Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők –Bugyi–
Ízőrzők -Bugyi- receptek

Gyöngytyúkleves bográcsban
Hozzávalók: (12 főre) 2 megtisztított gyöngytyúk, 3 evőkanál só, 1 kelkáposzta, 5 fej gomba, 2 paprika, 2 paradicsom, 4 csokor petrezselyem zöldje, 4 szál petrezselyem gyökér, 5 sárgarépa, 6 vöröshagyma, 20 szem egész fekete bors, 5 gerezd fokhagyma. Levesbetétnek lúdgége tészta.
A gyöngytyúkokat felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzre feltesszük melegedni. Amíg felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. Ezután szűrővel leszedjük a leves habját, és beletesszük a zöldségeket.
Lassú tűzön készre főzzük. Tálalásnál külön tányérra szedjük a húst és a zöldségeket, a levest pedig kifőzött lúdgége tésztával tálaljuk.

Kapros vadmalacleves gesztenyével
Hozzávalók: (8 főre) 1 kg vadmalac hús, 2 púpos evőkanálnyi sertészsír, 3 fej vöröshagyma, 5 db gomba, 2 nagyobb petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 5 db babérlevél, 2 evőkanál só, 1 csapott evőkanál őrölt fekete bors, 5 evőkanál kapor, 4 gerezd fokhagyma, 15 dkg gesztenye, 3 dl tejszín, 1 evőkanál áfonyalekvár.
A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a malachúst felkockázzuk. Sertészsírt hevítünk a bográcsban, belerakjuk a vöröshagymát és a babérlevelet. Összepirítjuk, és beleborítjuk a húst. Amikor már egy kis kérget kapott, befűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, kaporral, vágott fokhagymával. Összeforgatjuk a tűzön, és felengedjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Félpuhára pároljuk.
Ekkor beleborítjuk a gombát és a zöldségeket, és ezzel együtt teljesen készre főzzük.
A gesztenyét megpirítjuk, megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
A levesből kiveszünk egy lábosba 3-4 merőkanálnyit, beleöntünk 3 dl tejszínt, és az egészet visszaborítjuk a bográcsba. Keverünk még hozzá ízesítésként áfonyalekvárt, összeforraljuk, ha szükséges, ízesítjük még sóval, kaporral. A tetejére vágott gesztenyét teszünk, ez lesz a leves betétje.

Pácolt szarvasgerinc mézes birsalmával és burgonyalepénnyel
Hozzávalók: 1 kg szarvasgerinc, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 10 babérlevél, 20 szem egész fekete bors, 1 liter étolaj. A lepényhez 50 dkg burgonya, só, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, 2 tojás, 20 dkg liszt. A sütéshez kevés étolaj. A mézes birsalmához: 2 db birsalma, 1 evőkanál méz.
A sütés előtt két-három nappal a szarvasgerincet bepácoljuk. Ehhez a sárgarépát, petrezselymet durvára összevágjuk. A húst lehártyázzuk, majd másfél cm vastag érmékre vágjuk. Edény aljába borítjuk a zöldségeket, megszórjuk babérlevéllel, egész fekete borssal, felöntjük étolajjal, és belenyomkodjuk a szarvashús szeleteket. Hűtőszekrénybe tesszük, ott pácoljuk két-három napig.
A lepényhez a burgonyát puhára főzzük, majd megtörjük. Sóval, őrölt borssal, fokhagymával fűszerezzük, összekeverjük a tojásokkal, és a liszttel. Hideg helyen negyven percig pihentetjük.
Közben a pácolt hússzeleteket sütőlapon mindkét oldalukon hirtelen átsütjük.
A burgonyamasszából vizes kézzel lapos korongokat formázunk, és kevés olajon mindkét oldalukon aranysárgára sütjük.
A birsalmát negyedekre vágjuk, magházukat eltávolítjuk, meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük. A rostlapon mézet hevítünk, fakanállal beleforgatjuk a gyümölcsöt, és gyenge tűzön átsütjük. 5-8 perc alatt átpuhul az alma, amelyet a szarvasgerinccel és a burgonyalepénnyel együtt tálalunk.

Rókagombás vegyes pörkölt bográcsban
Hozzávalók: (12 főre) 1 kg sertéstarja, 1 kg borjúcomb, 1 kg marhacomb, 5 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál só, 1 csapott kanál őrölt fekete bors, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 20 dkg szárított (1 kg friss) rókagomba.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A bográcsban felolvasztjuk a zsírt, és gyors tűzön lepirítjuk benne a hagymát. Közben a paprikákat kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. A húsokat nagyobb kockákra szeleteljük.
A megsült hagymán megpároljuk a paprikát-paradicsomot, és ráborítjuk a marhahúst. Lepirítjuk, majd felöntjük fél liter vízzel. Fűszerezzük sóval, fekete borssal, fokhagymával, és ilyenkor dobhatunk bele egy csípős zöldpaprikát is. 50 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borjúhúst, és együtt főzzük további 30 percig. Ekkor kerül bele a sertéshús, és az őrölt paprika. Amikor az összes hozzávaló puhára főtt, 20 dkg előre beáztatott (vagy friss) rókagombát keverünk a pörköltbe. 10-15 perc múlva tálalhatjuk az ételt.

Savanyú belsőség ragu galuskával
Hozzávalók: 50 dkg pulykazúza, 50 dkg sertésmáj, 50 dkg csirkemáj, 2 evőkanál sertészsír, 6 fej vöröshagyma, 2 evőkanál só, 5 babérlevél, 1 kanál őrölt fekete bors, 1 púpos evőkanál majoránna, 1 evőkanál zúzott fokhagyma, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 evőkanál tárkony, 4 cl tárkonyecet. A galuskához: 3 tojás, 1 teáskanál só, 10 evőkanál liszt. A tálaláshoz tejföl.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk. A bográcsban felolvasztjuk a zsírt, rászórjuk a hagymát, és megpirítjuk. A húsokat nagyobb darabokra felvágjuk. Elsőként a zúzát tesszük a sült hagymára. Kicsit sütjük, majd fűszerezzük sóval, babérlevéllel, borssal, majoránnával, fokhagymával. Pár percig kevergetjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a zúza megpuhult, őrölt paprikával fűszerezzük, és hozzáadjuk a kétféle májat. Pár perc alatt összefőzzük.
Közben galuskát készítünk. A tojást, sót másfél dl vízzel elkeverjük, és liszttel a megszokottnál kicsit hígabb masszát készítünk belőle.
A ragut tárkonnyal és tárkonyecettel savanyítjuk, felforraljuk, majd deszkáról nagyobb galuskákat szaggatunk bele. Közben a kanalat mindig megmártjuk a zsíros szaftban. Amikor a galuska megfő, tálalhatjuk az ételt. Aki szereti, tejfölt is tehet a tetejére.

Tejes pite
Hozzávalók: 8 tojás, 40 dkg kristálycukor, 1 teáskanál só, 2 liter tej, 80 dkg liszt, 10 dkg vaj, baracklekvár.
Az egész tojásokat tálba ütjük, felverjük, habosra keverjük benne a kristálycukrot. Sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, és a híg masszát vastagon kivajazott, nagyméretű sütő tepsibe öntjük. 50 perc alatt megsül. Nagyobb kockára vágva, barackízzel kínáljuk. A fenti mennyiség nagy adag, átlagos méretű tepsihez elég a hozzávalók felével számolni.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: egészet ellepje, gesztenyét megpirítjuk, levesből kiveszünk, egészet visszaborítjuk, tetejére vágott, leves betétje,

7 farsangi édesség
kézzel kinyomkodott zselatinlapokat. A maradék pezsgőt kézi mixerrel a porcukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a feloldott zselatint és rövid ideig továbbmixeljük, amíg könnyű habbá verődik. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját és a tejszínt is. A babapiskóták előkészítéséhez a pezsgőt a porcukorral elkeverjük és kissé felmelegítjük. Ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni. Fóliával kibélelt tál aljába egy kis pezsgőkrémet teszünk, erre jön a pezsgőbe ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A császárné levese
spárga, 10 dkg levestészta, só, szemes bors Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús majdnem ...
bubszi bubszi
A császárné tyúk levese
szemes bors Elkészítés: Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús majdnem ...
1vargaildyko 1vargaildyko
A császárné tyúk levese
levestészta, só, szemes bors Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig főzzük, amíg a hús ...
ujjozsef ujjozsef
A sárgarépa
Gyerekként imádtam a sárgarépát rágcsálni, mind nyersen, mint főve. Ma már nem vagyok akkora rajongója. Pedig számos jótékony hatása van. Már a görögök és a rómaiak is termesztették fogyasztás céljából. Az első írásos emlékeket a zöldségről Al Avam nevű arab tudós jegyzett le a XII. században. Közép-Ázsiából az Ibériai szigeten át jutott be Európába, ahol folyamatos nemesítés mellett már a XVII. században jelent meg a narancssárga színben. Azóta meghódította a világot, és mindennapos ...
kisa622 kisa622
Adventi, karácsonyi receptek
úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk, sütés után azonnal a koszorúra rákenjük. Csokoládés koszorúk 14 deka finomra őrölt héjas mandulát, 14 deka porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 4 szelet csokoládét 2 tojásfehérje keményre vert habját elkeverünk. Formázózsákból koszorúkat nyomunk ostyára vagy lisztezett vajas sütőbádogra, lassú tűznél szárítjuk. Fűszeres mézeskalács 10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 ...
yaskane yaskane
Almás receptek
tészta: 35 dkg liszt, 3 tojás, tej, cukor, só. Palacsinta tészta elkészítése: A lisztet elkeverjük a tojássárgákkal és annyi, egy kissé megcukrozott tejjel, hogy jó híg tésztánk legyen. Végül még belekeverjük a tojások felvert habját és egy kevés sót. Palacsintasütőben egyenként megsütjük. Almaleves: 50 dkg alma, vanília, citrom, cukor, 2 tojás, Az almaleves készítése: A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 ...
bkisseva bkisseva
Arab etelek
kávétorta 25 deka cukrot hat tojás sárgájával és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral habosra keverünk, azután egy szelet reszelt csokoládét, 20 szem egész finomra tört pörkölt kávét, 1/2 csomag sütőport, egy kanál lisztet és legvégül a hat tojás fehérjének kemény habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tortaformában közepes tűznél sütjük, és kihűlés után két rétegre éles késsel átvágjuk. Töltelékek és átvonó: 15 deka porcukrot 8 tojás sárgájával, 1 egész tojással, 1/2 ...
margareta51 margareta51
Süti ajánló
Szilvalekváros kevert süti bkisseva
Szirupos-mákos kalács 1vargaildyko
Málnás-zselés fehér-bonbon... szelidszeder
Marianna torta bubszi
Édesanya túrónudlija, hihetetlenül finom! taltos1
Fánk tepsiben sütve bkisseva
Kindli, flódni bubszi
márványos túrós pite ! ibolya58
Hamis tiramisu magdus60
Finom Diós Szelet 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Finom falatok piroska0101
Csirkemájas karfioltorta horvathnemagdi
Gesztenyekrém leves yaskane
Csopaki aprópecsenye veronika74
Csirkemell színes zöldségekkel horvathnemagdi
Pressburgi pulykamell csibi52
csirke hagymával ,szilvával ! ibolya58
Csirkemájas, borsós rizottó recept toth_beata
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival recept magdus60
Illatos csirkeragu bubszi
Marhából készült ételek
Receptek horvathnemagdi
szerb csevapcsicsi! ibolya58
Csirke dióval (albán) klara50
Marhasült camembert sajttal, áfonyaszósszal, házi hasábburgo toth_beata
Erdélyi leves bubszi
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Debreceni tokány 1. bubszi
Cukorbetegeknek horvathnemagdi
Buzsáki gulyás 1vargaildyko
Csángó gulyás 2. bubszi
Sertésből készült ételek
Spenóttal-fetával töltött szűzérmék, gabfe
Pikáns sonkagombócleves horvathnemagdi
búbos karaj faciendum
Olajbogyóval töltött gombóckák rochlitzne
Gombás Ragus Szűzérme 1vargaildyko
Zúzával töltött káposzta kakas csülökkel horvathnemagdi
Kukoricás fasírt – suzymama
Lucskos káposzta horvathnemagdi
Töltött padlizsán bubszi
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Halból készült ételek
Pácolt lazac tormahabbal rochlitzne
Sült hal lencsés, pórés ágyon recept gonda_katalin
zöldséges rakott lazac ibolya58
Ponty ázsiai módra skorpiolilike
Dorozsmai molnárponty jozsef_olah_9843
Pontykocsonya peterimajoridozsahe
Tejfölös ponty bubszi
Penne tejszínes, füstölt lazac veronika74
Halászlé /bográcsban/ tundihugi
Diós rántott ponty bubszi
Vad ételek
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Fácánleves berántva II. bubszi
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Spagetti ajánló
Füstölt tarjával töltött palacsinta recept baggesz20
Húsos rakott karfiol recept baggesz20
Milánói Spagetti 1vargaildyko
Tepsis spagetti zsuzsipolgar
Paradicsomos gomba spagettivel horvathnemagdi
Diós-csípős spagetti horvathnemagdi
Finn receptek kloppenburg
Carbonara spagetti veronika74
Mustáros spagettikeverék bubszi
Pizza receptek
Különleges pizza feltétek bubszi
Pizzás tekercs mkatus
Pizza csirkével, baconnel recept gonda_katalin
Lala kifli bordat
Zöldségkeverék sóban eltéve 4. bubszi
Pasta Marinara bulac57
Pizza zsokanita
Pizzás csiga bubszi
Pizza Carbonara horvathnemagdi
Pizzás csiga bazsalikommal recept boszorlany
Hamburger receptek
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Sajtburgerleves recept roanna
Házi hamburger recept gonda_katalin
Sajtos hamburger bubszi
Óriás hamburger angyalka___
Csirkeburger recept jamborlulu
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Házi hamburger recept baggesz20
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU