Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Szerelem a tányéron
Bálint-napi vágykeltés ételekkel
Szeretni és szeretve lenni - akár e szép ünnep mottója is lehetne. Emberi tulajdonság, hogy a szeretetünket, valakihez való ragaszkodásunkat apró figyelmességekkel, ajándékokkal fejezzük ki. Valentin-napra biztosan sokan kaptak virágot, csokoládét, plüssállatkát, ékszert párjuktól - a szerelmesek napján ezek mellé a Vasárnap mi mást is ajándékozhatna Önöknek, kedves Olvasóink, mint néhány szerelemkeltő étel leírását? Hiszen az ételek is az érzelmek kifejezésének jól bevált eszközei.

A legismertebb afrodiziákumok
Mindennél híresebb vágykeltő az osztriga, amellyel állítólag a híres nőcsábász, Casanova is előszeretettel élt - ha igaz, naponta 50-et megevett belőle reggelire. A tengeri puhatestűek általában elöl állnak az afrodiziákumok listáján - például a kagyló, az olajos halak, a cápa- vagy a lazachús.
Az egyszerűbb vágykeltők bármely háztartásban megtalálhatók: zeller, fokhagyma, fahéj, csilipaprika, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió, ginszeng, sáfrány, rozmaring, gránátalma, csokoládé, méz, avokádó, ananász stb. Ezeket egy-egy ételhez csempészve igazi sikereket érhetünk el. Például a finom fokhagymaleves után egy kis csilis finomság, majd desszertnek gyömbéres csokis sütemény vagy fahéjjal megszórt tejberizs, és eredményesen készíthetjük elő szerelmi légyottunkat. A hozzávalókat fokozhatjuk, variálhatjuk, s egész éjszakán át tartó jó sülhet ki belőle.
Mi teszi még az ételt valentinossá? A megfelelő tálalás, a dekorációk és a hangulati kellékek. A tortát süssük, az aprósüteményt szaggassuk szív alakúra. Még a palacsinta is szívformára szabható...

Szerelmes receptek

Fehérboros rozmaringleves sült csirkemájjal
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 3 ág rozmaring, 10 dkg vaj, 1 ek. liszt, 1,5 dl fehérbor, 2 dl tej, 8 dl húsleves (kockából is lehet), só, fehér bors, 1 dl habtejszín, 4 csirkemáj, őrölt fekete bors.
A rozmaringleveleket leszedjük, felaprítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát két ek. vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk, és elkeverjük benne a rozmaringot. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, aztán felöntjük a borral. Állandó keverés közben hozzáadjuk a húslevest és a tejet. Megsózzuk, fehér borssal fűszerezzük. Lassan, néha megkeverve kb. 20 percig főzzük. A levest botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel beforraljuk.
A szárazra törölt csirkemájat hústűvel megszurkáljuk, megsózzuk, és a maradék vajon serpenyőben, közepes lángon kisütjük. Amikor jól átsült, kiszedjük, meghintjük kevés frissen őrölt borssal, és kis falatokra vágva a levesbe téve azonnal tálaljuk.

Csirke a la szerelem
Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé vagy csirkecomb, egy kis doboz konzerv ananász (darabos, kb. 200 g), 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg sajt, 2-3 dl tejszín, só, bors, Vegeta, 2 ek. liszt.
A húst sóval, borssal, Vegetával fűszerezzük, és kivajazott tepsibe rakjuk. A tejszínt, lisztet és zúzott fokhagymát összekeverjük. A csirkére rászórjuk az ananászdarabokat, ráöntjük a tejszínes szószt, és ráreszeljük a sajtot, majd előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul (kb. 30-40 perc).

Gyömbéres csirke
Hozzávalók: 2 kicsontozott csirkemell, 4 ek. olaj, egy csomó újhagyma, fél citrom reszelt héja és leve, 1 dl tejföl, 1 kk. búzakeményítő, 2 kk. őrölt gyömbér, 1 kk. fehér bors, só.
A karikára vágott újhagymát (a szárát is) megfonnyasztjuk az olajon, majd rátesszük a kis kockákra vágott csirkemellet. Egy-két percnyi kevergetés után megszórjuk a gyömbérporral, ráöntünk egy pohár vizet, majd ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot, és addig pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. Levét apránként kevés forró vízzel pótoljuk. Citromlével pikánssá tesszük, és a keményítővel simára kevert tejföllel besűrítjük. Jól kiforraljuk, közben kevergetjük, hogy le ne égjen. Párolt rizzsel kínáljuk.

Csilis tojástekercs
Hozzávalók: 3 felvert tojás, 1 ek. szójaszósz, 1 ek. mogyoróolaj, 1-2 kis csilipaprika apróra vágva, egy kis csokor koriander, kevés édesítő, só, fekete bors; mártogatós: 5-6 ek. szójaszósz, friss citromlé.
A mártogatóshoz a szójaszószt ízlés szerinti mennyiségű citromlével elkeverjük. A tojást elkeverjük az ízesítőkkel, és mogyoróolajban 2 adagban megsütjük, de csak az egyik oldalát. Tányérra csúsztatjuk, felcsavarjuk, mint a palacsintát, majd ferdén néhány centis csíkokra vágjuk - így kis mártogatni való tekercseket kapunk. Friss zsemlét ehetünk hozzá.

Diós szívek



Hozzávalók: 13 dkg margarin, 8 dkg cukor, 16 dkg liszt, 7 dkg darált dió, késhegynyi só; a krémhez: 10 dkg főzőcsokoládé, 5 dkg margarin, egy kanál nescafé, egy kanál kakaó, rum; a tetejére egy tojásfehérje és egy marék durvára vágott dió.
A hozzávalókból néhány evőkanál vízzel omlós tésztát gyúrunk. Pihentetés után két mm-nyire kinyújtjuk, és szívformával kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, minden másodikat megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk felvagdosott dióval (bele is forgathatjuk a dióba).
Amíg sülnek a szívek, megolvasztjuk a főzőcsokoládét. A neszkávét meg a kakaót feloldjuk egy evőkanál forró vízben, a megolvadt csokoládéhoz adjuk, rummal ízesítjük. Amikor kihűlt, de még puha, kikeverjük a margarinnal. Ezzel a krémmel összeragasztjuk a szívecskéket (egy diósat egy nem dióssal).

Szerelemtorta
Hozzávalók: 30 dkg mélyhűtött leveles tészta, 50 dkg meggybefőtt, 4 ek. cukor, fahéj, 1 ek. ételkeményítő, 7 levél zselatin, 8-10 dl tejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. ribizlizselé, 10 dkg pirított, lapra vágott mandula, 15 dkg marcipánmassza, piros ételfesték, 10 dkg porcukor, 2 ek. cseresznyepálinka.
A kimagozott gyümölcsöt 1,25 dl meggylével, 2 ek. cukorral és a fahéjjal kb. 7 percig főzzük. Vízzel simára keverjük az ételkeményítőt, a kompóthoz vegyítjük, felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A felengedett tésztát kinyújtjuk, három 26 cm átmérőjű kört vágunk ki belőle, és kizsírozott sütőlemezen kb. 10 percig sütjük.
A tejszínt 2 ek. cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Feloldjuk a zselatint, és vékony sugárban a habba csorgatjuk. Egyik lapon elosztjuk a kompótos masszát, vékonyan megkenjük tejszínhabbal, s rátesszük a második lapot. Vastagon megkenjük habbal, ráhelyezzük a harmadik lapot, és bekenjük a ribizlizselével. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, peremére rózsákat nyomunk a maradék habból, oldalát megszórjuk mandulával. A marcipánt összegyúrjuk az ételfestékkel, kinyújtjuk, és szíveket szúrunk ki belőle. A porcukrot elkeverjük a pálinkával, nyomózsákba töltjük, kicifrázzuk vele a szíveket, és a tortára rakjuk.

Bálint-napi édes bűn
Hozzávalók: 10-15 babapiskóta, 2,5 dl tej, 1 ek. rum, ízlés szerint jégkrém, kétféle tejszínhab (pl. vaníliás és karamellás), cseresznye-, meggybefőtt vagy ananász, fahéj vagy kakaópor.
Keverjük a rumot a tejbe, majd ebbe áztassuk bele a babapiskótát. Ha megszívta magát, tegyük tálra. Rakjunk rá sok-sok jégkrémet, fújjunk rá tejszínhabot, majd az egészet szórjuk meg kakaóporral vagy fahéjjal, végül tegyünk rá pár szem gyümölcsöt.

Töltött alma
Hozzávalók: 4 alma, 1 narancs, kétujjnyi friss gyömbér, néhány csepp citromlé, tejszín.
Az almát megmossuk, magházát óvatosan kiszedjük, úgy, hogy a gyümölcs egyben maradjon. A narancsot meghámozzuk, apróra felkockázzuk, aztán összekeverjük a lereszelt gyömbérrel és néhány csepp citromlével. Ezt a tölteléket az almákba kanalazzuk, majd tűzálló tálba tesszük őket, és kevés vizet öntve alájuk lassú tűzön 30 percig sütjük. Langyosan, egy kevés tejszínnel kínáljuk.
bulac57 bulac57
Címkék: afrodiziákumok listáján, olajos halak, cápa- vagy, egyszerűbb vágykeltők, finom fokhagymaleves, hozzávalókat fokozhatjuk,

19 nélkülözhetetlen tipp grillezéshez...
titkai 1. Az alufóliát megfelelő nagyságúra vágd! Ne légy szűkmarkú, mert az ételt jól bele kell majd csomagolnod. A fólia csillogó fele kerüljön kívülre. A belső felét enyhén olajozd be. 2. A recept szerint előkészített húst és zöldséget helyezd az olajos papírra. Kevesebb só és fűszer kell a fóliában, mint a rácson, mert a zárt légtérben a fűszerek aromája intenzívebben érvényesül. 4. A fóliából nem túl szoros, de minden oldaláról jól záródó csomagot készíts. Ha a csomag felfúvódik, ...
donmolnarmeister donmolnarmeister
Az olasz lakoma
százféle különböző formát ölthet. Lehetnek töltöttek, mint a tortellini vagy a cannelloni, fűszerekkel festettek, apró szeműek, hosszúak vagy egészen nagyok is. A mártások, avagy súgók aszerint különböznek, hogy paradicsomos, tejszínes vagy egyszerűen olajos alapúak. Általában egyfajta hagymát, egyfajta zöldséget, egyfajta zöld fűszert és sajtot választanak hozzá - és az sem mindegy, hogy olajjal, szalonnával vagy vajjal készítik el őket. Bizonyos alapanyagok csak bizonyosokkal járhatnak együtt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Az olasz lakoma
százféle különböző formát ölthet. Lehetnek töltöttek, mint a tortellini vagy a cannelloni, fűszerekkel festettek, apró szeműek, hosszúak vagy egészen nagyok is. A mártások, avagy sugók aszerint különböznek, hogy paradicsomos, tejszínes vagy egyszerűen olajos alapúak. Általában egyfajta hagymát, egyfajta zöldséget, egyfajta zöld fűszert és sajtot választanak hozzá - és az sem mindegy, hogy olajjal, szalonnával vagy vajjal készítik el őket. Bizonyos alapanyagok csak bizonyosokkal járhatnak együtt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csuka receptek
kis fej hagyma 1 zellerszár 1 közepes sárgarépa 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 babérlevél 1 citrom bors só. A mártáshoz: 80 g füstölt (olajos) lazac 1 csokor petrezselyem 1 citrom 1 kiskanál szardellapaszta 4-5 evőkanál olívaolaj fehér bors só. A díszítéshez: citrom narancs- ...
aprochef aprochef
Egyéb padlizsános ételek
Közben az olajat összekeverem a paradicsompürével, a fahéjjal, a törött borssal, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és kevés sóval. A nedves, levet eresztett padlizsánszeleteket megtörülgetem, és lapos tűzálló tálra helyezem. Bekenem a paradicsomos-olajos krémmel, majd ráhalmozom a reszelt sajtot. Folpack fóliát rátéve betolom a mikrohullámú készülékbe, és a legerősebb fokozaton párolom négy percig. A párolás befejezése után tíz percig nem veszem le a tál tetejét, csak ezután teszem rá a megpirított ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Egészség
tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat. Az egyszeresen telítetlen zsírok a legegészségesebbek (olíva, mandula és a hidegen sajtolt olajok) és a a többszörösen telítetlen zsírok (a halakban található zsírok, csírák, olajos magvak, diófélék, avokádó és a napraforgóolaj). Ezekben a zsírsavakban találhatóak az omega-zsírsavak (omega-3 és az omega-6), amik elengedhetetlenül szükségesek egészségünkre nézve. Tipp: Minden terméken fel van tűntetve a ...
piroska0101 piroska0101
Finn receptek
kel, 1 kk. só, 3 kk. cukor, 2 ek. borecet, 2 ek. olaj, szójamártás ízlés szerint. Csíkokra szeljük a kelt. Kikeverjük a sót, cukrot, ecetet. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a kelt. Fakanállal addig keverjük, míg minden szelet olajos lesz. Hozzáadunk néhány csepp szójamártást, majd a borecet-öntetet keverjük hozzá. Néhány percig főzzük. Forrón tálaljuk. (Ajánlom, finom körítés, de magában is jó.) Párolt káposzta csősz módra (Nagyapó! Beírhatod a ...
kloppenburg kloppenburg
Süti ajánló
Élesztős Piskóta 1vargaildyko
piskótatekercs gereica
Burgonyatorta nnpapszi
❤ Kürtöskalács sütőben ❤ bubszi
Pisztáciás-vaníliás keksz recept baggesz20
After eight torta recept baggesz20
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Savanyú káposztával töltött kolbászos batyu suzymama
A legfinomabb gyümölcskenyér bubszi
Olívabogyós-sajtos muffin 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Csatnik nanoka72
Paradicsomos csirkemáj 1vargaildyko
Mandulás csirke veronika74
Sióagárdi tyúkbecsinált ! ibolya58
Sajtos-fűszeres pulykaszeletek jaksika
Karfiolmártás veronika74
Csülök Eta módra! nanoka72
illatos pulykaszelet zsokazsoka
Marhasültes saláta 1vargaildyko
Kacsa káposztával bubszi
Marhából készült ételek
Marhahús zöldbabbal recept boszorlany
Ínyenc pecsenye horvathnemagdi
Mészáros pecsenye bubszi
Lestyános leves 1vargaildyko
Vadas pulyka sarkadykati
Mai menű horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Csevapcsicsa bubszi
Húsos saláta tampicói módra bubszi
Bélszín Gombával 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Kelkáposztával takart fasírozott torta yaskane
Sóban sütve horvathnemagdi
Füstöltcsülök-pecsenye bulac57
Gulyásleves klerierzsi
Somogyi kolbászkák. bubszi
Betyártokány horvathnemagdi
Fűszeres sertéstarja sajtos brokkolimuffinnal és paprikamárt toth_beata
tárkonyos húsgombócleves ! ibolya58
Sült padlizsánok macoka65
Bogdányi aprópecsenye bulac57
Halból készült ételek
Tejfölös ponty jozsef_olah_9843
Sült pisztráng fokhagymamártással jozsef_olah_9843
Rántott ponty jaksika
A jó emésztésért...... szisszy83
Gombás hal bubszi
Halkocsonya horvathnemagdi
Halpástétom bubszi
Zöldséges gőzölt hal bubszi
Kapros káposztán párolt tükörponty recept gonda_katalin
Harcsa almás-mustáros szósszal aranyibarbara
Vad ételek
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Almás-gombás vadragu bulac57
Torták kloppenburg
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Vadhús saláta rochlitzne
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Paradicsomos húsgombóc veronika74
VEGA pizza recept boszorlany
Egy jó receptet találtam sarkadykati
Nyári tonhalas spagetti bulac57
Vegyes Hús nélküli ételek... jaksika
Dél-olasz rakott tészta. bubszi
Milánói, Csilla módra recept jamborlulu
Húsos tészta recept edesangyal
Tejszínes-sajtos rakott tészta recept boszorlany
Rucolapestós spagetti veronika74
Pizza receptek
Gépi kenyérsütés tinka1951
Sütőporos lángos bozsanyinemanyi
Lala kifli yaskane
Sertésszeletből pizza horvathnemagdi
x nagyuska
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Pizza funghi bubszi
pizzás és mákos csigák grimilda
Hamis pizza bubszi
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Hamburger receptek
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger baratnu
mustár készítése házilag irmus
Házi hamburger recept gonda_katalin
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi hamburger grimilda
Hamburger pulykahússal suzymama
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU