Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők –Bugyi–
Ízőrzők -Bugyi- receptek

Gyöngytyúkleves bográcsban
Hozzávalók: (12 főre) 2 megtisztított gyöngytyúk, 3 evőkanál só, 1 kelkáposzta, 5 fej gomba, 2 paprika, 2 paradicsom, 4 csokor petrezselyem zöldje, 4 szál petrezselyem gyökér, 5 sárgarépa, 6 vöröshagyma, 20 szem egész fekete bors, 5 gerezd fokhagyma. Levesbetétnek lúdgége tészta.
A gyöngytyúkokat felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzre feltesszük melegedni. Amíg felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. Ezután szűrővel leszedjük a leves habját, és beletesszük a zöldségeket.
Lassú tűzön készre főzzük. Tálalásnál külön tányérra szedjük a húst és a zöldségeket, a levest pedig kifőzött lúdgége tésztával tálaljuk.

Kapros vadmalacleves gesztenyével
Hozzávalók: (8 főre) 1 kg vadmalac hús, 2 púpos evőkanálnyi sertészsír, 3 fej vöröshagyma, 5 db gomba, 2 nagyobb petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 5 db babérlevél, 2 evőkanál só, 1 csapott evőkanál őrölt fekete bors, 5 evőkanál kapor, 4 gerezd fokhagyma, 15 dkg gesztenye, 3 dl tejszín, 1 evőkanál áfonyalekvár.
A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a malachúst felkockázzuk. Sertészsírt hevítünk a bográcsban, belerakjuk a vöröshagymát és a babérlevelet. Összepirítjuk, és beleborítjuk a húst. Amikor már egy kis kérget kapott, befűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, kaporral, vágott fokhagymával. Összeforgatjuk a tűzön, és felengedjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Félpuhára pároljuk.
Ekkor beleborítjuk a gombát és a zöldségeket, és ezzel együtt teljesen készre főzzük.
A gesztenyét megpirítjuk, megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
A levesből kiveszünk egy lábosba 3-4 merőkanálnyit, beleöntünk 3 dl tejszínt, és az egészet visszaborítjuk a bográcsba. Keverünk még hozzá ízesítésként áfonyalekvárt, összeforraljuk, ha szükséges, ízesítjük még sóval, kaporral. A tetejére vágott gesztenyét teszünk, ez lesz a leves betétje.

Pácolt szarvasgerinc mézes birsalmával és burgonyalepénnyel
Hozzávalók: 1 kg szarvasgerinc, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 10 babérlevél, 20 szem egész fekete bors, 1 liter étolaj. A lepényhez 50 dkg burgonya, só, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, 2 tojás, 20 dkg liszt. A sütéshez kevés étolaj. A mézes birsalmához: 2 db birsalma, 1 evőkanál méz.
A sütés előtt két-három nappal a szarvasgerincet bepácoljuk. Ehhez a sárgarépát, petrezselymet durvára összevágjuk. A húst lehártyázzuk, majd másfél cm vastag érmékre vágjuk. Edény aljába borítjuk a zöldségeket, megszórjuk babérlevéllel, egész fekete borssal, felöntjük étolajjal, és belenyomkodjuk a szarvashús szeleteket. Hűtőszekrénybe tesszük, ott pácoljuk két-három napig.
A lepényhez a burgonyát puhára főzzük, majd megtörjük. Sóval, őrölt borssal, fokhagymával fűszerezzük, összekeverjük a tojásokkal, és a liszttel. Hideg helyen negyven percig pihentetjük.
Közben a pácolt hússzeleteket sütőlapon mindkét oldalukon hirtelen átsütjük.
A burgonyamasszából vizes kézzel lapos korongokat formázunk, és kevés olajon mindkét oldalukon aranysárgára sütjük.
A birsalmát negyedekre vágjuk, magházukat eltávolítjuk, meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük. A rostlapon mézet hevítünk, fakanállal beleforgatjuk a gyümölcsöt, és gyenge tűzön átsütjük. 5-8 perc alatt átpuhul az alma, amelyet a szarvasgerinccel és a burgonyalepénnyel együtt tálalunk.

Rókagombás vegyes pörkölt bográcsban
Hozzávalók: (12 főre) 1 kg sertéstarja, 1 kg borjúcomb, 1 kg marhacomb, 5 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál só, 1 csapott kanál őrölt fekete bors, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 20 dkg szárított (1 kg friss) rókagomba.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A bográcsban felolvasztjuk a zsírt, és gyors tűzön lepirítjuk benne a hagymát. Közben a paprikákat kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. A húsokat nagyobb kockákra szeleteljük.
A megsült hagymán megpároljuk a paprikát-paradicsomot, és ráborítjuk a marhahúst. Lepirítjuk, majd felöntjük fél liter vízzel. Fűszerezzük sóval, fekete borssal, fokhagymával, és ilyenkor dobhatunk bele egy csípős zöldpaprikát is. 50 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borjúhúst, és együtt főzzük további 30 percig. Ekkor kerül bele a sertéshús, és az őrölt paprika. Amikor az összes hozzávaló puhára főtt, 20 dkg előre beáztatott (vagy friss) rókagombát keverünk a pörköltbe. 10-15 perc múlva tálalhatjuk az ételt.

Savanyú belsőség ragu galuskával
Hozzávalók: 50 dkg pulykazúza, 50 dkg sertésmáj, 50 dkg csirkemáj, 2 evőkanál sertészsír, 6 fej vöröshagyma, 2 evőkanál só, 5 babérlevél, 1 kanál őrölt fekete bors, 1 púpos evőkanál majoránna, 1 evőkanál zúzott fokhagyma, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 evőkanál tárkony, 4 cl tárkonyecet. A galuskához: 3 tojás, 1 teáskanál só, 10 evőkanál liszt. A tálaláshoz tejföl.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk. A bográcsban felolvasztjuk a zsírt, rászórjuk a hagymát, és megpirítjuk. A húsokat nagyobb darabokra felvágjuk. Elsőként a zúzát tesszük a sült hagymára. Kicsit sütjük, majd fűszerezzük sóval, babérlevéllel, borssal, majoránnával, fokhagymával. Pár percig kevergetjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a zúza megpuhult, őrölt paprikával fűszerezzük, és hozzáadjuk a kétféle májat. Pár perc alatt összefőzzük.
Közben galuskát készítünk. A tojást, sót másfél dl vízzel elkeverjük, és liszttel a megszokottnál kicsit hígabb masszát készítünk belőle.
A ragut tárkonnyal és tárkonyecettel savanyítjuk, felforraljuk, majd deszkáról nagyobb galuskákat szaggatunk bele. Közben a kanalat mindig megmártjuk a zsíros szaftban. Amikor a galuska megfő, tálalhatjuk az ételt. Aki szereti, tejfölt is tehet a tetejére.

Tejes pite
Hozzávalók: 8 tojás, 40 dkg kristálycukor, 1 teáskanál só, 2 liter tej, 80 dkg liszt, 10 dkg vaj, baracklekvár.
Az egész tojásokat tálba ütjük, felverjük, habosra keverjük benne a kristálycukrot. Sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, és a híg masszát vastagon kivajazott, nagyméretű sütő tepsibe öntjük. 50 perc alatt megsül. Nagyobb kockára vágva, barackízzel kínáljuk. A fenti mennyiség nagy adag, átlagos méretű tepsihez elég a hozzávalók felével számolni.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: egészet ellepje, gesztenyét megpirítjuk, levesből kiveszünk, egészet visszaborítjuk, tetejére vágott, leves betétje,

7 farsangi édesség
kézzel kinyomkodott zselatinlapokat. A maradék pezsgőt kézi mixerrel a porcukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a feloldott zselatint és rövid ideig továbbmixeljük, amíg könnyű habbá verődik. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját és a tejszínt is. A babapiskóták előkészítéséhez a pezsgőt a porcukorral elkeverjük és kissé felmelegítjük. Ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni. Fóliával kibélelt tál aljába egy kis pezsgőkrémet teszünk, erre jön a pezsgőbe ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A császárné levese
spárga, 10 dkg levestészta, só, szemes bors Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús majdnem ...
bubszi bubszi
A császárné tyúk levese
szemes bors Elkészítés: Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús majdnem ...
1vargaildyko 1vargaildyko
A császárné tyúk levese
levestészta, só, szemes bors Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús ...
ujjozsef ujjozsef
A sárgarépa
Gyerekként imádtam a sárgarépát rágcsálni, mind nyersen, mint főve. Ma már nem vagyok akkora rajongója. Pedig számos jótékony hatása van. Már a görögök és a rómaiak is termesztették fogyasztás céljából. Az első írásos emlékeket a zöldségről Al Avam nevű arab tudós jegyzett le a XII. században. Közép-Ázsiából az Ibériai szigeten át jutott be Európába, ahol folyamatos nemesítés mellett már a XVII. században jelent meg a narancssárga színben. Azóta meghódította a világot, és mindennapos ...
kisa622 kisa622
Adventi, karácsonyi receptek
úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk, sütés után azonnal a koszorúra rákenjük. Csokoládés koszorúk 14 deka finomra őrölt héjas mandulát, 14 deka porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 4 szelet csokoládét 2 tojásfehérje keményre vert habját elkeverünk. Formázózsákból koszorúkat nyomunk ostyára vagy lisztezett vajas sütőbádogra, lassú tűznél szárítjuk. Fűszeres mézeskalács 10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 ...
yaskane yaskane
Almás receptek
tészta: 35 dkg liszt, 3 tojás, tej, cukor, só. Palacsinta tészta elkészítése: A lisztet elkeverjük a tojássárgákkal és annyi, egy kissé megcukrozott tejjel, hogy jó híg tésztánk legyen. Végül még belekeverjük a tojások felvert habját és egy kevés sót. Palacsintasütőben egyenként megsütjük. Almaleves: 50 dkg alma, vanília, citrom, cukor, 2 tojás, Az almaleves készítése: A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 ...
bkisseva bkisseva
Arab etelek
kávétorta 25 deka cukrot hat tojás sárgájával és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral habosra keverünk, azután egy szelet reszelt csokoládét, 20 szem egész finomra tört pörkölt kávét, 1/2 csomag sütőport, egy kanál lisztet és legvégül a hat tojás fehérjének kemény habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tortaformában közepes tűznél sütjük, és kihűlés után két rétegre éles késsel átvágjuk. Töltelékek és átvonó: 15 deka porcukrot 8 tojás sárgájával, 1 egész tojással, 1/2 ...
margareta51 margareta51
Süti ajánló
Gyümölcsös őzgerinc yvett789
Forró italok nemcsak télre kloppenburg
Sajtos-snidlinges kenyér veronika74
Coca-cola szelet bkisseva
Almás krémes piskóta 2. bubszi
Nagyon finom ezt mindenkinek ki kell próbálni! Nagyon imádom nagyiful
Karácsonyi csillagocskák bubszi
Boldog napod legyen eva0817
Zöldségkenyér bkisseva
Karácsonyi süti. tereza54
Szárnyas receptek
Kínai pirított tészta horvathnemagdi
Gesztenyés csirke bulgurral noble
Csirkés cézár saláta sarkadykati
Zöldbabos csirkepaprikás tésztával. horvathnemagdi
Csirkenyárs fóliában bubszi
Sajtos-csirkés csusza bulac57
A medvehagymáról minden, amit tudni kell baratha
Csirke fokhagymás-citromos vaj bubszi
Hagymás-sajtos csirke moncsika77
Csirkebecsinált betti055
Marhából készült ételek
Húsos saláta tampicói módra bubszi
Igazi babgulyás rochlitzne
Apám - féle marhahúsos szalámi bubszi
Vörösboros marhapörkölt horvathnemagdi
Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval recept jamborlulu
Vörösboros marhalábszár pörköl maroka
Csikós tokány akiram45
NAGYON MAGYAROS BABgulyás bubszi
Gulyásleves bubszi
Gazdag leves rochlitzne
Sertésből készült ételek
Alföldi húsos gombóc bkisseva
Mexikói húsostál bubszi
Hóemberes tormás csülkös saláta recept jamborlulu
Sertéskaraj (Erdészné módra) recept kovacs_zsoka
Erdélyi rakott káposzta recept janoselek
Tátrai batyu csibi52
Jónak tűnik Anikó! sarkadykati
Hargitai sertésborda 2. bubszi
Recept jjanosne
Szűzérmék szilvamártással agimami7
Halból készült ételek
Humoros receptek ppap
Cikória halfilével bubszi
Fajszi halászlé (egyszerű módo bubszi
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Csirkefalatok Orly módra horvathnemagdi
Ropogósra sütött fogasrúdacská bubszi
Süllő roston, egészben sütve bubszi
Lecsós ponty bubszi
Ízőrzők – Hegykő – horvathnemagdi
Tárkonyos hallé szombatos módo bubszi
Vad ételek
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Fácán római tálban lilikonyhaja
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Kukoricás szarvasragu recept jamborlulu
Párolt fürj zöld körettel bubszi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Bácskai fácán rizzsel bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
x nagyuska
B betűs receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Sonkás pizza recept jamborlulu
Vörösboros spagetti bubszi
Sajtos tészta horvathnemagdi
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Májas spagetti horvathnemagdi
Fokhagymás spagettisaláta bubszi
Frutti di Mare spagetti recept jamborlulu
Sült spagettisaláta bulac57
Füstölt tarjával töltött palacsinta recept baggesz20
Olasz spagetti-leves bubszi
Pizza receptek
Mindentudó kalácstészta bubszi
Sajtos mozzarellás pizza egy tucat száraz kenyérből! nanoka72
Paradicsom-diéta a fittségért grimilda
Recept jjanosne
Pizza horvathnemagdi
Egyszerű pizza házilag margoka59
Sütőporos lángos bozsanyinemanyi
Családunk kedvence sarkadykati
Feta, a görög mítosz horvathnemagdi
Lala kifli yaskane
Hamburger receptek
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
x nagyuska
A szója kloppenburg
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger recept jamborlulu
Válassza a szóját! margoka59
Hawaii burger veronika74
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU