojásokat. 15 perccel később elzártam alatt a gázt, a tojásokat kiszedtem, majd hagytam s sonkát kihűlni saját levében. Töltelék A nagy klasszikus, szerintem mindenki ...
margareta51 margareta51
Kacsahusos szélesmetélt
paradicsom 2,5 dl száraz vörösbor vagy rosé (esetünkben Heimann Fuchsli) 6 ágacska kakukkfű 5 dl alaplé vagy víz 40 dkg széles metélt A combokat megmostam, a bőrüket lefejtettem, a húst a csontról levagdostam. A csontból levest főztem, a husit és a bőrt egyenlő nagyságú kis kockákra vágtam. A hagymát megpucoltam, felaprítottam. Egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, a hagymát és a húskockákat együtt megprirítottam (míg a ...
keri007 keri007
Karácsonyi kaják-:)
fóliába csomagolva hűtőszekrényben tároljuk feldolgozásig. A gesztenyével töltött pulykát lassan kell sütni, hogy a töltelék összesüljön a pulykahússal. Amennyiben az Újházy tyúklevest csészében tálaljuk, természetesen a húst a csontról lefejtjük, hasábokra vágjuk, a tálalás többi része pedig megegyezik a levesnél leírtakkal. A tejszínnel díszített befejező fogásoknál a tejszínhabot megszórhatjuk kakaóporral, reszelt csokoládéval, színes tortadarával, vagy pirított ...
cipello cipello
Körömpörkölt
Megkavarjuk velük ismét. Rárakunk annyi vizet, hogy nagyjából ellepje az egészet, átkeverjük, szépen eloszlatjuk hogy ne lógjon ki semmi, és szépen, lassan elkezdjük főzni. Legalább 3-4 óra kell neki, ekkor már a leve ragadós, a csontról pedig mállik lefele a hús. Megkóstoljuk, ha kell, akkor még utána ízesítjük, s összerottyantjuk. Van, aki belefőzi a köretnek szánt - hasábra vágott krumplit - mi külön főzzük meg, így elegendő szaft marad a ...
klarika47 klarika47
Levesek tyúkból
majd kis darabokra vágom. Nagy fazékba teszem fel főni, és annyi vizet öntök rá, hogy jól ellepje, majd felforralom. Habját apránként leszedegetem, ezután beleszórom a fűszereket, és kis lángon, fedő alatt addig főzöm, amíg a hús magától leválik a csontról. (Ha a jószág nagyon öreg, 5-6 órát is főhet, de nem kell mellette állni.) Ha elkészült, nagyon finom szűrőn átszűröm, ügyelve arra, hogy apró csont vagy szilánk ne kerülhessen a levesbe. Az átszűrt húst kicsontozom, kézzel végigtapogatva minden darabkát ...
vg999 vg999
Néhány csülkös recept....
bors Nagyon nehéz elkészíteni, csak erős idegzetűek tervezzenek be effajta eledelt. A dologbosszantóan nehéz kivitelezhetősége abban rejlik, hogy nincs az a füstölt csülök, amit, ha megfőznek (finom, illatos, puhára, ahogy illik, hogy leváljon a csontról), ne fogyna el azon melegében. Legfeljebb némi bőrdarabka marad belőle egy óra múlva, de ez sajnos nem elég a rakott krumpliba. Pár módszer azonban mégis kínálkozik e hatalmas nehézség áthidalására: 1. Főzz két csülköt. ...
cipello cipello
Sajtos pogi és még sok más fin
liszt Ha "friss" a bab, akkor felrakjuk főni (kb. fél óra múlva lesz félkész,amikor kezd puhulni). A túl száraz babot előző este be kell áztatni! Közben minimális zsíron megdinszteljük a hagymát sóval, a kockára összevágott húst, a csontról lefejtett csülköt (pörkölt kocka méretűre kell vágni), paprikát rakunk rá, felöntjük közben vízzel (apránként, a hús ne forrja el a levét). Amikor félkész a hús ráöntjük a félkész babot (de a bab levét le kell szűrni előtte!)., hozzáadjuk a ...
betti055 betti055
Savanyú káposztás bableves
esetben oldalast közepes lángon főni. Az egész folyamat során a lassan ,,bugyborékoltatás" a legmegfelelőbb, szóval erre állítsuk be a gázt, főzőlapot, miegyebet. Amikor a villa már beleszalad a húsba, de a hús még nem fordul le a csontról (kb. 1,5 óra) hozzárakjuk a babot, egy gerezd fokhagymát, illetve 2-3 babérlevelet. Ilyenkor illik belerakni a száraz vagy éppen friss csípős paprikát is, már amennyiben nem kényes gyomrúakkal vagyunk körülvéve. A bab mikor megpuhul, ...
tinka1951 tinka1951
Tavaszi töltött karalábé
csontos csirkemell (kb. 0,5 kg), 2 csomag petrezselyem, 10 dkg rizs, 2 tojás, ételízesítő, 1 pohár tejföl (2 dl), 1 kávéskanál liszt (1 dkg) Elkészítése: A csontos csirkemellből kevés vízzel, zöldséggel húslevest főzünk. A megfőtt csirkemellet a csontról lefejtjük, bőrét kidobjuk. Apró lyukú darálón megdaráljuk. Hozzáadjuk a rizst, az 1 tojást, 1 csomag apróra vágott petrezselymet, sót, valamint egy kis merőkanál húslevest. A karalábéból 8 db-ot karalábévájóval kifúrunk, a maradék 2 karalábét apróra ...
bubszi bubszi
Vörösboros malaccomb
Hozzávalók 8 személyre: * 60 dkg kimagozott aszalt szilva * 3 dl vörösbor * 1 bőrös malaccomb (csonttal együtt kb. 2,5 kg) * 1 nagy fej hagyma * 5 gerezd fokhagyma * 2 evőkanál olaj * fél dl sör * 5 dkg füstölt szalonna * 1 evőkanál étkezési keményítő Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A malaccombot megmossuk, bőr nélküli felületét 1 órára bedörzsöljük sóval. A hagymát és a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
mai recept
Ezzel több főzőversenyen is elismerést arattak a dédi asszonyok. A tarkababot beáztatják, majd külön edényben megfőzik. Ugyanezt teszik a füstölt csülökkel is. A hús főzővizébe vöröshagyma, fokhagyma, szemes bors és babér kerül. Amikor puhára fő, a csontról levagdossák a húst, a főzőlét pedig félreteszik. Pörköltnek való húsból jó sűrű, vöröshagymás pörköltalapot készítenek, majd a füstölt csülök levével felöntik a pörköltet, és hozzáteszik a savanyú káposztát. Mikor megfőtt minden hozzávaló, beleteszik a ...
faciendum faciendum
1/2 Oldal ugrás:
Süti ajánló
Rizsfelfújt veronika74
Ünnepi barackos sütemény recept jamborlulu
Kókusz szelet 1. bubszi
3 melengető ital a hideg napokra - tinka1951
Máklepény bubszi
Nagyi titka rochlitzne
Tejszínes piskótatekercs bubszi
Túrós charlotte bkisseva
Kevert alaptészta agimami7
Orosz krémtorta 1. klara50
Szárnyas receptek
Ínycsiklandó csirke bubszi
Sajtos süti horvathnemagdi
Rakott hús ancus56
Gyrostál tripike
Vadas csirke veronika74
Gombás-rizses hús veronika74
sajtos csirke muffin ! ibolya58
Mai recept bajuszpapi
Hirtelen pirított kacsamáj horvathnemagdi
Karácsonyi töltött pulyka anci-ani
Marhából készült ételek
Lengyel pacalleves recept baggesz20
Vadásztokány bubszi
Csevapcsicsa bubszi
Tejszínes gombaleves bulac57
Mai menü. mamucika
Aranysárga leves vegyes hússal angyalka___
Gulyáslevesem horvathnemagdi
Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval recept jamborlulu
Vadas - ahogy Ernő készíti rochlitzne
A Csordásleves receptje: ujjozsef
Sertésből készült ételek
vasvári ördögpecsenye ibolya58
Házi húsgombócleves recept boszorlany
Ünnepi férjtorta bulac57
Hagymás sült csülök gigi55
Csülkös bab curry-vel klara50
Húsos zöldségfasírt koszegimarika
Burgonyás hústekercs bulac57
Padlizsán görögösen MIKRÓBAN bubszi
Itt a farsang........... migova
Paradicsomos-mézes karaj bulac57
Halból készült ételek
Sült ponty hagymaszósszal bubszi
Dorozsmai pontypaprikás..... bubszi
Füstölt lazac+cukkinis tócsni veronika74
Francia halászlé bubszi
Tiszai halászlé 1. (szegedi) bubszi
Finom falatok piroska0101
Receptek horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Dunai halászlé 1 bubszi
Dorozsmai molnárponty jozsef_olah_9843
Vad ételek
Borsikafű nnpapszi
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
Sz betűs receptek horvathnemagdi
R betűs receptek horvathnemagdi
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Sz betűs receptek horvathnemagdi
burgonyás ételek marti1951
Spagetti ajánló
Nápolyi saláta bubszi
Kalábriai spagetti recept jamborlulu
Milánói makaróni relisisi
Zöldséges spagetti recept kovacs_zsoka
Rakott spagetti spárgával recept baggesz20
Spagetti pulykaraguval veronika74
Spagetti:paradicsomos-diós ujjozsef
Zöldborsós spagetti bubszi
Tésztatál húsgolyókkal brozsika
tokaji pulykamell ibolya58
Pizza receptek
Sós kifli variációk gereica
Pizza-tekercs horvathnemagdi
Pizza sonkával recept gonda_katalin
Mindentudó kalácstészta bubszi
pizzatekercs faciendum
Pizza tészták anne74
Pizza nagyon-egyszerűen horvathnemagdi
Serpenyőben sült pizza 15 perc alatt ametiszt54
Pizza tészta bubszi
Koktél pogácsa Update3 veronika74
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Aztán mégis. horvathnemagdi
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Gyors hamburger recept gonda_katalin
mustár készítése házilag irmus
Óriás hamburger angyalka___
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU