| 3 isteni vaníliás finomság |
|
állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tojásfehérjét egy csipet sóval félkeményre verjük, majd apránként hozzáadjuk a maradék cukrot, amellyel kemény habot verünk belőle. Ezt a habot a még forró, de a tűzről már lehúzott sárga krémbe óvatosan belekeverjük. A leveles tésztára krémet kenünk, arra lap jön, majd újra krém jön, arra néhány szelet friss epret teszünk, majd befedjük leveles tésztával, és megszórjuk porcukorral.
Vajas tészta - hozzávalók:
55 dkg liszt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 5 remek húsvéti recept |
üvegesre pirítjuk. Beletesszük a csirkemell csíkokat, és néhány percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk egy pohár vizet. Rászórjuk a Vegetát és a borsot, majd jól összekeverjük. Befedve puhára pároljuk. Ezután belekeverjük a sonkacsíkokat, a kukoricát és az ecetes tormát, végül pedig az 1 dl vízzel simára kevert lisztet meg a tejfölt ráöntjük a forrásban levő ételre. Kevergetve jól kiforraljuk, és ízlés szerint sóval meg csipetnyi cukorral ízesítjük. Sűrű mártás lesz ... |
agimami7  |
|
|
| |
| =7 féle fánk= |
kínáljuk.
Császárfánk
Hozzávalók.: 18 dkg rétesliszt, 6 dkg vaj, fél l tej, 15 dkg zsír, 15 dkg kristálycukor, 6 tojás, 20 dkg barackdzsem, 2 cl rum, 1 dkg vaníliacukor.
Elkészítés: A tejbe szórjuk a vaníliacukrot és felforraljuk. A vajat felolvasztjuk, és belekeverjük a lisztet, majd a forró tejjel feleresztjük, állandóan kevergetve simára keverjük, míg fel nem forr. Ezután langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, valamint 7 dkg cukrot, és alaposan kidolgozzuk. A ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A sokoldalú darált hús |
A darált hús sokak egyik kedvenc főzési alapanyaga. A darálás következtében a rostok szerkezete fellazul, így a hús gyorsabban átsül vagy megfő. A marhahúst általában zöldségek töltéséhez, rakottasokhoz, a sertést egybesültekhez használjuk, a kettő keverékét főleg tészták mellé kínáljuk. (méri)
Alaprecept
40-50 dkg darált húshoz adunk egy szikkadt zsemlét, 1 tojást, 1 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, őrölt borsot, sót, majoránnát és egy kevés mustárt. (A zsemle helyett a húshoz ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Alfa Romeo torta (Legyező |
|
tojássárgája, 2 dl tej, 25 dkg margarin
Előkészületi idő: 0 perc
Elkészítés:
Piskóta torta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A cukrot a vaníliás cukorral, a vízzel és a tojássárgájával. Belekeverjük a lisztes kakaóport.. A tojásfehérjét habbá verjük. És óvatosan a lisztes tojássárgájához keverjük. Egy 24 cm-tortaformát zsírozunk, lisztezünk, és beleöntjük a keveréket. Tűpróbáig sütjük, kihűtjük és ketté ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almatorta |
tojásokat. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral és a masszába dolgozzuk. A tésztából a tortaformában egymás után 5 lapot sütünk.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, húsát nagyobb darabokra vágjuk, 1 dl vízben péppé főzzük, majd belekeverjük a cukrot. A zselatint vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és feloldjuk a forró almapépben. kissé hűlni hagyjuk. A tejfölt összekeverjük a fahéjjal, és az almapépbe dolgozzuk. Hidegre tesszük, és megvárjuk, amíg a krém elkezd megdermedni.
A tortaformát ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almás kevert |
szódabikarbóna.
A csokoládémázhoz:
12 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaó,
2 evőkanál forró víz,
5 dkg vaj vagy margarin.
A cukrot, tojást, citromlevet jól összekeverjük.
Beletesszük a reszelt almát. A lisztbe belekeverjük
a sütőport, szódabikarbónát, diót, vaníliát.
Hozzáadjuk a cukros-almás anyaghoz, és zsírozott,
kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kisütjük.
Csokoládémázzal bevonjuk, és felszeleteljük.
A ... |
klarika47  |
|
|
| |
| Almás kevert |
citrom leve, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.
A csokoládémázhoz: 12 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 2 evőkanál forró víz, 5 dkg vaj vagy margarin.
A cukrot, tojást, citromlevet jól összekeverjük. Beletesszük a reszelt almát. A lisztbe belekeverjük a sütőport, szódabikarbónát, diót, vaníliát. Hozzáadjuk a cukros-almás anyaghoz, és zsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kisütjük. Csokoládémázzal bevonjuk, és felszeleteljük.
A csokoládémáz készítése is egyszerű: a ... |
marisza  |
|
|
| |
| Almás kevert egészségesen! |
citrom leve, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.
A csokoládémázhoz: 12 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 2 evőkanál forró víz, 5 dkg vaj vagy margarin.
A cukrot, tojást, citromlevet jól összekeverjük. Beletesszük a reszelt almát. A lisztbe belekeverjük a sütőport, szódabikarbónát, diót, vaníliát. Hozzáadjuk a cukros-almás anyaghoz, és zsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kisütjük. Csokoládémázzal bevonjuk, és felszeleteljük.
A csokoládémáz készítése is egyszerű: a ... |
suzymama43  |
|
|
| |
| Almás krémes |
citromhéj, ízlés szerint, főleg ha édes az alma fél citrom leve.
A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz.
Elkészítés:
3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a 2 kakaós pudingport, és 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük. Lehúzzuk róla a papírt.
Ugyanígy elkészítjük a vaníliás lapot is. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A margarint ... |
njzsike  |
|
|
| |
| Almás-mazsolás-diós keksz |
lereszeljük, összekeverjük fahéjjal. Állni hagyjuk, és a levét kinyomkodjuk.
3. A mézet kikeverjük a felolvasztott vajjal és tojássárgájával. Hozzáadjuk a sót és vanília kivonatot és a habbá vert tojásfehérjét.
4. A vajas masszába belekeverjük a diót, mazsolát, az almát és végül a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Elég lágy tésztát kapunk.
5. a tésztából 4 cm átmérőjű rudakat formálunk, alufóliába csavarjuk és 2-3 órát hűtőben pihentetjük. (fontos, hogy jól lehűljön, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almáskrémes |
cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, reszelt citromhéj, ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé, tetejére csokibevonó.
Elkészítés:
3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a 2 kakaós pudingport, és 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük. Lehúzzuk róla a papírt. Ugyanígy elkészítjük a vaníliás lapot is. Hagyjuk őket teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük 10 ... |
klara50  |
|
|
| |
| Aszalt szilvás csirkemell .... |
Rátesszük a sonkát, az aszalt szilvát, egy kis csík sajtot, majd a maradék mellel lefedjük. Ezután a besamelt készítjük el. Az 5 dkg vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Sóval, borssal ízesítjük. Majd óvatosan belekeverjük a tejet, és folyamatosan kevergetve takarékon besűrítjük. Amikor már sűrű, belekeverjük a tejfölt. A kész mártást a húsra öntjük, és reszelt sajtot teszünk a tetejére. Addig sütjük, amíg a sajt megpirul. Mellé zöldköretet vagy rizst ... |
eva0817  |
|
|
| |
| Az almafa zamatos kincsei |
alma
Elkészítése:
Elkészítjük a majonézt; a tojássárgáját elkeverjük sóval, lassanként adjuk hozzá az olajat, majd ízesítjük, és hozzákeverjük a joghurtot. Az almát meghámozzuk, a magházát kiveszszük, apró kockákra vágjuk, és azonnal belekeverjük a majonézbe, hogy meg ne barnuljon. (Aki szereti, vághat bele egy fej vöröshagymát vagy 1-2 gerezd fokhagymát.) Húsokhoz vagy hidegtálakhoz adjuk.
Hamis máglyarakás
Hozzávalók:
4-6 db alma, 1 kávéskanál fahéj, ... |
bulac57  |
|
|
| |
|
|