Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
14 házias mennyei levesbetét recept!
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!
2016
ÁPR
01
A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka
Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

Burgonyagombóc I.
Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt burgonyát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót. Gombócokat formálunk, s belefőzzük a levesbe, vagy zsírban kisütjük.

Burgonyagombóc II.
Hozzávalók: 4 burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

Cérnametélt
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán felhajtogatjuk, és éles késsel hosszában elvágjuk. A széles csíkokat alálisztezve egymásra tesszük, és éles késsel az ujjunk mellett haladva, minél vékonyabb metéltet vágunk.

Csipet
Nagyon kemény tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, darabokat tépünk belőle, amelyekből kicsi, egyenlő gömbölyű darabkákat csipegetünk.

Csurgatott tészta
Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál liszttel simára keverjük, majd beleeresztjük a forró levesbe.

Daragaluska
Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe
Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák
Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen. Palacsintasütőbe 1 kávéskanál zsírt teszünk. Ha a zsír forró, beleöntjük a darafolyadékot, s lassú tűzön megpirítjuk mind a két oldalát. Deszkára tesszük, mikor kissé kihűlt, 2 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

Eperlevél
Az 1 egész tojásból, 25 dkg lisztből készült tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

Eresztett tészta
Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

Felvert daragombóc
Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és ráontjük a leszűrt húslevest.

Húsgaluska
Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, törött fekete bors, kevés só. Összekeverjük a húst, a tojást, a búzadarát, a lisztet, a sót és a borsot. 1/4 óráig pihentetjük, kávéskanállal kiszaggatjuk, vagy vizes kézzel gombócokat csinálunk. Csendes forrással 10 percig főzzük.

Húsgombócok leveshez
Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, nagyon kevés őrölt szerecsendió, 2 szelet
Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük a hússal és a fűszerekkel, majd kis gombócokat formálunk, amelyeket lisztbe forgatunk, és a kész levesben puhára főzzük.

Forrás: ketkes.com

Link
tinka1951 tinka1951
Címkék: edénybe vajat, vízben főtt, megfőtt burgonyát, maradék darált, széles csíkokat, ujjunk mellett,

5 ínyenc levesbetét
borított tepsin. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjunk rá sót és az aprított rozmaringot. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük ropogósra. Hagymaleveshez, különféle krémlevesekhez, raguleveshez egyaránt illik. Sajtos-zöldfűszeres burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: • 30 dkg burgonya • 2 tojássárgája • 15 dkg liszt • 15 dkg reszelt sajt • 1-1 mokkáskanál (szárított) oregánó és bazsalikom • 1 evőkanál ...
tinka1951 tinka1951
A levesbe
A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk. Burgonyagombóc I. Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Almás káposzta
hullámon Hozzávalók: 4 db kisebb burgonya, 1 dl víz. Egy edénybe beletesszük az alaposan megmosott burgonyákat. Villával megszurkáljuk, felöntjük a vízzel és lefedve 15 percig 500 W-on főzzük. Főzés után 5 percig pihentetjük. Burgonyagombóc I. Hegedős János: Ételművészet Hozzávalók: 25 dkg főt, áttört burgonya, 1kanál búzadara, 1 kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyem zöld. Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Apró burgonyagombócok
Hozzávalók: kb. 60 dkg lisztes burgonya, 2 tojás sárgája, kb. 2 evőkanál kukoricakeményítő, 3 dkg puha vaj, frissen reszelt szerecsendió, só, bors, + a tálcára kb. 1 evőkanálnyi kukoricakeményítő; a gombócok főzéséhez: kb. 1,5 l víz, 1 teáskanál só Elkészítés: A burgonyát alapos mosás, sikálás után kb. 40-45 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még forrón meghámozzuk és alaposan áttörjük. Amíg az áttört burgonya hűl, egy tálcát 1 evőkanálnyi keményítővel ...
margoka59 margoka59
B Receptek
személyre: 60 dkg burgonya, 12 dkg liszt, fél liter tej, 1 tojás, só ízlés szerint. Lisztből, vízből és tojásból tésztát gyúrunk. Metéltre vágjuk, tejben kifőzzük, és egészben főtt burgonyával tálaljuk. Tengeri hallal készült burgonyagombóc amerikai módra Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg főtt burgonya, 50 dkg tengeri hal, 2 tojás, 5 dkg vaj, liszt a panírozáshoz, zsír vagy olaj a sütéshez, törött bors, só ízlés szerint. A főtt halat összetörjük, meg is darálhatjuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
Borjúhússal töltött burgonyagombóc örmény módra Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg olvasztott vaj, kapor. A töltelékhez: 30 dkg borjúhús, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg olvasztott vaj, törött bors és só ízlés szerint. A borjúhúst kétszer megdaráljuk, apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal összekeverjük, eldolgozzuk és vajban kisütjük. A burgonyát megfőzzük, megdaráljuk, felvert tojást teszünk bele, és elkészítjük a gombóctésztát. Tyúktojás nagyságú ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
Zöldséges burgonyagombóc Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg burgonya, 2 kis szál sárgarépa, egy darabka petrezselyemgyökér, egy darabka zellergumó, 1 szál póréhagyma, 2 tojás, 1 evőkanál reszelt sajt, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál olvasztott zsír vagy olaj, törött bors és só ízlés szerint. A megtisztított és puhára főzött burgonyát és zöldséget leszűrjük, lecsöpögtetjük és megdaráljuk. Lisztet, sót és borsot szórunk bele. Hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt sajtot. Kerek gombócokat ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Rebarbara jjanosne
Pudingos keksz dujus93
Palacsinta szederrel recept gonda_katalin
Adventi mákos/diós koszorú bubszi
Túrógombóc főzés nélkül veronika74
Túró rudi anna5971
Joghurtos eperkupola nnpapszi
Madártej szelet yaskane
tejkaramellás szelet ildikocsorbane2
Duna hullám horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Bazsalikomos-tejfölös csirke veronika74
Gombás csirke-joghurttal baratnu
Karácsonyi Rakott Érmék 1vargaildyko
Fürjtojással töltött kacsa bubszi
NYÁRI CSIRKElevesBABBAL bubszi
Tejes pulykafalatok veronika74
Csirkemell spenóttal recept toth_beata
Pikáns tejfölös csirkesaláta bubszi
Füstölt sajtos-mustáros csirkemell ragu recept gonda_katalin
Kapros túróval töltött csirke veronika74
Marhából készült ételek
Babgulyás Berci módra : ujjozsef
Nápolyi marharagu: ujjozsef
Töltött cukkini2 gereica
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Saslik bubszi
Receptek horvathnemagdi
Puchero (nemzeti eledel) bubszi
Thai receptek kloppenburg
V.boros m.pörk.f.hagymás gomb. korall44
Saslik bubszi
Sertésből készült ételek
Paradicsomos húsgombóc! nnpapszi
Jó recept emoke93
Bolgár gyuvecs bubszi
Római tálas hús bubszi
Majonézes töltött káposzta horvathnemagdi
Recept jjanosne
Kacsamájas bubszi
Pincepörkölt snbela44
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Gombás rakott hús bubszi
Halból készült ételek
Roston sült ponty fűszervajjal panni48
Regős halászlé bubszi
Hagymás harcsa �beefste bubszi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
A világ hallevesei horvathnemagdi
Halételek jozsef_olah_9843
Töltött pontyfilé. bubszi
Tengeri só klarika47
Harcsa tejszínes gombamártássa bubszi
Tejfölös harcsafilé bubszi
Vad ételek
Hogyan készül a dödölle? grimilda
soponyai őzragú..... ibolya58
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Karácsonyi ételek tomicica
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Saláta vacsora klementinagidro
Mai menű horvathnemagdi
Minestrone leves recept toth_beata
Húsgombóc kőbányai módra bubszi
Carbonara ragu spagettire gépsonkával recept baggesz20
Gombás csirkeragu-spagettivel- edesangyal
Spaghetti alla carbonara - a szénégető spagettije reifregina
Ananászos-kukoricás csirke recept kovacs_zsoka
Húsgombócok fűszeres horvathnemagdi
Gombás nyúlcomb bulac57
Pizza receptek
Pizza házilag horvathnemagdi
Töltött pizza moncsika77
Pízza tekercs 1955viki
Sajtos rúd vorosrozsa66
Nyári-pizza horvathnemagdi
Pizza fajták elkészítése anne74
Sitty-sutty pizza horvathnemagdi
Néhány csülkös recept.... cipello
Paradicsom-diéta a fittségért grimilda
x nagyuska
Hamburger receptek
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Csirke hamburger banb
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger baratnu
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU