Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
14 házias mennyei levesbetét recept!
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!
2016
ÁPR
01
A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka
Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

Burgonyagombóc I.
Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt burgonyát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót. Gombócokat formálunk, s belefőzzük a levesbe, vagy zsírban kisütjük.

Burgonyagombóc II.
Hozzávalók: 4 burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

Cérnametélt
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán felhajtogatjuk, és éles késsel hosszában elvágjuk. A széles csíkokat alálisztezve egymásra tesszük, és éles késsel az ujjunk mellett haladva, minél vékonyabb metéltet vágunk.

Csipet
Nagyon kemény tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, darabokat tépünk belőle, amelyekből kicsi, egyenlő gömbölyű darabkákat csipegetünk.

Csurgatott tészta
Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál liszttel simára keverjük, majd beleeresztjük a forró levesbe.

Daragaluska
Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe
Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák
Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen. Palacsintasütőbe 1 kávéskanál zsírt teszünk. Ha a zsír forró, beleöntjük a darafolyadékot, s lassú tűzön megpirítjuk mind a két oldalát. Deszkára tesszük, mikor kissé kihűlt, 2 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

Eperlevél
Az 1 egész tojásból, 25 dkg lisztből készült tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

Eresztett tészta
Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

Felvert daragombóc
Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és ráontjük a leszűrt húslevest.

Húsgaluska
Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, törött fekete bors, kevés só. Összekeverjük a húst, a tojást, a búzadarát, a lisztet, a sót és a borsot. 1/4 óráig pihentetjük, kávéskanállal kiszaggatjuk, vagy vizes kézzel gombócokat csinálunk. Csendes forrással 10 percig főzzük.

Húsgombócok leveshez
Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, nagyon kevés őrölt szerecsendió, 2 szelet
Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük a hússal és a fűszerekkel, majd kis gombócokat formálunk, amelyeket lisztbe forgatunk, és a kész levesben puhára főzzük.

Forrás: ketkes.com

Link
tinka1951 tinka1951
Címkék: edénybe vajat, vízben főtt, megfőtt burgonyát, maradék darált, széles csíkokat, ujjunk mellett,

5 ínyenc levesbetét
borított tepsin. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjunk rá sót és az aprított rozmaringot. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük ropogósra. Hagymaleveshez, különféle krémlevesekhez, raguleveshez egyaránt illik. Sajtos-zöldfűszeres burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: • 30 dkg burgonya • 2 tojássárgája • 15 dkg liszt • 15 dkg reszelt sajt • 1-1 mokkáskanál (szárított) oregánó és bazsalikom • 1 evőkanál ...
tinka1951 tinka1951
A levesbe
A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk. Burgonyagombóc I. Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Almás káposzta
hullámon Hozzávalók: 4 db kisebb burgonya, 1 dl víz. Egy edénybe beletesszük az alaposan megmosott burgonyákat. Villával megszurkáljuk, felöntjük a vízzel és lefedve 15 percig 500 W-on főzzük. Főzés után 5 percig pihentetjük. Burgonyagombóc I. Hegedős János: Ételművészet Hozzávalók: 25 dkg főt, áttört burgonya, 1kanál búzadara, 1 kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyem zöld. Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Apró burgonyagombócok
Hozzávalók: kb. 60 dkg lisztes burgonya, 2 tojás sárgája, kb. 2 evőkanál kukoricakeményítő, 3 dkg puha vaj, frissen reszelt szerecsendió, só, bors, + a tálcára kb. 1 evőkanálnyi kukoricakeményítő; a gombócok főzéséhez: kb. 1,5 l víz, 1 teáskanál só Elkészítés: A burgonyát alapos mosás, sikálás után kb. 40-45 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még forrón meghámozzuk és alaposan áttörjük. Amíg az áttört burgonya hűl, egy tálcát 1 evőkanálnyi keményítővel ...
margoka59 margoka59
B Receptek
személyre: 60 dkg burgonya, 12 dkg liszt, fél liter tej, 1 tojás, só ízlés szerint. Lisztből, vízből és tojásból tésztát gyúrunk. Metéltre vágjuk, tejben kifőzzük, és egészben főtt burgonyával tálaljuk. Tengeri hallal készült burgonyagombóc amerikai módra Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg főtt burgonya, 50 dkg tengeri hal, 2 tojás, 5 dkg vaj, liszt a panírozáshoz, zsír vagy olaj a sütéshez, törött bors, só ízlés szerint. A főtt halat összetörjük, meg is darálhatjuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
megreszeljük, lisztet, tojássárgáját és sót adunk hozzá. Jól összedolgozzuk. Felvert tojásfehérjéket teszünk bele. Az elkészített masszából kis lepényeket sütünk. Áfonyalekvárral, almamártással vagy tejföllel tálaljuk. Zeppelin (főtt burgonyagombóc) litván módra Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 tojás, 10 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 10 dkg szalonna, só ízlés szerint. A töltelékhez: 30 dkg hús, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg margarin, só ízlés szerint. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
Tejfölös burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, kapor vagy zöldpetrezselyem, só ízlés szerint. A megtisztított burgonyát megreszeljük, és azonnal annyi hideg vízbe tesszük, amennyi ellepi. 2-4 óra hosszat hagyjuk állni a vízben, ezután szalvétán kinyomjuk belőle a vizet. A kinyomott burgonyához felvert tojást teszünk, és az egészet együtt jól eldolgozzuk. Dió nagyságú gombócokat készítünk, és serpenyőben aranysárgára sütjük. A kész ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Citromos kókuszkarika bubszi
Próbáld kávéval horvathnemagdi
Epres turógombóc reifregina
Meggyes-mákos muffin (Stahl Judit-féle) bkisseva
Jeruzsálemi túrótora margoka59
Női szeszély bubszi
Csokis korong bubszi
Kukoricatócsni ludysi
Kajszilikőrös barackkrémleves rochlitzne
Hókifli lantosneevi
Szárnyas receptek
Borsócsírás csirkés saláta recept kovacs_zsoka
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
5 hipergyors sült hús grimilda
Hús kuglófsütőben ... bodaaniko
x nagyuska
Hegyaljai csirke bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Pulyka raguleves gazdagon recept boszorlany
Pulykamell szilvamártással 1vargaildyko
Töltött csirke napolatane klerierzsi
Marhából készült ételek
Hússaláta Mérő módra bubszi
Receptek horvathnemagdi
Kijevi Szoljanka leves bubszi
befsztroganov ibolya58
Marhapörkölt burgonyagombóccal veronika74
German Rouladen mit Speckknödeln azaz Német hústekercs kenyé suzymama
Burgonyás húsgombóc horvathnemagdi
burgonyás vagdalt ibolya58
Ázsiai marhahúsleves csípősen 1vargaildyko
Vadas vicky0709
Sertésből készült ételek
Alul burgonya, felül hús klerierzsi
Burgonyás fasírt moncsika77
Diós-fokhagymás rántott szelet recept jamborlulu
Veronai rablópecsenye bubszi
Francia rakott káposzta 1vargaildyko
Borsófőzelék másképp bodaaniko
Töltött tök nnpapszi
Darálthúsos fészek bkisseva
Recept jjanosne
Fűszeres hús burgonyagolyókkal veronika74
Halból készült ételek
Harcsa kékre főzve bubszi
Harcsa rizzsel recept gonda_katalin
Paprikás busa bubszi
Lazactatár krémsajttal veronika74
Hortobágyi palacsinta másképp recept boszorlany
Dunai Halleves 1vargaildyko
Spárgás lazac brozsika
Harcsa almás-mustáros szósszal aranyibarbara
. Tűzdelt harcsa szászosan csibi52
Szegedi halászlé 1. bubszi
Vad ételek
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Vadászpecsenye bubszi
Karácsonyi ételek tomicica
Almával töltött fácán bubszi
Vacsora csata recept! jjanosne
Római tálas receptek sarkadykati
Fácánsült lilikonyhaja
Indiai rizssaláta bubszi
Vadhús horvathnemagdi
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Spagetti ajánló
Borjúkaraj olasz módra zsokanita
Baconos sajtos tészta bkisseva
kakukkfű faciendum
Laktató saláta recept mezixy
Bolognai zöldséges rétes zsokanita
Frutti di Mare spagetti recept jamborlulu
Diós-brokkolis spagetti bulac57
szénhidrát napra faciendum
Spagetti 1 recept gonda_katalin
Milánói makaróni relisisi
Pizza receptek
Csirkemájas-gombás pizza bulac57
Receptjeim offramaja
Fűszerkeverékek/házilag suzymama
Lala kifli bordat
Magyaros rátét bubszi
vékony pizza grimilda
Pizza alaptészta, IV. bubszi
Pizza recept boszorlany
Pizza Pan serpenyő migova
Fokhagymás tejfölös langalló gabfe
Hamburger receptek
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi hamburger veronika74
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger pulykahússal suzymama
Sajtburger veronika74
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Házi hamburger recept baggesz20
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU