Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
T betűs receptek
Tiszaháti töltött felsál

Hozzávalók: 80 dkg felsál, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg sertéshús darálva, 1 db vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 db tejben áztatott zsemle, 1 kanál pirospaprika, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, 4 db savanyú uborka, 1 dl olaj, 1 késhegynyi kakukkfű, 1 késhegynyi majoránna, 1 kanál paprikakrém, 1 kanál paradicsompüré, 1 tojás.
Elkészítése: A szép nagyra szeletelt felsál-t jól kiverjük, megkenjük paprikakrémmel, megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával. A sertéshúst az apróra vágott paprikás hagymára tesszük, egy darabig azt is pároljuk, majd hozzáadjuk a finomra szeletelt gombát. Ha már az is megpárolódott, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 10dkg darált füstölt szalonnát, az áztatott elmorzsolt zsemléket és a tojást. Vastagon rákenjük a hússzeletekre, közepére helyezünk néhány savanyú uborkát és felcsavarjuk. Hústűvel megtűzzük, kevés forró olajon körben hirtelen megsütjük, majd sütőben, gyakori öntözgetéssel megsütjük.
Ha már megpuhult, s fedés nélkül szép színt is kapott, levéből kiemeljük, a pecsenyezsírt felforraljuk, teszünk bele egy evőkanál lisztet, 1 paradicsompürét, kicsit pirítjuk, ráöntjük a vörösbort, felforraljuk, a tálra készített hústekercsre öntjük, és forrón tálaljuk.

Tiszaháti töltött káposzta

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéslapocka, 15 dkg darált füstölt tarja, 3 zsemle, 1 tojás, 1 evőkanál reszelt hagyma, 1 törött babérlevél, 1 csípet kakukkfű, Borsikafű, 1 nagy fej káposzta, 2 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 dl fehérbor, 1 mokkáskanál pirospaprika, szerecsendió, 1 dl paradicsomlé, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A tömör káposzta nagyobb külső leveleit leszedjük, és forró sós vízben megabáljuk. A nyers és füstölt húsokat elkeverjük az összemorzsolt áztatott zsemlével, egy tojással, 1 mokkáskanál pirospaprikával, 1 evőkanál reszelt hagymával, a fűszernövényekkel, szerecsendióval, zúzott babérlevéllel. Összegyúrjuk, hosszúkás pogácsákat formálunk belőle, két-két káposztalevelet egymásra teszünk, erre helyezzük a tölteléket, és becsomagoljuk. Egy fej vöröshagymát az olajon üvegesre párolunk, rátesszük a többi felaprított káposztát, megsózzuk, leöntjük paradicsomlével, és a töltelékeket egymás mellé ráhelyezzük. A sárgarépát vékony pálcikaformára felaprítjuk, és egy feldarabolt vöröshagymával együtt rászórjuk. Leöntjük fehérborral, majd fedő alatt 40 percig főzzük, rövid lével, tejföllel tálaljuk.

Tiszai apró-pecsenye

Hozzávalók 10 személyre: 1,2 kg sertés apró-hús, 20 dkg zsír, 40 dkg vöröshagyma, 5 g bors, 4 dkg só, 50 dkg lecsó, 3 dkg liszt, 5 dkg fokhagyma, 10 adag sült burgonya, 2 adag saláta
A húst csíkokra vágjuk, hagymás zsíron ledinszteljük. Hozzáadjuk a lecsót, ízesítjük sóval, fokhagymával. Sült hasábburgonyával tálaljuk, salátával díszítjük.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Tiszai barátleves

Hozzávalók: 40 dkg pontyfilé, 4 dkg vaj, petrezselyemzöld, só, 3 dkg liszt, 1 dl tejföl, 2 zsemle, 4 dkg zsemlemorzsa.
Elkészítése: A morzsát és a lisztet vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott halat és az apróra vágott petrezselymet. Vízzel fölengedve puhára főzzük. Tejföllel, sóval ízesítjük, pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Tiszai halászlé 1. (szegedi)

Hozzávalók: Fél kg apró-hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apróhalat és a hagymát. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

Tiszai halászlé 2.

Hozzávalók: 500 gr apró-hal, 1-1, 2 kg ponty vagy egyéb nagy hal, egy nagy fej vöröshagyma, 1 ek enyhén csípős paprika, 1/2 cseresznyepaprika, 1 hegyes csípős zöldpaprika, só
Elkészítése: A halféléket megtisztítjuk, megmossuk, az ikrát és a haltejet hidegre félretesszük. A ponty fejét, farkát levágjuk, a törzsét . 3 cm darabokra vágjuk, gyengéden megsózzuk, és a felhasználásig letakarva hidegen tartjuk. Az apró-halakat a ponty fejével és farkával együtt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje. Ezt . egy órán keresztül lassú forralással főzzük, ezután sűrű szövésű szitán átszűrjük, passzírozzuk. Ezt követi a tiszai halászlé elkészítésének második szakasza, amikor az így elkészített, majd . 1 liter hideg vízzel felöntött, felforralt alaplébe belefőzzük a besózott halszeleteket, hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint cseresznyepaprikát, a félretett ikrát, ill. haltejet, majd lassú tűzön 10 -15 percig, puhulásig főzzük.
Természetesen ez csak egy alaprecept. Minden szakembernek, mesterszakácsnak van valami kis saját fortélya, amitől igazán egyedivé, és utánozhatatlanul finommá válik, az általa főzött lé. Ebből egy kicsit kevesebbet, abból egy kicsit többet, s máris más egy kicsit az íz, a zamat.
Sajnos ezek a fortélyok titkosak, a szakácsok, mint legféltettebb kincsüket úgy őrzik őket, amin nem kell csodálkoznunk.

Tiszai halpaprikás

Egy szép sárga, eleven pontyot, körülbelül 2 kg súlyban (a nagyobbnak száraz a húsa), egy valamivel kisebb harcsát (a nagyobbnak erős halzsír-íze van). 2 db, 1-1 kilós kecsegét, végül egy kilós csukát (ezt főleg jó erős leve miatt) tisztíts meg annak rendje, módja szerint, de a halak felbontásánál a belsejüket csak gyengén öblítsd ki, mert a vér teszi főleg ízletessé és sűrűvé a levét -, s szeleteld fel kétujjnyi vastag darabokra. Mindezt az étkezési időnél csak egy órával előbb lásd el, hogy a hal úgyszólván elevenen kerüljön a tűzre. Most vagdalj 4 nagy fej vöröshagymát igen apróra, szórd egyharmadát a kis halbogrács aljára, és helyezd rá a halfejeket (ezek nem olyan könnyen sülnek oda). Most rakosgasd rá a kecsege- és csukaszeleteket, szórd be hagymával, utóbb a potykadarabokat, ezekre ismét vöröshagymát, s végre a harcsát helyezd rá, s töltsd fel vízzel, de úgy, hogy ne teljesen lepje el a halat, mert az úgyis ereszt vizet, s mire megfőtt, felényire roskad össze. Ha felforrt, tégy rá egy tetézett kanál szegedi paprikát, úgyszintén 2 zöldpaprikát, sózd jól meg, s hagyd erős tűznél 3/4 óráig, szakadatlanul forrni (ha lassan fő, elpuhul a hal, és szétmállik); mi szabadban főzzük, erős rőzselángnál. Rázd meg gyakran, hogy oda ne sül-jön. Biztos jele, ha megfőtt, hogy gőze erősen ragad. Mielőtt asztalra adnád (a bográcsot egy tálra helyezve, kitálalni vandalizmus volna), hagyd 10 percig hűlni, hogy hártya képződjék fölötte. Így elkészítve fölséges jó a hal. Bácskai étvágy szerint ez a halmennyiség 8 személynek elég.
Megjegyzés: a halpaprikásokat és a halászléket bográcsban kell főzni, úgy az igaziak!
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: evőkanál lisztet, tálra készített, tömör káposzta, összemorzsolt áztatott, olajon üvegesre, többi felaprított,

Szendvicskrém vagy mártogató
szerephez jut a mindennapi élelmezésben, de tengerentúli és európai konyhák sokasága is újra felfedezte sokrétűségét és nagyszerűségét. A ma ismert hummuszhoz hasonló fogás legkorábbi írott forrása a 13. századi Egyiptomból származik. Régi recepteket szemelgetve az is világos, hogy századokon át nem citromlevet, hanem ecetet használtak a készítéshez. Többféle zöld fűszer, sőt olajos magvak is előfordultak régi változatokban. A hummusz fogyasztása a 19. századtól terjedt el a Közel-Keleten, de a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tisza-menti legényhús Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja, 20 dkg füstölt hús, 25 dkg sertésmáj, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj, 5 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 kanál paradicsompüré, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem. Elkészítése: A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tihanyi süllőszelet Hozzávalók: 1,80 kg süllő, só, törött bors, (a franciasalátához: 250 g sárgarépa, 200 g burgonya, 100 g alma, 100 g ecetes uborka, 150 g zöldborsó, 20 g mustár, só, bors, citromlé), (a majonézmártáshoz: 3 db tojássárgája, 1 db citrom leve, só, ecet, Cayenne bors, 5 dl olaj), 10 g zselatin, 30 g füstölt lazac, tárkonylevél, 300 g halaszpik, salátalevelek, 3 db kemény tojás, 4 dl tartármártás. Elkészítése: A süllőket kifilézzük, bőrüket lefejtjük, majd a fennmaradó ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tordai pecsenye 2. Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika. A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Tordai pecsenye cikakáposztával Hozzávalók (4 személyre): 1 kg sertéskaraj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsír, 1 kk só, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 mk ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tokaji hideg őszibarackleves Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 1 citrom, 1 dl Tokaji édes szamorodni, 10 dkg kristálycukor, fél citrom héja, 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg liszt, 1 tojássárgája, fahéj, só. Az őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe rakjuk. A megmaradt barackot vízben, kristálycukorral, citromlével, valamint citromhéjjal és fahéjjal 5-6 percig főzzük. A citromhéjat és a fahéjat ezután ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tolnai sváb húsos-hurka Hozzávalók: 6 kg fejhús, 2 kg bőrke, 1,5 kg szalonnanyesedék, 0,5 kg hagyma, 25 dkg só, 7 dkg őrölt fekete-bors, 6 dkg paprika, 10 dkg fokhagyma, 10 dkg zsír Elkészítés: A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát, és az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tabáni dagadó A kicsontozott dagadót felszúrjuk, és üreget nyitunk. Ezután reszeljük meg az almákat és keverjük össze mazsolával, reszelt citromhéjjal, 2 evőkanál rummal és annyi zsemlemorzsával, hogy tölthető masszát kapjunk. Megtöltjük az üreget, amelyet előzőleg sóval, törött borssal és nagyon kevés majoránnával ízesítünk. Hústűvel zárjuk be a nyílást, kívülről is sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán hirtelen süssük meg, majd sütőben puhulásig pároljuk. Burgonyapürével, saját levével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Borcsokoládé házilag bodaaniko
Diós-cseresznyés kevert recept gonda_katalin
Reszelt süti bubszi
Meggyes-csokis tundihugi
Fagyi szelet: aranyoslila
Donut (amerikai fánk) veronika74
Szirupos-mákos kalács 1vargaildyko
Reszelt almás süti bubszi
Almás rizsfelfújt veronika74
Csokoládés-banános torta tundihugi
Szárnyas receptek
Tökéletes vendégváró: BBQ csirkés batyu recept suzymama
Sajttal, baconnel töltött csirkemell recept gonda_katalin
D betűs recept horvathnemagdi
Tárkonyos sült csirke margoka59
Sajtos-májas pulykatekercs horvathnemagdi
Fokhagymás rakott csirke rochlitzne
Citromos-mézes csirke mohini
M betűs receptek horvathnemagdi
Gombás töltött csirkemell bubszi
Pár zsirfaló rakott étel... roanna
Marhából készült ételek
Buzsáki Tányéros 1vargaildyko
Burgonyával rakott marhalábszár 1vargaildyko
Szárnyas-krémleves gazdagon bubszi
Bográcsgulyás I. bubszi
Főtt marhahús almás tormamártással recept gonda_katalin
Vadas 2 recept boszorlany
Napi menű horvathnemagdi
Főtt húsos krumpli-saláta bubszi
Receptek horvathnemagdi
Húsos táska bulac57
Sertésből készült ételek
Gombával töltött rántott hús veronika74
Tiszai rakott káposzta sarkadykati
Különleges vagdalt bubszi
Eredeti erdélyi töltött káposz bubszi
Rozmaringos sertésjava bulac57
Partifazék horvathnemagdi
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele lebo
Húsvéti sonkaleves bubszi
Mit főzzek ma? 2018.03.06. kedd tinka1951
Szári fánk nagyiful
Halból készült ételek
Sonkába tekert saláta bulac57
Pontypörkölt bubszi
Angolna rostélyon sütve bubszi
Túrós csusza bubszi
Ma fogom megcsinálni . . . sarkadykati
Bajlódsz a spárgával? agimami7
Pácolt lazac fehérboros... rochlitzne
haltepertő hagymával ibolya58
Hal burgonyabundában cilamami
Mai ünnepi menü sarkadykati
Vad ételek
Vacsora csata recept! jjanosne
Gombás szarvashús veronika74
Almával töltött fácán bubszi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Kisalföldi fácánleves bubszi
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Nyúlpörkölt margoka59
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Olivás, baconös spagetti recept baggesz20
Spagetti sült fokhagymával bubszi
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel recept jamborlulu
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Spenótos spagetti recept gonda_katalin
Utazás a tokány körül... gaby13
Finom falatok piroska0101
BOLOGNAI levesEGYTÁL bubszi
Baconos-Tojásos Spagetti 1vargaildyko
Sajtos-csirkés spagetti... 1vargaildyko
Pizza receptek
TEPSIS PIZZA - sütés házilag lizawolf
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Pizzás kifli recept aranyag
Lecsó-körkép oberhauserne
Mártások grimilda
Házi pizza recept baggesz20
Túrós-pizza horvathnemagdi
Pizza recept margareta51
pizza jutka31
x nagyuska
Hamburger receptek
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Házi hamburger veronika74
Hamburger zsemle recept baggesz20
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Sajtos hamburger bubszi
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU