Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők –Bugyi–
Ízőrzők -Bugyi- receptek

Gyöngytyúkleves bográcsban
Hozzávalók: (12 főre) 2 megtisztított gyöngytyúk, 3 evőkanál só, 1 kelkáposzta, 5 fej gomba, 2 paprika, 2 paradicsom, 4 csokor petrezselyem zöldje, 4 szál petrezselyem gyökér, 5 sárgarépa, 6 vöröshagyma, 20 szem egész fekete bors, 5 gerezd fokhagyma. Levesbetétnek lúdgége tészta.
A gyöngytyúkokat felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzre feltesszük melegedni. Amíg felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. Ezután szűrővel leszedjük a leves habját, és beletesszük a zöldségeket.
Lassú tűzön készre főzzük. Tálalásnál külön tányérra szedjük a húst és a zöldségeket, a levest pedig kifőzött lúdgége tésztával tálaljuk.

Kapros vadmalacleves gesztenyével
Hozzávalók: (8 főre) 1 kg vadmalac hús, 2 púpos evőkanálnyi sertészsír, 3 fej vöröshagyma, 5 db gomba, 2 nagyobb petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 5 db babérlevél, 2 evőkanál só, 1 csapott evőkanál őrölt fekete bors, 5 evőkanál kapor, 4 gerezd fokhagyma, 15 dkg gesztenye, 3 dl tejszín, 1 evőkanál áfonyalekvár.
A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a malachúst felkockázzuk. Sertészsírt hevítünk a bográcsban, belerakjuk a vöröshagymát és a babérlevelet. Összepirítjuk, és beleborítjuk a húst. Amikor már egy kis kérget kapott, befűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, kaporral, vágott fokhagymával. Összeforgatjuk a tűzön, és felengedjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Félpuhára pároljuk.
Ekkor beleborítjuk a gombát és a zöldségeket, és ezzel együtt teljesen készre főzzük.
A gesztenyét megpirítjuk, megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
A levesből kiveszünk egy lábosba 3-4 merőkanálnyit, beleöntünk 3 dl tejszínt, és az egészet visszaborítjuk a bográcsba. Keverünk még hozzá ízesítésként áfonyalekvárt, összeforraljuk, ha szükséges, ízesítjük még sóval, kaporral. A tetejére vágott gesztenyét teszünk, ez lesz a leves betétje.

Pácolt szarvasgerinc mézes birsalmával és burgonyalepénnyel
Hozzávalók: 1 kg szarvasgerinc, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 10 babérlevél, 20 szem egész fekete bors, 1 liter étolaj. A lepényhez 50 dkg burgonya, só, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, 2 tojás, 20 dkg liszt. A sütéshez kevés étolaj. A mézes birsalmához: 2 db birsalma, 1 evőkanál méz.
A sütés előtt két-három nappal a szarvasgerincet bepácoljuk. Ehhez a sárgarépát, petrezselymet durvára összevágjuk. A húst lehártyázzuk, majd másfél cm vastag érmékre vágjuk. Edény aljába borítjuk a zöldségeket, megszórjuk babérlevéllel, egész fekete borssal, felöntjük étolajjal, és belenyomkodjuk a szarvashús szeleteket. Hűtőszekrénybe tesszük, ott pácoljuk két-három napig.
A lepényhez a burgonyát puhára főzzük, majd megtörjük. Sóval, őrölt borssal, fokhagymával fűszerezzük, összekeverjük a tojásokkal, és a liszttel. Hideg helyen negyven percig pihentetjük.
Közben a pácolt hússzeleteket sütőlapon mindkét oldalukon hirtelen átsütjük.
A burgonyamasszából vizes kézzel lapos korongokat formázunk, és kevés olajon mindkét oldalukon aranysárgára sütjük.
A birsalmát negyedekre vágjuk, magházukat eltávolítjuk, meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük. A rostlapon mézet hevítünk, fakanállal beleforgatjuk a gyümölcsöt, és gyenge tűzön átsütjük. 5-8 perc alatt átpuhul az alma, amelyet a szarvasgerinccel és a burgonyalepénnyel együtt tálalunk.

Rókagombás vegyes pörkölt bográcsban
Hozzávalók: (12 főre) 1 kg sertéstarja, 1 kg borjúcomb, 1 kg marhacomb, 5 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál só, 1 csapott kanál őrölt fekete bors, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 20 dkg szárított (1 kg friss) rókagomba.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A bográcsban felolvasztjuk a zsírt, és gyors tűzön lepirítjuk benne a hagymát. Közben a paprikákat kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. A húsokat nagyobb kockákra szeleteljük.
A megsült hagymán megpároljuk a paprikát-paradicsomot, és ráborítjuk a marhahúst. Lepirítjuk, majd felöntjük fél liter vízzel. Fűszerezzük sóval, fekete borssal, fokhagymával, és ilyenkor dobhatunk bele egy csípős zöldpaprikát is. 50 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borjúhúst, és együtt főzzük további 30 percig. Ekkor kerül bele a sertéshús, és az őrölt paprika. Amikor az összes hozzávaló puhára főtt, 20 dkg előre beáztatott (vagy friss) rókagombát keverünk a pörköltbe. 10-15 perc múlva tálalhatjuk az ételt.

Savanyú belsőség ragu galuskával
Hozzávalók: 50 dkg pulykazúza, 50 dkg sertésmáj, 50 dkg csirkemáj, 2 evőkanál sertészsír, 6 fej vöröshagyma, 2 evőkanál só, 5 babérlevél, 1 kanál őrölt fekete bors, 1 púpos evőkanál majoránna, 1 evőkanál zúzott fokhagyma, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 evőkanál tárkony, 4 cl tárkonyecet. A galuskához: 3 tojás, 1 teáskanál só, 10 evőkanál liszt. A tálaláshoz tejföl.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk. A bográcsban felolvasztjuk a zsírt, rászórjuk a hagymát, és megpirítjuk. A húsokat nagyobb darabokra felvágjuk. Elsőként a zúzát tesszük a sült hagymára. Kicsit sütjük, majd fűszerezzük sóval, babérlevéllel, borssal, majoránnával, fokhagymával. Pár percig kevergetjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a zúza megpuhult, őrölt paprikával fűszerezzük, és hozzáadjuk a kétféle májat. Pár perc alatt összefőzzük.
Közben galuskát készítünk. A tojást, sót másfél dl vízzel elkeverjük, és liszttel a megszokottnál kicsit hígabb masszát készítünk belőle.
A ragut tárkonnyal és tárkonyecettel savanyítjuk, felforraljuk, majd deszkáról nagyobb galuskákat szaggatunk bele. Közben a kanalat mindig megmártjuk a zsíros szaftban. Amikor a galuska megfő, tálalhatjuk az ételt. Aki szereti, tejfölt is tehet a tetejére.

Tejes pite
Hozzávalók: 8 tojás, 40 dkg kristálycukor, 1 teáskanál só, 2 liter tej, 80 dkg liszt, 10 dkg vaj, baracklekvár.
Az egész tojásokat tálba ütjük, felverjük, habosra keverjük benne a kristálycukrot. Sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, és a híg masszát vastagon kivajazott, nagyméretű sütő tepsibe öntjük. 50 perc alatt megsül. Nagyobb kockára vágva, barackízzel kínáljuk. A fenti mennyiség nagy adag, átlagos méretű tepsihez elég a hozzávalók felével számolni.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: egészet ellepje, gesztenyét megpirítjuk, levesből kiveszünk, egészet visszaborítjuk, tetejére vágott, leves betétje,

7 farsangi édesség
kézzel kinyomkodott zselatinlapokat. A maradék pezsgőt kézi mixerrel a porcukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a feloldott zselatint és rövid ideig továbbmixeljük, amíg könnyű habbá verődik. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját és a tejszínt is. A babapiskóták előkészítéséhez a pezsgőt a porcukorral elkeverjük és kissé felmelegítjük. Ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni. Fóliával kibélelt tál aljába egy kis pezsgőkrémet teszünk, erre jön a pezsgőbe ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A császárné levese
spárga, 10 dkg levestészta, só, szemes bors Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús majdnem ...
bubszi bubszi
A császárné tyúk levese
levestészta, só, szemes bors Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús ...
ujjozsef ujjozsef
A császárné tyúk levese
szemes bors Elkészítés: Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús majdnem ...
1vargaildyko 1vargaildyko
A sárgarépa
Gyerekként imádtam a sárgarépát rágcsálni, mind nyersen, mint főve. Ma már nem vagyok akkora rajongója. Pedig számos jótékony hatása van. Már a görögök és a rómaiak is termesztették fogyasztás céljából. Az első írásos emlékeket a zöldségről Al Avam nevű arab tudós jegyzett le a XII. században. Közép-Ázsiából az Ibériai szigeten át jutott be Európába, ahol folyamatos nemesítés mellett már a XVII. században jelent meg a narancssárga színben. Azóta meghódította a világot, és mindennapos ...
kisa622 kisa622
Adventi, karácsonyi receptek
úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk, sütés után azonnal a koszorúra rákenjük. Csokoládés koszorúk 14 deka finomra őrölt héjas mandulát, 14 deka porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 4 szelet csokoládét 2 tojásfehérje keményre vert habját elkeverünk. Formázózsákból koszorúkat nyomunk ostyára vagy lisztezett vajas sütőbádogra, lassú tűznél szárítjuk. Fűszeres mézeskalács 10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 ...
yaskane yaskane
Almás receptek
tészta: 35 dkg liszt, 3 tojás, tej, cukor, só. Palacsinta tészta elkészítése: A lisztet elkeverjük a tojássárgákkal és annyi, egy kissé megcukrozott tejjel, hogy jó híg tésztánk legyen. Végül még belekeverjük a tojások felvert habját és egy kevés sót. Palacsintasütőben egyenként megsütjük. Almaleves: 50 dkg alma, vanília, citrom, cukor, 2 tojás, Az almaleves készítése: A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 ...
bkisseva bkisseva
Arab etelek
kávétorta 25 deka cukrot hat tojás sárgájával és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral habosra keverünk, azután egy szelet reszelt csokoládét, 20 szem egész finomra tört pörkölt kávét, 1/2 csomag sütőport, egy kanál lisztet és legvégül a hat tojás fehérjének kemény habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tortaformában közepes tűznél sütjük, és kihűlés után két rétegre éles késsel átvágjuk. Töltelékek és átvonó: 15 deka porcukrot 8 tojás sárgájával, 1 egész tojással, 1/2 ...
margareta51 margareta51
Süti ajánló
Gesztenyés krémes klarika47
Kókuszos-grízes szelet yaskane
Joghurtos málnatorta zsokanita
Kakaós csigák recept gonda_katalin
Csokis-citromos keksz rochlitzne
BRAZILtorta bubszi
Tiramisu szőlővel bubszi
Kókuszfagylalt 1vargaildyko
Hókifli (vaníliás kifli) gabfe
Húsvéti gyerekszelet telegdi50
Szárnyas receptek
H betűs receptek horvathnemagdi
LEGÉNYfogó TYÚKLEVES bubszi
Lecsós csirke sajtos tejföllel veronika74
Csülök receptek vg999
Sajtos csirkemell klarika47
Gombás máj tócsniban klerierzsi
Sajtos csirkemell 2. bubszi
Uborkás-pulykás penne recept boszorlany
Őszi saláta a la Tóbi bulac57
Sült pulykacomb marsalával bubszi
Marhából készült ételek
Csevap bubszi
Egzotikus pulykarolad margareta51
Calico leves ujjozsef
csángó gulyás ibolya58
Az Adarki marha receptje: ujjozsef
Palóc leves bulac57
Marhatekercs narancsmártásban recept jamborlulu
Muszaka szerintem recept baggesz20
Gyere el a grillpartimra horvathnemagdi
Csirke dióval (albán) klara50
Sertésből készült ételek
Lecsós sertéspörkölt recept kovacs_zsoka
Gulyásleves füstölthúsból tundihugi
Vörösboros szűzpecsenye suzymama
Rakott kelkáposzta horvathnemagdi
Körmendi töltött stefánia bubszi
Balkáni sült kolbász. bubszi
Csülkös bableves bulac57
Zöldborsós-tökmagos tarhonyás hús yaskane
Gombás fasirozott rochlitzne
bigos ! ibolya58
Halból készült ételek
Sajtos pontyszelet vajban sütve jozsef_olah_9843
Halpaprikás bográcsban bubszi
Bundázott harcsa sarkadykati
Zsenge zöldségragu, avagy horvathnemagdi
Halászlé 3. bubszi
Citromos-mákos krumpli hallal migova
Tejszínes halszelet recept baggesz20
Rostonsült ponty. csibi52
Cukkínis süllő bubszi
Tejszínes-boros csuka bubszi
Vad ételek
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Fácnleves vinlaci
Baszk fácán veronika74
Kisalföldi fácánleves bubszi
Fácánleves reifregina
Tepsis szarvasragu bulac57
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Rakott húsételek spanyolsky
Spagetti ajánló
Receptek jjanosne
Csípős spagetti bulac57
Olasz spagettisaláta klementinagidro
Modenai spagetti horvathnemagdi
Paradicsomos spagettisaláta recept gonda_katalin
Tepsis spagetti zsuzsipolgar
Utazás a tokány körül... gaby13
Paradicsomos-Tofus Spagetti... 1vargaildyko
Spagetti diomartasal margareta51
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza receptek
VEGA pizza recept boszorlany
Pizzatészta alaprecept bubszi
Egészséges durumbúza inrid77
Töltött pizza horvathnemagdi
Pizza pogácsa recept tnemarika
Az igazi pizza alaptészta grimilda
Sütemények akiram45
Töki pompos Recept ildikocsorbane2
Gyors ebédek... biharijudit
Töltött pizza tundihugi
Hamburger receptek
Óriás hamburger angyalka___
Hawaii burger veronika74
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle recept toth_beata
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU