Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
T betűs receptek
Tiszaháti töltött felsál

Hozzávalók: 80 dkg felsál, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg sertéshús darálva, 1 db vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 db tejben áztatott zsemle, 1 kanál pirospaprika, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, 4 db savanyú uborka, 1 dl olaj, 1 késhegynyi kakukkfű, 1 késhegynyi majoránna, 1 kanál paprikakrém, 1 kanál paradicsompüré, 1 tojás.
Elkészítése: A szép nagyra szeletelt felsál-t jól kiverjük, megkenjük paprikakrémmel, megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával. A sertéshúst az apróra vágott paprikás hagymára tesszük, egy darabig azt is pároljuk, majd hozzáadjuk a finomra szeletelt gombát. Ha már az is megpárolódott, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 10dkg darált füstölt szalonnát, az áztatott elmorzsolt zsemléket és a tojást. Vastagon rákenjük a hússzeletekre, közepére helyezünk néhány savanyú uborkát és felcsavarjuk. Hústűvel megtűzzük, kevés forró olajon körben hirtelen megsütjük, majd sütőben, gyakori öntözgetéssel megsütjük.
Ha már megpuhult, s fedés nélkül szép színt is kapott, levéből kiemeljük, a pecsenyezsírt felforraljuk, teszünk bele egy evőkanál lisztet, 1 paradicsompürét, kicsit pirítjuk, ráöntjük a vörösbort, felforraljuk, a tálra készített hústekercsre öntjük, és forrón tálaljuk.

Tiszaháti töltött káposzta

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéslapocka, 15 dkg darált füstölt tarja, 3 zsemle, 1 tojás, 1 evőkanál reszelt hagyma, 1 törött babérlevél, 1 csípet kakukkfű, Borsikafű, 1 nagy fej káposzta, 2 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 dl fehérbor, 1 mokkáskanál pirospaprika, szerecsendió, 1 dl paradicsomlé, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A tömör káposzta nagyobb külső leveleit leszedjük, és forró sós vízben megabáljuk. A nyers és füstölt húsokat elkeverjük az összemorzsolt áztatott zsemlével, egy tojással, 1 mokkáskanál pirospaprikával, 1 evőkanál reszelt hagymával, a fűszernövényekkel, szerecsendióval, zúzott babérlevéllel. Összegyúrjuk, hosszúkás pogácsákat formálunk belőle, két-két káposztalevelet egymásra teszünk, erre helyezzük a tölteléket, és becsomagoljuk. Egy fej vöröshagymát az olajon üvegesre párolunk, rátesszük a többi felaprított káposztát, megsózzuk, leöntjük paradicsomlével, és a töltelékeket egymás mellé ráhelyezzük. A sárgarépát vékony pálcikaformára felaprítjuk, és egy feldarabolt vöröshagymával együtt rászórjuk. Leöntjük fehérborral, majd fedő alatt 40 percig főzzük, rövid lével, tejföllel tálaljuk.

Tiszai apró-pecsenye

Hozzávalók 10 személyre: 1,2 kg sertés apró-hús, 20 dkg zsír, 40 dkg vöröshagyma, 5 g bors, 4 dkg só, 50 dkg lecsó, 3 dkg liszt, 5 dkg fokhagyma, 10 adag sült burgonya, 2 adag saláta
A húst csíkokra vágjuk, hagymás zsíron ledinszteljük. Hozzáadjuk a lecsót, ízesítjük sóval, fokhagymával. Sült hasábburgonyával tálaljuk, salátával díszítjük.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Tiszai barátleves

Hozzávalók: 40 dkg pontyfilé, 4 dkg vaj, petrezselyemzöld, só, 3 dkg liszt, 1 dl tejföl, 2 zsemle, 4 dkg zsemlemorzsa.
Elkészítése: A morzsát és a lisztet vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott halat és az apróra vágott petrezselymet. Vízzel fölengedve puhára főzzük. Tejföllel, sóval ízesítjük, pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Tiszai halászlé 1. (szegedi)

Hozzávalók: Fél kg apró-hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apróhalat és a hagymát. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.

Tiszai halászlé 2.

Hozzávalók: 500 gr apró-hal, 1-1, 2 kg ponty vagy egyéb nagy hal, egy nagy fej vöröshagyma, 1 ek enyhén csípős paprika, 1/2 cseresznyepaprika, 1 hegyes csípős zöldpaprika, só
Elkészítése: A halféléket megtisztítjuk, megmossuk, az ikrát és a haltejet hidegre félretesszük. A ponty fejét, farkát levágjuk, a törzsét . 3 cm darabokra vágjuk, gyengéden megsózzuk, és a felhasználásig letakarva hidegen tartjuk. Az apró-halakat a ponty fejével és farkával együtt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje. Ezt . egy órán keresztül lassú forralással főzzük, ezután sűrű szövésű szitán átszűrjük, passzírozzuk. Ezt követi a tiszai halászlé elkészítésének második szakasza, amikor az így elkészített, majd . 1 liter hideg vízzel felöntött, felforralt alaplébe belefőzzük a besózott halszeleteket, hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint cseresznyepaprikát, a félretett ikrát, ill. haltejet, majd lassú tűzön 10 -15 percig, puhulásig főzzük.
Természetesen ez csak egy alaprecept. Minden szakembernek, mesterszakácsnak van valami kis saját fortélya, amitől igazán egyedivé, és utánozhatatlanul finommá válik, az általa főzött lé. Ebből egy kicsit kevesebbet, abból egy kicsit többet, s máris más egy kicsit az íz, a zamat.
Sajnos ezek a fortélyok titkosak, a szakácsok, mint legféltettebb kincsüket úgy őrzik őket, amin nem kell csodálkoznunk.

Tiszai halpaprikás

Egy szép sárga, eleven pontyot, körülbelül 2 kg súlyban (a nagyobbnak száraz a húsa), egy valamivel kisebb harcsát (a nagyobbnak erős halzsír-íze van). 2 db, 1-1 kilós kecsegét, végül egy kilós csukát (ezt főleg jó erős leve miatt) tisztíts meg annak rendje, módja szerint, de a halak felbontásánál a belsejüket csak gyengén öblítsd ki, mert a vér teszi főleg ízletessé és sűrűvé a levét -, s szeleteld fel kétujjnyi vastag darabokra. Mindezt az étkezési időnél csak egy órával előbb lásd el, hogy a hal úgyszólván elevenen kerüljön a tűzre. Most vagdalj 4 nagy fej vöröshagymát igen apróra, szórd egyharmadát a kis halbogrács aljára, és helyezd rá a halfejeket (ezek nem olyan könnyen sülnek oda). Most rakosgasd rá a kecsege- és csukaszeleteket, szórd be hagymával, utóbb a potykadarabokat, ezekre ismét vöröshagymát, s végre a harcsát helyezd rá, s töltsd fel vízzel, de úgy, hogy ne teljesen lepje el a halat, mert az úgyis ereszt vizet, s mire megfőtt, felényire roskad össze. Ha felforrt, tégy rá egy tetézett kanál szegedi paprikát, úgyszintén 2 zöldpaprikát, sózd jól meg, s hagyd erős tűznél 3/4 óráig, szakadatlanul forrni (ha lassan fő, elpuhul a hal, és szétmállik); mi szabadban főzzük, erős rőzselángnál. Rázd meg gyakran, hogy oda ne sül-jön. Biztos jele, ha megfőtt, hogy gőze erősen ragad. Mielőtt asztalra adnád (a bográcsot egy tálra helyezve, kitálalni vandalizmus volna), hagyd 10 percig hűlni, hogy hártya képződjék fölötte. Így elkészítve fölséges jó a hal. Bácskai étvágy szerint ez a halmennyiség 8 személynek elég.
Megjegyzés: a halpaprikásokat és a halászléket bográcsban kell főzni, úgy az igaziak!
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: evőkanál lisztet, tálra készített, tömör káposzta, összemorzsolt áztatott, olajon üvegesre, többi felaprított,

Szendvicskrém vagy mártogató
szerephez jut a mindennapi élelmezésben, de tengerentúli és európai konyhák sokasága is újra felfedezte sokrétűségét és nagyszerűségét. A ma ismert hummuszhoz hasonló fogás legkorábbi írott forrása a 13. századi Egyiptomból származik. Régi recepteket szemelgetve az is világos, hogy századokon át nem citromlevet, hanem ecetet használtak a készítéshez. Többféle zöld fűszer, sőt olajos magvak is előfordultak régi változatokban. A hummusz fogyasztása a 19. századtól terjedt el a Közel-Keleten, de a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tihanyi süllőszelet Hozzávalók: 1,80 kg süllő, só, törött bors, (a franciasalátához: 250 g sárgarépa, 200 g burgonya, 100 g alma, 100 g ecetes uborka, 150 g zöldborsó, 20 g mustár, só, bors, citromlé), (a majonézmártáshoz: 3 db tojássárgája, 1 db citrom leve, só, ecet, Cayenne bors, 5 dl olaj), 10 g zselatin, 30 g füstölt lazac, tárkonylevél, 300 g halaszpik, salátalevelek, 3 db kemény tojás, 4 dl tartármártás. Elkészítése: A süllőket kifilézzük, bőrüket lefejtjük, majd a fennmaradó ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tisza-menti legényhús Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja, 20 dkg füstölt hús, 25 dkg sertésmáj, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj, 5 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 kanál paradicsompüré, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem. Elkészítése: A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tabáni dagadó A kicsontozott dagadót felszúrjuk, és üreget nyitunk. Ezután reszeljük meg az almákat és keverjük össze mazsolával, reszelt citromhéjjal, 2 evőkanál rummal és annyi zsemlemorzsával, hogy tölthető masszát kapjunk. Megtöltjük az üreget, amelyet előzőleg sóval, törött borssal és nagyon kevés majoránnával ízesítünk. Hústűvel zárjuk be a nyílást, kívülről is sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán hirtelen süssük meg, majd sütőben puhulásig pároljuk. Burgonyapürével, saját levével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tordai pecsenye 2. Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika. A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Tordai pecsenye cikakáposztával Hozzávalók (4 személyre): 1 kg sertéskaraj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsír, 1 kk só, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 mk ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tolnai sváb húsos-hurka Hozzávalók: 6 kg fejhús, 2 kg bőrke, 1,5 kg szalonnanyesedék, 0,5 kg hagyma, 25 dkg só, 7 dkg őrölt fekete-bors, 6 dkg paprika, 10 dkg fokhagyma, 10 dkg zsír Elkészítés: A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát, és az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tokaji hideg őszibarackleves Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 1 citrom, 1 dl Tokaji édes szamorodni, 10 dkg kristálycukor, fél citrom héja, 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg liszt, 1 tojássárgája, fahéj, só. Az őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe rakjuk. A megmaradt barackot vízben, kristálycukorral, citromlével, valamint citromhéjjal és fahéjjal 5-6 percig főzzük. A citromhéjat és a fahéjat ezután ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Mákos répatorta horvathnemagdi
Zabpelyhes mogyoros keksz keri007
Mézeskalács - karácsonyra horvathnemagdi
Négercsók házilag recept tinka1951
Nápolyi bubszi
Gyorss krémes 1955viki
Lédús gyümölccsel készült húsvéti torta gabfe
Kókuszos meglepetés süti 1vargaildyko
Csokis muffin gereica
Epres alagút bubszi
Szárnyas receptek
Rakott kelkáposzta evavicus
Sajtos-tejfölös csirkemell vicky0709
Avokadósaláta (Brazília) bubszi
Csirkés spenótsaláta 1vargaildyko
Rakott csirkemell 6. bubszi
Finom csirke zöldséggel... 1vargaildyko
Kapros túróval töltött pulyka, bubszi
Tárkonyos pulykaraguleves klara50
Egybensült gombás fasírt 1vargaildyko
Diétás heti étrend skorpiolilike
Marhából készült ételek
Sváb hentes marhatokánya rochlitzne
Az Adarki marha receptje: ujjozsef
B betűs receptek horvathnemagdi
S betűs receptek horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Rántott csirke bkisseva
Vörösboros marha pörkölt horvathnemagdi
Nagycenki tokány bubszi
Pörkölt túrós csuszával horvathnemagdi
Darált húsos pite tundihugi
Sertésből készült ételek
Orosházi tányéros bubszi
Tepsis gyros házilag...... maca23
Krumplis fasírt recept evavicus
Zelleres-mézes sertéscomb bajuszpapi
Parázson sült flekken bubszi
Savanyú bab csülökkel klara50
Bakonyi sertésszelet 2. bubszi
Rakott cucc horvathnemagdi
győri aprópecsenye ! ibolya58
Ízőrzők – Simontornya horvathnemagdi
Halból készült ételek
Különleges halragu aranyibarbara
hortobágyi rakott hal ibolya58
Csuka receptek aprochef
Rakott pisztráng bubszi
Halas tippek kloppenburg
Kiskunság és környéke bulac57
Pizzakalauz "Gézutól" spanyolsky
Dunai halászlé vegyes halból 1 bubszi
Gombás ponty tejfölben klerierzsi
Retró sült hekk grimilda
Vad ételek
Telkibányai raguleves! ibolya58
Nyúlpörkölt veronika74
Töltött káposzta klarika47
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Itt van az ideje sarkadykati
B betűs receptek horvathnemagdi
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Karácsonyi ételek tomicica
Spagetti ajánló
Vegyes Hús nélküli ételek... jaksika
Csőben sült gombás-tojásos tészta recept baggesz20
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
spagetti pite ! ibolya58
Meleg előétel burgonyával és paprikával recept baggesz20
4 csoda-recept - 10 perc alatt grimilda
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Hagymás-sütőtökös spagetti recept toth_beata
Édes-savanyú bolognai rakott tészta recept jamborlulu
Minestra recept boszorlany
Pizza receptek
Vékony, ropogós pizza veronika74
Sertésszeletből pizza horvathnemagdi
Csípős kolbászos pizza bulac57
Pizza horvathnemagdi
cukkinisajt ! ibolya58
Olasz pizza házilag ,,1" nanoka72
Az igazi pizza alaptészta grimilda
Négysajtos pizza veronika74
Töltött-pizza jupiter21
Négy évszak pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Hamburger baratnu
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Hawaii burger veronika74
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU