| A fasírtok királynője |
|
vörösborecet
1 dl narancslé
1 csipet fahéj
2 dl vörösbor
4 füge
Elkészítés: A kacsát kicsontozzuk amennyire lehet, a húsát összevágjuk. A csontokat sózzuk, borsozzuk, és 160 fokos sütőbe toljuk 1 órára.
A sonkát felkockázzuk, a kacsahúst ledaráljuk a sertéshússal együtt. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, római köménnyel, a felaprított petrezselyemmel, a brandyvel és az olívaolajjal, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kockázott ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A jó padlizsánkrém titka |
héjastul karikákra vágjuk, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig állni hagyjuk, addigra a keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A padlizsán levét leszűrjük, és szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázzuk.
A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. Turmixgép poharába tesszük, kevés citromlevet ráöntünk, beleszórjuk a zúzott ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almás fánkocskák 2. |
összekeverjük az élesztős folyadékkal. Csipetnyi sóval, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk. A meghámozott, megmosott almát félbevágjuk. Magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk. Az almát, a lecsöpögtetett, megtörölt mazsolát és a nagyon apróra vágott cukrozott citromhéjat a tésztába keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. Olajjal kikent tarkedli-vagy tojássütőbe 1-1 evőkanál tésztát teszünk, és a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Amerikai levesdiéta |
bors.
Elkészítése: Az újhagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, a sütőtök húsát és a csirkemellfilét kis darabokra, a cukkiniket hasábokra vágjuk. A fokhagymát finomra felaprítjuk. A brokkolit rózsákra szedjük, vastag szárait felszeleteljük. A paradicsom húsát felkockázzuk. A felforrósított olajban az új- és a fokhagymát megpároljuk. A levessel felöntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, a tököt és a babérlevelet, majd fedő alatt, közepes hőfokon kb. 12 percig főzzük. Beleszórjuk a ... |
tindike  |
|
|
| |
| Aranydurbincs sóban sütve |
|
mogyorót zsiradék nélkül állandó keverés közben 5 percig gyengén megpirítjuk, tányérra borítjuk, hagyjuk kihűlni. A fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk, a chilipaprika magházát kivesszük. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk. A paprikát kimagozzuk, húsát felaprítjuk.
A mártáshoz a mandulát, a mogyorót, a fokhagymát, a chilit, a paradicsomot és paprikát az ecettel, fél teáskanál sóval és 2 evőkanál olajjal mixerben sima krémmé dolgozzuk. Végül lassan hozzáadjuk a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
gombaleves
Hozzávalók: 1/2 kg vargánya gomba, 15 dkg füstölt, húsos szalonna, 20 dkg parasztkolbász, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 k. liszt, pirospaprika, só, őrölt bors, 1-1 teáskanálnyi finomra vágott zsálya és kakukkfű
A szalonnát felkockázzuk, zsírjában kisütjük. A szalonnatepertőt kiszedjük, és a zsírból is félreteszünk 3 evőkanálnyit. A maradék zsíron megpároljuk a felszeletelt gombát, közben sózzuk, borssal és zöld fűszerekkel ízesítjük. Felöntjük 2 liter vízzel, és jól ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
hurka
(10 kg kész hurkához)
Előfőzünk 2 kg sertésbőrkét, 5.5 kg sertéstüdőt. 2.2 kg sertésmájat (fele lehet marhamáj), 2 kg hasaalja szalonnát 10 percig abálunk. 4 fej vöröshagymát felszelve, kis zsíron világossárgára pirítjuk. Az abált szalonnát felkockázzuk, a tüdőt, májat elkeverve nagy, a bőrkét, hagymát kis lyukú tárcsán ledaráljuk.
Ezeket nagy edényben 6 dl bőrkelével, szegfűborssal, majoránnával, 2 kk. őrölt borssal ízlés szerint jól elkeverjük. 6 m marha vastagbélbe töltve, 30 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bakonyi borda |
hámozatlanul vastagabb szeletekre vágjuk. Megmossuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát kicsumázzuk, ereit, magjait eltávolítjuk, húsát felkarikázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket 3 evőkanállisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk ... |
veronika74  |
|
|
| |
|
|