Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A tökéletes kocsonya – recept
Ha nincs ilyenünk, megteszi egy fedő is, amelyik épp ,,beleesik" a fazékba. Ekkor tesszük bele a zöldséget és öntjük hozzá a bort is. Már nem forraljuk fel, hanem csak körülbelül 80-85 fokon főzzük addig, amíg a húsok könnyedén leválnak a csontról (ez akár 8 óra is lehet!). A bőrt és a borjúínt valamikor félidőben tesszük hozzá.

Amikor kész, hagyjuk kéz melegre kihűlni. A csontokat kiszedjük, igazságosan elosztjuk a tányérokba a húst, majd felöntjük a kocsonya lével (finnyásabbak ...
szelidszeder szelidszeder
Csülkös rakott krumpli
bors Nagyon nehéz elkészíteni, csak erős idegzetűek tervezzenek be effajta eledelt. A dologbosszantóan nehéz kivitelezhetősége abban rejlik, hogy nincs az a füstölt csülök, amit, ha megfőznek (finom, illatos, puhára, ahogy illik, hogy leváljon a csontról), ne fogyna el azon melegében. Legfeljebb némi bőrdarabka marad belőle egy óra múlva, de ez sajnos nem elég a rakott krumpliba. Pár módszer azonban mégis kínálkozik e hatalmas nehézség áthidalására: 1. Főzz két csülköt. 2.A megfőtt és kicsontozott ...
klara50 klara50
Finom falatok
jelen esetben oldalast közepes lángon főni. Az egész folyamat során a lassan ,,bugyborékoltatás" a legmegfelelőbb, szóval erre állítsuk be a gázt, főzőlapot, miegyebet. Amikor a villa már beleszalad a húsba, de a hús még nem fordul le a csontról (kb. 1,5 óra) hozzárakjuk a babot, egy gerezd fokhagymát, illetve 2-3 babérlevelet. Ilyenkor illik belerakni a száraz vagy éppen friss csípős paprikát is, már amennyiben nem kényes gyomrúakkal vagyunk körülvéve. A bab mikor megpuhul, ...
piroska0101 piroska0101
Hidegtálak
petrezselyemgyökér, 1 zeller, só, 1 kiskanál bors, 3-4 ecetes uborka, 4 tojás A csirkét megtisztítjuk és a csirkelábakkal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, föltesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hűs a csontról leválik. Eközben a zöldségeket megtisztítjuk és egyórányi főzés után a fövő húshoz, adjuk. Ha megfőtt, kissé kihűtjük, a húst kiszedjük és kicsontozzuk, lebőrözzük. A levet leszűrjük. A tojásokat keményre főzzük és az ecetes uborkával együtt vékony ...
marti1951 marti1951
Husveti vendegvaro tal
leöntöttem róla az áztató vizet és átöblítettem, egy jó nagy fazékban tettem, majd annyi vizet engedtem rá, amennyi bőven ellepte. Ment mellé 6-8 szemes feketebors, 1 fej hagyma (héjastól), 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél. Lassú tűzön addig főztem, amíg a csontról le nem fordult a hús. Ekkor mellé raktam a kolbászt és a tojásokat. 15 perccel később elzártam alatt a gázt, a tojásokat kiszedtem, majd hagytam s sonkát kihűlni saját levében. Töltelék A nagy klasszikus, szerintem mindenki ...
margareta51 margareta51
Kacsahusos szélesmetélt
paradicsom 2,5 dl száraz vörösbor vagy rosé (esetünkben Heimann Fuchsli) 6 ágacska kakukkfű 5 dl alaplé vagy víz 40 dkg széles metélt A combokat megmostam, a bőrüket lefejtettem, a húst a csontról levagdostam. A csontból levest főztem, a husit és a bőrt egyenlő nagyságú kis kockákra vágtam. A hagymát megpucoltam, felaprítottam. Egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, a hagymát és a húskockákat együtt megprirítottam (míg a ...
keri007 keri007
Karácsonyi kaják-:)
fóliába csomagolva hűtőszekrényben tároljuk feldolgozásig. A gesztenyével töltött pulykát lassan kell sütni, hogy a töltelék összesüljön a pulykahússal. Amennyiben az Újházy tyúklevest csészében tálaljuk, természetesen a húst a csontról lefejtjük, hasábokra vágjuk, a tálalás többi része pedig megegyezik a levesnél leírtakkal. A tejszínnel díszített befejező fogásoknál a tejszínhabot megszórhatjuk kakaóporral, reszelt csokoládéval, színes tortadarával, vagy pirított ...
cipello cipello
Körömpörkölt
Megkavarjuk velük ismét. Rárakunk annyi vizet, hogy nagyjából ellepje az egészet, átkeverjük, szépen eloszlatjuk hogy ne lógjon ki semmi, és szépen, lassan elkezdjük főzni. Legalább 3-4 óra kell neki, ekkor már a leve ragadós, a csontról pedig mállik lefele a hús. Megkóstoljuk, ha kell, akkor még utána ízesítjük, s összerottyantjuk. Van, aki belefőzi a köretnek szánt - hasábra vágott krumplit - mi külön főzzük meg, így elegendő szaft marad a ...
klarika47 klarika47
Levesek tyúkból
majd kis darabokra vágom. Nagy fazékba teszem fel főni, és annyi vizet öntök rá, hogy jól ellepje, majd felforralom. Habját apránként leszedegetem, ezután beleszórom a fűszereket, és kis lángon, fedő alatt addig főzöm, amíg a hús magától leválik a csontról. (Ha a jószág nagyon öreg, 5-6 órát is főhet, de nem kell mellette állni.) Ha elkészült, nagyon finom szűrőn átszűröm, ügyelve arra, hogy apró csont vagy szilánk ne kerülhessen a levesbe. Az átszűrt húst kicsontozom, kézzel végigtapogatva minden darabkát ...
vg999 vg999
Néhány csülkös recept....
bors Nagyon nehéz elkészíteni, csak erős idegzetűek tervezzenek be effajta eledelt. A dologbosszantóan nehéz kivitelezhetősége abban rejlik, hogy nincs az a füstölt csülök, amit, ha megfőznek (finom, illatos, puhára, ahogy illik, hogy leváljon a csontról), ne fogyna el azon melegében. Legfeljebb némi bőrdarabka marad belőle egy óra múlva, de ez sajnos nem elég a rakott krumpliba. Pár módszer azonban mégis kínálkozik e hatalmas nehézség áthidalására: 1. Főzz két csülköt. ...
cipello cipello
Sajtos pogi és még sok más fin
liszt Ha "friss" a bab, akkor felrakjuk főni (kb. fél óra múlva lesz félkész,amikor kezd puhulni). A túl száraz babot előző este be kell áztatni! Közben minimális zsíron megdinszteljük a hagymát sóval, a kockára összevágott húst, a csontról lefejtett csülköt (pörkölt kocka méretűre kell vágni), paprikát rakunk rá, felöntjük közben vízzel (apránként, a hús ne forrja el a levét). Amikor félkész a hús ráöntjük a félkész babot (de a bab levét le kell szűrni előtte!)., hozzáadjuk a ...
betti055 betti055
Savanyú káposztás bableves
esetben oldalast közepes lángon főni. Az egész folyamat során a lassan ,,bugyborékoltatás" a legmegfelelőbb, szóval erre állítsuk be a gázt, főzőlapot, miegyebet. Amikor a villa már beleszalad a húsba, de a hús még nem fordul le a csontról (kb. 1,5 óra) hozzárakjuk a babot, egy gerezd fokhagymát, illetve 2-3 babérlevelet. Ilyenkor illik belerakni a száraz vagy éppen friss csípős paprikát is, már amennyiben nem kényes gyomrúakkal vagyunk körülvéve. A bab mikor megpuhul, ...
tinka1951 tinka1951
Tavaszi töltött karalábé
csontos csirkemell (kb. 0,5 kg), 2 csomag petrezselyem, 10 dkg rizs, 2 tojás, ételízesítő, 1 pohár tejföl (2 dl), 1 kávéskanál liszt (1 dkg) Elkészítése: A csontos csirkemellből kevés vízzel, zöldséggel húslevest főzünk. A megfőtt csirkemellet a csontról lefejtjük, bőrét kidobjuk. Apró lyukú darálón megdaráljuk. Hozzáadjuk a rizst, az 1 tojást, 1 csomag apróra vágott petrezselymet, sót, valamint egy kis merőkanál húslevest. A karalábéból 8 db-ot karalábévájóval kifúrunk, a maradék 2 karalábét apróra ...
bubszi bubszi
Vörösboros malaccomb
Hozzávalók 8 személyre: * 60 dkg kimagozott aszalt szilva * 3 dl vörösbor * 1 bőrös malaccomb (csonttal együtt kb. 2,5 kg) * 1 nagy fej hagyma * 5 gerezd fokhagyma * 2 evőkanál olaj * fél dl sör * 5 dkg füstölt szalonna * 1 evőkanál étkezési keményítő Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A malaccombot megmossuk, bőr nélküli felületét 1 órára bedörzsöljük sóval. A hagymát és a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
mai recept
Ezzel több főzőversenyen is elismerést arattak a dédi asszonyok. A tarkababot beáztatják, majd külön edényben megfőzik. Ugyanezt teszik a füstölt csülökkel is. A hús főzővizébe vöröshagyma, fokhagyma, szemes bors és babér kerül. Amikor puhára fő, a csontról levagdossák a húst, a főzőlét pedig félreteszik. Pörköltnek való húsból jó sűrű, vöröshagymás pörköltalapot készítenek, majd a füstölt csülök levével felöntik a pörköltet, és hozzáteszik a savanyú káposztát. Mikor megfőtt minden hozzávaló, beleteszik a ...
faciendum faciendum
1/2 Oldal ugrás:
Süti ajánló
Sajtos ropogós........ mailona
Almatorta tejfölös öntettel bubszi
Angol kenyérpuding maroka
Mákos nudli klerierzsi
Almás-ribizlis töltelék rétesb horvathnemagdi
Kakaós krémes akiram45
Lusta asszony sütije bubszi
rákozi túrós palacsinta ibolya58
Vacsoracsata-Réka-Desszert veronika74
Majonézes burgonya - Frank mód bubszi
Szárnyas receptek
Karácsonyi rakott pulykaérmék cilamami
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Mangós-Csilis Csirkecomb 1vargaildyko
Római csirke (ausztrál) bubszi
Késő ősz gyümölcse cilamami
Ízőrzők – Harta – horvathnemagdi
Zöldborsófőzelék horvathnemagdi
Recept jjanosne
Károlyi saláta roston csirkecsíkokkal gizellalapu
almás csirkemell quacline
Marhából készült ételek
Pincepörkölt vörösborral nero2000
B betűs receptek horvathnemagdi
Gulyásleves bográcsban bubszi
Gombás húsgombóc bubszi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Bambuszgőzölés kloppenburg
Töltött padlizsán baconnel recept baggesz20
Mustáros marhahúsleves wegnerzs
Fuszerek/Arab/ margareta51
Hal a tortán jjanosne
Sertésből készült ételek
milánói polpetti ! ibolya58
Részeges sertésszűz 1vargaildyko
B betűs receptek horvathnemagdi
Csülkös zöldbableves klara50
Hagymás sült csülök 1vargaildyko
Brassói veronika74
Zöldség fasirt koszegimarika
Borsodi sonkás pecsenye bubszi
Spárga 3 mártással és malacsül horvathnemagdi
Pikáns vadásztokány gyongy66
Halból készült ételek
Tejszínes halszelet recept baggesz20
Paprikás bundában sült hekk recept jamborlulu
Ponty gombával töltve bubszi
Bácskai halpaprikás bubszi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Rántott magvas pontyrudacskák tereza54
Bajai halászlé 1. bubszi
Fokhagymás hal bubszi
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Vad ételek
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Almás-gombás vadragu bulac57
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Torták kloppenburg
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Fácánleves bulac57
Római tálas receptek sarkadykati
Csallóközi vadas klerierzsi
Spagetti ajánló
Az újrafelfedezett hajdina bulac57
Rakott bolognai spagetti horvathnemagdi
Fokhagymás spagetti tonhallal recept baggesz20
Spagetti carbonara suzymama
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Paprikás spagetti bulac57
Bolognai batyu sajttal recept baggesz20
Brokkolis spagetti recept boszorlany
Húsos-gombás spagetti csőben horvathnemagdi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza receptek
Lángos sütőporos noble
Articsókás pizza bulac57
Hagymás pizza bubszi
Tejföl gomba kukorica pizza horvathnemagdi
Őszi pizzák horvathnemagdi
Egyszerű pizza házilag margoka59
Tuti sajtos rúd nanoka72
Pizza tekercs recept tinka1951
Pizza ai quattro formaggi 2. bubszi
Hamburger receptek
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Sajtburgerleves recept roanna
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU