Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Főzési folytélyok és tanácsok
Vaníliás cukor házilag

Jól zárható üveget tölts fel cukorral, kb. fél kilóhoz végy két-három szál vanília rudat
kapard ki és keverd el a cukorral. a héjakat is tedd hozzá, sőt ha nagyon akarod
némi cukorral kávédarálón bele is lehet őrölni. kb. egy púpozott evőkanál egyenlő
egy zacskónyi vaníliás cukorral.
(zsigabiga)


Anyóspác, vagyis az anyós féle pác

A húst bekened fokhagymakrémmel, fûszerezed grill sóval, borssal és kis olajjal
leöntöd. Minimum három napig álljon.
(mimatü)


CSOKOLÁDÉMÁZ (Pinglin)

Csokimáz otthon: 8 dg margarin, 10 dg porcukor, 1 ek tej, 1 ek étkezési keményítő,
ek kakaó - szépen lassan összeolvasztani, nem forralni. Ez a mennyiség egy kisebb
tepsire elég. Variáció: egyszerû főző-csokiból is, akkor lesz szép fényes, ha minden
10 dg-hoz hozzáadsz 1 ek olajat és vízfürdőben felolvasztod.


KOCSONYA ZSÍRTALANÍTÁSA (Brilljant)

Na, én a kocsonyáról meg melegen szedem le a feleslegest zsírt. Először
természetesen kanállal a nagyját, majd egy papírszalvétát, vagy konyhapapírt
kinyitva ráteszek a lé tetejére, és konyhacsipesszel ügyesen megfogom és
zsupppszsz, gyorsan a szemétbe dobom!!! Ezt többször megismétlem, ha
szükséges. Próbáljatok ki, én még Édesanyámtól tanultam! Bevált!!! A húslevest
ugyanígy szabadítom meg a felesleges zsírtól!


LIBASÜTÉS TRÜKKJE (bibic1945)

A libasütés egyik csínja, hogy ropogós legyen a bőre az, hogy a sütés második
felében egy evőkanál sót fel kell oldani egy csésze vízben, és azzal kell kenegetni a
bőrét. Ugyanez érvényes, ha bőrös malachúst sütünk.


TEJSZÍN HELYETT (maystar)

Ajánlom a "habmester"-t. Ez egy növényi fehérjékből készült tejszínpótló. Kemény
habbá verhető és 1-2 óra múlva még keményebbé válik, másnapra sem esik össze.
Nem szükséges hozzá habfixáló, nem megy hamar tönkre.

TÖPÖRTYÛ (mydma)


Ha nyers szalonna, felkockázod kb. 3x3 cm-re. Kis vizet teszel alája, és elkezded
kiolvasztani a zsírt. Amikor már úgy látod, hogy sárgul, ill. már kisült a zsír belőle,
teszel bele 2 csöpp tejet. Vigyázat, fröcsköl!!! Ettől lesz szép piros.


VAJGALUSKA (Brilljant)
Leves-betét - 1 tojás, 1 ek vaj, só vagy vegeta, es hogy érdekesebb legyen 1 csipet
szárított petrezselyem. Ezeket összekevered, és annyi lisztet keversz bele, amennyit
felvesz, hogy közepesen kemény legyen. Azután türelmesen kiskanállal a forrásban
levő levesbe szaggatod


CSIPETKE (Kavics74)

Rugalmas tésztát gyúrsz lisztből, 1 tojásból, kevés sóval és körömnyi darabokat
"lecsippentve" belőle, majd lisztben megforgatva, hogy össze ne ragadjon belefőzöd
a levesbe. Hát ettől csipedett, hogy csipkedős-technikával készül. :)


MARADÉK TOJÁSFEHÉRJE FELHASZNÁLÁSÁHOZ. (Sherryl)

Habbá verjük és befûszerezzük borssal, sóval, szerecsendióval, pici
pirospaprikával(ezt el is hagyhatjuk) és annyi reszelt sajtot adunk hozzá, hogy
könnyen forrmázható legyen, Kb: 3 tojásf. + 10 dkg sajt, kis diónyi gombócokat
formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.


FONDANT (Bmama)

1/4 kg cukrot 2dl vízzel felforralunk és belecsavarunk pár csepp citromlevet. A
képződő habot leszedjük róla és addig főzzük, míg hideg vízbe cseppentve, a cukor
nem folyik szét. Levéve a tûzről, kicsit megspricceljük a tetejét hideg vízzel és
várunk míg kihül. Mikor ez megtörtént, addig keverjük fapálcikával vagy kanállal, míg
egészen fehér nem lesz. Használatkor természetesen fel kell melegíteni, de csak
éppen langyosra, és ekkor tetszés szerinti ízzel ízesíthetjük és ártalmatlan festékkel
tetszés szerinti színre festhetjük. Ha sûrû lenne egy csepp vízzel vagy esetleg tojás.
fehérjével higíthatjuk.


FONDANT (Garla)

1, 5 kg cukor,
40 dkg víz,
1 EK 20 %-os ecet.

A cukrot a vízzel feltesszük főzni. Amikor forr, a habját leszedjük, utána
hozzáadjuk az ecetet és 115 C fokig főzzük, vagy golyó próbáig, amit úgy
végzünk, hogy egy evőkanalat hideg vízbe martunk, majd a kanállal
a cukorszörpből kiveszünk, a hideg vízbe tesszük. Ha az ujjainkkal golyót
tudunk formálni, akkor jó. Vízzel bepermetezett márvány vagy üveglapra
3ontjuk, a tetejét is bepermetezzük hideg vízzel. Nyeles fémlapáttal újra és
újra átforgatjuk (szélétől befele haladva) a teljes kihülésig, végül
teljesen fehérre és szilárddá válik a fondant.
Felhasználáskor a fondant kb 40-45 C fokra felmelegítjük, egy kevéske
tojás fehérjével higítjuk, hogy szebb fénye legyen.


KAKAÓS MÁZ (Zserbóra) (Sheril)

6 ek cukor,
3 ek víz, felfőzzük sûrû szirupnak,
2 ek kakaót (el lehet hagyni v. lehet mással helyettesíteni) keverünk csomómentesre
benne és 5 dkg vajat adunk hozzá. Ha lehet vaj legyen, mert a margarin elég vizes!
1 ek olajjal is lehet helyettesíteni! A zserbóra is ezt kenem, mert nem törik és szép
fényes lesz.


MÁJGOMBÓC (Brill)

A májgombócot ha nincs friss májam éppen, akkor májpástétom konzervből
csinálom.

1 májkonzerv, 1 tojás, só, vegeta
bors, petrezselyemzöld és ha szeretitek majoranna.
Géppel kikavarni. Ehhez adok 3kanal lisztet és 3 kanál búzadarát, ezt mar kanállal
kavarom össze és állni hagyom kb. fel órát. Majd fövő sós v. vegetás vízbe
teáskanállal beleszaggatom. Ha többől készíted , ez is lefagyasztható és bármilyen
levesbe betétnek kitûnő.


Egy csésze annyi mint:

liszt 150 g
cukor 225 g
barnacukor 175 g
vaj 225 g
méz 350 g
zsemlemorzsa 50 g
rizs nyersen 200 g
szárított gyümölcs 175 g
apróra vágott mogyoró 175 g
kókuszreszelék 75 g
folyadék 250 ml


ÍZES PANÍR (stalex)

Hozzávalók:
2-3 gerezd átpréselt fokhagyma, 2mokkáskanál ételízesítő por, őrőlt bors, só, 1dl
sör, 2 tojás, liszt, zsemlyemorzsa. a fokhagymát, az ételízesítőt, a, sört, borsot,
tojást, sót jól összeverjük majd egy 1/2órát állni hagyjuk és a lisztezett husikat ebbe
4a masszába forgatjuk bele végül a zsemlyemorzsába panírozzuk. Ezzel a panírral
legalább 1kg húst be tudok panírozni.


MINDENRE JÓ (loma6)
(leveles tészta)

30 dkg. lisztet 25 deka margarinnal, egy csipet sóval, 6 evőkanál hideg vízzel és egy
evőkanál ecettel összegyúrunk, tálba rakjuk és 12 órán át pihentetjük. (Ez azt jelenti,
hogy reggel, mielőtt elindulnánk, néhány perc alatt összegyúrhatjuk és este frissen
készithetjük. Ha kisült éppen olyan mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb
munkánk van vele) A pihentetés után kinyújtjuk és tetszés szeinti formában
felvágjuk, megtöltjük és előmelegitett sütőben rózsaszinûre sütjük. Ha édes tésztát
készitünk, miután kisült a tészat, hintsük meg vaniliás cukorral. Ha leveles, sós
tészát készitünk, a tésztáját erősebben


MUSTÁROS PÁC MARHAHÚSHOZ (sopen)
(mennyiségek ízlés szerint)

Hozzávalók:
mustár (legjobb dijoni csípős)
olívaolaj
szétnyomott fokhagyma
mustármag megpirítva
köménymag
provanszi fûszerkeverék
rozmaring
szárított erőspaprika

A fûszereket én mozsárban töröm össze és annyit adok az olajjal elkevert
mustárhoz, hogy egy csodálatoan illatos krémes pác keletekezzen.
Ezzel kenem be a husik mindkét oldalát és jól záró dobozban teszem a hûtőbe
érlelni.
Sütés (ha bélszínről van szó): leheletnyi olívaolajon hirtelen (2-2 perc oldalanként).


TÖLTELÉK HUSIHOZ 1 (bildo)

Hozzávalók:
3 zsömle, 2-3 főtt tojás, 10-15 dkg szalonna v. sonka csíkokra vágva, 10 dkg gomba,
2-3 csirkemáj, majoranna, só, bors, petrezselyem, 1 tojás(nyers)
A zsömlét beásztatjuk kicsavarjuk, pici olajon a szalonnát, a gombát és azt hiszem a
májat is, megpirítjuk, ha kihûlt összekeverjük a többi hozzávalóval.


TÖLTELÉK HUSIHOZ 2 (kovácspál)

Két zsemlét tejben áztatgatok, közben egy kisebb fej hagymát apróra vágva olajban
üvegesre pirítok, aztán hozzáadom a kinyomkodott zsömikhez. Teszek bele kettő
egész tojást és fûszerezem. Szerintem ez a titka. Én teszek bele: sót, borsot,
5majorannát, Wochester szószt (meg kellene már tanulni a nevet!), meg amilyen
fûszernek tetszik az illata és úgy érzem passzol. Jól összekavargatom, ha nagyon
folyós, akkor egy kis zsemlemorzsával keményítem. Ja és ha olyanom van, . akkor
teszek bele májkrémet (olyan kis dobozost szétkeverve, vagy gombát, tennék bele
pirított szalonnát is, de azt a férjem számûzte itthonról). Ezek után vagy betöltöm,
husit gurigázok, csirkecomb bőre alá rakom, vagy szépen belapátolom a tepsibe és
aranybrnára sütöm.


ASZTALI ÁLDÁS (Stalex)

"Ennek, ki dús: megárt a hús,
amaz ennék, de nincsen.
Nekünk jut is, meg bírjuk is,
legyen áldott az Isten.
(Robert Burns)


BOSZORKÁNYPOGÁCSÁRÓL (Izmiri)

Ezt a tésztát felhasználhatod egy török sütihez is: a tésztából kis ovális formákat
formázunk (diónyi nagyságból), tetejére egy mandula, megsütjük, ha kész egy pohár
cukorból, két pohár vízből készült szirupot öntünk rá, és megvárjuk, hogy beszívja
ennek a neve: shekerphare


FAGYASZTÓS HÚSRÓL (Mydma)

Hideg vízben szoktam kiolvasztani. Amit lehet, csirkemell, pulyka, tejben, vagy
citromlében bepácolok. Ha levesbe kerül pl. pulykacomb, mindig teszek hozzá egy
mokkáskanál őrölt gyömbért. Azt tapasztaltam, hogy az elveszi a jellegzetes
nemszeretem illatokat, és ekkora mennyiségben nem domináns.


FÛSZEREZÉSRÕL (1szaki)

Én gyakran készítek pulykahúsból ételeket. A rántott pulykamellhez a húst pulyka
fûszersóval szórom be. (A csirkemell is jó így. ) A pulykacombból készült pörkölt is
készülhet ezzel a fûszerrel, csak a sózásnál ezt figyelembe kell venni.


INDIAI ILLATOS GARA MASSALA FÛSZERKEVERÉK (*Aniko)

Hozzávalók: köménymag, fahéj, mustármag, koriander, szegfűbors, gyömbérpor

Indiai sertéspörkölthöz több hagymát, sok fokhagymát, sót, borsot, chilit es garam
massalát kell adni.


INTELLIGENS KRÉMESRÕL (Csokimacs)
6Én először 14 évesen minimális sütési tapasztalattal gyártottam le ezt a receptet, és
fini óriáskrémesek születtek, teljesen olyanok, mint a cukrászdai, nagyon büszke
voltam! Csak az a lényeg, hogy szigorúan tartsd be az összes utasítást, ne akarj
változtatni, pl. nehogy tojássárgát is rakj bele, azonnal keverd a fehérjehabot a forró
pudingba, stb. . . . . Az adag egy nagy tepsihez elég. Csak bátran!


KÍNAI ÖT FÛSZER KEVERÉK (*Aniko)

Hozzávalók: Koriander, Szerecsendió, Fahéj, csípős paprika (vagy chili, vagy édes
paprika), fekete bors
Egyenlő arányban összekeverni.


JAMBALAYA-RÓL (Redhead)

A JAMBALAYA recept tőlem származik, nem derült ki a hozzászólásodból, hogy mit
nem kaptál hozza. Úgyhogy most csak úgy találomra: a Prosciuttot lehet valamilyen
füstölt sonkával is helyettesíteni, a Worcestershire-t esetleg szója szósszal (nem az
igazi, de azért jobb a semminél), a Tabascot valamilyen erőspaprika készítménnyel.
Egyébként a Jambalaya-ban az a jó, hogy rengeteg alternatívája van, azt teszel
bele, amit szeretsz. Itt a legtöbben egy főzőkolbász-félét főznek bele. Én nem
szeretem, ezért találtam ki valami mást.


MEDDIG ÁLL EL A HÛTÕBEN A FRISS ÉLESZTÕ?

(Stalex)Úgy tanultam a nagyanyámtól, hogy az élesztő sokáig friss marad, ha
alkoholba mártott textíliába csavarjuk. mert régen mikor még nem volt frigó így
tartósították az élesztőt. Lefagyasztani nem szoktam, mert mostanában a tasakosat
veszem.

(M1221) Az élesztő hosszabb ideig eláll, ha egy kis üvegbe tesszük, és a tetejére
olajat öntünk. Ha liszt közé tesszük, még tovább eláll.

(Sherryl) Én az élesztőt mindig lefagyasztom! Beleteszem egy zacsiba papírostól és
amikor kell, előző nap kiveszek egyet, kiolvad és lehet használni! Évek óta ezt
teszem, mert pl. ünnepek előtt már előfordult, hogy nem kaptam frisset és a
szárítottat nem nagyon szeretem!

(Maystar) Az élesztő 1 hétig lazán eláll a hûtőben, ha aggódsz, hogy nem teljesen
friss, akkor egy kicsi mûanyag pohárba gyömöszöld bele légmentesen és takard be
papírral. Egyébként én is gyakran fagyasztom, és még soha sem volt semmi baja.
Akkor ne használd fel a frisset, ha zöld penész van rajta, de erre biztos Te is rájöttél.


MENÜ

(Keremela) Én is onnan tudom, hogy a férjemmel csináltunk egy "étlap"-ot, és az
alapján most beírtam egy hónapra előre, hogy mi legyen, így márciusban nincs
gondom. Egyébként menet közben néha változtatunk. Most például eredetileg
7Brokkolis tészta lett volna Milánói helyett, de a párom meggondolta magát.
Szerintem ti is írjátok össze, melyek a kedvenc ételeitek, aztán már csak ki kell
választani a listából. Lehet, hogy szabadalmaztatnom kéne a "találmányomat"? :)

(Pami2002) Mi is így csináltuk régebben. Hó elején megbeszéltük a havi menüt, a
nagyobb dolgokat egyszerre megvettük, így nem kellett állandóan boltba rohangálni.

(Sherryl) Én régebben, mikor a gyerekek kicsik voltak, mindig összeállítottam az
egész heti, (sőt volt olyan, hogy 2 heti menüt is) a gyerekek kívánságlistája és
persze a miénk szerint és azt is, hogy mi kell hozzá, ezeket hét végén egyszerre
bevásároltuk és hét közben csak a romlandókat és a kenyeret kellet munka után
megvenni.

(Sherryl) Sorold fel egy füzet elejébe azokat az ételeket, külön a leves, főzelék,
feltét, köret, tészták és édességek, amiket szerettek. A következő oldalon már el is
tudod kezdeni a menüt, ezek kiválasztásából. Aztán írd le mellé, hogy mire van
szükség és nézz körül a polcokon, mi van otthon, ami hiányzik, írd egy
bevásárlólistára és egyszerre meg tudsz venni mindent, aztán már csak főzni kell. A
sorrendet meg nem muszáj betartani!

(Répalány) Nekem időnként azért ment el a kedvem a főzéstől, mert nem tudtam,
mit főzzek. Aztán kitaláltam, hogy mindig felírom, mit főztem aznap (a konyhába
mindig van valami főzős naptár a falon!!), így könnyebb választanom, csak
visszanézem, mi volt néhány hete, hónapja stb. Persze ahhoz, hogy eddig eljuss,
kell a néhány nappal a főzés előtt elkészült "menü". Jó múltkor valaki ajánlotta, hogy
mivel már volt a héten hús, krumpli, rizs, tészta, legyen főzelék. Ez is lehet egy
kiinduló pont, igaz?

(Sherryl) Ez a füzetem már ezer éves, a kisebbik lányom ráírta, hogy "Anci könyve"
és hihetetlenül hangzik, de még mindig megvan! Ki akartam dobni, de nem
engedték, abban minden van, a házi költségvetéstől kezdve a bevásárlásokig,
gyerekfirkák, stb. , még az ajándéklisták is karácsonyra, húsvétra. Amikor
beleolvastam, rájöttem, ez kis családunk történelme, tényleg kár lenne érte!

(Foka) Az családom étrendje csak 1 hétre szól, de így is csak hetente 1x kell
gondolkodni a főzésen is, a vásárláson is.


MUFFINSÜTÉSRÕL

(Brilljant) A muffin sütéssel kapcsolatban már régebben írtam, -amikor kb. egy hétig
pörgött a sütése itt a topikon-, hogy én egyszerûen csak abban a papírformában
sütöm. Van kisebb, nagyobb, -ezeket mindig 3/4-ig töltöm meg, sütőlapra teszem és
mehet be sülni. Papírral együtt szervírozom, vagy dobozolom és lefagyasztom. Itt
mindenki így csinálja, bár lehet venni teflonos 6-8 db-os tepsit is.

(Stalex) Minden muffin-recept általában 12db sütihez van megadva, persze, ha
többet akarsz sütni, akkor a leirt hozzávalók mennyiségét meg kell emelned. A
muffin-tepsi 12 db-os, én a masszából általában 1evőkanálnyit teszek a
mélyedésekbe.

PÁCLÉ (*Aniko)

Hozzávalók: 2 dl szójaszósz , 1 dl méz (vagy 3 evőkanál cukor), 1 dl tokaji édes
szamorodni, 2 púpozott evőkanál 5 fûszerkeverék

Felfőzni, míg egyet rottyan. Üvegbe téve eláll. Az előbbihez 2 evőkanál étkezési
keményítőt is lehet adni és együtt felfőzni. Üvegbe téve eláll. A páclével kockára
vágott csirkemellet bepácolunk (hűtőben 1 óra - több nap).

Recept a pácléhez: Vékonyra vágott: hagyma, fokhagyma, fafül (vagy csiperke)
gomba, fehérkáposzta, sárgarépa, friss gyömbér, karalábé (vagy bambuszrügy),
zöldborsó
A bepácolt húst a zöldségekkel együtt erős lángon, serpenyőben, percek alatt
megsütjük. Lehet hozzáadni egy kevés ízfokozót (húspuhító, parázsfûszer,
mononátrium glutamát - pl. vegetában is van).


WASABIRÓL (Zsigabiga)

A Wasabi nem igazán fûszerkeverék, hanem egy pisztáciazöld paszta, aminek
nagyon erős tormaszerû íze van. Én eddig csak sushi-hoz hallottam enni, amikor is
egy picit (nagyon csíp:)))) el kell keverni szója szósszal, és ebbe kell mártogatni a
sushit, egy darabka ecetben eltett gyömbérrel. Na. most utánanéztem és ezen kívül
még a leveses noodle (tészta) ételekhez használják néha!


MARCIPÁN hangyalány

Hozzávalók:
Mandula, porcukor, tojásfehérje, víz

Vegyél mandulát törd meg, aztán tedd forró vízbe és mindegyikről húzd le a barna
héjat. Aztán az egészet lereszeled, (elvileg lehet mozsárban is összetörni, de úgy
elég macerás, mert ha túlságosan kinyomod az olajt belőle már nem lesz jó . Aztán
hozzákeversz ugyanannyi porcukrot mint amennyi a mandula (ha olcsóbbra akarod
csinálni csinálhatod dupla mennyiségű cukorral, még így is sokkal finomabb mint a
bolti verzió - abban még több cukor van). Aztán még kétszer átdarálod az egészet,
lehet kávédarálón, vagy a húsdarálón, ugyanúgy mint az elején. Az a lényeg, hogy
teljesen homogén por legyen. Aztán hozzákeversz vagy egy kis tojásfehérjét (így
finomabb, viszont nem nagyon áll el) vagy egy kis vizet, hogy gyurmaszerű állagot
kapj, és már kész is. Ha túl lágy lett adj hozzá még egy kis porcukrot. . Formázni.
kicukrozott deszkán, nyújtani két folpack között lehet a legkönnyebben.

Lehet színezni ételfestékkel (nagyon keveset használj belőle mert különben erős
színeket kapsz, de lehet kakaóval, kávéval, szörppel. De azt is csinálhatod, hogy
elkészíted a marcipán formákat, és utána festesz rájuk ételfestékkel, vagy csoki-
mázzal, bármi hasonlóval.


9FŰSZERES MUSTÁR Kamilla8

Hozzávalók:
35g mustármag
3 ek. Víz
2dl tejszín
1dl mustárpor
1dl cukor
1dl folyós méz
2 tojás
1/2dl balzsamecet
1tk. Rozmaring
2tk kakukkfű
2tk majoranna

Főzd a mustármagot vízben amíg beszívja az összes vizet. Forrald fel a tejszínt. Egy
edényben keverd össze a mustármagot, mustárport, cukrot, és a mézet, és add
hozzá a felforralt tejszínt. A tojásokat keverd a langyos mustáros keverékhez.
Melegítsd a keveréket forrásig folyamatosan kevergetve. Hűtsd ki egy kicsit és add
hozzá az ecetet és a fűszereket. A kihűlt mustárt öntsd kis üvegekbe és tárold hideg
helyen.
anne74 anne74
Címkék: feleslegest zsírt, szemétbe dobom, felesleges zsírtól, libasütés egyik, sütés második, csésze vízben,

Brokkolis batyu
Brokkolis batyu ............... Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint Elkészítése: A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd beleöntjük a meleg tejet, és állandó keverés közben sûrûre főzzük. Sóval, borssal fûszerezzük, és hozzákeverjük a finomra vagdalt, ...
bubszi bubszi
Bécsi gyûrûfánk
Bécsi gyûrûfánk ............... Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 4 tojássárga, 2 púpozott evőkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, a tálaláshoz 2 evőkanál rum és 3 evőkanál sárgabarackíz. Elkészítése: 1 dl langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és 1 teáskanálnyi cukrot, majd letakarjuk, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, ...
bubszi bubszi
Finom fagyi receptek
lehűtöm, néhány órára (vagy egész éjszakára) hűtőbe teszem. Betöltjük a fagylaltgép tartályába és megfagyasztjuk. Kávéfagylalt Hozzávalók: * 3 dl tej * 2 dl tejszín * 1 tojássárga * 1 púpozott teáskanál instant (azonnal oldódó) kávépor * 1 mokkáskanál instant kakaópor * 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma) * 10-12 dkg porcukor * 1 zacskó vaníliás cukor * csipetnyi ...
panka2006 panka2006
Gombás tojás - másképpen
Gombás tojás - másképpen ........................ Hozzávalók: 10 db egész tojás, 15 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött bors, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 púpozott teáskanál tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz. Elkészítése: 8 tojást keményre főzünk, meghámozunk, és a tompábbik végükből egy nagyon vékony lapot levágunk. Óvatosan kiszedjük a ...
bubszi bubszi
Kakashús krokett
Kakashús krokett ................ Hozzávalók: 40 dkg levesben főtt, kicsontozott kakashús, 2 db egész tojás, 5 dkg vaj, 4 dl tej, 2 púpozott evőkanál liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, késhegynyi őrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt. Elkészítése: A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Ráöntjük a megmelegített ...
bubszi bubszi
Káposztás galuska
Káposztás galuska ................. Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evőkanál búzadara, 3-4 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál csombor. Elkészítése: A megtisztított káposztát az almareszelő durva fokán lereszeljük. Megsózzuk és mély tálban összekeverjük. Fél órát hagyjuk állni, addigra levet enged. ...
bubszi bubszi
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre 5-6 szem szép nagy krumpli 2-3 púpozott evőkanál finomliszt 25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna 25 dkg disznózsír 1-2 cikk fokhagyma só, bors, pirospaprika 8 szelet szarvas comb 1 liter aludttej 50 dkg felkarikázott zöldség 1 kg borjúcsont 12 dkg szalonna 20 dkg gomba 2 kanál finomliszt 5 dkg zsír 1 dl vörösbor 1 dl fehérbor 1 kanál paradicsompüré só, bors ízlés ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Göz gomboc. mamucika
Mákos guba bubszi
Piskótatészta kezdőknek,,,,sárga piskótalap sütése! suzymama
holland szelet ! ibolya58
Kakaós kifli moncsika77
TORTA AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Szilvia torta klerierzsi
Gyümölcsjoghurtos Muffin 1vargaildyko
Kókuszkrémes kakaós szelet klerierzsi
Karikás palacsintabéles bubszi
Szárnyas receptek
Bozsoki, töltött csirkecomb filé recept baggesz20
Spanyol csirke bubszi
Csirkemell őzgericben anyu65
Csirkecomb sütőtökkel bubszi
Tejszínes-gombás csirkemell suzymama
Aprólékbecsinált margoka59
Dijoni burgonya recept boszorlany
Mézes csirkesaláta bubszi
Hegedûs húsfalat bubszi
Uborkás metéltsaláta klerierzsi
Marhából készült ételek
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Buzsáki gulyás 1vargaildyko
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
Mante leves margoka59
szatmári lakodalmas ibolya58
fantázia szelet ibolya58
Kiymali Pide 1vargaildyko
Ágyas fasírt horvathnemagdi
Diéta tipp: Fogyj húsos levessel! tinka1951
Mézes részeges körtével bubszi
Sertésből készült ételek
Toros tekercs bkisseva
Sertéshús zöldséggel lilikonyhaja
Hagymás tarja. mamucika
Bújtatott pörkölt bulac57
sziciliai egytál ! ibolya58
Palócleves recept toth_beata
Zöldborsós szűzpecsenye suzymama
Prágai vagdalt pogácsa csibi52
Finom falatok piroska0101
Felvidéki lucskos káposzta bubszi
Halból készült ételek
Parajos ponty tésztában sütve wegnerzs
Recept jjanosne
Hal erőleves bubszi
x nagyuska
Dunai halászlé 1 bubszi
Füstölt lazacos saláta 1vargaildyko
Lazac zöldségbundában zsokanita
Halételek jozsef_olah_9843
Pisztráng főzve bubszi
Langyos brokkolisaláta füstölt bubszi
Vad ételek
soponyai őzragú..... ibolya58
Gombás fogolypecsenye bubszi
Kevert linzer torta bubszi
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Őzpörkölt vadász módra bordat
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Gombás szarvastokány orsi1
Spagetti ajánló
Spagettis torta suzymama
BABOS PulykaRAGU bubszi
Tejszínes-spárgás tészta recept suzymama
Fokhagymás spagettisaláta klerierzsi
Sárkánytészta horvathnemagdi
Paradicsomos bolognai spagett bulac57
Spagetti mogyorós gombaraguval horvathnemagdi
Hentes Tokány margoka59
Császárspagetti receptje: ujjozsef
Pizza receptek
Pizza horvathnemagdi
Pizza tekercs bubszi
Pizza Pierina bubszi
Zöldséges-húsos pizzapite recept lori0521
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Olasz kenyérropogós rochlitzne
Hagymás-ringlis pizza bulac57
Pizzás csiga bubszi
x nagyuska
Sütemények akiram45
Hamburger receptek
Hamburger horvathnemagdi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Hamburger baratnu
Ázsiai hamburger klerierzsi
mustár készítése házilag irmus
Hamburger buci recept jamborlulu
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU