Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Brassói lucskos káposzta
Hozzávalók: 1 kiló fejes-káposzta, fél kiló sertésdagadó, 8 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, néhány szem köménymag, kis csomó friss kapor, só.
A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni a sertésdagadóval, a köménymaggal és aprított kaporral.
A szalonnát 4 szeletre vágjuk, bevagdaljuk, megsütjük, és zsírját ráöntjük a káposztára.
Ha a sertésdagadó megpuhult, kiszedjük a káposztából. A káposztát liszttel elhabart tejföllel besűrítjük, és néhány percig forraljuk.
A felszeletelt hússal és a sült szalonnával tálaljuk.

Brassói rakott káposzta 1.
Hozzávalók: 70-80 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír (olaj), 1 kg savanyú apró káposzta, 1 dl fűszerezett paradicsomlé (vagy ketchup), 3 dl tejföl, 1 csokor friss kapor (vagy 1 evőkanál szárított kaporlevél), 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), só és törött bors, ízlés szerint.
A húst féltenyérnyi, vékony szeletekre vágom. A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra metélem. A felforrósított zsíron sárgára fonnyasztom, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen, erős lángon átpirítom a hagymás zsiradékon. Ha a káposzta túl savanyú, átmosom és lecsöpögtetem. Az előzőleg legalább fél órára beáztatott cserépedény alját beterítem egy harmadnyi káposztával, és jól megsózom. Meghintem kevés csomborral és törött borssal, ezután vágott kaprot szórok rá. Erre ráborítom a hús felét, majd ezt is megsózom és megborsozom. Paradicsomlevet csorgatok rá. A hagymás pecsenyelé felét rákenem, ezt követően a következő réteg káposzta, a fűszerek, és a hús kerül a cserépedénybe. A tetejére káposztát teszek, végül leöntöm a tejföllel elkevert paradicsomlével. A tálat saját fedelével betakarom, majd hideg sütőbe tolom. Összesen 3 órán keresztül párolom az ételt, a hőfokot folyamatosan emelve, de csak a közepesnél kisebb lángig.

Brassói rakott káposzta 2.
Hozzávalók: 1,5 kg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál zsír, 2 kg savanyú, apró káposzta, 2,5 dl fűszeres paradicsomlé, 4 dl tejföl, 1 nagy csokor kapor (vagy 2 evőkanál szárított kapor), 1 teáskanál csombor, ízlés szerint törött fekete bors, só.
Elkészítés: Lehetőleg cserépedényben vagy tűzálló tálban érdemes elkészíteni ezt az eredeti székely ételt. A húst féltenyérnyi darabokra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk. A felhevített zsíron sárgára fonnyasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen, erős tűzön átsütjük rajta. A káposztát (ha túl savanyú lenne) átmossuk, lecsurgatjuk, és a tál aljára terítünk egy réteget. Jól megsózzuk, meghintjük csomborral és a finomra vágott kaporral meg törött borssal. Erre néhány hússzeletet borítunk, ezt is sózzuk és borsozzuk, majd paradicsomlevet csorgatunk rá. Ezt sült hagyma követi, a következő réteg a káposzta, a fűszerek, a hús A tetejére káposztának kell kerülnie. Tejfölös paradicsomlével nyakon öntve, lefedve sütjük forró sütőben 2 óra hosszat. (Ha cserépedényben készítjük, akkor kis lángon sütjük 3 órán keresztül, és hideg sütőben kezdjük a sütést. )

Brassói savanyú-tejes kenyérleves
Hozzávalók: 5 dl savanyú juhtej, 1 k liszt, 1 fej hagyma, 50 dkg fekete kenyér, 5 dkg vaj, só
Elkészítése: 5 dl savanyú juhtejet szitán áttörünk, a liszttel jól elkavarjuk, felöntjük 1-1,5 liter enyhén sós vízzel és egyszer fellobbantjuk.
A vékony szeletekre vágott fekete kenyeret 3-4 ujjnyi vastag rétegben tálba rendezzük. A lobogó levet rátöltjük, és 10 percig lefedve, gőzön állni hagyjuk. A vajban az apróra vágott hagymát világosra pirítjuk, és azon forrón az ételhez adjuk. Azonnal tálaljuk.
Brassói szalonna
Ehhez a szalonnához 100 kg angol sertés bőrös tarja- vagy karajrésze a legjobb. A tarjából vagy karajból a csontot eltávolítjuk, a húst sonkapáclében (a "PÁCLÉ 2" recept szerint) átérleljük, majd nagyon lassan megabáljuk. Kiszikkasztás után édes pirospaprikával meghintjük. Hidegen fogyasztható.

Brassói szász lakodalmi leves
Hozzávalók: 1 öreg kövér tyúk, 1 kg marhahús, 6 murok, 4 petrezselyemgyökér, 2 közepes zeller, 2 fej hagyma, 2 pohár rizs, 2 evők. vagdalt petrezselyemzöldje, 3 tojássárgája, 2 csésze tejföl, só, bors
Ez az étel a szász falusi lakodalmi ebéd fénypontja. Természetesen az alábbi megadott mennyiségek többszöröséből is készülhet.
Elkészítése: A tyúkot és a marhahúst a zöldséggel együtt 5 liter vízben, sóval és borssal ízesítve addig főzzük, amíg jól megpuhul. A levet leszűrjük, beletesszük a rizst, egy fej apróra vágott hagymát, és lassú tűzön tovább főzzük. Amikor puhára főtt, a levest a tűzről levesszük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Hozzáadjuk a vagdalt petrezselyemzöldet. A tyúkot és a marhahúst darabokra vágva visszatesszük a levesbe.

Brassói töltött tojás csőben sütve
Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só.
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. Serpenyőben 4 dkg vajat hevítünk, a póréhagymát beletéve üvegesre pirítjuk, majd átöntjük egy tűzálló tálba, és egyenletesen elterítjük. A főtt tojásfehérjét a túrótöltelékkel megtöltjük, és a párolt hagymakarikákra szépen egymás mellé rakjuk. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, kissé megsózzuk és belekeverjük a reszelt sajtot. A tojásokat ezzel a mártással leöntjük és a forró sütőbe tolva, szép pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 45 perc

Budai saláta
Hozzávalók: 10 dkg apró kockatészta, 2 db kovászos uborka, 2 db savanykás alma, 2 közepes fej lila hagyma, 2 dl majonéz, 1 dl sűrű tejföl, fél dl kovászos-uborka-lé, 1 csokor kapor, 3 gerezd friss fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint kevés porcukor és törött fehér bors.
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe teszem és megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Közben a mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel és az uborkalével, majd sóval, borssal, pici cukorral, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymával ízesítem. A tésztát a mártásba belekeverem. Ezután az almát megmosom, kicsumázom, és egészen apró kockákra vágva hozzáteszem a salátához. A kovászos uborkát ugyancsak apróra összevágom, a megtisztított hagymát finomra metélem, a megmosott kaprot felaprítom, és az összes hozzávalót összekeverem. Befedve legalább fél napra a hűtőszekrénybe rakom. Tálalás előtt ismételten átkeverem, és hidegen kínálom.
Elkészítési ideje: 45 perc.

Budai spagetti
Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 3 evőkanál olaj, 2 dl tej, 1 kis doboz paradicsompüré, 8 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, kevés porcukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, 1 evőkanál só.
A spagettit a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzzük, és forró vízzel leöblítjük. A felforrósított olajjal összekeverjük, és melegen tartjuk. Amíg a tészta fő, elkészítjük a mártást: a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és kevergetve kisütjük a zsírját. A szalonnazsíron néhány percig pirítjuk a paradicsompürét, majd a tejjel felöntjük, és felforraljuk. Ezután
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: húst féltenyérnyi, megtisztított vöröshagymát, felforrósított zsíron, hússzeletek mindkét, hagymás zsiradékon, előzőleg legalább,

B betűs receptek
Brassói töltött tojás csőben sütve Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói csirkezúza Hozzávalók: 5o dkg csirkezúza, 6o dkg főtt burgonya, 0,8 dl olaj, , 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor petrezselyem, törött bors, só. A megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát. Sóval, törött borssal, petrezselyemmel ízesítjük és 1-2 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Borsodi sonkás pecsenye Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, só, törött bors, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 szem borókabogyó, 1 kávéskanál paprikakrém, 20 dkg füstölt főtt tarja, 1 dl tejföl, 4 db jonatánalma, 15 sajt, 1 dl olaj, 1 dl bor. A húst megsózzuk, megborsozzuk, forró olajban hitelen körbesütjük, öntünk rá 1 dl bort, kevés vizet. Dobunk mellé egy kettévágott vöröshagymát néhány cikkely fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára pároljuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói lucskos káposzta Hozzávalók: 1 kiló fejes-káposzta, fél kiló sertésdagadó, 8 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, néhány szem köménymag, kis csomó friss kapor, só. A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni a sertésdagadóval, a köménymaggal és aprított kaporral. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, bevagdaljuk, megsütjük, és zsírját ráöntjük a káposztára. Ha a sertésdagadó megpuhult, kiszedjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók 3-4 személyre: 50 dkg apróhús 5 evőkanál olaj 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma őrölt bors só Elkészítés: A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedő ...
bbbarbara bbbarbara
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók 3-4 személyre: 50 dkg apróhús 5 evőkanál olaj 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma őrölt bors só Elkészítés: A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók: * 40 dkg sertés lapocka * 60 dkg burgonya * 3-4 gerezd fokhagyma * 1 tk majoranna * 1 erőleves kocka * 1 tk pirospaprika * olaj, só, törött bors, Elkészítés 1. A húst kisebb kockára vágom, majd kevés olajon barnára pirítom. sózom, borsozom, hozzáadom az apróra zúzott fokhagymát és rászórom a majorannát. Kevés vízben feloldom a leveskockát, a húsra öntöm és fedő alatt puhára párolom. Közben a kockára ...
klerierzsi klerierzsi
Süti ajánló
Kekszpiramis nnpapszi
mogyorós muffin ! ibolya58
Barackos-mandulás kalács veronika74
puha mézeskalács faciendum
4 hipergyors almatortarecept horvathnemagdi
Csokoládé szuflé bourbon vaníliával reifregina
Mézes krémes zsokanita
Havasi gyopár szelet horvathnemagdi
Kókuszos szelet gereica
Burgonyás rétes 1. bubszi
Szárnyas receptek
Toscana spagetti recept gonda_katalin
Lúgosítsunk, hogy ne savas horvathnemagdi
Juhtúrós rakott csirke veronika74
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Egyben sült csirkemell mézes sárgabarackkal suzymama
Kasmiri Mutanjan (indiai) klara50
Vendégváró husi bulac57
4 tuti recept, ha fáj a fogad! horvathnemagdi
Lúgosítás egyszerű lépésekben klementinagidro
Tavaszthozó csirkeragu horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Ízőrzők – Szólád – horvathnemagdi
T betűs receptek horvathnemagdi
Főételek. ilse
Lőrinci húsleves recept boszorlany
Nyírbátori rakott felsál bubszi
Erőleves recept kovacs_zsoka
Hentesleves másképpen recept kovacs_zsoka
Fejessaláta változatok kloppenburg
kijevi szoljanka leves ibolya58
Marhasült yorkshire pudinggal horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Töltött csülök 1. klara50
Bejgli, amit nem kell keleszteni bkisseva
Rakott hús Árpi módra bubszi
Receptek horvathnemagdi
Stefánia-vagdalt bubszi
Burgonyás egytálétel bkisseva
Sertésdagadó Parajjal Töltve 1vargaildyko
Faszénen sült csülök fokhagymá klara50
Hétvezér tokány 2. bubszi
bakonyi csülök ! ibolya58
Halból készült ételek
Gyere el a grillpartimra! horvathnemagdi
Nyárson sült ételek kloppenburg
Harcsa receptek aprochef
Grillezett lazac kapribogyóval veronika74
dorozsmai pontypaprikás.... ibolya58
Tejfölös ponty jozsef_olah_9843
Busa, amúr receptek aprochef
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Süllő receptek jozsef_olah_9843
Fogas tempura sütőtökkel suzymama
Vad ételek
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Bakonyi fácán recept baggesz20
Gombás szarvashús veronika74
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Fácán leves 6 személyre maroka
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Fácánleves rochlitzne
Spagetti ajánló
Füstölt tarjával töltött gombafejek recept jamborlulu
Fasírt, gomba mártással horvathnemagdi
Finom falatok piroska0101
Mexikói spagetti bubszi
spagetti carbonara tinka1951
Csábító spagetti a sütőből tele minden jóval! suzymama
14 napos lúgosító étrend grimilda
Húsos-parajos cannelloni ujjozsef
Bolognai ragus palacsinta recept baggesz20
Lecsós spagetti bubszi
Pizza receptek
Pizza Napoletana bubszi
Medvehagyma dorotea55
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Sertésszeletből pizza horvathnemagdi
Pizzás rúd tereza54
Karfiol pizza reifregina
Pizzás csiga (kenyérlángos) veronika74
Pizza horvathnemagdi
Pizza salátával 1vargaildyko
Egészséges durumbúza inrid77
Hamburger receptek
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger recept jamborlulu
Hamburger baratnu
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger pulykahússal suzymama
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Sajtos hamburger bubszi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Csirke hamburger cajun módra bubszi
x nagyuska
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU